fbpx

Kolesarji, oblečeni v črno, protestniki, morda še kaj več?

Dovolj je! Dovolj imam ravnanja nacionalne radiotelevizije. Razumem, da se vsi ob tem lahko le nasmehnejo, kajti kaj pa pomeni, da je meni dovolj? Nič, še posebej ne nacionalni in podčrtano neodvisni slovenski radioteleviziji. Zapisal sem slovenski, kajti to je tudi “moja” medijska hiša, vsaj tako me prepričujejo s tem, da jo imenujejo “nacionalka”. Že dolgo časa to ni nacionalna TV hiša. Že dolgo je ta medij podložen naslednikom komunistične partije, ki sedaj to seveda niso več, so le kapitalisti, obvladujejo RTV SLO, ki deluje izključno v njihovo korist. Za to, da povprečnega gledalca zmedejo in morda celo prepričajo, da o vseh političnih dogajanjih poročajo neobremenjeno, dajo od časa do časa v “eter” posameznika, ki z izjemno kritičnimi besedami opiše delo leve vlade (kritični “kričač” dr. Brecelj do ministrice Kolar Celarc ali kaj podobnega).

Vendar nacionalna TV hiša po drugi strani ponavlja eno in isto novico, oblikovano po meri levice, brez resnih preverjanj, brez tega, da bi dali drugače mislečim, ali neposredno vključenim v njihovo “opravljanje”, na razpolago enak čas za predstavitev njihove, druge strani. Znano je, da s ponavljanjem v medijih ene in iste novice (ki ni podana na temelju resničnih dogodkov), torej laž za marsikaterega postane resnica. Res je tudi, kar velja še posebej za starejše gledalce, poslušalce, da večina njih dojema vest na nacionalni TV kot tisto, ki temelji na resničnih dogodkih. Tako pač je. Takega razmišljanja so se navadili tekom dolgih let komunističnega režima in pranja možganov. Moja dolgoletna učiteljica na Golniku je imela navado reči: če ti dolgo časa nekaj kaplja na glavo, se nekaj prime ali ti naredi v glavo kar luknjo. Tako to je in nasledniki komunistov to dobro vedo.

Oglejte si še: Ideologija levičarjev

Kaj pa druga stran? Ali bomo kar stali in gledali? Res je to v naši navadi, navadi, da tako kot kristjani nastavimo drugo lice, ko dobimo klofuto. Čas je, da s tem prekinemo. In pravi čas je sedaj. Zakaj? Ko gledam kolesarje, oblečene v črno, nekatere z rdečo zvezdo, si ne morem kaj, da si ne bi priklical v spomin podobnih posnetkov, črno oblečenih protestnikov, ki mi jih je posredovala z demonstracij v Nemčiji, Franciji s komentarjem , da se prebujajo nacisti.

Za neodvisno poročanje so potrebna jajca
Moja “neodvisna” TV hiša v teh kolesarjih ne vidi nič podobnega. Jaz pa to vidim. Slišim tudi vzklike o fašistoidni trenutni vladi. Brez komentarja na “nacionalki”. Kako? Ali se s takimi stališči strinjajo? Ne gre mi v glavo, kako si lahko nekdo privošči nekaznovan tako vpitje ob prizadevanju osrednjih slovenskih medijev, nasprotnikih sovražnega govora pred kratkim. Najbrž je to pri nas dovoljeno le eni strani, kajti sicer bi morala “nacionalka” na ves glas protestirati in vzbuditi tudi proteste v mislih gledalcev, da je to povsem neprimerno, če že ni to sovražni govor. Morda tega na “nacionalki” še niso spoznali kot sovražni govor, čeprav so še pred kratkim zelo veliko poročali o sovražnem govoru iz ust desnice, Nova24TV. Nekdanji premier Šarec je predlagal celo ukinitev reklamiranja na tej TV. Spoštovani novinarji, uredniki RTVSLO, sram naj vas bo. Nimate jajc za neodvisno poročanje ali pa denar odtehta vse.

RTV Slovenija s svojim poročanjem v zadnjem času ne daje videz nepristranskosti in objektivnosti. (Foto: STA)

Sicer pa, konec je šale. Če se vam ne zdi potrebno komentirati oziroma narediti oddaje povezane z navedbami ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa o zapisih policije v povezavi z iranskim denarjem ter poročanjem policije o prekrških in še čemu poslancev, drugih politikov, nekdanjega ministra Boštjana Poklukarja, potem se, spoštovani novinarji in vodstvo RTV SLO, konča vaša verodostojnost, da t.i. neodvisnosti niti ne omenjam. Sam v svoji nemoči lahko kaj zapišem, protestiram. V tem trenutku si dovolim več in sicer javni poziv vsem državljanom, ki prepoznavamo manipulacijo RTV SLO, na državljansko nepokorščino in razmislek o neplačevanju obvezne naročnine za RTV SLO. Pri tem kličem na pomoč enako misleče odvetnike, pravnike. Dovolj mi je manipuliranja radiotelevizije. To sicer vi na RTV SLO lahko vzamete kot sovražni govor, kot ne vem kakšen prekršek, vendar vam pravice, da to kakorkoli okarakterizirate vi, ki nimate nobenih meril, spoštovanja in morale, ne priznavam.

Janez Remškar