Donald Trump, dobrotnik Izraela

Bernard Brščič (Foto: osebni arhiv)

Petnajstega maja, ob 70. obletnici ustanovitvi Izraela, je ameriški predsednik Donald Trump Judom poklonil najlepše možno darilo, selitev veleposlaništva ZDA iz Tel Aviva v Jeruzalem. S tem je priznal dejstvo, da je Jeruzalem, mesto kralja Davida, glavno mesto judovske države. Odločitev je naletela na ostre obsodbe mednarodne skupnosti. Trump naj bi v svojem slogu zunanjepolitičnega požigalništva zadal hud udarec bližnjevzhodnemu mirovnemu procesu. Sam sem prepričan v nasprotno, v pravilnost dejanja. Ravno dolgoletno nepriznavanje Jeruzalema kot prestolnice s strani mednarodne skupnosti je ohranjalo palestinske blodnje o prehodni naravi judovske države, fantazme o svetu brez Izraela. Trump je Palestincem in vsemu svetu poslal jasno sporočilo: Izrael je dejstvo, stoji in bo obstal.

Palestinci so se odzvali predvidljivo, na za muslimane značilen način, z nasiljem. V Gazi je Hamas pripravil t.i. Veliki pohod vrnitve, ko je skušalo več kot 40.000 Palestincev prečiti 8 metrov visok zid, ki ločuje Izrael od Gaze, in nezakonito vstopiti v Izrael. Izraelske varnostne sile so jim to namero preprečile, zavarovale mejo in uveljavile suverenost Izraela. V tem napadu na Izrael je bilo ubitih 62, ranjenih pa 2.700 Palestincev. Številčnost palestinskih žrtev je sprožila zgražanje svetovnih medijev, ki so kot po navadi vzpostavili pripoved kumbaja o miroljubnih palestinskih civilistih z ženskami in otroki, ki so samo protestirali proti politiki Izraela. Resnica je drugačna. Kar 50 od 62 ubitih Palestincev je bilo članov teroristične organizacije Hamas. Ta je med drugim znana, da za svoje cilje zlorablja ženske in otroke, ki jih kot živi ščit uporablja v terorističnih napadih na izraelsko vojsko in civiliste.

Oglejte si še: Afrika, celina brezupa

Veliki pohod vrnitve je imel vse značilnosti terorizma, od metanja kamenja in molotovk do uporabe strelnega orožja. Ob takšnih napadih samo uporaba klasičnih prisilnih sredstev, kot so solzivec, gumijasti naboji ali opozorilni streli, ne zadostuje. Izraelska vojska je tudi z uporabo strelnega orožja zopet obranila državo in preprečila bistveno večje žrtve med izraelskimi vojaki in civilisti ter popoln kaos, ki bi nastal ob divjanju 40.000 Palestincev po Izraelu. Tudi sam v svoj dom nikoli ne bi spustil ljudi, za katere je znano, da imajo namen povzročiti razdejanje in po možnosti ubiti mene in mojo družino. Država Izrael svoje poslanstvo, tj. zagotavljanje blaginje in zlasti varnosti lastnih državljanov, v nasprotju z državami EU jemlje resno.

Slovenska levica podpira teroristično organizacijo
Hamas, ki od leta 2007 vlada v Gazi, ni politična stranka, je teroristična organizacija. Kot tako jo prepoznava večina mednarodne skupnosti, vključno z ZDA in EU. Ustanovljen je bil kot palestinska veja Muslimanske bratovščine, o njegovi naravi in namenih pove vse zapisano poslanstvo: “Alah je naš cilj, prerok Mohamed je naš zgled, Koran je naša ustava, džihad je naša pot, smrt za Alaha je naša želja.” Glavni cilj Hamasa je uničenje Izraela in vzpostavitev islamske džamahirije na njegovem ozemlju ter kasnejša vključitev v islamski kalifat. Ne gre za narodnoosvobodilni boj palestinskega naroda, katerega etnogeneza je tako in tako vprašljiva, in če sledimo Benedictu Andersonu, tipičen primer namišljene skupnosti. Gre za džihadizem. Islamizacijo vsega, kar še ni muslimansko. Na 3.200.000 kvadratnih kilometrov Arabije in Levanta je vse, kar je nemuslimanskega, 20.770 kvadratnih kilometrov. Državica, po velikosti primerljiva s Slovenijo. Izrael.

“Miroljubni” palestinski izgredniki. (Foto: Twitter)

Judje se po tisočletnem prisilnem sobivanju z muslimani zavedajo, da miroljubno sožitje na podlagi enakopravnosti ni mogoče. O težnjah po uničenju in podreditvi vsega, kar ni muslimansko, priča pogled na Tempeljski grič. Tu so muslimani ruševine drugega templja oskrunili s postavitvijo Kupole na skali in Al-Akse ter ustvarili mit o Jeruzalemu kot tretjem svetem mestu islama. Takšno vajo v slogu so čez šest stoletij ponovili še s kristjani v Carigradu in Hagio Sofio iznakazili v minaretni Cape Canaveral. Judje se zavedajo, da je preživetje njihove države mogoče samo s fizično ločitvijo, ki jo zagotavlja 765 kilometrov zidu. Fizična ločitev seveda ne zadošča. Podprta mora biti z močnim varnostnim aparatom, najsodobneje opremljeno vojsko in obveščevalnimi službami. Na veliko nezadovoljstvo multikulti globalistov vsa ta prizadevanja Izraela dajejo rezultate. Izraelska mesta so danes pred napadi muslimanskih teroristov bolj varna kot Berlin, London ali Pariz. Zid učinkuje. Izraelska vojska dostavlja.

Tako kot Izrael se tudi Evropa sooča z invazijo migrantov. Judje predstavljajo zgled reševanja tega problema. A ne Judje v diaspori à la George Soros, ki pridigajo multikulti evangelij frankfurtske šole, ampak likudniki Bibija Netanjahuja z Izraelom kot arhetipom etnocentrične države.

 

Bernard Brščič

 • Jan Kovalski

  Izrael je zelo majhna država s komaj cca 8 milijoni prebivalcev in od teh je vsak četrti musliman. Okoli Izraela pa je v bližnjih državah cca 360 milijonov muslimanov, ki si želijo ta majhen otoček sredi njihovega “morja” zbrisati z zemljevida. Izraelci se v bistvu borijo za svoj obstoj, Evropa pa na njih gleda z viška in s prezirom, češ, da tlačijo svoje sosede.

  • Zgornji

   … ja, za “dobregaNiče” bi bilo vojsko smiselno uvesti, ampak, nekaterih buzijev se tudi vojska ne prime – Žaaal. Samo na Zdravljenju v Sibiriji/Aljaski/Grenlandiji jim bi pomagalo .

 • Miro Jereb

  G. Bernard…dobro ste strnili v kratki obliki dejstva iz Arabskega sveta.Dejstvo je, da se tile musliči ne bodo NIKDAR poenotili ker islam dopušča toliko interpretacij in si ga vsak vaški poglavar tolmači in vsiljuje po svoje. Že optimist, Lawrence arabski je probal poenotiti arabce…seveda brez uspeha. Kdorkoli misli da zahodni imperialisti samo hočejo nihovo nafto…naj pomislijo…ali so arbci s kameljim kurcem nafto našli ? Ne…prišli so invesitorji in isposlovali koncecijo za črpanje…arabci so dobili denar brez da bi sestopili iz kamele. Ćez leta so postali pohlepni oz. “demokratični” in nacionalizirali naftna polja. Končalo se je slabo…ker je nacionalizacija pač prevara, kraja in kršenje pogodbe. Posledice so pač vojne….ali pa kot Venezuela ki je že v “socijalizmu”, saj so VSI lačni a sedijo na največjih zalogah nafte na svetu. Tu ni filozofije…ti ljudje svet gledajo od danes do jutri takšni so pač po naravi. Za njih pojutrišnjem ne obstaja. Tako je bilo vedno in le zaradi slabega prenosa informacij v tistem času tega nismo vedeli. Vsak , ki se zavzema za palestino,palestince, pač ni poučen. Če se bo naša tolerantnost do netolerantnih nadaljeva bomo kmalu imeli na ljubljanskem gradu DŽAMIJO.

  • Zgornji

   DOBRO Povedano – razloženo !!! ! !!! Amennn !!!

 • Zgornji

  Hja, samo kaaaj , ko pa ta Jeruzalem N I tisti po katerem je Jezus hodil 2000 let nazaj !!! ! !!! Namreč, originalnega so porušili do tal, in kasneje zgradili tega zdajšnjega – Na Povsem Drugi Lokaciji kot pa je stal Originalen !!! ! !!! Zatorej je vse kar je kasneje prišlo iz “jeruzalema” le ena prevara- laž !!! ! !!!

 • luli

  Končno spet en članek na mestu od tega avtorja…..

  • Rožle

   Bernard ima odgovor na vsako vprašanje …
   za razliko od levakov, ki imajo vprašanje na vsak odgovor …

 • Rožle

  Trump naredi končno Ameriko tako kot se šika… Janša pa Slovenijo …

  • luckyss

   Res je….eno samo sranje…

   • Rožle

    Večjega sranja od vašega orosa ga ni ..

    • luckyss

     Soros in CIA so kot rit in srajca, če si to mislil….Pripravlja teren za novo vojno v Evropi, le novega Hitlerja še morajo najti…Resnih kandidatov je veliko ;)

   • Dostmamrecesije

    Qa je lucki, a ti je IQ spet padel pod nič??? Kje imaš pamet????

 • Franc Šink

  Levakom ni živeti brez sovražnika.

 • luckyss

  Izrael je umetna tvorba in tam pač okupator in se tako tudi obnaša…
  Vi pa ste ovce in hinavci, najprej ste jih Žide Hitlerju pomagali nalagati v peči, sedaj pa bi jim po stari kolaborantski navadi…rit lizali..

  • AlojzZ

   Nepoznavanje zgodovine pač ne omogoča lepe sedanjosti in tudi ne prihodnosti.
   Ta lakiS se je tega zavedal in pričel z napadom: žaljenje. Ima kdo idejo, kako naj mu pomagamo? Predno ga zasujemo muslimani.

   • luckyss

    Dejstva še niso žaljenje ampak sramota za vas kolaborante, njihove potomce in somišljenike….

    • macon

     Levi fašisti kot ti ste sramota človeštva.

     • luckyss

      Komunistični kleriki tudi…vprašaj pastirja, če ti ne potegne ;)…
      Sicer pa takšni besedni umotvori v stilu “lesena peč” niso nek pokazatelj inteligence uporabnikov…To je bolj v “Olga style” ;))

     • macon

      Levi fašist ni lesena peč. Minili bodo časi, ko ste levičarji definirali pojme kot vam je najbolj pasalo, ostali so pa morali to sranje sprejeti, ker je bilo bojda znanstveno. Vaša družboslovna znanost je kot Kardeljeve bedarije.

     • luckyss

      Ja, znano je da ste “desnaki” bolj “švoh” pri izobrazbi ali kuturi…verjetno zato ker vam je župnik razložil, da vse kar morate vedeti vam bo on povedal…;)

     • macon

      Znano je, da ves čas lažete in potem pričakujete, da bodo vaše laži po dovolj ponavljanja postale resnice. Postaja že prav prozorno očitno, vi levi pa čedalje bolj odvratni in pokvarjeni.

     • luckyss

      Potrjuješ kar pišem zgoraj…hvala ;)

     • macon

      Priznam, da ste ti, ĐĐ style in Sredina manj zabiti kot je levo forumsko povprečje in ti tudi kdaj dam kak plus, ampak marsikaj kar napišeš so pa prozorne laži.

  • macon

   Izrael je vsak naslednji trenutek svojega obstoja manj umetna tvorba in ker obstaja 70 let ni več umetna tvorba, ker je postavil svoje strukture in sistem in obstaja že tri generacije, ker je dovolj za izginotje neposrednega spomina na ustanovitev.

   Rit ližeš ti svoji udbomafijski kloaki, taki lažnivi hinavci in konformisti kot ti nalagajo druge v peči.

  • Clemen J.

   Haha se hamasov voditelj je priznal da so pravzaprav palestinci Arabci, in Egipčani, toliko o umetni tvorbi Palestini ki si je v 16 stoletju spremenila ime iz Philistia (hebrejsko okupator) v Izraelsko pokrajino Palestina. Vidim da si tudi ti nasedel tem, tako kot vsi nerazgledani osebki z nizkim IQ-jem. https://en.wikipedia.org/wiki/Aelia_Capitolina
   https://en.wikipedia.org/wiki/Syria_Palaestina
   “Hadrian probably chose a name that revived the ancient name of Philistia (Palestine),”
   https://www.youtube.com/watch?v=Oo4yiUHs1HE

 • Burek Burecki

  Kaksno nabijanje. Kje se prijavim, da tudi jaz pisem taksne klobase za denar?

  • luckyss

   Lahko bi poskusi pri Janezu doma, vendar tam v širši okolici še gob ne smeš nabirati….Takoj je “varnostnik” ob tebi..
   Sicer pa vsak vaški SDS župan zadostuje, da javi “naprej”…;))
   No, saj vem, da je bilo vprašanje retorično….nekateri še imamo načela..

   • KP

    ti imaš načela? že mogoče,sam zlo slaba so. aja,se upaš povedat,kakšnega izvora si? pa ne rečt da si slovenc,ker maš državljanstvo.če pa si proti sloveniji..?

    • Hun

     ti ravno s slovnico nis zgled slovenstva

     • KP

      bo že držalo. s slovnico mogoče res ne.ampak brez zamere,a zate velja isto kot za njega,katerega zagovarjaš…nisem pa razumel,kje so oni že dolgo avtohtoni

     • Hun

      zate velja isto..jebacu ti mamicu u guzicu

     • KP

      pol pa se zbudiš,a ne,piki?

     • Hun

      loh oa se tebe zguzim, a ne, piki?

    • luckyss

     Kolikor vem smo že kar nekaj časa avtohtoni…..Prateta mojega deda pa je imela poreklo v nemško govorečih deželah sodeč po priimku…
     Ja vsi smo po par sto letih mešanci ;)

  • xtc

   Ti se lahko s svojim pisanjem prijaviš za kandidata bilokje v Sloveniji na ustreznih psihiatričnih ustanovah Brščiču ne sežeš niti do podplatov..

 • macon

  Palestinci so probali kar gledajo v EU: če se zadosti veliko število muslimanov postavi v kolone, se meje kar odprejo, postavljajo se jim tabori in levičarji pritečejo s hrano in šotori in sočutjem, EU države pa zapravljajo milijarde za njihove človekove pravice, namestitve in socialo. Muslimani potem zganjajo kriminal in zahtevajo kulturno avtonomijo, z nasiljem pa lahko tudi postopoma prevladajo nad pasiviziranimi in feminiziranimi domačini.

  Izraelci seveda niso nasedli niti minuto: najprej so jim rekli marš nazaj, potem pa so uporabili od solzilca do strelnega orožja, kot bi morala vsaka država, ki brani svojo ozemeljsko suverenost. Izraelci so vojaška družba: vsi so v vojski, tretjina ali še več ljudi javno nosi orožje in ne razumem kak zabit zblojen muslimanski osebek je svoje reveže napeljal v samomor, kak “genialni strateg” je to bil. Te fore lahko muslimani trenirajo samo v z levičarsko peto kolono prestreljeni Evropi.

 • dob

  Normalna bolnišnica loči med boleznijo in zdravjem. Med normalnim in abnormalnim. Ima znanje in izkušnje, torej izdelane jasne definicije o tem kaj je kaj in kako to vpliva na življenje ljudi in počutje.
  V normalni državi bolnišnica ne služi za finančne dobičke povsem in dokončno abnormalnim psihopatom, ki izkoriščajo bolezen za profit! Ker to, kot prvo, ni humano.

  Če se vrnem k normalnosti.
  Zato znotraj sebe, bolnišnica ustvari varovane prostore, karantene, kjer so ljudje, ki so nepregledani (zdravstveno, identifikacijsko, še kako drugače….) zavarovani. Zavarovani so pred okoljem, in okolje oz. drugi ljudje, ki imajo svoje navade in svoje utečeno življenje in poznajo definicijo kaj je zdravo in kaj bolno, kaj normalno in kaj ni – so zavarovani pred vdorom nepregledanih in nepreverjenih ljudi na njihovo ozemlje, za katero predpostavljamo, da je zdravo in varno.

  Še posebej je pa smešno po TV slišati neko aktivistko, ki zmerja starše, ki dvomijo v cepljenje in jim zraven grozijo s kaznimi, če otrok ne bodo dali cepiti…. medtem ko se jim za hrbtom sprehaja po EU pol milijona ljudi, zdravstveno nepregledanih, popolnoma nepopisanih, neidentificiranih z kdove kakšnimi nameni, ki jih nihče ni nič vprašal ne kam gredo ne s kakšnimi nameni so prišli. In ali so sploh sposobni sprejeti kakršnokoli odgovornost zase in za ljudi, s katerimi hodijo. Recimo: a ste sploh sposobni pospraviti in počistiti drek, ki ga pustite za sabo?!

  Dotično aktivistko prav malo boli (tuji) kurac kaj bo z nami, če prinesejo bolezni s sabo. Aktivistko skrbi samo to, da se MI damo cepiti proti ošpicam, če že gremo v Italijo na dopust, da MI ne bi prinesli ošpic v Slovenijo in jih raznosili med Slovenci. Ne skrbi pa je če migranti prinesejo kugo, če tako hočejo, ker je to njihova “človekova pravica”!
  (hej, pa jih je kdo vprašal, pregledal, popisal, vprašal kam gredo…. lahko kdo garantira, da jih nekdo ne pošilja kot nosilce smrtonosnih virusov bolezni, z namenom zdesetkati prebivalstvo EU?!)

  Države so nastale zato, ker so tako ali drugače omejile podobno misleče ljudi na določeno ozemlje – zaradi varnosti.
  Razbijanje meja, in to še z nepregledanimi vsiljivci (vsiljivci so tisti, ki prihajajo brez dokumentov, ne povedo kaj hočejo, izsiljujejo pravice, lažejo o starosti in identiteti) je grožnja za varnost teh ljudi. Nekdo to počne namenoma in načrtno.
  Skriva se za “humanostjo”.

  In kakšno zvezo to ima s člankom?
  Ima! Ko si ljudje napačno razlagajo svet, takrat razmišljajo izločevalno. Druge ljudi vidijo kot bolezen. Drugi ljudje niso bolezen! Oni imajo bolezen! To ni isto.
  Bolezen zdravimo. Je ne obožujemo in postavljamo v parlament, da nam vlada in ukazuje. Vladati nam mora Zdravje in vladati mora Normalnost. Imeti moramo jasne definicije o tem, kaj je kaj. Ne pa meglene, kot jih imamo zdaj.
  Kaj sploh hočemo???

  Ko se ljudje bojijo, se polarizirajo. Ne znajo si pomagati drugače, ker je svetovna politika takšna, da zahteva polarizacijo, nato pa dela za uničenje polovice prebivalstva Zemlje! Pazite: ne deluje v smislu boja proti Bolezni, kje pa!
  Deluje na tem, da nas prepriča, da so pravzaprav Bolezen ljudje in da jih je treba iztrebiti.

 • PIA PlA

  To kar se je zgodilo Izraelu, bi se zgodilo vsakemu, ki bi dobil nazaj svojo zemljo. Na svoji zemlji bi bil tujec in nezaželen, saj imajo na njegovi zemlji vendar vso pravico tisti, ki so jo ukradli. Tako je to.

  • luckyss

   Ja, Komanči in Apači bodo vsak čas vrgli Amerose v morje…da o Aboriginih niti ne govorim…

   • stajerc5

    Da o yugovicih ne govorim! Ze pakas kofre? Tik-tak…

    • Hun

     kdor je mocnejsi, spretnejsi, pametnejsi, sebicnejsi tist bo vladal ne od katerega bo zemlja

     • stajerc5

      Cudna logika, vladati brez ozemlja!?
      Mogoce pri tebi doma kot pasa, vec pa ne, nje?

     • Hun

      ozemlje si prilastis

   • macon

    Komanči in Apači so Mehičane vrgli nazaj v Mehiko in pobili ali pregnali vse globoko od meje v mehiško notranjost. Ta boj je trajal vsaj 100 let in Mehičani so ga izgubili.

    Brezveze je opevat kamenodobne lovce in glavorezce, to niso bili nobeni plemeniti divjaki. Prav tako so se šli oblastne sheme kot belci, samo da jih je bilo manj in so bili tehnološko zadaj. Ja, belci so prišli na ta ogromna prazna ozemlja z manj kot enim človekom na km2 in jih poselili kot bi jih vsak. Niso prišli na Kitajsko, ker je bila poseljena in ker se je lahko obranila.

    Nobene krivde belega človeka ni v tem in nobenega genocida razen parcialnih, ker drugače danes ne bi bilo enega severnoameriškega indijanca. Bolezni so bile pa iz čisto drugega štosa. Dajmo Aziji zameriti črno smrt iz 14. stoletja, ki je pobila vsaj tretjino Evrope in zahtevajmo reparacije kot črnci zahtevajo reparacije za suženjstvo od 16. do 19. stoletja. Kako je s turškimi reparacijami do nas Slovencev za obdobje od 15. do 18. stoletja?

    • luckyss

     Ti pa res imaš težave z logiko in dejstvi….lahko bi kandidiral na listi SDS..;)
     Pozabljaš celo kdo so bili predniki Mehičanov in s kom so se bojevali ;)

 • Krtača 20

  Bom samo brščičevo analogijo uporabil – če se pojavi med demonstracijami, kje, kdaj, bo lahko mirne vesti na mestu ustreljen.

  • macon

   Odvisno, kaj bo počel na demonstracijah. Če bo metal molotovke in kamne, prevračal in zažigal avtomobile, uničeval in ropal trgovine, je zaradi mene lahko ustreljen.

   • Hun

    se prav zarad unicevanja predmetov oz. objektov je po tvoje pravicno usmrtit subjekt

    • macon

     Predmeti in objekti so lastnina nekoga in uničevalci lastnine so težki kriminalci pred katerimi se ima družba pravico braniti tudi z orožjem. Pa ne gre samo za uničevanje lastnine, skrajneži redno poškodujejo druge, tudi tiste, ki imajo smolo, da se tam znajdejo. Najprej naj jih policija opozori, potem uporabi solzilec in gumijaste naboje, če to ne zaleže, naj strelja po njih s pravimi naboji. To kar pišem, ima povsod zakonsko podlago.

     Najbrž si ne želiš, da ti eni kreteni uničijo avto, ko ga boš nekje parkiral, ker bodo protestirali in bo njihova pravica, da z uničevanjem poudarijo svoj protest. Ti ljudje nasilno ne protestirajo, ker so na smrt lačni, ampak ker so ideološki fanatiki. Tisti, ki je nasilen, naj pričakuje, da bo v odgovor deležen nasilja.

     Vse družbe se tako branijo, ker ima monopol nad javnim nasiljem policija (in vojska). Ko se družba umakne pred tolpami in skrajneži, države ni več, temveč so boji tolp.

  • xtc

   Ja v levo terorističnih se strinjam ds tabo.

 • xtc

  Brščič je samo povedal ranost in normalnost,ki se jo bodo morali pričeti zavedati tudi Slovenci ,če ne želijo postati Arabo islamo komunistostan kot je Palestina oz. Tretji svet.

 • črnaovca

  Judje ki se imajo za žrtev holokavsta počno s Palestinci isto kot so nacisti s tistimi za katere so menili da so nižja rasa.

 • Dostmamrecesije

  Usekani lewaki spet tulijo in se mečejo v tla. Za njih je resnica ZEEEEELOOOOOOOO boleča.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!