Levičarska kultura smrti – nerojeni otroci so vredni manj kot žakelj cementa

Foto: RKC

Levica se tako ali drugače po celem svetu predstavlja kot progresivna sila. Takšno ime so si nadeli sami, da lahko neukemu ljudstvu prodajajo floskule o napredku (progress op. p.) na vseh področjih. Recimo v primerjavi z zlobnimi konservativci, ki so vsi tako ali tako zarukani kmetje s podeželja, ki niso bili deležni nežnejših plati meščanske izobrazbe.

In tako so, sploh večja, mesta postala platforme progresivizma. Ideologije, ki je na zunaj napredna in gleda v prihodnost, v resnici pa je v preteklosti bolj zabetonirana kot marsikatera njena konservativna različica. Danes bom pisal o temi, ki v zadnjem času progresivne posameznike in društva spravlja v tantričen bes. To so nerojeni otroci.

Kultura smrti – nerojeni niso ljudje
Ravno pri tej temi gre za ljudi, ki za progresivce to niso. Nerojeni otroci so razni fetusi in zarodki in ne vem, kaj še. Za njih jim ni mar, dokler ne spodbujaš rojstva in ne umora (splava op. p.). Tu se progresivcem zmeša, saj posegaš v njihovo kulturo smrti. Posegaš na poligon marksističnih sejalcev smrti in jih postavljaš pred ogledalo. In levičarji sovražijo “ogledala”.

“Sporni video” na Frančiškanski cerkvi – ne posegajte v kulturo smrti
Na Frančiškanski cerkvi v Ljubljani se vrti video (poglejte si ga, sam sem bil ganjen) o razvoju otroka v maternici med nosečnostjo. Na posnetku vidite, kako otroček dobi rokice in nogice in prstke. Kako prvič odpre oči. Kako pleše in brca. In vse to še veliko preden pride v materin objem. Nobenega dvoma ni (razen za levičarske kulturnike smrti), da gre za živo bitje, za otroka.

Sploh pa je namen tega videa, da bodočim mamicam in očkom, ki bi se zaradi gmotnih ali drugačnih okoliščin odločili za splav, pokaže, čemu bi obrnili hrbet. Čudovitemu bitjecu, katerega srce začne biti že 22. dan po spočetju. Še preden večina žensk sploh ve, da so noseče. Video nagovarja k življenju, ne nagovarja pa k prepovedi splava ali odvzetju te velike “civilizacijske” pravice.

Med levičarji je zagrmelo. Med feministkami je završalo. Med skupnostjo LGBTQ (in ne vem, še koliko črk) se je zabliskalo. “Nekdo posega v našo marksistično kulturo smrti, vsi na barikade, vsi na okope, na juriš!” In tako se je začel pogrom nad enim najlepših videoposnetkov, kar sem jih videl v zadnjem času.

Od Socialnih demokratov do Mestne občine Ljubljana
Zganili so se vsi. “Razpihovanje sovraštva, sovražni govor, neprimerno, groteskno” in ne vem, kaj vse smo lahko poslušali. Zganili so se vsi civilni vzvodi levičarskih trobil, zganili so se “kritični misleci”, zganili so se zaščitniki človekovih pravic. (O tem, kakšne kadre vzgajajo levičarji, sem že pisal.) Argument, ki pa je le potrdil mojo tezo o kulturi smrti, pa je bil tale: “Ta video krši človekove pravice žensk, da se svobodno odločajo o rojstvu otrok.”

Torej se, po levičarski bolni logiki, zaradi tega videa sedaj ženske ne morejo več svobodno odločati o rojstvu otrok? Meni ni jasno, če pa je katera, ki ji je ekran na cerkvi fizično preprečil splav, pa naj se javi spodaj. In to počnejo levičarji vseskozi. Uvajanje teorije spola v šole in vrtce ne bo spremenilo ničesar (čeprav se bodo otroci prisiljeni učiti o tem, kako je lepo biti gej), en video pa je absolutna kršitev ustave, saj se sedaj ženske ne morejo več svobodno odločati. Absurdno do skrajnosti.

In ravno to je problem kulturnikov smrti. Ker so umetno določili, kdaj otrok postane živo bitje, so za njih bolj pomembne “pravice” žensk, ki (pri vsej kontracepciji danes) nekajkrat splavijo, kot pravice nerojenih otrok. Za njih so to tako ali tako fetusi in zarodki. Zanimivo pa je tudi, da je večina mladih levičark in levičarjev ter starih zadrtih feministk, ki so se dvignile zoper ta video, brez otrok (vzporednico lahko povlečete z zagrenjenimi socialnimi delavkami na CSD Velenje). Za levičarje z lastnimi majhnimi otroki pa sploh nimam besed.

Mestna občina Ljubljana – leglo progresivnih kulturnikov smrti
Bolj kot nekaj zablojenih in zagrenjenih ter predvsem opranih posameznikov pa je zaskrbljujoč odziv Mestne občine Ljubljana. Kot javna institucija bi se morala takšnim izjavam izogibati, sploh v primeru, ko ne gre za nikakršno kršitev. A na MOL-u so zapisali: “Zgroženi smo nad prikazovanjem in pozivanjem javnosti h kršenju človekovih vrednot in neodtujljive ustavne pravice do svobodnega odločanja o rojstvu svojih otrok. Pozivamo vse pristojne organe, da se projekcija in podobne aktivnosti prepovedo …” 

Si predstavljate, da se kaj takega lahko zgodi v 21. stoletju? Ta video krši človekove vrednote? Poziva h kršenju človekovih vrednot? Da boste razumeli, vam bom bolj po domače prikazal, kako bi izgledalo, če bi bil splav, kot pravijo na MOL-u, človekova vrednota.

Splav je vrednota. Splav je nekaj, k čemur vsi stremimo kot ljudje. Oh, da bi prišel dan, si mislijo mladi, ko bom lahko ubil svojega prvega otroka. Vsa družba kot celota stremi k idealom in vrednotam, kot je na primer splav. Najlepši dan, ko se partnerja odločita, da bosta ubila svojega prvega otroka. Še niste splavili? Nikar ne zametujte te svoje pravice in človeške vrednote.

Tako nekako bi splav promovirali, če bi bil vrednota. A je daleč od tega. Splav je orodje, je možnost. Možnost, ki jo država omogoča in dovoljuje. Nikakor pa splav ni in ne more biti človekova vrednota. Ampak tako je pri kulturnikih smrti. Vsaki svinjariji, ki jo brezpogojno podpirajo, nadenejo lepo ime. Nerojeni otrok je zarodek, pomorjeni nedolžni ljudje izdajalci, teoretiki spola in migrantoljubci pa borci za človekove pravice.

Na MOL-u ne znajo brati ustave
A kaj ko ustava ne govori prav nič o tem, da se rojstvo ne bi smelo promovirati ali da se nasprotovanje splavu ne bi smelo promovirati. 55. člen ustave se namreč glasi: “Odločanje o rojstvih svojih otrok je svobodno. Država zagotavlja možnosti za uresničevanje te svoboščine in ustvarja razmere, ki omogočajo staršem, da se odločajo za rojstva svojih otrok.”

Torej ustava zagotavlja pravico, da se o rojstvu svojega otroka odločaš svobodno. Če bi naši levičarji znali brati ustavo, bi ugotovili, da to na ustavnem nivoju (kot najvišjem aktu) pomeni, da te nihče ne sme prisiliti, da imaš otroke – ne partner ne starši ne kdo tretji. Da se svobodno odločaš o tem, ali boš sploh imel otroke. Seveda je tu ustavni “hakeljc”, ki so ga pisci ustave dodali in na katerega se obešajo vsi levičarji – namreč odločanje o rojstvu je svobodno. In to vsi interpretirajo tako, da ustava jamči splav.

A kaj ko je ravno nasprotno, saj nihče od kulturnikov smrti ne prebere drugega stavka: “Država […] ustvarja razmere, ki omogočajo staršem, da se odločajo za rojstva svojih otrok.” ZA rojstva svojih otrok. Ustava Republike Slovenije spodbuja starše k temu, da imajo otroke, da jih sprejmejo v svoje življenje in jim dajo dom, v katerem bodo doživljali svet.

Torej je video najbolj ustaven, kar se ustaven da biti. Vsi, ki protestirajo in se zgražajo, pa delujejo protiustavno. Delujejo proti duhu ustave, ki dopušča splav, a spodbuja k življenju. Prav tako kot video na Frančiškanski cerkvi. Sedaj, ko zaključujem to kolumno, pa samo čakam, da jo prebere kak levičar in razglasi ustavo za protiustavno. Kajti za levičarje je kultura smrti vrednota. Mrtvi otroci pa le tlakovci na cesti do absolutne prevlade feministično-marksistične teorije smrti.

A. R.

 • Aron

  sicer se naceloma strinjam z avtorjem, predvajanje filma vsekakor ni krsitev ustave ampak podajanje svojega pogleda na tematiko v okviru svobode govora. problem vidim v tem, da avtor enaci splav z umorom. vsak umor pa je kazniv, ima tudi krivca. tako izvajanje pa je v nasprotju z ustavo, ki splava ne okarakterizira kot umora. gre za protiustavno stalisce.

  • if

   Pokažite tisti del avtorjevega razmišljanja, v katerem “avtor enaci splav z umorom. vsak umor pa je kazniv, ima tudi krivca. tako izvajanje pa je v nasprotju z ustavo, ki splava ne okarakterizira kot umora. gre za protiustavno stalisce.”

   • Aron

    Nerojeni otroci so razni fetusi in zarodki in ne vem, kaj še. Za njih jim ni mar, dokler ne spodbujaš rojstva in ne umora (splava op. p.).

    • if

     Razvijajoči se otrok je živo bitje.

     Kaj je splav?
     A) Zavestno uporabljeni učinki medicine na to živo bitje tako, da ga ti učinki ubijejo.
     B) Skladno z družbeno sprejeto definicijo je splav “zavestni medicinski poseg za odstarnitev razvijaočega se otroka iz telesa ženske”.
     C) Glede na A) gre za naklepni uboj, glede na B) gre za kaj?

     • avtohtoni neandartalec

      A ženska je živo bitje, kot celota, ne kot njeni posamezni telesni organi.
      B splav je umetna ali spontana prekinitev nosečnosti. Nosečnost je stanje telesa oplojene ženske, ki bo šele čez devet mesecev rodila novo živo bitje. Zarodek oziroma embrijo ni živo bitje, vam se meša, če mislite, da je to tako preprosto.

     • if

      Torej,kdaj nerojeni postane živo bitje?

     • dvanajstzvezdic

      A ni naklepni uboj umor. Pod B bom direktno rekel, da gre za umor.

  • avtohtoni neandartalec

   Stisnjen mozol ni umor, tudi operacije ne spadajo med morije in mučenja.

 • indijanka

  Verjamem, da bo nekoč pravica do splava sama po sebi postala nepotrebna. V sebi skriva žalost. Pozdravljam film kot del vzgoje. Poziv ženskam na okope je smešen. Ženske bomo na okope odšle, če nam bo kdo to pravico resnično želel odvzeti. Dokler bo preko filmov samo privzgajal vrednote našim otrokom, pa bomo ustvarjalcem hvaležne.

  • avtohtoni neandartalec

   Lepo, ampak če nisi kritična do politike, ki se te neposredno tiče, potem bodo lahko razpolagali s tvojim telesom enako kot to že počnejo s tvojim umom.
   Še enkrat si poglej film, kaj vidiš, a misliš, da imajo ženske prozoren trebuh, da so v notranjosti tvojega telesa res take votline in žive barve?
   Ni lep, butast in patetičen zmazek je, ki zavaja naivne gledalce, vendar imamo na srečo danes internet, ljudje začnejo brskati kadar vidijo kaj lepega in iščejo dodatne informacije, pri čemer si prej ali kasneje pridejo gor, da taka propaganda ni nič posebnega in so še veliko lepše ter bolj pametne stvari na svetu.

   • indijanka

    Sem kritična. Poseg v predvajanje tega filma se mi zdi kratenje svobode in podcenjevanje žensk. Naše sposobnosti odločanja in soočanja z odgovornostjo. Ob gledanju filma sem razmišljala o vsebini in ne o realizmu. Se pa strinjam s teboj, da obstajajo lepši prikazi.

 • avtohtoni neandartalec

  Avtor članka ima verjetno škrge in rep, ker zarodek jih ima, hrani se pa po tej logiki z materinim telesom, potem smo vsi reptiloidni kanibali ali kako si to predstavljate.
  Film je butast, lahko gremo od sekunde do sekunde, to je fantastičma pravljica, ne pa realnost. kot sem že komentiral, mene javna projekcija ni niti najmanj motila, takšna propaganda mora stimulirati kritične reakcije, ko gledalci spoznajo, da jih producenti in režiser zavajajo, šele takrat se velja resno spraševati o vrednotah življenja in splošni morali.
  Koliko je vredno pri nas življenje, piše v sosednjih člankih, lahko smo videli tudi na primerih izbrisanih, romov, neplačanih sužnjev in deložiranih, zdravstvo je pa itak razred zase, nič ni vredno niti kot celota, po kosih pa še manj, to je resnica.
  Človek ni robot, nas ni nihče izdelal ampak smo se vsi rodili kot del materinega telesa, zarodek je njen notranji organ, ne samostojno bitje in zagotovo ni in tudi ne more biti človek. To lahko postane edino, če odraste do tiste točke, ko se lahko odtrga iz matere in zaživi v stvarnem svetu okoli nas, za nas je narava temeljni pogoj obstoja, zarodek bi umrl v nekaj sekundah, zato notranjih organov ne pokopavamo in ni vsal kos človeškega telesa ločeno zavarovan s človekovimi pravicami in Ustavo. Zavarovana je ženska, kot edini spol, ki lahko rodi novega človeka, njihova pravica do svobodnega razpolaganja s svojim lastnim telesom in torej tudi z zarodkom je absolutna, o tem ne more biti nikakršne debate.

 • avtohtoni neandartalec

  Homoseksualnost za naravo nima smisla, iz iztrebkov ne more pognati nič, prav tako ne obstajajo homoseksualni dojenčki, torej gre za samo še eno izrojeno spolno prakso, popolnoma nič drugačno od vseh ostalih perverzij.
  Homoseksualnost je pravzaprav duševna bolezen, ne gre za spolno perverzijo temveč ideološko opredelitev, zato si zalužijo podoben status kot ga imajo recimo verniki v samostanih in semeniščih, kjer prav tako živijo moški skupaj z moškimi, ženske so pa za sebe in med seboj nimajo prokreativnih spolnih odnosov. Kaj pa ke to drugo kot oblika homoseksualne skupnosti, če si ravno ne žuljijo lulčka še ne pomeni, da se nimajo na druge načine radi, pa zato nihče ne zahteva posebniu pravic do poroke ali kaj takega, kar je tradicionalno in razumno rezervirano za dva posameznika različnega spola.
  Homoseksualno cerkev naj si ustanovijo, država je itak dolžna financirati razne fanatike, enako kot sunvemcioniramo tudi športna in kulturna društva, naj pa še buzerante, le da se me bodo klicali mož in mož temveč bodo vsi med sabo topli bratje.
  Zanimivo je kako si sovražna vojaška propaganda deli politični prostor, kdor podpira pravico do splava, ne podpira homoseksualne poroke, kljub temu jih propagamda loči in politika vzame za svoje. To je ukazovanje kaj naj mislimo, ne pa razumna debata,

 • SloVENEC

  Se deloma strinjam z avtorjem,ampak po drugi strani je pravica do izbire boljša rešitev kot prepoved splava,ker prepoved spodbuja enostarševske družine in bi uničevala življenja mladih deklet,ki so pač naredile napako. Predstavljajte si dekle pri 18 na začetku šolana, da zanosi in nima možnosti splava…uničeno je njeno življenje,življenje njenega otroka pa tudi ni ravno normalno. Kot so se lotili z videom,potrebno je izobraževati ne prepovedovati… Tista,ki pa ima stališče proti splavu,pa tako ali tako nebo delala splava

  • Philosopher

   ”Predstavljajte si dekle pri 18 na začetku šolana, da zanosi in nima možnosti splava…uničeno je njeno življenje,življenje njenega otroka pa tudi ni ravno normalno.” Njeno življenje je že tako ali tako uničeno, s tako žensko se noben razumen moški nebi smel več ukvarjati, saj je pokazala popolno odsotnost razsodbe v najbolj ključnih stvareh v življenju, kot je odgovorna spolnost.

   • SloVENEC

    Tudi kontracepcija ni 100%zanesljiva…napake se dogajajo…abstinenca pa tako ali tako ni vcepljena v glave mladih..kot pravim:ljudi izobrazit…. Pa v normalni družbi ženska z otrokom nebi smela biti obsojena na samsko življenje.

    • ančka

     Če ima dekle fanta, ki se zaveda svoje odgovornosti, ni noben problem roditi otroka in končno so tukaj še starši na obeh straneh, ki običajno priskočijo v takšnih primerih na pomoč.
     Ne delati problemov tam, kjer jih ni. !
     Že star pregovor pravi, da “kdor se igra z ognjem se lahko opeče”.
     Dokler dekle, ali pa fant študira, naj študira. ne moreš se iti ata pa mamo, če si še sam otrok. Niso naši mladi tako neuki, da ne bi vedeli zakaj se gre.
     Ko se mladi odločajo za spolno življenje, se morajo tudi zavedati posledic, ki lahko temu sledijo.

     • PIA PlA

      Žal te posledice, posledice spolnega odnosa, večinoma nosi ženska, moški pa strahopetno zbeži ali se dela, da ni imel nič pri tem.

     • avtohtoni neandartalec

      Pa kaj, testi nosečnosti so poceni, za obiske pri ginekologu je itak bolje, če so redni, splav traja par minut, naslednjega dne lahko ženska že normalno hodi in dela naprej kar ji paše.
      Pardon, ne povsod na svetu, kjer imajo namesto zdravnikov šamane in mazače, lahko med postopkom tudi umrejo ali trpijo kronične posledice, ampak za take države isto velja itak za vsako operacijo.

     • dvanajstzvezdic

      Se strinjam. Krivca sta oba.

     • avtohtoni neandartalec

      V tem grmu tiči zajec, seveda je za žensko vedno problem, če zanosi, pa ne samo za njo temveč tudi za moškega, ki je potem prisiljen prevzeti svoj del odgovornosti.
      Splav ne povzroča nobenih hudih travm in nima zdravstvenih posledic, če ženska do operacije pristopi trezno in odgovorno, če pa jih šalabajzerji zmešajo glavo in jo strašijo z nadnaravnimi silami ter okultno mistiko, se ji lahko res še zmeša.

    • avtohtoni neandartalec

     Točno tako, spolno teorijo je trena začeti učiti že v vrtcu, mislim seks, ne butasto idejo o univerzalnem spolu. Če bi ljudje lahko hodili naokoli goli in povsod seksali, bi se zdela tudi ideja o splavu hitro nekaj normalnega in zelo zaželjenega, ker pa smo na splošno zavrti in zarukani, se malikujejo telesni ekstremiteti, ženske se pa zato diksriminira in zatira, pa one dejansko trpijo, njihovi zarodki sploh ne.

  • antimur

   Kako ti ne gre v glavo, da splav ne more in ne sme biti kontracepcija. Povem ti zgodbo dveh deklet. Ležale sta skupaj v bolniški sobi ginekologije, ena ker je želela splaviti, druga, ker se je zdravila zaradi neplodnosti. Ta druga je bila povsem depresivna, zaskrbljena in žalostna. Prva se je pa obnašala, kot da bi njeno dejanje bilo nekaj kul, bila je vesela in celo zajedljiva. Tako je ta uboj otročička za levake in njihova zločinska združenja nekaj povsem normalnega in dopustnega. Toda levaki, tu ste se zafrknili, vedno na koncu zmaga narava, tako bo tudi v tem primeru, da pa ne bomo trpeli vsi, se je potrebno temu zločinu upreti z vso silo.
   P.S: Se ne čudim, da so za levaško drhal povojni poboji nekaj normalnega, če se ti kriminalni norci lotijo celo nemočnega bitja, ki ni nikomur storilo nič slabega.

   • avtohtoni neandartalec

    Bitja?
    Ženska je bitje, če bi se rad pred kom postavljal s svojo moralo, zarodek je samo njen organ, nima (še) svojega življenja.

    • ančka

     butl.

     • avtohtoni neandartalec

      Jabček.

    • dvanajstzvezdic

     Ti na medicini in biologiji nebi naredil niti prvega letnika.

  • xtc

   Dekle na začetku šolanja zanosi in si uniči življenje:::::
   No najprej bi kazalo se posvetiti šolanju nato pa::::
   In nadalje ja;dekle gre in naredi splav in zgodi se kot velikokrat nikoli več ne more imeti lastnih otrok in uniči si življenje:
   In nato taka dama;ki je že enkrat na lastno željo splavila svojega nerojenega otroka skuša posvajati tuje otroke;čeprav jedejansko “ubila” lastnega;ob tem pa še moralizira:
   Skratka slav zame ni kontracepcijsko sredstvo je le izhod v sili;ko je ogroženo življenje matere ali bi bil otrok rojen nenormalen;hudo deformiran ipd:Splav dejanso ni pravica je le zhod v sili ;ko gre za višje naravne vplive ne pa človeške muhe:

   • ančka

    Splav je UMOR in mlad fant in dekle, ki se odločita za takšno dejanje, sta dejansko MORILCA lastnega otroka.

    • avtohtoni neandartalec

     Ne moreš umoriti nekaj kar ni živo, kar ne kaže nobenih znakov zavesti in v naravi sploh ne more obstajati zunaj ženskega telesa.
     Ker splav ni umor, semoramo na eni strani vprašati kako zavarovati pravico žensk do svobodnega odločanja o svojem telesu in kar je najbolj pomembno, razumeti moramo od kod izvira verska zabloda in zakaj nimajo prav. Verski fanatiki niti ne trdijo, da vedo kako nastane življenje, jih sploh ne zanima, oni verjamejo v svojo idejo o sebi in svetu, očitno je pri nas ogromno ljudi popolnoma neizobraženih, nestrpnih in popolnoma nesposobnih razmišljati s svojo glavo, kar je katastrofa in mora obstajati dober razlog, da se tako trudijo.

     • Capi

      Bo potrebno še veliko truda, da boš razumel stvari. Sem ti že mislil nekaj napisati, pa sem se raje ugriznil v jezik. Bom še počakal, mogoče pa le prideš do spoznanja svojih zmotnih prepričanj……
      Do tega trenutka je edino @xtc podal dober komentar

   • avtohtoni neandartalec

    Če morajo ženske nositi polno moralno odgovornost, za nekaj, kar itak ni res, saj kot tako ne obstaja, in bi šlo po tvoje tudi zakonsko obveznost, potem jim ostane edino, da sploh ne seksajo oziroma postanejo lezbijke.

  • dvanajstzvezdic

   A splav pa ni drama?

 • Philosopher

  Osebno sem za splav samo, ko je v nevarnosti zarodek oziroma ko se pričakuje, da bo otrok bolan. Za vse ostalo ni popolnoma nobenega izgovora. Če se nočeš v to zapletati drži noge skupaj oziroma ga drži v hlačah. Vse je to stvar vrednot in vzgoje, ki je trenutno povsem na dnu. Ne moremo davkoplačevalci plačevati neodgovorno fukarjenje.

  • avtohtoni neandartalec

   Zase se brigaj, če ji rad otroka, te bo morala imeti najprej neka deklica dovolj rada in si želeti isto, prisiliti se narave v to ne da, saj zato pa sta kontracepcija in splav, da ženskam ni treba ubogati nikogar in lahko živijo kot je za njih prav.
   Verjamem, da ideološko opranemu verniku ni lahko razumeti teh konceptov, ampak tak je realnost, splav me more biti umor, če pa zarodek ni živo nitje, samo kot organ je živ, dokler raste znotraj materinega telesa, nič ni tvojega v njej razej dela informacije, molekule spermija je že zdavnaj odplaknilo, vse so ti razložili narobe.

   • dvanajstzvezdic

    Tvoje pisanje je posledica ideološko opravnh možganov. Prepričaj me z argumenti, da je splav moralno in etično opravičljiv. Če to uspeš si zmagal. Samo na tvojo žalost ti že v naprej povem, da ni nobenega ne etičnega ne moralnega in danes bi si skoraj upal tudi iz medicinskega pogleda povedati da ni razloga za splav. Pa pustimo zarukane države tam nekje v Afriki. Govoriva o civilizirani družbi.

    • avtohtoni neandartalec

     Ne obstajajo zagovorniki in nasprotniki splava, če vam rečem, saj ti ljudje ne vedo kaj govorijo, načelna etika nam danes zapoveduje, da smo vsi ljudje svobodni, ne glede na spol, pomeni obstajajo samo zagovorniki tega, kar je prav in razumno ter tisti, ki si še niso prišli gor.
     Drugače povedano, ko se nasprotniki splava zavedo biološke in fizikalne realnosti, praviloma začejo podpirati splav ali pa vprašanje ignorirajo, noben zagovornik pa ne postane nasprotnik te pravice, torej obstajajo edino zagovorniki pravice do splava.
     Dobro razmišljaš, si na pravi poti, res škoda, da,nimam več časa za konkretjo debato s takim sogovornikom, ker bi marsikaj lahko povedala, kar večina mogoče prvič sliši oziroma se ne zaveda, pa je zagotovo res in se lahko vsakdo sam prepriča.

     • dvanajstzvezdic

      Tisti ljudje, ki zagovarjajo splav prekleto dobro vedo kaj zagovarjajo.

   • moon

    No, ti ki si tako pameten, mi prosim odgovori na par vprasanj:
    – kaj je zavest?
    – kdaj se pojavi?
    – zakaj se pojavi?
    – jo lahko clovek unici?
    – jo lahko ustvari?

    • dvanajstzvezdic

     moon, na tem področju sem nekoliko doma :-) pa ti samo prijazno odgovarjam na nekatera vprašanja. Mogoče so za nadaljni razmislek Nakratko: Pri zarodku ne moremo govoriti o zavesti saj se možgani šele razvijajo. Vendar enako velja tudi za dojenčka ko se rodi. Možgani se še vedno razvijajo. Zavest in samozavest pa se prebujata postopoma najprej v odnosu matera-otrok kasnje pa v širšem socialnem okolju. Kot vidiš je to nenehen proces. In ravno zato ne moremo in ne smemo ta proces prekiniti v nobenem stadiju njegovega razvoja Človek ima svojo razvojno pot. Vsako nasilno prekinitiev človekovega razvoja v kateri koli razvojni dobi pa ne moremo označiti drugače kot umor.

     • avtohtoni neandartalec

      Kaj pa transplanti, ko mrtvemu človeku odrežejo telesni organ in ga oživijo v telesu druge, žive osebe, pod kaj pa to spada?

    • avtohtoni neandartalec

     Sem že zadniič nekaj razdelal, kar je pač znano, v glavnem, zavesti kot take ni, občutek zavedanja je sestavljen iz različnih nevronskih procesov in telesnih občutkov, nikjer posebej se ne nahaja temveč je razpeljana po celotnem živčevju, pri čemer velja izpostaviti vlogo dveh polovic možganov, ki sta popolnoma različni osebi in se lahko dobesedno pogovarjata med sabo, v eni sami fiziči osebi. Pod njima ležijo še mini možgani, ki skrbijo za smiselno interpretacijo sebe in sveta

   • Philosopher

    ”da ženskam ni treba ubogati nikogar in lahko živijo kot je za njih prav.” Zato pa propada zahodna civilizacija in nas nadomeščajo musliči, ki točno vedo kaj je prav za žensko. Nisem za noben radikalni islamizem, vendar je fukarjenje prosto po prešernu prav tako degenerirano, če ne še bolj.

    • avtohtoni neandartalec

     Ampak saj punce niso take, v tem je skrivnost, da si še kako ženejo odnose k srcu, se pa strinjam, da se je ta svet spremenil v olimpijske igre v zarukanosti, vlada globalna idiokracija, ne ve se več kdo je bolj nor, normalno, da so punce še toliko bolj zmedene, ampak saj si vsaka prej ali kasneje pride kaj gor.

   • Tomzi

    Kako pa, da se ti lahko brigaš za druge, če drugim tega ne dovoliš. Torej po tvoji logiki tudi tvoje srce ni živo, ker ne bi moglo preživeti brez tebe. Mogoče bi ga pa kirurško neboleče odstranili iz tvojega telesa, saj je kirurgija danes že zelo napredna, in ga podarili komu, ki ima okvarjeno srce in ga potrebuje.

  • dvanajstzvezdic

   S tabo se strinjam v vsem, razen v prvem stavku.

 • avtohtoni neandartalec

  Med mračnim srednjim vekom, je bila Slovenija radikalna katolibanska džamaherija, inkvizicija je tudi pri nas sežigala čarovnice na garmadi ter jih pobijala s kamni, abortus je bil pa strogo prepovedan oziroma itak niso obstajale take bolnice, ki bi nudile medicinsko splavitev.
  Ženske so se bale zanositi, ker so jih možje večkrat pustili same, zato so si pomagale kar same, te ljudske veščine pa so se skrivaj prenašale iz roda v rod.
  Znani so tudi primeri duhovnikov, ki so raziskovali splav, znanje jim je prišlo prav, če so slučajno grešili in so zanosile njihove vernice, pa so morali preprečiti nosečnost, da se ne bi razvedelo.
  Iz tega sledi, da ženskam ni mogoče prepovedati pravice do splava, vsak poskus bo samo ogrožal in poslabšal njihovo zdravje.
  Splav ni isto kot ločitev, je pa večkrat povezano, nekateri moški si želijo otroka in na vse načine pritiskajo na svojo partnerko, da bi zanosila in mu ga rodila. Za moškega je večji šok zato, ker si sam ne more nič pomagati, lahko pove kaj si želi, vendar je vedno ženska tista, ki se na koncu odloči. Tehnično gledano, moški prispevamo pol genske kode zarodka, brez katere se človek ne more roditi, morala ženski sicer narekuje, da mora spoštovati mnenje partnerja, ni pa res, da je razen par molekul, ki izginejo skupaj s prvo oplojeno celico, v njenih telesih karkoli moškega. V ženskem telesu ni nič moškega, to zarukanci ne dojamejo, lastnost življenja so neprestane delitve in mutacije genske kode, ki jih tvori izključno telo matere, ostanke oplojenega jajčeca telo izvrže kot odpadke, nove celice pa se tvorijo iz hrane, ki jo mati poje.

  Zarodek je organ, nobenega malega človeka ni v ženski maternici, niti organ ni neodvisen od telesa, torej zarodek po nobeni definiciji ne more biti živ. Zrastemo iz biološke gmote, ki sicer kmalu začne tvoriti organe, vendar embrijo nima pravih možganov, sposobnih zavedanja in razmišljanja, ni niti žival, je zgolj organ ženskega telesa in trpi kvečjemu kadar trpi materino telo, katerega sestavni del je. Zarodek ne sliši glasbe ampak reagira na nekaj drugega, niti si me more ničesar zapomniti, ker nevroni tiste mase še ne morejo tvoriti spominov, ne obstaja znanstvena teorija, ki bi dokazovala, da je zarodek ločeno bitje, pa če se sliši to še tako neverjetno, tako je v resnici. Človek se ne formira niti z rojstvom ampak šele par dni po tem, ko dojenčku odmrejo deli telesa, s katerimi je bil priraščen z materjo in se možgani začnejo zelo počasi privajati na nov svet. Šele par tednov po uspešnem rojstvu se dojenčku začnejo razvijati nagoni in zavest, eden prvih znakov, da gre za samostojno živo bitje je, ko sesa za hrano, šele od takrat naprej lahko govorimo o živi živali oziroma o človeku.

  Zadnjih tričetrt stoletja smo priča največji eksploziji prebivalstva vseh časov, kar so omogočili prav razvoj znanosti oziroma načrtovanja rojstev, kontracepcija in tudi splavi. Sama punca z otrokom si še danes težko najde moža, včasih je bilo zaradi religije še težje, pravočasni splavi so jim omogočli, da so lahko končale šolanje, se zaposlile in si naposled ustvarile prave, stabilne družine.
  Dogaja pa se še nekaj drugega, več kot je ljudi, manj je vredno posamezno življenje, če bi poslušali zmešane verske fanatike, bi civilizacija kmalu razpadla in bi se naposled spet še žrli med sabo.
  Odjos do življenja je pa nekaj drugega, ko je živo bitje rojeno, si vsako zasluži nek primeren odnos, to bi moral biti ideal in cilj humanizma, namesto pravljic in agresivne diktature, s katero bi rade neke širše skupnosti dobile monopol nad štancanjem ljudi, pa če gre za državo, cerkev ali celo za posameznika, rojstvo je bilo in mora ostati ekskluzivna pravica ženskega spola.

  • Machete

   Hefe, do you live on this forum or under a (troll) bridge?

  • Tomzi

   Da povzamem tvoja izvajanja, torej tudi ti nisi živ, si le malo večja biološka gmota.

 • Antonius

  Abortus /splav lahko zagovarjajo samo ljudje, ki ne premorejo kančka človekoljubja. Empatijo do sočloveka in ljudi otroku privzgojita starša.
  Začetek vsake faze v razvoju novega življenja je vesoljski čudež in hkrati čudež v/na zemeljskem vesolju.
  Kdo so, iz kakšnih družin izhajajo odrasli ljudje, ki si tako brezsrčno in ozkogledo jemljejo pravico odločati, kdo se bo rodil, kdo bo zaživel. Sklicujejo se na Ustavo, ki jo niti dobro ne razumejo. Ustava jamči pravico, da se partnerja v ljubezni povsem svobodno odločita o svojem bodočem naraščaju. Ustava nikjer ne določa pravic do umora še ne rojenega otroka. Je pa res, da je abortus izvzet iz kazenskega pregona, pripisujejo ga pa ustavni pravici. Kar ni prepovedano je (po Ustavi?!) kar avtomatično dovoljeno. Tako je dovoljeno umoriti še ne rojenega otroka, kot visoko civilizirana družba pa nasprotujemo izvajanju smrtnih kazni. Zgleda, da levičarji niti tega ne vedo na kateri strani imajo levico. Raznobarvna civilna sfera nedorečenih človekoljubcev in mirovnikov tudi ne najde kompasa v sebi za svoje odločitve. Protestirajo proti skoraj vsaki obliki nasilja, za povrh jih motijo pa tudi moleči za duše abortiranih otrok pred porodnišnico. Višek si dovolijo pa LGBT-jevci. Sami svojih otrok niso sposobni rojevati, podpirajo pravico do abortusa in bi posvojevali otroke, ki jih CSDji “ugrabljajo” staršem z različnimi težavami v družini.

  Abortus je zelo pritlehna potuha neodgovornemu početju dveh heterospolcev, ki se učita seksanja. Na razpolago je dovolj raznovrstne kemije in pripomočkov, da se hudokurčni mačoti izognejo nezaželenim nosečnostim.
  Ženska, ki je padla na finto, pazil bom, bi morala pa v vsakem primeru še enkrat čez devetletko.
  Abortus je nesporen samo zaradi medicinskih razlogov. Zdravje nosečnice je tisto, ki določa ravnanje medicinske stroke.
  Kar se pa nosečnosti zaradi posilstev tiče, je pa vsekakor prvi ustrezen korak, pogovor z ustreznim strokovnjakom.

  • avtohtoni neandartalec

   Splav je popolnoma neboleč postopek, če je izveden pravočasno in steokovno, ne pušča nikakršnih zdravstvenih posledic, kdor bi rad pa tekmoval v etiki in empatiji, naj izvoli skrbeti za probleme nesrečnih ljudi in jim pomagati živeti bolje, vendar izključno če sami prosijo za pomoč in nasvete. Slepec ne more voditi slepega, zarodek ne more pomagati zagovornikom splava, ker ni živ, več bi se zmenil in dobrega naredil, če bi se pogovarjal z žejsko roko kot z njenim plodom.

   • dvanajstzvezdic

    To ti veš iz svojih lastni izkušenj a ne?? Zarodek ni živ? Pa ti nisi zrel niti za Homo habilitusa kaj šele za neandertalca.

    • moon

     Ne, ne, on splavi tja do osemnajstega leta, mogoce se kaj cez ;)

    • avtohtoni neandartalec

     Ne, ni živ, me more biti živ, saj telo matere ni džungla, po kateri bi se lahko prosto sprehajal in nabiral banane, je samo del materimega organizma, samo še en organ, na katerem ni popolnoma nič zavestnega in idvidualnega. Noben telesni organ zunaj telesa ne more delovati več kot par minut, zarodek še manj.
     Bo treba malo nehati igrati otroške pravljice in vzeti kakšno pravo racujalniško igrico v roke, kot bi se danes izrazili, ko zgleda nihče več ne bere knjige.

     • Tomzi

      Torej tudi tvoje srce, na primer, ni živo. Mogoče bi ga z nebolečim kirurškim posegom izrezali, kot tujek in ga mogoče podarili nekomu, ki misli, da je živo in ga potrebuje za življenje.

   • ančka

    Ti si gotovo že opravil kakšen splav, ko tako dobro veš, koliko je splav boleč.
    Ne gre tule samo za telesne bolečine, še hujše so duševne bolečine, ki slej ko prej pridejo, ko začne lastna vest očitat.

    • avtohtoni neandartalec

     Kakšna vest, napumlajo jih z lažno moralo in pravljicami, nabijejo jim slabo vest in iz njih naredijo psihotične revice, boli pa manj kot, če bi ti iztisnili mozol, če ke to mogoče preveč, da se v par urah odpravi huda napaka, ki bi lahko sicer ženski usodno spremenila življenje ali celo zapečatila usodo.
     Noben medicinski poseg v človeško telo ni prijeten, zato je treba ženske čim bolj razbremeniti, od države pa zahtevati, da poskrbi za vrhunske medicinske posege. Ne samo v primeru splavov, nasploh premalo vlagajo v zdravje in vsakdanje počutje žensk.

     • radames

      Bedak!

    • radames

     Piši kolikor hočeš, on tega NE RAZUME! Oziroma, lahko da razume, ampak zaradi provociranja piše povsem nasprotno.

   • Machete

    Hefe, you have no idea what you talk about. I have 4 kids and 1 abortion with my wife (I don’t count mistresses, hehe). She still has bad memory from abortion, but no bad memory of birth.

    You lucky your madre didn’t abort you in the stone age you come from.

    Abortion = human right.
    Abortion =/= virtue.

   • Tomzi

    Zarodek je otrok, ki se bo rodil, razen, če ga ne bodo prej ubili in je še kako živ. Ali potemtakem lahko za kateregakoli človeka rečemo, da pač ni živ in ga ubijemo. Kako bi se naprimer počutil, če bi zate nekdo izjavil, da nisi živ, čeprav se ve, da si, kako bi drugače pisal komenterje?

  • dvanajstzvezdic

   Takole ti bom povedal, moji materi so tudi (iz medicinskih razlogov) svetovali naj naredi splav. Za to se ni odločila niti pod razno in jaz sem ji neskončno hvaležen. Danes pa je medicina kar se tega tiče napredovala, par svetolobnih let. So pa razlike po državah predvsem v stroki in seveda denarju. V tem zadnjem pa je največji problem. Kar se tiče medicine (vsaj tako sem govoril z mnogimmi zdravniki) ta danes nima toliko problemov, kot se hoče prikazati.

 • Gregson

  Ta vikend sem slišal za primer gospe, ki je prišla po enem letu ljudem, ki so vodili “kampanijo” za življenje, pokazat svojega dojenčka, ki mu je pustila, da se rodi, ker ga je prej nameravala
  splaviti, in je jim zahvalit za njihovo “kampanijo”.

  • avtohtoni neandartalec

   Če pa je obstajajo ljudje, ki so proti splavu, obstajajo samo zagovorniki pravice do splava in palčki, ki verjamejo v neresnične pravljice ter si željo oblast nad biološkimi funkcijami druge osebe.
   To žensko, ki jo navajaš kot primer, če v resnici sploh obstaja, bi lahko vprašali, če se lahko otrok zdaj vrne v maternico, če lahko vstopi nazaj v njeno telo potem, ko se je enkrat že rodil, ker če ne more, potem je to neko čudno živo bitje, a ne.

   • Tomzi

    Ali je s teboj vse v redu?

 • moat

  No pa imamo, po “ženskah za štedilnikom”, kjer jim je tudi mesto po Vodebu, pa “nabijajmo” še o splavu. Še ena tema, kjer se jih želi ponižati. Vi, ki govorite o “kulturi smrti”. Mah dajte no, ali tudi dejansko (resno) mislite tako?

  • ančka

   Moat bodi resen ! Življenje je sveto.

   • moat

    Se strinjam, da življenje je povsod okoli nas. Da je vse tisto kar pač je, ker ga je nemogoče opredeliti v vsej njegovi veličini in minljivosti. Torej je veliko več, kot vemo. Ni pa zaradi tega sveto, zagotovo ne.

    • Tomzi

     Saj zato, ker nekaterim življenje ni sveto, bi nekateri radi poleg nerojenih otrok pobijali tudi odrasle, ki jim niso pri srcu. Spomnimo se druge svetovne vojne in njenih grozot.

 • dvanajstzvezdic

  Včeraj sem si hotel z družino ogledat ta film in pokazat otrokoma kako sta “nastala”. Žal so očitno bratje frančiškani že pospravili pano, pa se sprašujem ali so to storili pod pristikom ali zato,ker je konec tedna otroka?

  • if

   Glede na odziv bratov frančiškanov viden prek medijev sklepam “pano so pospravili, ker je konec tedna otroka”.
   Tako so v celoti izpolnili poslanstvo, ki mu na demokratičnem sodišču ni mogoče dokazati prosiustavnosti.

   • dvanajstzvezdic

    Ok, hvala za info. Sicer sem se bil pripravljen iti stražarja.

  • domovina mili dom

   Pod pritiskom. Telefoni kaj hitro zabrenčijo.

 • Antonius

  Danes, kot že ničkolikokrat, se je Neandartaliensis zopet odločil, da bo presegel samega sebe.
  Ne replicirajte mu, naj se dolgočasi.

  • dvanajstzvezdic

   Imaš prav!

  • indijanka

   Tudi sama sem v precepu. Zaradi svoje življenjske izkušnje. Ko sem se o tem odločala pri 20, so mojo odločitev podprle očetove besede, da mi ni potrebno splaviti in dedkov objem. Lahko bi bilo tudi drugače. Moja družina je bila do tistega trenutka vajena mojih zmag. Družina mi je ob tem pomagala tudi odrasti. Ni mi odvzela odgovornosti. Otrok, delo, fakulteta, mož. Moj najstarejši je moja zvezda severnica. Spremenil je moje sanje. Zagotovo so te, ki jih nisem poznala lepše in manj osamljene. Verjamem pa, da jih ne zmorejo vsi in si želim, da o tem odločijo sami.

   • dvanajstzvezdic

    Po tvojem mnenju, koliko mora biti človek star, da je sposoben pretehtati vse posledice svojih odločitev? Koliko otroci sprašujejo za nasvete glede spolnosti in koliko je za nas starše to tabu tema. Imam dve hčeri. Včeraj nismo mogli gledati film pri cerkvi Marijinega oznanenja pa smo zato pokazali film doma brez vsakršnih foskul in predavanj. Obe sta imeli odprta usta in neverjetno sposobnost dojeti lepoto nastajanja človeškega bitja. Kar hočem povedati je,da je premelo pogovora med starši in otroci na to temo.

    • indijanka

     Tega pa ne vem. Sama se odzivam na vprašanja otrok in opazovanje okolice. Hčero je to zelo zgodaj zanimalo, s sinovoma sem morala pa to vprašanje zbuditi sama. Po mojem razmišljanju se vsega vzročno posledično zavedaš šele na koncu poti :).

     • dvanajstzvezdic

      Hja, nasveti staršev gredo skozi eno uho “not” skozi drugo pa ven. Lahko ponavljaš n-krat pa se ne vsede. Samo pri takem tehtanju kot si ga imela ti, pa se mi zdi, da otroci od staršev “zahtevajo” samo neko potrditev, za njihovo že sprejeto odločitev, ki jim potem olajša izpeljavo za katero mislijo,da jim bo olajšala muke. Odgovor je lahko s strani staršev seveda tak ali drugačen. Starši seveda s tem mislijo, da so za svojega otroka naredili najboljše. Vprašanje je, kdo se je sedaj odločil otrok ali starši. Kakšna pa je razlika, če v take dileme padejo osebe med 30 in 40 letom? Če mene vprašaš nobene. Na koncu največje breme nosi ravno ženska in seveda njen partner. Kje je potem meja odgovornosti?. In če tu mene vprašaš, je odgovornost v nas samih ker smo tudi pri letih18+ dovolj sposobni odgovornih odločitev, Konec koncev se takrat odločamo kaj bomo počeli celo življenje (katero fakulteto bomo obiskovali….).

   • Antonius

    “Hudič” nas najlažje preizkuša takrat, ko se moramo odločati SAMI.
    Eden pregovorov nas uči, da se pametni učijo na napakah drugih.
    Indijanka, kakor koli obrneš se VEDNO odločamo sami. Vsi najbolj ljubljeni okoli nas so samo podpora za eno ali drugo odločitev. Vse, kar starš more najboljšega dati otroku ni nasvet, ampak lasno ravnanje in podpora s starševsko ljubeznijo.
    Nekoč nazaj si morala zaradi “razlogov” sprejeti odločitev, ki jo tvojima otrokoma ne bo treba, če boš ravnala kot odgovorna mama /starš/. Preventiven nasvet in ravnanje vendar ni več na nekih moralizmih utemeljeni tabu. Mama lahko povsem sproščeno razloži mladoletnemu sinu “zadrego” z nepotrebno posledico. Starš, starša naj odkrito spregovorita z otrokom o svoji dilemi, ki se ju je polastila, strahu in negotovi prihodnosti, ko se je njun “prekmalu, ga je bilo treba” odpravil na devet mesečno pot . Starša si niti misliti ne moreta, kakšno vzgojiteljsko bogastvo bo njun otrok odnesel s seboj, ko bo v življenju odšel na svoje.
    Najboljša alternativa abortusu je pravočasen in odkrit pogovor staršev s svojimi otroki.
    Mamin pogovor s sinom o problemih z nezaželeno posledico prav tako ne more biti nobena težava.
    Takole bo! Vidva gresta v svojo sobo mižati, midva z atom se greva pa skupaj v posteljo pocrkljati, gre nekakšen sproščeni začetek “spolne” vzgoje otrok, med družinskimi zidovi.
    Ne preveč, ampak odtehtane besede pravočasno, so najboljša popotnica za v življenje naših najbolj dragocenih.

    • indijanka

     Hmm..ja. Veš, tudi sama sem se o tem pogovarjala z mamo, z dedkom…pa v šoli. Celo pri ginekologinji sva bila skupaj s partnerjem, pa se nama je nemogoče kljub temu posrečilo. Imaš pa prav. O vsem sem se odločala sama. Tako kot sem čutila. Bilo pa mi je lažje, ker mi družina to ni štela kot spodrsljaj ampak kot izkušnjo.

     • Antonius

      Ti si postala svoji “izkušnji” srečna mati, ogromnemu številu abortiranih je bila pa celo možnost posvojitve “ukradena”.
      Življenje je v vsem nepredvidljivo. Jaz sem na ta svet prišel povsem slučajno. Mati je psihiatrično zbolevala, oče si je pa njen odmik od okolja in zapiranje vase razlagal, kot njeno željo po še enem otroku. Nesrečna bolezen moje matere je botrovala moji žalostni sreči, da se danes dopisno pogovarjava. Štiri leta in pol kasneje je moja mama odšla na nebo prižgati eno zvezdico. Še danes, postaran, si nisem na jasnem kako naj se počutim s svojim življenjem. Cena zanj je bila enormno previsoka, brez nje pa tudi najinega spoštovanja ne bi bilo.
      Se pa kot trileten matere spominjam, ko me obiskala v ‘titovem domu v Stanežičah pri Ljubljani. Tudi tega se spominjam, da so me tam in ostale sotrpinčke tepli, ker me, nas niso marali.

     • indijanka

      Vedno me spraviš v dobro voljo. Ko razmišljam o komentatorjih tu na Novi tebe uvrstim v predal idealnih moških :). Mogoče te je ravno to tvoje življenje ustvarilo neizmerno zanimivega. Mene vse to okoli splava mrazi. Sama sem enega izmed sinov izgubila na porodu.To me ni navdihnilo k boju za življenje ampak k sočutju in sprejemanju ljudi. Vsak mir in odgovore na vprašanja najde znotraj sebe, ni prav, da bi jih iskali namesto žensk. Same jih moramo. Korak za korakom se bomo tej pravici odrekle in prepustile ljubezni in spoštovanju. Za to smo ustvarjene, kajne?

  • Viktorh

   …kdo pa je ta nea…? Na mojem ekranu piše le: “This user is blocked.”, to pa ne ne vznemirja. Luštno, a ne?

   • Antonius

    Poznam blokado, ampak zaenkrat sem še vzgojno demokratičen.
    Repliciranje je njihov nemen s katerim načrtno zastrupljajo e, portal.

 • xtc

  Tule se dejansko strinjam z Vodebom in tako kot imajo glasniki za splav pravico reklamirati svoj pogled;ga ima tudi nasprotna stran;kajti svoboda govora je zajamčena z ustavo in še na zasebni lastnini je bila promocija;ki ob tem ni bila žaljiva niti ni pozivala k kakršni koli nestrpnosti:
  Splav ni ni kontracepcijsko sredstvo ampak zgolj izhod v sili zaradi eventuelnih zdravstvenih posledic za mater ali otroka:
  Splav;ki ni pogojen zaradi zdravstvenih razlogov;bi moral biti plačjiv;saj pač zdravstvena blagajna plačuje nekaj karz zdravstvenimi razlogi nima nič skupnega:
  Nadalje;feminizem in emancipacija so do neke točke koristna;ko to točko preideta pa sta bolezen in rak družbe:
  Osebno pa je tudi velikovprašanje;ko neka ženska splavi(ne zaradi zdravstvenih razlogov) in ne more več imeti lastnih otrok sploh psihično in osebnostno napreje sploh primerna za kandidatko za posvajanje otrok:
  Velja opozoriti še nekaj;ko so ženske množično začele hoditi v službo in tudi tako odžirati službe moškim;se je začel proces dezintegracije družbe(posledice vidimo danes);seveda bodo zadeve verjetno še malce stopnjevale nato pa se bo zgodil prelomni dogodek;ki bo zadeve zopet postavil na svoja mesta:
  Nisem pristaš zatiranja žensk a dolgoročno zadeve take kot soso nevzdržne ne bodo šle;upam le ;da ko bo do točke preoma prišlo;ženske ne bodo degradirane zopet na nivo lastnine ali hišnega inventarja:

  • Philosopher

   Se strinjam z vsem napisanim, razen z povsem zadnjim, ženske v evropski kulturi nikoli niso bile degradirane na nivo lastnine ali hišnega invetarja. To velja za islam.

   • xtc

    Ko zaidejo stvari v eno skrajnost se zaćne postopek uravnovešanja zadev navadno preko druge skrajnosti to je težava:

  • avtohtoni neandartalec

   Sploh ni res, splav je zelo poceni postopek in mora biti povsem brezplačen, vedno na voljo, v vsaki starosti, dokler je še mogoče prekiniti nosečnost brez posledic za zdravje nosečnice. Edino v takem primeru bi tudi sam podprl določene omejitve, država lahko zavrne postopek, ki hi ogrožal zdravje ženske, ampak danes iim lahko pomagajo splaviti vse do trenutka rojstva, kar pomeni, da je meja med živim in neživim izredno tanka.
   Pravzaprav me, jemljem nazaj, država ne sme imeti nobene pravice zavrniti poseg, v nobeni fazi nosečnosti, je preveč korupcije, da bi mlade mamice lahko zaupali fašistom

   • Tomzi

    Če sem prav razumel tvoje sporočilo, otrok dobi življenje s trenutkom rojstva. Kako pa po tvojem mnenju živi v materinem telesu, če do rojstva nima življenja?

 • dvanajstzvezdic

  Človeku je naravno sprejemati življenje in ga tudi dajati. Odstopanje od tega keže na bolnost človeške duše. Vsak (vsaj tisti z zdravim razumomo) bi sprejemal življenje in je vesel, da ima življenja, kako potem tega daru ne želi dati naprej oziroma si želi smrt za še nerojeno ŽIVO bitje?

 • Mare Kranjc

  Levičarske gnide, ki tukaj zagovarjajo splav, so sigurno zelo razočarane, ker njihovi starši niso izkoristili pravice do splava.

  • dvanajstzvezdic

   Iz gnide se razvijed uš, ki je parazit. Parazite je potrebno uničiti, če hočeš imeti zdravo lasišče. Ampak kljub temu so ti naši “tovariši” vendarle ljudje. In če so ljudje imajo pravico do življenja tako kot to imajo (še) nerojeni otroci. Toliko pa se lahko razlikujemo od njih, da spoštujemo njihovo življenje.

 • Viktorh

  Mislim, da so ljudje v Sloveniji, ki se razglašajo za levičarje, v resnici levajzerji, t.j. stari komunisti – revolucionarji, njihovi potomci, socialisti – oportunisti, ki imajo v trenutni politični situaciji priložnost ropati, kar se naropati še da.
  Sicer pa je za njih škoda vsake minute.

 • Olga

  Vsi moramo stopiti na stran Frančiškanske cerkve! Naj levaki tožijo! Stopimo skupaj in jih enkrat za vselej utišajmo, če ne drugače, pa s pomočjo mednarodnih institucij!
  Gre za prozoren poskus utišanja svobode govora!!

  • avtohtoni neandartalec

   Isto kot v tujiji, boste dosegli edino, da bodo še levaki začeli pripravljati svoje protestne demonstracije.

   • Tomzi

    Saj jih neprenehoma pripravljajo.

   • Steiermark

    saj levaki že dalj časa protestirate in se “borite” za pravice, nenaravne, ko paradirate, pod pokroviteljstvom teh pritepenih in zblojenih, pod “mavrico”!

 • if

  Glede na odziv bratov frančiškanov viden prek medijev sklepam “pano so pospravili, ker je konec tedna otroka”.
  V celoti so izpolnili poslanstvo, ki mu na demokratičnem sodišču ni mogoče dokazati protiustavnosti.

  Akterji, ki so javno pozivali k uveljavitvi prepovedi, so se s takim pozivom umestili med nedemokrate!

  • dvanajstzvezdic

   Nedemokrate????? V vampirskih zgodbah vampirji ne vidijo svojih odsevov v ogledalu. Dosti pomenljivo, v prispodobi bi rekli, da nimajo veči vesti. Ogledalo-vest jim ne funkcionira več.
   Prej bi rekel, da tistim, ki so temu filmu nasprotovali ne funkcionira vest. Imaš pa prav, gre za totalitarizem.

   • if

    Uporabil sem najbolj milozvočno besedo (nedemokrat), ki pove vse tisto, kar je mogoče povedati s tršimi besedami.

   • avtohtoni neandartalec

    Od kdaj je to sploh pomembna tema za Slovence, in če gre za,politično vprašanje, potem se ne moremo čuditi, če hoče večina zavarovati svoje že pridobljene pravice.
    Film je butast, zato je sporen, ne zaradi nekih moralnih vrednot in občutkov, ki so itak brezpredmetni, ker so ideološko samozadostni. Projekcija je bila javna, takšen je bil tudi pričakovani odziv, šele sedaj smo začeli dejansko razmišljati kaj sploh pomenita zavst in življenje, to je tragočno, zakon se zaradi takih akcij ne bo spremenil, denata je pa itak dobrodoslšla in zanimiva, nenazadnje kopiramo zato, da bi zgledali bolj podobni razviti tujini.

    • Steiermark

     kopirati morate vi levake, to da pa nekdo z lepim prikazom, kako od spočetja do rojstva nima nihče pravice prekiniti življenja, čeprav šele spočetega, pa pozna, naša, zahodna krščanska kultultura. Samo takšni bedaki, ki so prilezli nekje iz nerazvitega balkana – “seratorcev”, brez kulture in vesti, se pa lahko razburjajo in skušajo prekiniti takšno predvajanje filma, ker jim, morda, ta film vzbuja občutek krivde…….oz. se jim oglaša vest…..čeprav , po vsem, česar so sposobni in kar delajo nam, dvomim, da jo sploh imajo!

 • Machete

  The video is missing communist-induced abortion in week 32, first performed in 1945. The mother also didn’t survive…

 • Balkica

  Če je splav pravica, je to zelo žalostna pravica! Ne vem, če je kje kakšna ženska, ki gre delat splav z veseljem! Družba bi morala težiti h temu, da bi bilo splavov čimmanj, oziroma, da jih sploh ne bi bilo! Splav je zelo radikalen poseg v žensko telo in uničujoč za otroka. Tega bi se morali vsi zavedati ter se obnašati zrelo in odgovorno.
  Splav ni in nikoli ne bo nekaj lepega, pač pa zelo težkega in uničujočega. Žal za nekatere izhod v neki hudi stiski (incest, posilstvo, napaka, nezdružljiva z življenjem, ogroženo življenje nosečnice).

  • avtohtoni neandartalec

   Splav je katastrofa, ampak še vedno manjša od življenja s pijanim zarukancem.
   Kako se pa odstrani neoplojeno jajčece iz ženskega telesa, ne vem v katerih rovtah si ti videla splave, ampak sodobna medicina je komaj kaj bolj komplicirana od naravne poti, danes popolnoma nič ne boli in skoraj ni možnosti, da bi pustilo kakšne posledice za zdravje ženske, če se zdravniki zavedajo kaj delajo.
   Ženske nočejo zanositi, v tem je bistvo, ne da se jih prisiliti in tudi ni treba, v normalni družbi, si večina,želi družino, z enim ali dvema otrokoma, ki itak morata biti načrtovana, zaradi kontracepcijskih tabletk, ostale zarodke pokončajo kontracepcike in splavi oziroma nikoli ne natanejo, semenčeca in jajčece pa končajo praviloma v straniščni školjki ter po rjuhah v spalnici.

   • Steiermark

    A “s pijanim zarukancem” se pa seksa brez uporabe možganov, zaščite itd? Spadaš med tiste, za katere bi bilo boljše, ko bi se”semenčece in jajčece” končala v straniščni školjki ali v rjuhah…… Seveda s svojo neandertalsko “znanostjo” in logiko ter poznavanjem zadev ne spadaš med razgledane in normalne ljudi!

   • Tomzi

    Saj obstaja veliko parov, ki ne morejo imeti svojih otrok in bi zelo radi posvojili. Zakaj pa ne bi kot država podpirali rojstev nerojenih otrok. Nosečnicam bi lahko pokazali tudi to možnost, namreč, da otroka donosijo in ga dajo v posvojitev ali v rejniško družino. Danes pa nosečnica v stiski vidi edino možnost v splavu, ne pozna nobenih alternativ. Kot družba bi morali več delati na ozaveščanju, ponujanju možnosti, na koncu se tako ali tako odloči nosečnica. Če ne pozna drugih možnosti, se odloči za edino, ki jo pozna.

 • radames

  Kot bivši Ljubljančan, ki že dolgo ne živi več v Ljubljani, naj povem, da je Ljubljana vsak dan bolj neprijetno mesto. Ekscentriki, ki jih podpira MOL, mislijo, da je Ljubljana njihova. Svoje mnenje vsiljujejo drugim in druge sovražijo zaradi tega, ker imajo drugačno mnenje. Nerad prihajam v Ljubljano, ker vem, da to ni več pristno slovensko mesto. Kdor pozna Ljubljano je povsem drugačnega mnenja kot turisti z vsega sveta, ki pridejo v mesto za nekaj dni ali pa samo za en dan. Za njih je Ljubljana “čarobna”, za nas pa greznica

  • FreedomAndDemocracyNOT

   ljubljana kot mesto je lepo, ljudje so pa od nekdaj usmerjeni v levo, tako pac je v lublan. Fakultete, ki so v mestu, ne pomagajo k situaciji. Druzboslovne fakultete so preplavljene z levo usmerjenimi profesorji in studenti, ki diplomirajo so neverjetno zabiti. Nej bi ucil kriticno razmisljanje, ampak za vire se pa lahko uporablja samo vire iz knjig, ki so jih profesorji sami napisal, oz. njihovih tutorjev. Od prvega letnika naprej gre za striktno pranje mozganov, ne vem kako je na naravanoslovnih fakultetah, ampak glede nato, da se tam obravnajo bolj kot ne samo stevilke, ne morejo niti imet toliko vpliva kot na druzboslovnih smereh.

   • radames

    Ljubljana je lepo mesto, ki nosi neizbrisen pečat Plečnika in Fabianija. To je tista pristna Ljubljana. In to pristnost želita primitivni Janković in njegov pudlček arhitekt Koželj polagoma brisati. V natečaju za Mesarski most je bil pogoj, da novi most v ničemer ne sme spominjati na Plečnika, ki je imel Mesarski most narisan, sprojektiran in narejen v obliki makete.
    Plečnikove Žale so namenili rušenju. Uspelo bi jim, če ne bi bilo prvega poosamosvojitvenega župana Jožeta Strgarja, ki je rešil Žale pred uničenjem.
    Namesto ohranjanja, hočejo brisati narodov kulturni in zgodovinski spomin. In to je tisto, zaradi česar je Janković popolnoma neprimeren za župana. Vidijo samo tisto, kar naj bi naredil. Tistega, kar je zbrisal in želi brisati pa ne vidijo. In to je neprimerno večja škoda od “dobrega” kar je naredil.
    “Kafič” na vsak vogal. To naj bi bila nova Ljubljana!!! Primitivizem!

    • ogledalo

     Toliko laži na kupu lahko človek prebere samo na tem portalu. Zanimivo, da so Plečnikove Žale bile spomeniško zaščitene že v prejšnji državi. In so evropski kulturni spomenik. Kako vas ni sram! Jankovič mi sicer ni simpatičen, toda za Ljubljano je naredil veliko! In s čim hoče, konkretno, Jankovič izbrisati narodov spomin ? Primitivec.

     • radames

      Pišeš o Ljubljani pa je sploh ne poznaš in ne veš, kaj se z mestom dogaja. In to naj bi bil Ljubljančan???
      Ma, lej, daj nehaj in se raje skrij. Niti zavedaš se ne, kako primitivno izpadeš!

     • ogledalo

      Hvala za “izčrpen” odgovor! Kot vedno pri sektaših, ko zmanjka argumentov so na vrsti žaljivke!

     • ogledalo

      “S spletne strani: … se je Javno podjetje Žale v okviru mednarodnega projekta EUCEMET pridružilo petim evropsko pomembnim pokopališčem in tako obiskovalcem pripravilo dva brezplačna mobilna vodiča »ARTOUR«. Ta pokopališča so: Pobrežje Maribor, Centralno pokopališče Dunaj (Avstrija), Glasnevin (Irska), Oletta (Francija), La Carriona (Španija). S pomočjo mobilnih vodičev Plečnikove Žale – Vrt vseh svetih in Pokopališče Žale lahko obiskovalci sami, s pomočjo pametnih telefonov, spoznavajo znamenitosti tega čudovitega pokopališča in edinstvene Plečnikove stvaritve, ki ji je bil leta 2007, kot edinemu tovrstnemu objektu v Evropi, podeljen znak Evropska dediščina, od leta 2009 pa je tudi kulturni spomenik državnega pomena.”

     • radames

      In to zdaj! Leta 2007!!! Jože Strgar je postal župan leta 1990. In v svojih pisanjih omenja, kako mu je mestna LDS metala polena pod noge pri prenavljanju Žal. Župan pa je bil do leta 1994. Torej, Žale so bile obnovljene še v prejšnjem stoletju. Po zaslugi BIVŠEGA župana Jožeta Strgarja! In zdaj se Janković kiti z originalnim Strgarjevim delom in dosežkom! In od leta 2009 so Žale “tudi kulturni spomenik državnega pomena”
      Le malo razmisli, kaj pišeš! Daj, malo analiziraj.

     • ogledalo

      Obnovo so začeli pod županjo Nušo Kerševan, leta 1987! A bo?

     • radames
     • ogledalo

      Vsak svojega konja hvali, Strgar pa sebe. Še copy-paste iz wikija, ker očitno podatek o Nuši Kerševan ne zadošča: “Po dokončanju krematorija na severni strani Žal so iz različnih razlogov (racionalizacija, higienski standardi, spremenjen način pogrebov) nehali uporabljati kapele tega dela Žal. Plečnikova celota je tako začela propadati. Po dolgih letih diskusij so z avtoriteto Janeza Milčinskega in podporo konservatorjev znova začeli uporabljati Plečnikove mrliške vežice, v začetku samo za dopoldanske pogrebe. LETA 1987 SO KONSERVATORJI s sodelovanjem Vlasta Kopača ZAČELI z obnavljanjem močno poškodovanih objektov. Sam projekt obnovo je trajal kar 5 let, tako da so PONOVNO ODPRLI Plečnikove Žale šele leta 1992.”….

     • ogledalo
     • radames

      Odgovoril sem na napačen post, zato svojega citiram na tem mestu:
      Iz mojih izkušenj naj povem tole: leta 1984, ko je umrla moja mama, ni
      bilo na Plečnikovih Žalah nobenega urada za pogrebne formalnosti. Ta del
      Žal sta preraščala plevel in trava. Formalnosti sem urejal na novih
      Žalah.
      Leta 1996 sva s sorodnico urejala pogrebne zadeve za njenega moža na Plečnikovih Žalah v novem uradu.
      Ves ta del Žal je bil renoviran

     • radames

      Iz mojih izkušenj naj povem tole: leta 1984, ko je umrla moja mama, ni bilo na Plečnikovih Žalah nobenega urada za pogrebne formalnosti. Ta del Žal sta preraščala plevel in trava. Formalnosti sem urejal na novih Žalah.
      Leta 1996 sva s sorodnico urejala pogrebne zadeve za njenega moža na Plečnikovih Žalah v novem uradu.

   • FraterMagnus

    jaz tej sterilni arhitekturni izolaciji narave od mesta ne bi rekel ravno lepota, prej mass OCD

  • ogledalo

   Kot Ljubljančan naj povem, da je Ljubljana vedno bolj prijazno mesto, tudi za meščane. Prava evropska metropola. Ja, Ljubljana je naša! In bo taka tudi ostala. “Greznica” je samo za grezničarje, ki jim NIKJER ni všeč in povsod iščejo samo slabe stvari!

   • radames

    “Novodobni” človek, ki ne razume ničesar. Preberi, kaj sem napisal malo niže.
    Zate brisanje Plečnikove dediščine ni slaba stvar. Ker niti ne veš kdo je bil Plečnik.
    Takole ti bom rekel: novodobni primitivec!

    • ogledalo

     Komentar povprečnega sektaša, ki pljuva po vsem, kar ni za sekto! Argumentov pa od nikoder!

     • radames

      Dej, primitivni rdečkar, raje nehaj. Preveč dolgo sem na svetu, da ne bi že zdavnaj spoznal, kako ste rdeči primitivni.

      Preberi moje poste. Skoraj vse sem argumentiral. Ljubljano poznam mnogo bolje kakor ti, čeprav že 40 let ne živim več v Ljubljani. Ti poznaš samo Jankovićeva populistična dela, za katera misliš, da so oh in ah!
      Si se kdaj vozil z ljubljanskim tramvajem?

     • ogledalo

      Znano je, kdo in kakšni ste povprečni volivci sekte. Ni ravno pohvalno. Ti si tipičen! Jaz rdečkar?! Ha ha ha …..Zato, ker ne pljuvam z vami v isto skledo? Ha ha ha……Ja, kdor ni za sekto, ta je “rdečkar”!

     • radames

      “Sekta”??? Kaj je to??? Jaz sem antikomunist in me “sekte” ne zanimajo. Ti pa si tako mlad, da so te šolski sistem in državni mediji povsem prepričali, kako je levo najboljše in najbolj idealno.
      Sploh se ne zavedaš, kako imaš pohabljene možgane od medijev in še iz šole. Nisi se potrudil, da bi zaradi vedoželjnosti malo pogledal drugam in dojel, da obstajajo mnogo boljši in bolj človeški sistemi, kot pa to, kar smo imeli in imamo še pri nas.
      Pristni, novodobni Ljubljančan, ki mu “kafiči” po ljubljanskih vogalih govorijo o “prijetnosti” vse bolj balkanskega mesta.

     • ogledalo

      Vaš bivši član je javno poimenoval sds kot sekto! Koliko sem star, ne bom razlagal, vsekakor pa živim “zadnjih 40 let” v Ljubljani in verjetno kot meščan bolj vem, kaj se dogaja v mestu in imam pravico kritizirati in hvaliti mestno oblast. To, kar si provincialci jemljete kot skorajda ustavno pravico, ko je govora o Ljubljani. Tudi svoje politične usmeritve ne mislim razlagati nekomu plitkega uma, ki misli, da “boga za jajca vleče”, ker misli, da je starejši in zato bolj pameten! O svoji pohabljenosti pa seznanjaš ljudi na portalu. Z nebulozami, oz. glede na starost, z inkontinenco. Verbalno inkontinenco!

     • radames

      Uuuu, ti si pa intelektualec najvišjega ranga! Koliko intelektualnih tujk! Ja, zares si pameten!

     • ogledalo

      Bivši Ljubljančan? Osel iz Lipice je še vedno osel! In NIKOLI ne bo lipicanec!

     • xtc

      Še en mestnmi hribovc;ki misli ;da je krava vijolična in denar rase na bankomatu;banane pa pri Rastoderju:

     • ogledalo

      In kdaj si prišel s hribov v Ljubljano?

   • radames

    Metropole imajo javni mestni prevoz na elektriko.
    Ljubljana je edni glavno mesto države v EU, ki javnega prevoza nima na elektriko.

    • ogledalo

     A res?? Madonca, to pa je merilo za status metropole.

   • Nata

    Govori v svojem imenu
    ” Je moja . ”
    Ampak moja pa ni , čeprav že dolgo živim tu.

  • Adolf Hitler

   to si pa zelo krepko zmotil ni to lublana ampak te svinje parazitcke ki se imenujejo ministri v vladi zakaj pa misliš da se imenuje vlada zato ker v nas vladajo tako kod pastir ovce
   ker dokler boste samo jamral pa nič preuzeli bo tako kod je zato pa na stokat ampak upret in fukent politike kod so to nardili v rusiji kam?
   https://www.youtube.com/watch?v=c7zCkMUEL40

 • ogledalo

  Zavzemate se za človekove pravice nerojenih otrok, po drugi strani pa odrekate te pravice otrokom-beguncem. In ko si spečete jajce, si spečete piščanca? Sicer pa, če je splav umor, je onanija genocid!

  • dež

   Ne mešaj begunskih otrok v debato o splavu. Sicer pa, teh otrok pri nas še nisem videl.

   • ogledalo

    20.6.2016…..”Trenutno je v slovenske osnovne šole vključeno 36 otrok prosilcev za mednarodno zaščito in 1 otrok s statusom mednarodne zaščite. V OŠ za odrasle je vpisanih 15 mladoletnikov prosilcev za mednarodno zaščito, starih nad 14 let, in 1 mladoletnik s statusom mednarodne zaščite, ki so vključeni v OŠ za odrasle Cene Štupar. 15 je mladoletnikov brez spremstva in 1 mladoletnik z družino. Na vpis čakata še 2 mladoletnika brez spremstva.”

    • dež

     Ampak to še ne pomeni, da gre za begunske otroke. Gre za migrante. Dopuščam pa možnost, da so kakšnega s soglasjem vlade pripeljali iz Italije.

     • ogledalo

      Prosilci za mednarodno zaščito niso begunci? Torej so ali niso?! Otroci, ljudje!

     • dež

      So migrantski otroci.

     • ogledalo

      26.8.2016…”V ponedeljek prihajata v Novo Gorico in Postojno skupini 10 oziroma 11 mladoletnih beguncev brez spremstva. V dijaških domovih jim bodo ponudili prilagojeno strokovno obravnavo in varno nastanitev. Ena deklica je dobila rejniško družino, 7 otrok pa še čaka v azilnem centru. V dijaških domovih v Novi Gorici in Postojni bodo mladostniki, fantje, stari od 11 do 17 let, večinoma iz Afganistana, našli varno nastanitev in možnost izobraževanja.” ….,Begunci ali migranti?!

     • dež

      Od kje (iz katere države) prihajajo k nam in kakšne narodnosti so?

     • ogledalo

      Je to sploh pomembno? Otroci so, ki bi morali živeti s svojimi starši, v varnem okolju, človeka dostojno življenje!

     • dež

      Sva skrenila s teme prispevka. Obregnil sem se ob omembo begunskh otrok v debati o pravici do splava.
      Da imaš v Sloveniji lahko status begunca, moraš k nam pripluti po morju, v vseh ostalih primerih si migrant. Da lahko vstopiš v tujo državo kot migrant, rabiš ustrezen (legalen) identifikacijski dokument in dovoljenje gostitelja za vstop. Ne glede na to, ali si moški, ženska, otrok, mlad ali star.
      Še to, v Sloveniji ne poznam nikogar, ki bi nasprotoval nastanitvi določenega števila (v skladu z možnostmi države) begunskih družin, tudi za stalno. Istočasno pa 80% Slovencev nasprotuje kakršnikoli nastanitvi migrantov, starih ali mladih.

     • ogledalo

      Begunci so vsi tisti, ki prihajao z območij, kjer je ogroženo njihovo življenje. Kakšni čolni neki? Kakšno morje? Iz Sirije, Iraka, Afganistana…..lahko prideš po kopnem.

  • dvanajstzvezdic

   Hočeš reči, da se na prvi pogled kurje jajce ne loči od jajčec v ženskem telesu. Pa si ti ziher, da zjutraj za zajtrk ne ješ človeška jajčeca??

  • ljubinica

   Tale komentar kaže vso ignoranco slovesnkih levakov. Pri nas obstaja tabu o “čudežu življenja”, ki ga prikazujejo na pročelju frančiškanske cerkve. Levaki tega nočejo videti, dejstva jih ne zanimajo (kot pravi Janković …)
   – Kdo odreka pravico do življenja otrokom beguncev? Jih kdo v Sloveniji pobija?
   – Jajca, ki si jih spečemo, so neoplojena. Pa tudi če bi bila, a je kaj narobe s tem, če pojemo piščanca?
   – Zadnja trditev je pa sploh idiotska. Novo človeško bitje nastane pri spočetju, ko se združita moška semenčica in žensko jajčece. Niti jajčece niti semenčica ni človeško bitje ….

   • ogledalo

    Hvala za izčrpno razlago. Nisem vedel.

  • ljubinica
  • sodnikisozločinci

   Vi se ne zavzemate za pomoč beguncem, pač pa za neomejeno priseljevanje tujcev, kar pa je enako genocidu. To počnete zaradi denarja, ki ga dobite od Sorosovih “nevladnih” organizacij, ustanovljenih z namenom uničenja evropskih nacij, mešanja ras, kar naj bi pripeljalo v končni fazi do Združenih držav Evrope. Ta program izvaja poleg drugih tudi slovenska kvislinška vlada, njeno onesposobljenje slovenske vojske je narejeno zato, da se prepreči možnost državnega udara, ko bi izdajalska vlada po direktivi Bruslja spustila v Slovenijo večje število kolonizatorjev. Če pa ne podpirate priseljevanja = kolonizacije za denar, pa to počnete iz ideološke zaslepljenosti ali golega sovraštva do slovenskega naroda.

   • Adolf Hitler

    hočejo nas pofukat iz eksistence to pa mislim da so se krepko zajebal

    • ljubinica

     Nova24: Zakaj ne brišete provokatorja?

     • Adolf Hitler

      spi naprej ovca z preprani ovčjim možgani raje ugasni elektro žida in se prebudi

      in vzami kako orginal knjigo pa se zbrihtaj!

  • xtc

   A bi šlo brez levih Einstennleninizmov?

   • pokvarjeniSvet
    • Anthon

     Kako zanimivo!? Nemci imajo veliko lastnih problemov, saj so bili tako najbolj aktivni nacionalni socialisti kot tudi internacionalni socialisti. Takšne oddaje jim hladijo razbolele duše, kajti v zdajšnji Nemčiji pravno ni heca ne z eno ne z drugo varianto totalitarizma.

     Vem, da si v svojem poenostavljenem dojemanju sveta na slovenceljski način želel sporočiti nekaj drugega. Pri meni ti je pač spodletelo.

     • pokvarjeniSvet

      Bruselj je leglo kriminalcev in zločincev katerih namen je uničiti Evropejce, vso Evropsko kulturo in države to je bistvo sporočila.

 • Adolf Hitler

  tja bomo se pa tolk gonil da nas bo preveč potem bodo pa kumunajzerji samo še kurčev zarodek in nič drugega jebt bo trba volk jebat

 • Adolf Hitler

  zato pa izginja bela ali evropska rasa če boste tako nadeljevali bo
  belo evropsko ljudsvo izginil zdaj vas pa samo eno uprašam si želite to
  da mi u naslednjih let nikol več eksistiramo si to res želite haaaaaaaa
  mislim da ne

 • Ridgeback

  Video je prelep, čuten, srčen. …. vsaka mati, ki so ji otroci vse, ima ob ogledu oči polne solz….solz sreče, topline in ljubezni….solz neizmerne hvaležnosti, ker je lahko mama, kajti ni lepšega na svetu kot….biti mama!

 • Viktorh

  Levičarji><kultura – ne gre skupaj.

 • ogledalo

  Desničarska nekultura se bori za zarodke, živim otrokom pa jemlje osnovne človekove pravice, ko gre za otroke beguncev. Kakšna hinavščina!

  • Anthon

   Primitivno podtikanje levaka! Tovariš, povej, kateri desničar je pri nas komu slučajno jemal “osnovne človekove pravice”? Pa pojasni še, s čim tvoje komunajzarsko bratstvo pomaga beguncem. Z bluzenjem, fiksanjem, pijančevanjem na ulicah, s socialnimi transferji iz denarja ljudi, ki delamo in plačujemo davke?

  • garfi

   zakaj imaš samo 82 glasov

 • Jana Belšak

  In zakaj ne rešijo ubogih dvanajstletnih begunk, ki so prisilno poročene, imajo otroke, čeprav so same otroci in jih skupaj z njihovimi otroki ne namestijo v rejniške družine? Mislim, da bi morali te deklice zaščititi pred pedofili, ki imajo po štiri mladoletne žene. Dajo naj jim ljubeče rejniške družine.