Komu mar Marakeš?

Ivan Šokić (Foto: Demokracija)

Ljudje na ulicah, solzivec, vzkliki Macronu, naj odide, rumeni jopiči, granitne kocke, žandarmerija, ki neusmiljeno tolče s pendreki po protestnikih, in oklepniki, ki jih krasi zastava EU namesto francoske tribarvnice.

Če smo še prejšnji teden lahko poslušali ganljive zgodbe o tem, kako policisti po Franciji snemajo čelade, da bi pokazali ljudem, da so tudi oni na strani ljudstva, je Macron temu hitro naredil konec. Ne more prebaviti, da ga Francozi zaničujejo. Takoj ko je videl, da Slavolok zmage krasijo napisi “Macron demission”, jih je ukazal izbrisati. Za nameček pa je za ohranjanje reda in miru na protestih, ki že ves mesec potekajo po vsej Franciji, vpoklical še žandarmerijo.

Mislili bi si, da gre za dokaj normalen protiukrep. Protesti so teden prej ušli z vajeti, zato sledi poostrena varnost. A kaj, ko se je hitro izkazalo, da je s prihodom žandarmerije prišlo tudi novo nasilje. Splet so preplavili posnetki, na katerih se predstavniki varnostnih organov brutalno izživljajo nad protestniki v rumenih jopičih. Pogosto jih brcajo, tolčejo s pendreki in udarjajo po njih, tudi ko ti na tleh zavzamejo obrambno držo. Vse medtem, ko vpijejo nanje, naj vstanejo, da jih lahko še naprej tolčejo.

Ravno tako je presenetilo dejstvo, da so oklepniki žandarmerije, ki je bila zadolžena za preprečevanje izgredov v Parizu, okrašeni z zastavo EU in ne s francosko zastavo, kakor bi pričakovali. Po nekaterih trditvah naj bi bilo tako, ker so te enote sodelovale v mirovnih misijah na Kosovu.

To je realnost, ki se nam počasi, a vztrajno bliža
A zastava EU na oklepnih vozilih, ki so skrbela za pacifikacijo neposlušnega francoskega življa, je zaskrbljiva še iz enega drugega razloga. Pred časom sem namreč opozarjal na nevarnosti velike evropske vojske. V Franciji so se lahko te dni na lastne oči prepričali, kako bi ta delovala v praksi. Če so policisti sočustvovali s protestniki, pripadniki vojaških enot ne bodo. Sploh če bodo to pripadniki vojaških enot iz drugih držav, poslani na določeno območje, ki ga je treba umiriti. Ti ne bodo imeli do lokalnega prebivalstva nobene milosti, nobenih simpatij, oni bodo samo v službi dvanajstih zvezdic.

Protesti v Parizu se nadaljujejo že štiri tedne. (Slika: EPA)

To je realnost, ki čaka Evropo. To je realnost, ki se nam počasi, a vztrajno bliža. Protesti rumenih jopičev so se začeli zaradi napovedanega dviga davkov na gorivo v imenu izpolnjevanja zavez v pariškem dogovoru o podnebnih spremembah iz leta 2016. Ni trajalo dolgo, da so se prelevili v demonstracije proti Macronovi vladi. Francoski predsednik ne dojame, da ljudje zaradi njegovih ukrepov ne morejo živeti. Rumeni jopiči so Macrona v ponedeljek le prisilili v napoved zvišanja minimalne plače in znižanja obdavčitve rednih prihodkov. Ali bo to zaleglo ali pa bodo rumeni jopiči še naprej vztrajali pri njegovem odstopu, bo pokazal čas.

Da bi lahko bilo drugače, bi potrebovali na oblasti drugačne politike
S sprejetjem globalnega dogovora ZN o varnih, urejenih in rednih migracijah v Marakešu se bo pritisk tako na francoskega kot evropskega davkoplačevalca samo še povečal. Še dodatno se bo pritisk povečal s sprejetjem globalnega dogovora o beguncih, ki je načrtovan za ponedeljek, 17. decembra 2018. A to politike ne zanima. Večini politikov na krmilu zahodnih držav, med katere lahko v tem primeru štejemo tudi Slovenijo, je mar le za lasten ego. Dokler govorijo stvari, ki se jim zdijo pravilne in dobre, ni pomembno nič drugega, tudi če samo igrajo. Moralnega kompasa že dolgo nimajo, če so ga kdaj sploh imeli.

Da bi lahko bilo drugače, bi potrebovali na oblasti drugačne politike. Da bi imeli na oblasti politike, ki jim je mar za lastne ljudi, pa bi morali imeti ljudstvo, ki mu je mar, kaj se z njim dogaja.

Na žalost v Sloveniji to ne obstaja. Na žalost je številčnost na protivladnih protestih rumenih jopičev v Sloveniji samo plod domišljije. Francozi so z vztrajnim protestiranjem dosegli svoje, če bodo vztrajali naprej, bodo dosegli tudi padec vlade. Pokazali so, da je z aktivno udeležbo v demokraciji mogoče doseči vse. Slovenci, po drugi strani, ne demonstrirajo, temveč le životarijo iz dneva v dan v upanju, da bo sprememba prišla sama od sebe. Iz te moke ne bo kruha. Bog namreč pomaga tistim, ki si pomagajo sami, ne tistim, ki pospravljajo sobo, medtem ko barbari udarjajo po vratih.

Ivan Šokić

 • Aton

  Kje je Vodeb, da naredi še en izbruh proti samovšečnim izkoriščevalskim kapitalističnim vladarjem.

  • Hunyađi

   vodeb je bedak da mu ni para velejski titov omladinac

   • Felikss_AH

    Prdne in serje vsaki idiot… vse živo to počne… zdaj pa stisni rit pa raje povej (izseri) kaj iz glave… zakaj bi naj Vodeb bil bedak? Kot sem že prej napisal… Levuho-prdonje nikoli ne napišete ali odgovorite Zakaj nekaj je… ali ni…

    • Hunyađi

     Vodeba sm se bral rad, psihiatrijo sm najbl obozeval..
     Obdelal sm jo precej; da mi pomaga pr poslu bl kot vse teoretske bukve ki ti ne pomagajo cist nc, ce nimas samozavesti in raziskovalnega razuma. Eni se poiflajo in diplomsko napisejo povprecno, analizirija samo.
     Procent ljudi je pa inovatorjev, ki uspejo s svojo zgodbo in izdelkom v Svet merilu, ce si len ti tud raziskovaln um ne pomga, pades v povprecje al se pa zapijes, zadrogiras, kot velka vecina genijev.
     Vodeb je povprecnez z narcisoidnim EGOm. Ne uspe pa zato ker je lenuh, vid se po debelosti. Tud ce neb bil len, nima karizme in umirjenosti, joka da so ga utisal, stos je pa da je razvajen narcisoigd, ki trpi s kompleksom manvrednosti in krici na vs glas da ga kdo slis. Ce bi mu pomenilo kaj bogatstvo bi bil oportunist, je pa zavalen lenuhar, ki bi poslusal pacienta, ce mu placa pico in pir.

     • Felikss_AH

      Za Vodeba sem zvedel šele tu na Novi… prej sem čislal Rugelja… bil je kot nalašč za te današnje snowflake pichkice… in škoda da takih ni več. Tvoje mnenje o Vodebu gre v sfero zasebnega… mene pa zanima samo kar je napisal in tu sem z njim na isti liniji… vse kar sem do zdaj prebral njegovega je eksaktno. Koga briga če je narcisoid… čeprav ne vem če res je… Vodeb je zakon!

     • Hunyađi

      Ni narcisoid, hoce met pa vse prou..tipicno za psihiatre, u ZDA paciente s prozacom filajo, psihiatrck pa travco rola pa kadi, pobira pa 500zelencev na uro zato da bogatuna poslusa.

      Kar se tice Rugla mas prou intervju od mladine, pomoje ce ni Delo poguglej mau..jst sm ga pfff doug cajt nazaj bral, k sta ga dva novinarcka prsla drkat…ze takrat je reku, ne more baba jalova Merklca Nemcije vodt..in evo starosta je meu prou…
      Ves kaj dons bi take denarce sluzu, ce bi mel hiso nek pr hribih. Hodil bi bogatuni na zdravlenje, od pregorelosti, teral bi jih k Rugel u hrib, vojascina….fora da mestne deloholike zjebe takt, ker ljudje v mestu zivijo po taktu, kot ura tika-taka, jebim jim štanc masine in industrialuzacijo.. Clovek mora zivet po ritmu naravnem, soncn vzhod petelin zakikirika, nategnes ljubco, ti prprav zajtrk pa gres iz bajte. Prides na kosil nategnes ljubco, pojes mal zadremas in spet migat, ko sonce zahaja prides domu objames na verandi svojo drago popijeta dva deci vinćka, ob soncnem zahodu, in gres ljubco pomeckat pa u mižule. Jaz clankov tu prou prevec ne berem na nori25…nc nouga ne zvem..pa itak pisejo same politicne puhlice…k vstanem preberem pru odstauk pa me fajn potera na WC.

     • Hunyađi

      Mors vedet da šrink- ni zasotn ta opazka, ker so vec al mn sami potrebni seanse, zato pa zivlene tko nardi, vsak ma neki od nekoga. Psihiatr obira bogatuna, to ni nc drujga k mazac..Zato je Rugl ubrou naravo da so tect hodil u gozd.On ma bajto zravn mojga strica u Lublan,Crnuce, takoj blizu je gozd u hrib..ideala za lublanske premozne uzitkarje k pretiravjo, z alkotam, ..Stos je da Se je Rugl, Rogal pacientom, ponizval, mogu je met fotra , k švabskega oficirja strogega. Rugl je bil tud desc. Jst ce bi mu bil pacient alkoholik , bi spustu kolono pjanckov naprej k so hodil na tek, Rugl je znim hodu tect, bi ga mal prcal, u glavo k bi popizdu bi ga zakucou u šumi, u brado,na tla polozu na mahovje, k bi nardil krog teka bi ga zbudu…da gremo nazaj..

 • Hunyađi

  Nabijem te na kurac ustase

 • Pero

  Ivan gej in pa hipi. Slabše ne more biti.

  • Nata

   Ali mu zavidaš lepe, negovane lase ? Urejeno brado in brčice ??

   Nevoščljiv si, ker ne more biti ” tvoj ” ?

   • Sadako

    Lepo glavo ima. Upam, da kakšen odsluženi pripadnik IS ne bo želel trofeje za na steno…

    • Nata

     Kdor drugemu jamo koplje. . . . .

 • sanguis sacrum

  sem že pred meseci napisal, da Eu, takšne, kot smo jo poznali do leta 2015, ne bo nikoli več…glejte ( in se čudite), kako bo v naslednjih letih vse skupaj razpadlo…

 • VERZIFIKATOR

  Rojakinja M.

  SAJ SE BO SPREMENIL

  Ko nadela nase sem rumeno,
  jopico je z mene strgal s silo,
  se potem mu milo je storilo,
  kar bilo, je pač bilo storjeno.

  Ko povzdignila sem glas narahlo,
  sunil me je, da sovražni govor
  širim naokrog, a je pogovor
  se končal samo z razbito kahlo.

  Ko sem rekla, da smo v hiši štirje
  in da novih ne bi več sprejeli,
  me je brcnil, a so me ujeli,
  sem vesela, da zdaj kratko mir je.

  Dober je, se z mano je pomenil,
  preden me prebutal je brutalno,
  pričakujem prav zato fatalno,
  da čez noč se scela bo spremenil.

 • Nata

  + + + + + + + + ONI so namen dosegli ! Skregali so EU.

  Vojska in policija, ki je ” skupna ” – je pod patronatom tistih, ki EU ne želijo.
  ” Skupni ” voditelji še nikoli niso nič pametnega naredili, ker vsakega takega vodi samo DENAR !
  Pozabili pa smo na Muslimane !!
  https://www.portalplus.si/3014/kdo-dejansko-stoji-za-protesti-v-franciji/

 • Sadako

  Džihadistom v Idlibu že.
  Zakaj?
  Ker bodo lahko nadaljevali v EU.

 • janez cepec

  pa kva pizdi tale ta spojdn rezeruni Kristus, pa šimfa čez Slovence. nazaj nej gre, od kjer je pršu

 • Nesporni luzer 2018

  Ustas Sokic spet pise bedarije. Samo se Leljaka se manjka za pisuna nore tv in bo druzba popolna.

  • sveta preproščina

   Res je.

 • Bandit123

  Šokić, tebi na žalost tudi bog ne more pomagati. Obleci si rumeni jopič, da te avto ne povozi, zato jih mi uporabljamo. Francozi si bodo naredili milione škode a na koncu bo vse isto. A oni so pač taki, da na vsakih par let najdejo vzrok, da lahko rogovilijo po cestah.

 • Felikss_AH

  Patetični majceni pekinezerćki tile Levuhci tu… povsod se nasračkajo… lajuckajo na vse… nič im ni prav… NIKOLI pa ne znajo napisati KAJ je to kar ni prav… in predvsem ZAKAJ.

  • Hunyađi

   Kaj je definicija levaka bedak..
   Zelis si visoko penzijo lapas pa da ti jo kradejo komunisti..imas prav..ne zavedas se pa da je politicna desnica na oblasti enako komunist, ne glede ce ima oznako SDS..lahko si standardardiziramo za lopova, laznivca, izdajalca, grabezlivca, oportunista- komunist. Tist k titota nos na srajci ni komunist ce ti ne krade, ubija, hujska….ni logike bedak.
   Zivis v fikciji ne rwalnosti.Desnicar- clovek pokaze postenje in dobroto z dejanji be besedam.
   Ti dober clovek ne mors bit ce si rasist.. Tlacil bos neoborozene crnce, ko se bo crnc oborozu si bo pravico izboril pod svojim soncem..
   Zdaj bos odgovoril, da sm za crnca ne belca oz. Slovenca, napusi seckurca, nism sisal vesla majmun..nacija ninnacija ce se boris za politiko in sodelujes z okupatorjem da se kao branis prot lastnemu drzavlani ki ga tvoj tujec hoce podjarmit. Ustvarkate si fikcijo in zelis nadvlado, pistreli bos muslice, crnce, levake…potem se bos spravil name, ker ne bom zivel kot si si ti zamislil..ko bos spucal mene, se boste desnicarji zacel med sabo za ozemlje in denar tollct. in kaj to pomeni- odkrivas mi misli bedak..da zivis po zivalskem nacelu koj je jaci, pametniji brži taj vlada drugim…to ni civilizacija to je divjina..Zdj bos reku da sm levak in mehkuzec…zgodovina jasno kaze kaj se zgodi z rasisti.Zemla je okrogla..tud atomska ne pimaga Trumpu, no ZDA bo ker zrejo umetno hrano pod lampam…zato pa crkujejo al pa krpajo telo..bedaki.

   • Felikss_AH

    Govedo zarukano… naštel si celo goro stvari za katere me boli qrac… sploh ne vem kaj lapaš o stvareh ki nimajo nobene zveze z MULTIKULT AGENDO CABALe. Če bi vi Levičarji NE podpirali projekt PRESELJEVANJA tretjega Sveta v Evropo se sploh nebi menil za vas. Briga me za Afriko za Levant za Muslimane in za vse kar je tam… samo da so tam na svojem. Nikoli se nisem obremenjeval s tem kaj počenjajo svetovne Banksterske in ine elitne bande… še za Žide me nikoli ni bilo briga… vse dokler ni postalo jasno da prav oni tvorijo idejni vrh NWO ki goni to Multikult svinjarijo.

    Samo ENA stvar mi danes najeda… in to je to polnjenje Evrope z Multikultom ki ga vi Levuharski blazneži pomagate uvažati… in samo zaradi tega vas sovražim da je to celo težko opisati.

    Če bi jutri Soros, Merkulja, Macaron, Juncker… celo tale kretenurija od Slovenistanske vlade obrnili ploščo in začeli repatriirati vse kar se je od WW2 navozilo v Evropo iz svetovnih vukojebin… bi rekel aleluja… vsaka im čast… vse bi bilo pozabljeno in oproščeno.

    A je tebi jasno da se vsa kopja danes lomijo samo na vprašanju ORGANIZIRANEGA Multikult PRESELJEVANJA nepotrebnih mas V Evropo, pod krinko “begunstva”, “azila” in “migracij”. Če Levuharji hočete to… potem odjebite v Afriko in tam imejte svoj Multikult paradajz

    • Hunyađi

     To je tvoj pogled na situacijo in problem ne moj.
     Sovrazis ti mene lahko kokr hocs..mene ne gane..ker govoris same bedarije.
     Moznost je nesteto da spremenis situacijo.Da krivis druge Slovence in politike, ces da je bolje preveentivna resitev zapret mejo. Lahko ti pritrdim. Ce to ne napisem ne pomen da se ne strinjam.
     Stos je da men ti manj ugajas kot mars ker siptar, bosanc, srb..ki zvi v Slo v tem je problem. Problem se bi resil da tujc lahko dela prek vize v Slo, drzavlanstva ne sme,k nam prpelat. Kurzu je jasno kje tici problem.
     Da pa se bedaku svita o gospodarjih bankirjih, glupan pa ne ve da EU vodjo bankirji prek Vatikana in da ga v EU tlaci z davki jezut- krscan ne samo Soros .
     Variante je lahko vec jaz vidim tri:
     -zaprta nacija, pocen delovna sila Slovenec
     -odprta druzba, kapitalc ima pravico uvazat pocen delovno silo in prpelat zeno kot socialn problem..
     ravno to imamo ze dolgo v Slo.

     – kot sm ze nakazal, tuja delovna sila brez moznosti drzavlanstava in stalnega prebivalisca. Druzino ima migrant delavec v maticni drzavi.
     In stroga begunsko- migrantska politika. Poostren nadzor na mejah. Te moznosti resitve mi SDS ni nakazal. Ker Slovenec ne bo delal podjetniku 15 ur za 700€ .

     • Felikss_AH

      Ma ko jebe SDS in Slovenijo in koga imaš ti raje ali jaz raje… gre za EVROPO! CELO EVROPO… in nehaj že enkrat srat z lokalnimi zadevami. Črni in Rjavi v tem sranju niso niti krivi… niti ih sovražim… samo NOČEM ih tu in to je VSE. Hočem Evropo Evropejcev, tako kot je vedno bila… pa tudi če se bomo še tretjič zravsali… pa če bo treba še četrtič in petič in… in boli me qrac če crknemo demografsko… kar pa ne bomo… mislim na celo EVROPO.

      Super (čeprav utopično) bi pa še bilo če bi se Tradicionalna in Homo-“progresivna” Evropa “razdužile” in vsaka svojo pot.

      Kar pa zadeva – “Ker Slovenec ne bo delal podjetniku 15 ur za 700€” – če ne, bo pa crknu… če pa pdjetnik ne bo imel delavca, ne bo ga mogel uvoziti iz Afrike, bo pa moral dvigniti plačo. Problem pa je povsem drugje – MEGALOMANSKA Birokracija in še druge prisesanosti na državne jasli in gromozanske zlorabe koritarjev

      In nehat je treba s to ekonomsko ponzi shemo večnega rasta… ter skinuti z vrata BANKSTERIZM

     • Hunyađi

      Jst isto mislm jebe se mi za vse. Nabijem jih na kurac. Za pederajse se se najmn sekiram tud ce posvojijo 10otrok niso moji. Noben Vodeb ne more trdit da bodo ubrisan pa da bodo pedri otroc k odrastejo k jih dva ritopika vzgajata. Dons smo itak vsi ubrisani, poglej sebe pa vseen zvis.

     • Felikss_AH

      Pri pedrih pa ne gre… tu je treba povleči mejo… ne more bio-mentalna deviacija imeti stika z otroci ki niso biološko njihovi… niti pod razno. Že itak so mlade generacije sjebane s Kultur Marxističnimi utopijami… samo še LGBTQP+L (Levičarstvo) degeneracija se manjka. Poleg tega so že številna pričevanja samih otrok, ki so imeli “srečo” biti predani pedrom v last, o travmah in celo zlorabah. Evropa skozi zgodovino ni obstala na “progresivni” LGBTQP+L “kulturi”… ampak prav nasprotno. V javnem življenju je Pedrom treba zapreti gobce… zasebno pa ko ih jebe.

     • Hunyađi

      Marksizm danasni guru desnicarji povsod ugurajo samo zarad politiicnih interesov, da je v ZDA kriv demokrat levicar. Moj kolega je zivel v Koloradu 20let in uspel z biznisom, izdelek Boba, loh pogledas na googl. kengiru za nosnjo otroka.
      Tam so zvel kot v skupnosti vcas hipiji, se prav cisti levicar, je pa oce vec otrok. Se vsakega je sam porodu brez porodnisnc, clovek je genij z jajci.
      Velemesta so leglo nocne izprijenosti, kokain dela moske pedrcke tud ce niso bli rojeni pedri.
      Se pa pedri rodijo ze pedri tu je napaka nek v hormonih ne igra noben marx uloge. Jebo vas marx. Homici so bli po dvorih, se pred vasmu komunizmom,dunajski decki lasulje, faraoni, rim, grcija..Narava se igra in prav je tako, ponavad je zmer tko da se rodi pedr ravno glasnemu antipedru. Al pa vnuk.Ne rece se za đabe na jugu, sin se rodi ocu, da mu jebe mater, gorša život(da ga sekira).Karma je vse. Vcas nism verjeu u to zdj vidm da ironija usode.Pa sej to se ve ze doug. Niso zaston rekl palca ma dva konca, za vsakega raste šiba,…
      Pedri se tud na podezelju rojevajo. Fotr devovc u fabrki pretepac fuzbal navijac sin pa pa spizdi vLondon balet plesat.
      Desnakoti si bi moral film pogledat po resnicni zgodbi, ko so na podezeljju rudarji brez sluzbe ostal, homici z izkusnam v protestiranju za pravice so iz Londona prsli na pomoc pa jim pravice za penzijo izboril, mlade kmetavze naucil plesat da so si iz Londona babe prpelal, ozenil in druzino ustvaril, k v rudarskem okolisu ni blo žensk.
      Kar se tice pretiravanja da hocjo posvojit otroke mas prou, enak narobe kot tist k prau pedre je treba zdravt al pa zatouc..al treba bo sprement tendenco na desno normalno zivlenje. Clovk ne more sveta spreminjat in se delat kreatorja usode, prihodnisti, seb mas pravico ze ko otroka po svoj podob vzgajas dela clouk najvecjo napako. Zato je bla vcas na kmetij najbl normalna vzgoja. Tastar so dela opraulal uzun mulci so pa caplal za njim, posnemal sami in raziskval mal po travniku, polu…
      Pazt mors dons mulca da ga kdo ne zbije v mestu. Na podezelju tega ni blo treba ker ni bezlala dinamika in kaos.
      Kar se strinjam je da ko civilizacija prevec doug casa v miru se pomehkuz zarad lezernosti., luksuza.Ko pride doba da se casti telo, narcisoidnost, zacne pot v propad. Zenske kariera, in vse ostalo to ni normaln naravno.
      Stos pa ni da rabmo vojne, vojsko, viteze…pozabl smo na naravo- instink. Ko grem sam v hribe al v goz tect se mi sele cez kako uro prebudijo cutila. Povezem um s telesom, to je vsa poanta, skoz kri, celice se mi pozene univerzialna energija, bl doug tecm, bl padam u trans, mn mi deluje pamet-zavest. Zacnem tult k Volk itak sm kosmt k vepr. Vidm veckrat srne, u gozdu zdi se mi da mi cekani zacnejo rast, plenilski nagon, ko baba vid desca k prgon vn iz gozda presvicanga, umaznga zarascnga k medved, ne da se zalub, krotka rata da se ji kolena zasibjo, zavest ji govori bež, bež, v nogcah pa nima moci , pade u nezavest v objem, preda se.Desci smo plenilci. Mesta, racunalniki, pisarne, avtomobili, fitnesi, parfumi, samponi, hrana vsa umetna, stres in strah da v civilizacij ne bos uspel, zaslluzit…to ni svet volkov in alfa samcev.. Nova generacija se rojeva zmer slabsa. Sinovi so veliki zarad prevec sladkorja, sedijo doma za racunalnikom in drkajo kurac na pornice. Mamice jih pa razvajajo. Fotri ustrezejo zeni, ce kj uspic ga krega mama namest, da ga fotr nasuta u rt da poleti z glavo u zid. In vzorc prenese copatko na svoje sinove. Tu ma Vodeb prou. Jst pa dodam da mesta sploh velemesta ne bo normalizirala politika s tendenco v desno, ker ce z prisilo vladas je to spet rezim. Belcu mozgani in pamet rastejo ker prevec zavest uporablamo. Pozablamo pa na insinkt in custva. Te tri stvari morjo bit uravnane. Temu se rece sveta trojica. Instinkt, Racio, Emocio. Uravnat ga pametn bumbar desnakar al levakar skoz politiko al solo, faksom naj bo 100x Harvard ne bo. Ker je cist enostavno uravns ga v naravi, vec je sine v naravi, gozdu bl bo mozat. Sport je prblizek, zarad dviga testosterona, narava je za volka in desca da je k vepr. Samo v naravi je resitev. Ne pa zidat neboticnike. Trumpov tamal Baroncek, bo mamin sinko, fotr alfa samc, vod ZDA, Baroncek ce ga Trump ne bo dal v vojso al cim prej v skavte v naravo bo k Japonc drkal na virtulno babo al pa na desca.

     • Hunyađi

      Clank sm se enkrat prebral..sploh glede liberarnega tempa nasteroidanega kapitalizma, si bodo celine zjebale podnebje. To da so republikanci vn fuknl znanstveno teorijo, da je zemla zilava in bo vse prenesla. Jst nevem kako lahko jaz bumbar dojamem, amerigoti itak vedo, sam da so tok ubrisani na miljarde. Pa clouk je cist pobesnel. Fora je da je osnovna psiholohija, da je clovesko srce veselo in krici od srece, kot na avsenikovo golico, ce ma malo hisko-vikend, kamin, zemlco, ze ce gobe nabira, pa salamo proda iz divjacine naredi; ksno kozo za jogurt, zeno rdeco u lica, bog daj mulce to je vso BOGATSTVO, ne pa avioni, kamioni, diamanti, brilianti…fak jst sm 40 str, sluzu tud po 10tisic € na mesc loh crknm koj ce lazm, dons me pa boli kurac ce ma vsak tanouga bmw si mislm lej kretena, dela na stir sihte+ nadure, doma zre pasteto pa cokolino nikamor se ne pele, pere pa vsak dan in glanca svojga gospodarja bmw, zalubu se je v material, upeca glupo blonđo, k jo nabija u rt ne u mufno se pa gleda u spegu, sebe kako se mu biceps pa triceps napena. Jebo mater kva use porodi cloveska pamet.
      To da se bomo pustil tipćkom ala brščić, Iršič, Mahnič, Mesc, Kordis, Sarec, babam u vojsk pa policij…goni se u kurac, strelal pa z rokam celjusti trgal, za usesa prjel pa touku u beton da mu lubenica poc..teroristu k mi je zaeno pa mulca ustrelu, k sta sla kupt nove nike patike. On desnakar desc mi pa bluzi; da se naj pustim takim suhcenim politikom , bankirjem-palckom v kravatki pa reklcu sedi na fotelji na vrhu neboticnika, solari , suhcn od zmerne hrance, voda z iz svicarskih alp usteklenick, roglick mu prpejo vsakic zjutrej z avionom iz pariza… pol mi bo pa pamet solil o talibanih k je tak patriot da se ruski patrioti + navy seals ramboti za rokce primejo z vsemi droni, top napredno opremo orozja, letalonisilk picke materine, atomskimo…jih pa kozojebci k jogurt pijejo v gorah u pecini, skacejo in plezajo k gamsi, da jim noben specialc ne more sledit..se jim upirajo ze 30let.
      Kapo dol muslicu ne jebe ni banskterjev nit nobene velesile, k niso zmozni s pesadijo polovit domorodce..
      Pa budala jedna jst sm bil u vojs u bohinsk bel k so marinci prsli z nasim vojaki alpinisti podcastniki zaposlen u vojsk, sej marinc iz 50metrov stene po up zajli spustu k u filmu specialc po neboticniku trikrat odbil od stene, pa do tal prsu. Sm si mislu a to je marinc, jst sm 14 dni u sten pa se dvakrat odbijem od stene pa sm dol, amricani ful žešći papki. Se je vodnilk aplinist Slovenc fuknu na glavo dol iz 50m stene pa 2m pred tlom zategnu vrv pa na nogah prstal. Ja amerigoti marinci so ploskal tulil k da je ns vojak olimpisko zlato osvoju..
      Res desnak in vi bote patrioti..pa u Alpe na triglav se skrijemo pa nm ne more noben nc..posutamo jih k zajce..
      Gonite se hlapci u tri p.m.

    • Hunyađi

     Tukj ti morm se neki dodat..
     Kar se ticr Merklce, Sorosa in Fajonke. Fajonki neb smel grozit.
     Ona je za lokalno birokratko ne za EU parlament.
     Jansa se je umiru mal z Urskino ljubeznino, vidm pa da si zeli samo oblasti, ker si utvarja da samo njemu pripada vsa Slovenija, ker je bil v vidni vlogi ’91..ce bo on prsu na oblast bo revolucija v 20letih, ce ne prej, ne od komunistov, ravni vi ga boste obesl na sred Lublane. Oatali bodo spizdil v tujino, da se podjetnikov ne pobijete.
     Da se vrmem k Fajonki in Merklci, take dve custvene babe nimata kj izkat v tem periodu v EU. ZN bi moral zapret ker se ni nokol uprl ZDA , Kitajski, Rusiji itak birokratki niso mel nikol te moci ker bi jih pobil.
     Zelezna lady je vladala bolje kot bilo kak desc, zato ker ni imela mame in custvene vzgoje, tu sm jo analiziral kokr je info na netu v anglescin. Imela je strogega oceta, ki je mel trgovinco.
     Zato je obladala osnove poslovanja, ker je pomagala ocetu.
     Merklca je imela podobno vzgojo, s tem da ni tok patolosko usekana, posesivna kot je bila Margarer T.
     Merklca pa seveda nima prostih rok pri vodenju ker so banke zadaj in pozresni skopuhi. Ob tem ji je stopl v glavo, ker nima otrok, da bo celemu svetu mama. No znajo tud javno krizat, baba se ne zaveda, da se velkmu procentu Nemcem mesa na isti nacin kot teb, kar je razumliv, prebudila je spece zlo, globalna krivda pa ni njena. Vzrok se je zgodil dolgo nazaj.
     Fajonka nima kj jokat. Ker si domisla enako, dela se mamico svetu. Povsod je polno plenilcev ona pa misl da so povsod v EU plisasti medvedki.
     Demokracija in Ustava ne deluje, to vidm povsod. Kapitalizm je izprijeen totalno kot stalinov komunizem. Jaz to lahko recem ker sm v prouzvodni delal samo 3.leta in pol..20let pa vodim firmo..
     Zato sm tu gor, hocm svetovat da bi moral ohrant mirno kri, strpno vendar ukrepat hitro, ne nacin Janse nit na nacin Sarca ki se spreminja v birokrata. Zdaj pravega vodje ni. Je v Sloveniji, vendar nima sans priti na oblast. Macist z malim tićem, ki ni zadovolil ljubice in mu je usla, Salvini bo naredil Italiji vec stale, kot koristi. Vladat bi moral clovek s cim manj kompleksov, alfa samec, ki se je ustalil in mu druzina pomeni vse. Jansa bi bil idealen, ce bi imel fotra v vzgoji ki bi ga pri vzgoji, otroskih pizdarij prebutal.
     Vrjami mi demokracija ne deluje, ker stranke ne vladajo za ljudstvo , izkljucnno samo za lastn interes.
     Vladat bi moral en voditelj.
     Orban bo despot kot ga Evropa se ni vidla. Odvisno kolk casa mu bo najnizji delavski razred sledill kot najbl zabite ovce.

 • Maca

  Originalno je Makaron Francozom priporočil, naj vozijo “diesel” vozila, ker diesel izpuhi vsebujejo manj CO2. To, da je v njih več dušikovega oksida in več saj, pa ni povedal, oz. ni vedel. In tako je v Franciji 80% diesel vozil. Kaj je bilo po tem, pa veste.

 • xtc

  No realno tole je konec EU vojske nobeden Višegrajec in še kdo ne bo ristal na Putin-Maacron-Kučan sistem.
  Se pa nevarno povečuje nevarnost razpada EU in zaton eura.

  • Caesar

   Putin nima z Makaronom, Merklovo in Kučanom nič, razen to kar je uradno. Putinovi ljudje v EU so Le Pen, Wilders, Salvini, Orban,… Pri nas levica zgolj izrablja neumnost Janše, ki je pred leti užalil Putina, sicer pa so si levica in Putin na povsem nasprotnih bregovih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!