Metulj Zemljarič in več kot 212 milijonov evrov, ki jih je udbovsko podjetje Marc Medical ukradlo bolnikom

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Mislim, da teorijo učinka metulja, ki jo je postavil Edward Norton Lorenz, ki je ugotovil, da že najmanjša sprememba v gibanju zraka sproži bistvene posledice nekaj tednov kasneje, in se vprašal, ali lahko utrip metuljevih kril v Braziliji sproži tornado v Teksasu, poznamo vsi.

Na to sem se, polna upanja, spomnila, ko sem slišala, da je direktor UKC Ljubljana prijavil Janeza Zemljariča protikorupcijski komisiji. In ne samo na to. Tudi na knjigo in film Papillon, Metulj, o ujetniku, ki je pobegnil iz kazenske kolonije v Francoski Gvajani. Oba metulja sta mi prišla na misel ob zadnji novici.

Kot vemo, že ptiči na strehi so čivkali, da Janez Zemljarič upravlja z UKC Ljubljana, da so odtisi njegovih prstov na vsakem večjem poslu, verjetno pa se mu to pozna tudi na kakšnem tajnem računu v davčnih oazah. Vendar teh ptičev ni nihče slišal, čeprav smo vsi o njih govorili. Potiho, malce manj tiho, polglasno, glasno … denar v UKC je hlapel kot najbolj hlapljiva tekočina, Zemljarič, kot bivši prvi mož SDV, pa se ni niti skrival. Videli smo ga na sprejemu pri odvetniku Miru Senici, Katarina Kresal in njen partner pa sta bila ob Milanu Kučanu gosta na praznovanju njegovega 81. rojstnega dne, kar je pozneje pripeljalo do viška politične kariere Kresalove, to je govora v Dražgošah. Kako je bilo na praznovanju 90. rojstnega dne konec lanskega decembra, ne vem, očitno pa je z leti pričel izgubljati prijatelje. Ali je odpisan on ali prijatelji ali pa je vse samo igra, ki jo s prijavo na KPK lahko igramo v nedogled, bo pokazala prihodnost.

Janez Zemljarič je bil tudi zaslišan na komisiji, ki jo je vodila Jelka Godec. Komisija, ki je dajala upanje vsem davkoplačevalcem in vsem, ki potrebujemo urejeno zdravstvo ali vemo, da ga bomo slej ko prej (upam, da slej) potrebovali. Takrat je izjavil: “O nobenih nabavah v KC se z direktorji nisem ne pogovarjal, ne dogovarjal, ne forsiral. Kdor ima kakšne podatke, naj jih da na mizo”. In prišli so. Na mizo. Celo v medije. Spominjam pa se tudi, da, kot je vedel, da se o nabavah ni pogovarjal, o vodenju podjetja Safti, hčerinskih družbah, vse do podjetja Mark Medical, največjega dobavitelja UKC Ljubljana, sploh ni vedel ničesar.

Udbovsko podjetje zaslužilo že 212 milijonov evrov na račun bolnikov
Priznam, da se mi je zdelo smešno, da so ga prijavili KPK, če gre za očiten sum storitve kaznivega dejanja. Po poročanju medijev pa naj bi UKC dal prijavo tudi na policijo. Bravo! Kolikor vem, so poročilo o sumih storitve več kaznivih dejanj poslali tudi po sprejemu končnega poročila komisije Jelke Godec. Ali je ta zadnja prijava torej le prikritje ostalih kaznivih dejanj in ne utrip metuljevih kril, bomo kmalu ugotovili. Verjetno se bo postopek zavlekel tako dolgo, da bo Zemljarič račune polagal pred drugim sodnikom. Podjetje Mark Medical je po javno dostopnih podatkih od leta 2003 zaslužilo že slabih 212 milijonov evrov, samo v letu 2015 pa slabih 16,5 milijonov evrov. Z UKC je od 2016 do letošnjega leta sklenilo posle v višini 11.889.261,25 EUR, če pa še bolj skrčim podatke, je samo v letošnjih treh mesecih sklenilo poslov za nekaj manj kot milijon evrov. Ali se še spominjate cene, po kateri se je prodala NLB? In ko se je gospod Zemljarič pogovarjal na kosilih z direktorji UKC Ljubljana, beseda nikoli ni nanesla na podjetje Mark Medical, katerega ustanovitelj in lastnik je bil sklad KB1909 ???

V registru je kot lastnik podjetja Mark Medical vpisan Umberto Perillo (pravi človek za pranje denarja, bi rekla), med ustanovitelji pa je bil seveda vsem znan sklad KB1909. Zastopniki podjetja od leta 2004 so bili Lutman Milan, Zuppin Dario, Klanjšček Damiano, Peric Boris, Cotic Boris, Peric Boris in sedaj Nanut Aleš.

Kdo so ti ljudje? Brskanje po spletu nam da lahko samo nekatere podatke, ki pa se lahko povežejo. Lutman Milan, zastopnik od leta 2009 do leta 2012, je sicer po rojstnem kraju Novomeščan, po starosti bi človek dejal, da je Zemljaričevih let, ali še živi, ne vem. Zakaj sem skoraj prepričana, da gre za gospoda, rojenega leta 1928 v Novem mestu? Ker ga s Sežano, kjer je sedež podjetja, povezuje tudi zadnja aktivna zaposlitev, od leta 1977 do upokojitve 1989 je bil namreč posebni svetovalec za zunanjo komercialo v takratnem TOZD Javor, Izvoz-uvoz Sežana. Pa to seveda ne zadostuje za moje ugibanje, vsekakor pa težko verjamemo, da svetovalec neke temeljne organizacije združenega dela prejeme državno odlikovanja reda zaslug za narod s srebrno zvezdo. Ta podatek pa ga seveda povezuje z visokim uslužbencem SDV in političnim vrhom. Tudi naslednjega zastopnika povezujejo s Saftijem, podjetjem Vega …. Za vse se najde skupni imenovalec, to je delovanje SDV (Udba) v slovenskem zaledju, v Italiji. Primorci, ki so ostali onkraj meje, so bili očitno dovzetni za komunistični program, ki se je kazal v podjetjih, preko katerih je SDV za leta suhih krav pretakala denar iz Slovenije, pred tem pa tudi iz Jugoslavije.

Bo roka pravice kdaj prijela Zemljariča?
Zupin Dario, ali Cupin Dario, ime in priimek, ki se prikaže v prvem zadetku v Googlu. Gre za omembo v Primorskem dnevniku objavljenem intervjuju s Silvijem Tavčarjem. Ta namreč na vprašanje o švicarski družbi Proteus, ki je bila v lasti Saftija in Ljubljanske banke, odgovori: “To bi morali kvečjemu vprašati Darija Zuppina.” Šlo je za razgovor, opravljen na podlagi podatkov, do katerih je prišel Rado Pezdir. Več se da izvedeti iz preiskave v zvezi z neplačilom zaposlenim v Italiji, kjer je omenjeni predstavljen kot predsednik družbe Safti in predsednik gospodarskega dela, Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ). Najbolj komična je predstavitev te SKGZ na Wikipediji: “SKGZ je ena od dveh krovnih organizacij slovenske manjšine v Italiji. Njeno delovanje obsega prizadevanje za uveljavitev posebnih jezikovnih in drugih pravic skupnosti, organizacijo življenja manjšine in zastopanje manjšinske skupnosti v Italiji in drugod“. Pranja denarja, ki so ga nezakonito prenašali iz Slovenije, Wikipedija sploh ne omenja. Še pred leti bi bil človek navdušen nad skrbjo, ki jo nudijo Slovenci svoji manjšini v Italiji, sedaj pa se seveda vse izkaže le kot način, da je manjšina Slovencev, organiziranih v ZKS, nezakonito prenašala denar v tujino. Prenašala in kradla. In tako po vrsti, vse že več ali manj javno, objavljeno, dostopno vsem, vse do Aleša Nanuta, ki ga je policija sicer obiskala leta 2013. Obisk, kot so zapisali, je trajal le pol ure. Torej je bil res le kratek obisk, mogoče za kavico in kakšno sladico. Od tedaj dalje pa je vse tiho. Vmes je v likvidacijo zapeljano tudi podjetje ETI-PAR, katerega polovični lastnik je Janez Zemljarič, druga solastnica, ki je danes tudi likvidacijska upraviteljica, sicer pa kot Erjavec Irenka s.p. oddaja lastne nepremičnine v najem, hkrati pa ima tudi podjetje ETI, proizvodnja in podaja živil, d.o.o.

Janez Zemljarič in njegov odvetnik Marko Kosmač. (Foto: STA)

Skratka, tovariš Zemljarič je še kako aktiven pri svojih letih. Za svoje zdravje zna poskrbeti, tudi na račun našega zdravja, vsekakor pa z našim denarjem. In direktor UKC s svojo prijavo ni prav nikakršen junak.

Ali bo roka pravice sledila utripu metuljevih kril, pa lahko samo upamo.

Lucija Šikovec Ušaj

 • SIMON ROZIC

  Zdaj vsaj vemo, zakaj se teh ščurkov in klopov ne bomo nikoli rešili;
  so namreč nepogrešljivi insekti za propad demokracije in vračanja komunizma
  in socializma na prva vrata Levo, kjer se bohotijo razni Kučani, Zemljariči in
  ostali ZK mutanti !
  Mladim predlagam; reši se, kdor se more!

  • VERRZIFIKATOR

   Kdo ne bo se rešil te golazni?
   Bo pa treba kajpak sanitarne,
   da počisti ščurke te nemarne,
   hišo končno da stenic izprazni.

   • SIMON ROZIC

    Mislim , da so vsa sredstva “prešvoh”….
    …kaj pa …ne smem predlagat!

   • traktor

    Nima še smisla z njimi ukvarjat. Tile so svoje že odfukali. Počasi se selijo v klet, kjer se navajajo na zemljo. Raje se ukvarjajmo z njihovimi potomci. Je pa res, da so ti po večini sami debili, zato bodo težko nadaljevali z mafijsko raboto. Torej se nam za prihodnost ni potrebno preveč bati. Potrpežljivost, prosim.

  • GverilaStyle

   ma kakšen propad demokracije??? to je demokracija, tako se dela v demokraciji. Zato so zjebal komunizem in socijalizem, da lahko operirajo na točno tak način kot ga vidimo sedaj………..pa vsi v kup še vedno govorijo, da smo socijalna država……….in kradli bodo do svoje smrti, ker drugega neznajo!!!!!

   • tomnidari

    Zmeden, vendar upanje še obstaja!

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Grobarič

  ZEMLJARINA IN POSEL

  Zemljarina dobro se vnovčuje,
  ugotavlja neki moč prileten,
  je za zemljo dolgo že dovzeten,
  a še vedno z njo dobičke kuje.

  Že devet se desetletij daje
  z zemljo, ki zelo trdo jo tlači,
  napihuje se na njej, junači,
  ne meneč se, da se zemlja maje.

  Zemljarino zopet za dobiček
  prek odvetnikov bi mož ponujal,
  vse do zadnjega nič ne zamujal,
  letal naokoli kakor ptiček.

  Kot da večno bo od zemljarine
  in od lumparije mu živeti,
  kot da nič si ne pusti odvzeti,
  kot da prav nobena stvar ne mine.

  Metrov tisoče in to kvadratnih
  zemlje pobesnelo si prilašča,
  še pri svojih letih ne odrašča,
  v krempljih posojil je nepovratnih.

  Ne prekupčevalce se zadira,
  zemljo meri in denarje šteje,
  to počne iz dneva v dan hitreje,
  vsak dan več računov likvidira.

  Je navajen namreč likvidacij,
  z zemljo zadnji čas jih kompenzira,
  posle z zemljarino sam nadzira,
  v vse več mož vpleten je operacij.

  Toda izračun se ne izide,
  vsakič znova dvojka se pokaže,
  dve je rezultat, ki mu ne laže,
  vsakokrat na isto – dvojko pride.

  Kot vse kaže, naš možak pozablja,
  da usoden je lahko piš vetra,
  da potrebna bosta le dva metra,
  ki potem ju večno uporablja.

  • SIMON ROZIC

   Po moje bo imel veeeeliiiko parcelo za svoj zadnji
   “počitek”, ograjeno, z vsemi udbovskimi varovalnimi
   napravami in kamerami, s častno stražo iz livriranimi
   okostnjaki, ki jih dnevno pušča za seboj, ter hudimi
   psi “rotvailerji”, za zadnji koljaški nastop.

 • antimur

  Tega roparskega in zločinskega prasca pa niti Žgajnerci ne bo uspelo rešiti, ko mu bodo sodili, toliko ima grehov.

 • althar

  Lep prikaz udbomafijske greznice, v kateri tone Slovenija že od leta 1945. Čas bi že bil, da se počasi poslovimo od zatohlih socializmov 20. stoletja (in njihovih mafijskih derivatov) ter svobodno zadihamo.

 • tasilo

  Hmm, sprašujem se: če resno zbolim, ali naj grem k zdravniku ali naj se raje kar sam fentam?

  • SIMON ROZIC

   Po želji, tasilo, po želj ! Zaenkrat še imaš to možnost,
   pa dolgo ne več, če nisi “njihov” !

  • traktor

   Matr, ne bod no tak Slovenc. Če že, fenti raj koga, ki si to zasluži.

  • Steiermark

   Če se neboš sam, te bodo pa oni. Zato se raje pravočasno preusmeri v alternativo in si začni nabirati zdrailna zelišča. Pri nas ti bodo (nam vsem) “ponudili” samo še evtanazijo…… tako je pri rdečih sledilcih marxove doktrine, po kateri je potrebno “odstraniti” vse, ki so v breme družbi….

 • Jožef

  Slovenija in z njo povezana samostojnost, svoboda in demokracija so kot mlado drevo, ki nikakor ne more zacveteti, kaj šele roditi sadove. Če že nastavi cvetove, kot temu rečejo sadjarji, pride spomladanska pozeba in unču vse cvete. Le tu in tam ostane po čudežu kak cvet, pa še tega odphne sovražni veter.
  Toliko o Zemljariču, Saftiju, Mladini, Kliničnem centru in Sloveniji.
  Nad vsemi tegabami, ne pozabimo, pa budno pazi naš veki kratkonogi Milam. Brez njegovega žegna se nič ne zgodi oziroma, njegova prisotnost vedno povzroči kak tornado, ki poruši vse novostajajoče dobro.

 • Andrej

  Metuljev efekt se uporablja pri Janši. Če ne najde enega 30 let starega računa se nazadnje konča pri Patriji.
  Pri Zemljariču in njegovih se pa uporablja obrnjen efekt. Zakuhajo Patrijo, pokradejo UKC, polastninijo gospodarstvo, sesujejo zdravstvo, onesrečijo na tisoče ljudi, ki so jim še prej starše in sorodnike pobili itd itd itd…… nazadnje pa metulček utripne s krili in vsega je konec.

 • Hun

  A bo gospa odvetnica ovadila koga, če ne naj kdo ovadi njo?! Gobcanje v prazno je populizem brez produktivnosti.

  • Andrej

   Ejga , mađara, od kje si se priklatil? Tole je KOLUMNA. Novinarsko razmišljanje. Za ovadbo, če meniš da je potrebna, se obrni na državno tožilstvo. Oni vse to berejo in če menijo, da so razlogi, bodo podali ovadbo. Po službeni dolžnosti. Za to dobivajo redno plačo. Če koga ovadijo ali pa če ne. Zato je drugi del tvojega izvajanja obrnjen proti tebi samemu.

   • soc

    Pusti opico, ex -huna, vmes (skoraj vsak dan ugasnjenega in novo rojenega) hunyadija, zdaj spet huna, da blebeta svoje nesmisle iz ustreznega zavoda. Edini življenjski cilj dandanašnji mu je le še zaganjati se v druge forumaše osebno in zgolj občasno bevskniti kaj sila pomembnega zoper SDS kot sovražnika njegovih lastnikov. Watchdog.

    Največ, kar lahko storiš zase in za forum, je, da ga umakneš v greznico k njegovim.

    • Hun

     SDS sovražnaki?!!?!? Res živite v paralelnem čudaškem upokojenem Svetu.

    • Andrej

     Tip misli, da če bo dlako menjal…..
     Po svoje je kar zabaven. Človek se bolj zave, kakšna tesla ima okoli sebe.

     • soc

      Zgroziš se, da je pa na volitvah glas takega vsakodnevno izpričanega bebčka vreden natanko toliko kot tvoj ali moj. Somrak demokracije, še preden smo jo sploh dosegli.

     • Steiermark

      Primitinost in prostaškost, ne vem, koliko je lahko “zabavna”, poleg vsega pa še psuje….

   • Hun

    Ovadiš na policiji. Tok, da ti je v vednost.

 • Dada

  Kazensko ovadbo, gospa odvetnica. Kraja denarja, vseeno komu, je kazniva, Bolje rečeno goljufija. Kot pravnica in odvetnica sigurno bolje poznate postopek dokazovanja, in , lepo prosim podajte ovadbo. Gre za zajeten kup denarja, zmanjšale se bodo vrste v zdravstvu…. za začetek. ALI PA GRE ZA NATEG ? Gospa Ušaj, ali gre za politično propagando. V stranki SDS ste pogorela, mogoče bi uspela v novonastajajoči desni stranki ? Torej kaj boste storila ? 1. Podala kazensko ovadbo 2. Boste navadna klevetalka s politično ambicijo ?

 • Get Smart

  Lucija, odličen prispevek! To je to, to je prispek, DEJSTVA, ne pa iskanje nepotrebnih prispodobic. Sklad, banka … v ITALIJI je dokazano v lasti MURGL KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, natančneje njenega oddelka UDBA =
  Uprava Državne Bezbednosti Jugoslavije = srbo-rvacki prevod za rasijski KGB =
  Komitet Gosudarstevnoy Bezopasnosti.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Država ne ukinja … država ne dela, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   Država obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido kominternističnih
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
   JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
   predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Antonius

  Ovadbe so cenen populistični niptrc. Jazbinšek se je z ovadbami Jankovića v javnost razmetaval kot zelo angažiran ljubljanski svétnik, ni imel pa jajc, da bi župana Jankovića zaradi njegovih dokazljivih kleptomanskih zlorab prijavil in obtožil.
  Povsem enak ništrc je ovadba Zemljariča. Na sodiščih jih mečejo v koš.

  • Andrej

   To je približno vse, kat je na to temo potrebno vedeti.

 • Get Smart

  Btw, tist komentar SIMONA ROŽIČA, ki ste ga na veliko lajkali, je recimo temu spodoben komentar, toda samo do zadnjega stavka, kjer OTROKE NAGOVARJA naj bežijo in naj SVOJE HIŠE prepustijo MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kaviaržidokominternistični turko babilonsko bizantinski SERBUSNI čefurjadi.
  Sledimo?
  NAROBE je. HUDO NAROBE.

  “TUREKA” smo že neštetokrat odgnali in ga lahko KADARKOLI, le organizirati se moramo, ne pa otroke pošiljati s trebuhom za kruhom, stari prdci pa boste SUŽNEJVALI MURGL KOMI JUGI ali kako?
  Seveda ni lahko, ker ima MURGL KOMI JUGA TOTALNO KONTROLO, toda tudi za časa RIMA je imela kaviaržidoKOMINTERNA totalno kontrolo in nad nas pošiljala svojega podjemnika tureka nje. Pa kasneje tudi =

  t.i. “turški vpadi” Hasana Paše PREDOJEVIćA nje …

  OTROKE učiti RESNICE, spodbujati k učenju, spoznavanju MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA OKUPATORJA, da se bodo lahko otroci OSVOBODILI MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE, da bodo lahko zaživeli po starodavnih SLOVENSKIH NAVADAH = SVOBODNO.
  .
  NIKOLI, ampak res nikoli pošiljati otrok iz svoje hiše in hišo prepuščati MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINSKI golazni.
  .
  Bežanija je SERBUSNA akcija, razen ko res ni druge, ampak zdaj je druga priložnost.

  Lahko se za trenutek umakneš, da se zbereš, organiziraš itd., nakar užgeš po OKUPATORJU tvoje hiše.

  TAKO smo delali in od pamtiveka in vedno je učinkovalo.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    To je spodbuda in NUJNA zapoved za staro in mlado:

    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Janez Kepic-Kern

  SIJAJEN PRISPEVEK CENJENE GOSPE Lucije Š.U. !
  Dejansko so te teme okrog tega 90 letnega J.Z.
  vse tako zahtevne in kočljive,
  da smo mi upokojenci “prešibk” zanje.
  Profesionalni odvetniki RAZISKOVVALCI
  in PARLAMENTARNE PREISKOVALNE KOMISIJE
  – NAJ SE UKVARJAJO – S TAKO TEŽKIMI PRIMERI.

  PONAVLJAM !
  NO.
  TOLE Z EX KP, ZK J.Z. je resna zadeva.
  Ta njegov klic
  je bil – verjetno –
  ena manjših njegovih vprašljivih stvari.
  Ta 90 – letni J.Z.
  ex državni itd človek – je prehud zalogaj — za nas penzioniste.
  Uradno lotijo
  naj se ga raziskovalci in SDS poslanci. In seveda organi MNZ, če je kaj osnove za to.
  KJER NI PRIJAVITELJA IN TOŽNIKA – SE NIČ NE ZGODI,
  , KLJUB MOREBITNIM MNOGIM NEKOREKTNOSTIM.

  Tisti, ki veliko vedo -dokazano – o njem – naj nastopajo proti temu J.Z.
  Jaz vem le za govorice,
  da se baje
  medicinski material iz UKC – BAJE — “PRETAKA” tudi v BARSOS. ITD.
  VENDAR
  SO TO LE GOVORICE, KOLIKO SO RESNIČNE
  NAJ UGOTOVIJO DRŽAVNI, PARLAMENTARNI ORGANI. A ne? L.R. JANEZ K.. KERN KOMENDA
  P.S.
  V MEDIJIH, NA INTERNETU
  O BARSOSU.
  https://www.portalplus.si/2
  O.BARSOSU, TOŽILSTVU
  KPK, DR. B. ITD.

  https://siol.net/novice/slo

 • Olga101

  Če bomo hoteli, da se zadeva Zemljarič pomakne z mrtve točke, bo treba ovadit šefe miličnikov in tožilce, ki ne opravijo svojega dela!
  Obenem bi pa v državnem zboru levičarski kriminalci radi spravili skoz zakonodajo, da bi preiskovali zasebno lastnino državljanov brez prisotnosti lastnika!????

  • Hribouc

   Saj bereš ratatuja !

   Če se ovadi vsa Banda-je izvedena lustracija-v nulo!

 • RATATA

  Po ww2 je moral tisti pas ozemlja ob tržaškem zalivu pripasti Italiji zato, da so lahko španski prvoborci komunizma mešetarili!
  Ta pas ozemlja ob morju po katerem se da JADRAti lahko z bolečino opazujemo pri vsaki vremenski napovedi na tv.

 • RATATA

  Vse komisije ustanovljene v osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji so le zato, da se nikomur ne sodi!
  Jaz bi najprej tistemu, ki je za kazniva dejanja vedel, pa jih ni naznanil! Glej KZ!

  • tomnidari

   Eno je ovadit recimo Janšo ali Popoviča, čisto nekaj drugega je ovadit naše! Kako je s tisto ovadbo proti Kučanu, kako se je končala štorija s Cirilom Ribičičem st., kaj je z vsemi oslarijami zoper Jankoviča itd,itn! Neumnost je v taki državi bit pošten državljan!

   • Hribouc

    Je tako.

    Ni pa meni jasno kaj dela Opozicija 27 let v Parlamentu ? Ne me basat, prosm.

    • tomnidari

     A si že pozabil koga so prvi med domoljubi poslali na protest proti Marakeški deklaraciji?

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  SMO SLIŠALI,
  DA JE POLEG 90 LETNEGA J.Z.
  ŠE VELIKO NEVIDNIH

  “ZEMLJARIČEV”

  V NAŠEM – TAKO HVALJENEM “KOMUNISTIČNEM” JAVNEM ZDRAVSTVU.
  JA?
  Kako se bo “pretepal” ta “ubogi” minister za zdravstvo LMŠ MARJAN ŠAREC
  – Z “ZEMLJARIČI” ?
  Ali
  kdo ve ? To nas PA RES – vse – ZELO, ZELO – zanima ? L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA
  p.s.
  kirurg dr. E. Brecelj je na TV
  govoril o “večih ZEMLJARIČIH”

  • tomnidari

   Ha, ha, ne rabiš več niti slišat, pa to že lahko veš! Naj spomnem v povezavi Mark Medicala samo na družino Furlan! Harij je direktor specijaliziranega tožilstva, njegov brat direktor tega MM, njun oče pa…..

 • RATATA

  Z ovadbami bi bila izvedena lustracija tudi ob ivem Bučarju!

  • Hribouc

   Super definicija.

   Of course.Potrebuješ še pravega Policaja, ne miličarja, pravega Tožilca in Sodnika.

   Teh pa ni.

   • skrajna resnica

    Tovariši se požvižgajo na pravo (Zemljarič, Kučan, Stanovnik, Tuerk,… naj bi bil pravniki- toliko o stanju prava pri nas).

    Romuni so lustracijo izvedli z edinim pravnim sredstvom, ki ga razumejo boljševiki: AK-47.

 • hermannn

  Ostaja neodgovorjeno samo še ?, zakaj je Šebeder ovadil to barabo.

  • Hribouc

   1.Rop je vstopil v nj.firmo.

   2. Barabo so navidezno namočili – transfuzija za bedake ! – in “podpora” Šabedru !

   VSE PA JE FUCKING FAKE – nategunstvo brez primere!

  • tomnidari

   Če ga nebi, potem bi ga KPK lahko zašila, tako pa ne bo nobenemu niti las z glave padel!

  • hladnik

   pro forma

 • Lea Pralines

  Pa ušajka kaj te matra,kaj te brigajo drugi..pred svojim pragom pometi …tudi vprašanje je kdaj bo kdo tebe prijavil zaradi žaljivega dolgega jezika..ha ha ha ha,sej vidiš,da te še janša ne jebe več…ha ha ha

  • hladnik

   Tole si napisala o sebi, kajne ? Dobro si se ocenila. Imaš prav.

 • Dada

  Kava z Brščičem in Ušajevo: SDS se je omehčala, potrebujemo drugačen tip politike. Gospa, govorite o degeneriranih EU voditeljih… Meni se zdi, da so degenerirani nekateri odvetniki oz. odvetnice, ha,ha,ha. Gospa, kako pa kaj postopek pred Odvetniško zbornico, zaradi “neprimernega pisanja”. Kultura “naj bi spadala” k vaše, delu. V novi stranki bil lahko vodila nekulturno krilo……

 • Marija

  Uresničuje se moja napoved na dan plebiscita,da bomo rabili 50 let,da bomo postali normalna država.Ampak sem se v enem pogledu zmotila.Ne bomo postali normalna država Slovencev ampak okupirana država prihajajočih prijateljev.

 • Marija

  Vse kar pa danes prihaja na videlo se je pa vedelo že v stari Jugoslaviji.Zame ni to nič novega.

 • sloustava

  Se Kucan in ostali komunisti-isti morajo priti na vrsto. …Narod si zsluzi resnico, tako o zgodovini kot o sedanjosti. Njegovi, Kucanovi, obiski na Gregorcicevi so znak in opomin nam, drzavljanom, da smo raja…za njih. A vendar smo vsaj slisali, da Zemljaric ni ovcka,…to, kar mi vemo, on pa se na vse kriplje otepa tega, da mi vemo! Taki tipi se bojijo resnice!

 • baubau

  vzporedna paradržava