Domoljubne pravljice, vera, družina in domovina bodo otrokom privzgojile prave vrline

Ivan Šokić (Foto: Demokracija)

“Tradicija ni čaščenje pepela, temveč ohranjanje plamena,” je rekel avstrijski skladatelj Gustav Mahler. Andrew Breitbart bi na to dodal, da je politika nadaljevanje kulture. Oboje vsekakor drži. Brez tradicije ne more biti kulture, in če ni kulture, je v politiki samo propad.

Reči, da ni kulture, je morebiti prehudo. Natančneje bi bilo reči, da bi se brez ohranjanja tradicije kultura spremenila. Kultura namreč ni trdno zakoličena entiteta, temveč brezoblična gmota, ki ohranja želeno obliko samo zaradi naše pripravljenosti, da jo v taki obliki vzdržujemo. Brez tega nam ostane samo čaščenje ugaslega pepela. Nekdo drug kulturo izoblikuje po svoje in nato posredno lahko vpliva na politiko.

Kakorkoli bi radi verjeli, da je politika v domeni ljudstva, se v demokraciji na volitvah bije samo zadnji boj, priprave nanj pa so bile končane že desetletja prej. Zato je ohranjanje tradicije in negovanje lastne kulture veliko pomembnejše, kot si je marsikdo med nami pripravljen priznati.

Zaradi malomarnosti smo se znašli sredi krize vrednot
Kakor je nemogoče napolniti že do vrha poln kozarec vina, tako je nemogoče prepričati v nasprotno nekoga, ki je že prepričan v nekaj. Že Platon je v Državi opozarjal, kako so nekateri miti dobri in drugi slabi, če hočemo otroke vzgojiti v dobre državljane. Desnica je po drugi strani dolga leta zanemarjala področje kulture. Dve generaciji mladih sta bili zapravljeni, pozabljeni, prepuščeni levičarskemu pranju možganov in od malih nog izpostavljeni samo levemu pogledu na svet. Zdaj temu primerno plačujemo za svoje napake.

Zaradi lastne malomarnosti smo se znašli sredi krize vrednot. Danes nihče več javno ne govori o tem, kaj je dobro in kaj je zlo, kaj je lepo in kaj grdo, kaj je prav in kaj narobe. V javni diskurz se je zajedel pojem izključujoče tolerance, ki vse relativizira. Vsakdo, ki si drzne pomisliti drugače, je hitro označen za nestrpneža. Ljubezen do domovine je postala sovraštvo, vera v Boga fanatizem in boj za tradicionalno družino homofobija.

Družba brez vrednot je družba brez moralnega kompasa. Prav in narobe nista več jasno definirana absoluta. Zvedena sta na stopnjo arbitrarne odločitve, ki je odvisna od posameznikove izbire. Za obstanek družbe, za obstanek naše civilizacije je ta radikalni individualizem, ki ga podpihuje moralni relativizem, nevzdržen.

Domoljubne pravljice, vera, družina in domovina bodo otrokom privzgojile prave vrline
Dve generaciji sta mogoče izgubljeni, a zato še ni treba zavreči vsega. Področje kulture iztrgati iz rok levice. Revija Demokracija se je tega lotila na edini pravi način. Staršem je omogočila, da lahko svojim otrokom prebirajo nove pravljice, ki bodo odražale vrline, ki so zaradi levo liberalne propagande dolgo veljale za pregrehe.

Vera, domovina in družina so tako spet vrline, ki jih lahko negujemo, namesto da bi se jih sramovali. To so vrline, s katerimi bodo naši otroci lahko zrasli. Zavedati se moramo namreč, da na mladih svet stoji. Gre za generacijo, ki je šele dobro shodila. Oni so naša prihodnost in zanje moramo pripraviti teren. Zanje sadimo drevesa, v katerih senci sami ne bomo nikoli uživali. Vemo namreč, da so vredni tega.

Plameni lahko kmalu ponosno gorijo kot še nikoli prej
Edino na tak način lahko na dolgi rok zagotovimo obstanek desnice in s tem obstanek slovenske tradicije, kulture in naroda. Edino tako, da mladim že navsezgodaj odpremo široko polje možnosti, bodo nekoč, ko bodo sami izbirali, izbrali pravilno. Edino tako jih lahko popeljemo iz Platonove votline in jim pokažemo luč Sonca. Če bomo čakali, bomo dobili samo še eno generacijo, ki svoje plešoče sence imenuje resničnost. Že prepričane nato prepričevati o obstoju Sonca pa je izguba časa. Tudi če jih zvlečemo na sonce, jih bo to zaslepilo, oni pa se bodo slepi in užaljeni raje vrnili v votlino k svojim sencam, ki jih vsaj lahko vidijo.

To polje možnosti, ta možnost izbire jim bo omogočila, da sami izberejo pravilno. In če jih naučimo razlikovati med prav in narobe, med lepim in grdim, med dobrim in zlim, verjamem, da bodo izbrali pravilno. Vse, kar je potrebno, so pravljice, ki bodo odražale vrednote vere, domovine in družine, ne glede na histerično kričanje salonske levice. Časov levičarskega monopola nad kulturo je konec. Danes plameni tradicije resda komaj tlijo, a kmalu lahko ponosno gorijo kot še nikoli prej.

Ivan Šokić

 • večni srb

  Dvomim, da je kateri koli človek na svetu v resnici že kdaj videl sonce, mogoče edino astronavti, ampak samo za hip. Še na Zemlji ni varno predolgo buljiti v tisto točko sevanja, v vesolju bi nam ogromna žareča gmota verjetno takoj izžgala oči ali vsaj povzročila trajne poškodbe. S temi stvarmi se ni za igrat.

  Kaj je narobe z domoljubljem, ko te domovina enkrat razočara, ga ni več. Mi smo obsojeni pa zaradi democida. Domovina za vsako ceno, to pa že mogoče, neka država bo že, a kaj, ko fašisti gojijo sužnje z deložacijami in kriminalizacijo mogoče nekoliko neprilagojenih, vendar poštenih oseb.
  Doma ni, potem ni družinskega kapitala, ni ničesar, kar bi lahko branili, tja varno spravili svojo osebno lastnino in imeli mir. Kako lahko država vzame dom, to se najprej vprašajmo, menda je jasno, da se noben slovenec ni mogel roditi pod bukvo. No ja, verjetno bi se našli tudi taki, ampak država obstaja zato, da najprej vsakemu zagotovi zasebni prostor, ki je tudi najbolj trden kapital. Ko branimo dom, posledično stojimo za vrednotami družine, kjer smo se rodili in potrebujemo državo, ki bo spoštovala in varovala osnovno človeško etiko, sicer ni nič.

  Kaj mene briga domovina, če je fašistična, kdor nima nič, se lahko edino ubije, znori ali postane suženj. Od sužnja pa nima smisla zahtevati niti spoštovanja osnovnih človeških vrednot, če jih pa še sam nima in je v celoti odvisen od neke širše družbene celice,v kateri ne more biti nikoli enakopraven in svoboden.

  Posle jebanja, nema kajanja.

  • Warrior princess

   Pravično napisano. Domovina je do nas nadvse fašistična, jemlje nam in malo daje, medtem, ko pomaga tujcem, ki v našo okolico ne pašejo in jih naseljuje na elitne lokacije, kot je Debeli Rtič v počitniške domove, katere so pomagali ustvariti delavci. Vsekakor imajo lepo življenje v tej državi samo državni priviligiranci.

  • Soave

   Zato pa napnimo vse sile. Da spremenimo klimo v Sloveniji.
   Tudi s pravljicami za najmlajše !

  • dalejnc

   od kdaj te domovina lahko razočara? od kdaj je domovina lahko fašistična?
   domovina ne, država ja
   isto k da bi primerju jabolka pa kamne

 • Lojz

  A ta hipi gej poženščen tip bo meni govoril o domoljubju. Naj se gre najprej postriči, si dobi žensko in službo, potem pa naj pametuje.

  • Anton

   No vidiš, kako pozorno si prebral. Že veš kaj je prav in kaj ne

   • Djuro Sumar

    Lojz pravi, da je najpomembnejša frizura.

  • Djuro Sumar

   Najpomembnejša je frizura.

  • Lustrator

   Nepimenemu tipu, komiju povrh jaz ne bi dal službe, pa če mi on sam plačuje zanjo.

 • VERRZIFIKATOR

  Takšna torej tvoja je vizija,
  dragi Ivan, tu ni kaj dodati,
  ljudstvo na preskušnjo le poslati,
  ki se pravi ji šok terapija.

 • RATATA

  Bori se za svojo domovino

  Naj kdor koli
  kdaj te vpraša,
  kdo živi na zemlji tej,
  vedi, zemlja ta je naša,
  tvoji dedi spijo v njej,
  zanjo bori se naprej. (I.G.)
  http://generacijaid.si/photos/photo/156618

  • Ana Job

   Ker pa narod ne bori se,
   pušča zemljo tujcem krast,
   dedi obračajo se v zemlji,
   saj za kar so se borili,
   vnuki bodo izgubili!!!

   • RATATA

    Dedov veleizdajalski z ideologijo zaslepljeni vnuki tujcem zemljo krast pomagajo za lastne privilegije.

    • Soave

     + + + + + +

 • Bandit123

  Kot Kristusov brat, samo še na križ te pribijejo.

  • Soave

   Ti boš pa levi razbojnik. Tisti, ki se ni pokesal in je šel v pekel. . . . . .

   • Bandit123

    Kesajo se grešniki.

    • Soave

     Ja, seveda. Saj sta bila razbojnika !-

 • Grog

  Hahahaha ” obstanek desnice in s tem obstanek slovenske tradicije, kulture in naroda” hahaha ta model pa je globoko zaplaval ;)

 • domovina mili dom

  “Domovina, ti si kakor vlačuga! Kdor te ljubi, temu zaračunaš.” Žarko Petan

 • Pogosto si pogledam videje od tega možakarja, ker ima vedno zelo pronicljiv pogled na zadeve. Tokrat je bila debata o smiselnosti izkazovanja določenih gest, kot je to npr. da se stoji, ko zaigra nacionalna himna. https://www.youtube.com/watch?v=Eultr6gLUuI Priporočam ogled in pozorno poslušanje.
  Levičarska ideologija in destrukcija se je žal razlezla po celem svetu in tu imate vzorčne primere posledic na mlade, ki bodo nekoč soustvarjali sružbo.

 • dob

  Dajte ga no lomit. Čim manj indoktrinacije bo naredilo otroke pametnejše, ne bolj zabite!

  • freedomfighter

   To se strinjam

 • Van Der Waals

  Treba bo FDV omejit… tm imajo kulturologija ki vzgajajo feministke in feministe ki so proti lastni rasi!!!!! GRAVŠ OD FDVja. fujj ogabni sociologi.

 • plavi-mil

  Zakaj pa ne domoljubnih pravljic, itak so nas levaki že razvrednotili, po njihovem lahko “umetnica” doji psa in se nosečnica zavija v razrezano SLOVENSKO zastavo in zato dobi še nagrado, zato je res vprašanje, koliko domoljubja imajo ti levosučni zblojenci, verjetno nič, njim je domoljubje približno tako, kot bi hudiču pokazal križ, zato pa delajo tak vik in krik, ker oni nikoli niso bili domoljubi in jim Slovenija ni domovina.

 • črnaovca

  In te pravljice se bodo začele: nekoč je živel hraber in postaven………bla bla bla, ali pa bodo v stilu partizanskih samo da bodo Nemce zamenjali begunci in oni z juga.

 • Cucurbita Pepo

  Vera v biga je res fanatizem, zagovorniki tradicionalne družine so večinoma stari zagrenjeni indoktrinirani homofobi.

  • sodnikisozločinci

   Vera v pravno državo je res fanatizem, zagovorniki vladavine prava so večinoma stari zagrenjeni pravosodni pedri in lezbače.

 • Van Der Waals

  predovgo frizuro maš Ivan Šokić ti si feminiziran!

  • Kataklizma

   androgeni moški z ženskimi možgani

 • freedomfighter

  Kultura se hvala bogu razvija in spreminja drugace bi se vedno ziveli v srednjem veku…a si to zelite kulturniki…saj to vam lahko pa islam hitro zrihta

 • Olga2345

  Da je to res, potrjuje divjanje levičarjev! Zato pogumno naprej! Bravo Demokracija!

  • janez cepec

   olga, kr nprej, zapod se u šporget

 • janez cepec

  na zej se j’ pa en tspojdn čifur najdu, de nam bo pridgu na kašn način se bo ohranila desnica in s tem obstanek slovenske tradicije, kulture in naroda. pa kam smo pršl. ni čudn, če je use u kurcu, če nas taspojdni učejo kulture

  • Kataklizma

   toooo, pravi puritanec, respect :D

 • Capi

  Tisti ki so pod tem člankom najbolj glasni pljuvači, so živi dokaz kar opisuje kolumna….
  Bravo, odlična kolumna Ivan!

 • Soave

  + + + + + dobro, g. Sokić !!
  Zelo važno je, kar ste napisali
  ” Zavedati se moramo namreč, da na mladih svet stoji. Gre za generacijo, ki je šele dobro shodila. Oni so naša prihodnost ”
  Medtem pa filo faks vzgaja mlade, ki bodo te najmanjše učili ?? Kaj pa ??
  https://www.portalplus.si/2933/transspolnost-na-filofaksu-3-del/

  • Kataklizma

   ja, na mladih svet stoji, vi pa že 30 let ene in iste prdonje poslušate

   • Soave

    No, pa ti kej naredi. Kaj se vsajaš ?
    Izgleda, da vas je v Sloveniji kar nekaj takih, ki niste ne za rdeče, ne za črne. Samo kritizirate. Pa ustanovite novo stranko Neodvisnih Slovencev, pa bo !

    • Kataklizma

     ooo, hvala, končno si dojel(a), da nisem ne za rdeče ne za črne … in ne, osebno kritiziram samo sprane možgane rdečin in črnih, predvsem me zabava dejstvo, da vem kje vaši miti najbolj bolijo in me (zgolj iz sociološkega in kulturnega aspekta) zanimajo Vaši odgovori in reakcije … ne verjamem, da bi večina “ta pametnih” poslušala 5% “neodvisnih slovencev tako, da je politična stranka in na splošno politično udejstvovanje v takem “političnem” okolju nesmiselno in neproduktivno že na začetku … najsvetlejši um(i) so to pred letošnjimi volitvami lepo pokazali.

     • Soave

      Ja, potem smo pa tam, kjer muh ni.

      Si pa malo naložil, a ne ?

      Kje pa vidiš nekakšne naše mite ?

      Kulturni aspekt je pa že zdavnaj šel rakom žvižgat.

 • Kataklizma

  Šokantno, kdo piše za NOVO24TV

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!