Pisma podpore in upora – Turnšek

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Tit Turnšek je človek, ki ga v življenju spremljajo zanimive številke. Revolucionar in politkomisar je svojo narodno-osvobodilno kariero začel takoj po izbruhu vojne 1941, ko je bil star tri leta. Danes pri 80 letih je še vedno v prvih bojnih vrstah in po Sloveniji preganja fašiste in domobrance. Ne moti ga, da ne enih in ne drugih ni več, a je njegov fanatizem razumljiv, saj revolucija še traja in vedno se najde kdo, ki ga je mogoče ozmerjati s fašistom, izdajalcem in domobrancem. Ali kot pravi Turnšek, takšne je treba še vedno postreliti – ne bodo oni interpretirali zgodovine, ker smo zmagali mi, in ne oni. Pri interpretaciji zgodovine pa se zanaša na pisne vire Jožeta Pirjevca in Boža Repeta, ki sta se zgodovine učila iz komunističnih virov.

Turnšek najbolj trpi zato, ker kot predsednik ZZB dejansko ni bil udeležen v bojnih akcijah med NOB, ali pa se za triletnika še vsega ne ve. Turnšek zato manko na primer udeleženca Dražgoške bitke vešče nadomešča z militantnimi nastopi in govori, da človek dobi občutek, da je lastnoročno osvobodil pol Slovenije, pri drugi polovici pa je imel tudi prste vmes. Njegov vokabular je pocestni, s čimer se je približal gošarjem, kot komuniste iz gozdov imenujejo domobranci in izdajalci, ker z intelektualci nikoli ne bi zmagali v revoluciji. Zato so jih po t.i. osvoboditvi itak večino likvidirali. Najvišjo izobrazbo je imel Edvard Kardelj kot gimnazijski maturant, zato je razumljivo, da je lepe misli in dela kradel pametnejšim od sebe. Kardelja pa se je zaradi te in drugih tatvin v emigraciji prijelo ime Edi Kradel.

Od prepričanega desničarja do petkratnega ločenca
Tit Turnšek
je nemirni duh. V življenju je zamenjal 14 služb, v glavnem zato, ker se ni ujel z drugimi oziroma drugi se niso ujemali z njim. Povsod je namreč rad komandiral, bil je vedno prevzeten, prostaški in ošaben. In je takšen še danes, kar je tudi edina kontinuiteta njegovega značaja, ker ideološko je odtaval od skrajno desne na skrajno levo. Ta nemirni duh ga je tudi vodil od ene stranke do druge, dokler ga v zavetje ni vzel Marjan Podobnik in ga popeljal na oblast. V tistih časih je Turnšek veljal za prepričanega desničarja, ki sovraži komuniste, laži in pravljice iz NOB, ki je zgrožen nad povojnimi masakri in ki meni, da z vsemi temi nismo dovolj obračunali. Psihološko patološko gledano se je s Turnškom kasneje moralo nekaj hudega zgoditi, ker je začel sovražiti vse, ki so sovražili komuniste, in je verjel v pravljice o NOB in osvoboditvi in še danes ob vsaki priložnosti pove, da smo jih takrat še premalo pobili. In vedno je premalo, tudi ko je dovolj. Možnosti za takšno Turnškovo spremembo sta samo dve: ali ga je rahla kap ali pa je bil že od vsega začetka podtaknjenec, tako imenovana peta kolona med desničarji.

Foto: STA

O njegovem značaju govori tudi podatek, da je petkrat ločen in zdaj šestič poročen. Zadnjo je našel na nekem spletnem portalu, ki je malo tudi porno, saj tam najdeš, kar hočeš. Očitno je moral imeti težko življenje brez ljubezni, ker tudi o bivših ženah pravi, da je hodil od projekta do projekta, ne od ljubezni do ljubezni. Njegovi slovesi od bivših so bili burni, le peta mu je dala vetra. Zgodilo se je po tisti limonadi, ko so mu Hrvati kot obrambnemu ministru zasegli vohunski kombi z vohunoma vred in jim je skupaj z Janezom Drnovškom in Borisom Frlecom ponujal umik vojske s Trdinovega vrha, če mu kombi dajo nazaj, pa mu ga niso dali. Nesrečnika so poslali za veleposlanika v Peking, kjer je najprej spolno nadlegoval uslužbenko ministrstva za zunanje zadeve, potem pa ga je žena zalotila z neko drugo na veleposlanikovi mizi in je tako rekoč veleposlaništvo razdejala.

Mein kampf z rdečimi platnicami
A če se bo po čem zapisal v zgodovino, se bo po besedah, ki jih je namenil nekaterim poslancem v državnem zboru, ko je rekel, da so lažnivi psi in lažnivi kurci. To o psih je za levičarje že kar bolestno simptomatično – Baričevičeva garaža, Marka Crnkoviča desničarji kot stekli psi in desničarji, ki so desetkrat manj inteligentni od psov Marka Bandellija. Potem naj nas ne čudi, če je Prešernovo nagrado dobila ženska, ki javno kot umetnost doji  pse.

Turnškove nove bleščeče izjave so na primer, da sta Madžarska in Poljska fašistični, da izvensodnih pobojev ni bilo, ker so vsem regularno sodili, kar je res, če se kot sojenje pojmuje s krampom po glavi, s sekiro za vrat ali žive zazidane. Fanatično brani fejk njus 2. svetovne vojne, da komunisti niso paktirali s Hitlerjem, da v komunizmu ni bila prepovedana svoboda besede, da je sedanja partitokracija hujša od komunizma. In zelo umetniška se mu zdi izjava Svetlane Makarovič, ki je sorodnikom tistih pobitih po vojni, ki nimajo grobov, rekla: “Če ne vedo, kam bi s svečo, naj si jo nekam vtaknejo.”

Tit Turnšek in njegovi so še kar v gozdovih, razen v cerkvenih, kamor si ne upajo. Javni nastopi Turnška pa so kot Mein kampf, samo da imajo rdeče platnice.

 

Vinko Vasle

 • Valter BraniSlav

  VINKO VASLE, KANDITAT ZA PREDSENIKA PREDSEDSTVA SFRJ PO KATERI DANES TAKO VZTRAJNO PLJUVA.
  Sicer pa, kaj drugega lahko pricakujemo od diplomata FDVja kot da se prostitutira?

  • Valter BraniSlav

   Tudi Mesec, Kordis in Jansa pocnejo isto. VINKO, si v dobri druzbi ne glede na ideolosko opredelitev. Ko so imeli moc levi si bil leva prostitutka, danes pa si desna… Jansa isto. In ce boste zmagali se Vam bosta prikljucila tudi Mesec in Kordis….
   VSE ZA MILI KRUHEK, KENEDE VINKO?

   • sloustava

    Se ti je pa res “odpeljalo”! In to v “ ZDA”! Naj ti napisem resnico: Jansa bi lahko zivel 1000 let, pa ne bi mogel doseci niti pete grozljivih dejanj, ki jih delajo Kucan in njegov klan. Zanima me, kako je mogoce, da si tako na tekocem glede Slovenije tam dalec na ”drugem koncu sveta”. Je Slovenija na prvih straneh casopisov ali brskas samo po Mladini in 1909? Sicer pa, bolelo te bo, vse, od cistokrvnega mesanca do zadnjega lunatika, ko bodo razglasili zmagovalca volitev!

    • Valter BraniSlav

     Tale portal berem.
     Ker levi vabijo muslije utegnem za SDS glasovati tudi sam.

     • Olga_10

      Lepo. Le SDS zagotavlja varnost države!

     • rabbit

      Olga zakaj Valter rabi varno Slovenijo saj že 41 let živi v Miamiju in je volil Trumpa a ni to skregano z logiko, ki jo piše tukaj gori.

     • SIMON ROZIC

      Ja, ja, ta rdeči ste vedno čuvali svoj pavijansko rit, še s hudičem
      bi se spravili, in še s kom, če bi vas le ščitil, strahopetce na roko
      narejene!

     • Valter BraniSlav

      Jaz rdeco?
      Od kdaj?
      Samo naivna ovca nisem.

     • Aton

      Saj naivne ovce vedno trdijo, da niso naivne…

     • freedomfighter

      Drugace revolucionar ne more biti strahopetec ker je sama revolucija zelo strasna in nevarna stvar

    • Sarkazem

     Oh, saj ni v ZDA, čisto navaden plačan komitroll je, ki sedi nekje v Ljubljani!

     • Valter BraniSlav

      Miami, 305 area code.

   • Soave

    Valter ? Pojdi spat !!

    • Valter BraniSlav

     Odrastel sem v Titovi SFRJ skupaj z Brahsom, Beethovnov, Mozartom, Shakespearom, Vivaldijem, Gounojem, Cajkovskim, Hugojevimi Nesrecniki, Michelangelom…. sem otrok Evrope in ceprav nisem ne krscen niti veren sem – podobno kot moja stricka Edo in Ivan- produkt Krscanstva, ne Islama. Krscanstvo je del mene. Faust je del mene. Sikstinska kapela prav tako.

     Potem se pojavi nova levica ki se na vse to poserje in zacne k nam vabiti kameno dobo. Muslimani se razmnozujejo kot zajci in se niti slucajno nimajo namena integrirati v kulturo domacinov.

     Ce to povem naglas me bodo nasledniki mojih strickov proglasili za fascista, rasista, islamofoba. Razmisljati ni vec dovoljeno ampak le vpiti WELCOME…

     Kako naj glasujem za leve? Za unicevalce nase kulture?

     Ne morem. Niti slucajno dati glas domacim izdajalcem Mesecu, Zidanu, Cmerarju…

     In kaj mi potem ostane???

     • Soave

      + + + + + + + voliti manjše zlo.
      In poslušati muziko !! Sijajno glasbo velikih mojstrov. Gledati in brati druge velike umetnosti !!
      Meni ne gre prav sijajno, ampak ob poslušanje muzike sem malo manj jezna na ves svet.

     • Valter BraniSlav

      Kaj te muci?

     • Soave

      Hvala za vprašanje.
      Hja, vse mogoče. Vendar ne bom stokala, ker vem, kako gledaš na nas, ki smo ostali doma. ker smo preleni , da bi šli čez mejo.
      Zato le ostaniva pri veh vrstah Umetnosti.

     • Valter BraniSlav

      A ti Kucan nagaja?
      Ti krade zelenjavo z vrticka?
      Moj pogled na svet ni vec katoliski ampak bolj protestantski.
      Ne verjamem vec da se mi dogaja zlo zato ker bi ga zasluzil ampak zato ker sem se premalo potrudil.

     • Soave

      Seveda. Ringa, ringa, raja !!

 • VERRZIFIKATOR

  Vid Tumšek

  POGLED S TURNA

  S turna dober se pogled ponuja,
  glej, postava neka tam vijuga,
  videti ni gospodar, prej sluga,
  ni pojava ta mi čisto tuja.

  Se nad sabo mož jezi, zadira,
  ogenj silovit iz njega bruha.
  Kaj se le v možaku silno kuha,
  takšne tone čudne da ubira?

  Prepoznaven mož je po zamahu,
  ko okoli sebe maha, klati,
  in tako, povedano med brati,
  čutiš ga do turna po zadahu.

  Kot da sebe je pojava sita,
  kot da sam od sebe se poslavlja.
  Ali s heinekenom mož nazdravlja
  in nemara oponaša Tita?

  Ko takole se možak spakuje,
  zdi se kot v zamaknjenosti stalni,
  rekli v govorici bi normalni,
  da v omami zvezdam poveljuje.

  Slišati je, takšne da je pravil,
  ko vijugal zadnjič je okoli,
  sprave da ne bo nikdár, nikoli,
  s sabo da ne bo možak se spravil.

  S turna zdi se kakor kak poveljnik,
  ki je vojsko zdavnaj že izgubil,
  bolj kot bojeval se, frajle snubil,
  pri gasilcih rad bi bil načelnik.

  Za gašenje mu ne primanjkuje
  ne navdušenja, še manj pa volje,
  tam počuti vidno se najbolje,
  v cevi tekočino ko menjuje.

  Zvezd okoli njega pivovarskih
  vidi s turna s prostim se očesom,
  on pa ti deluje, da pod stresom
  se nalezel muh je proletarskih.

  Vendar to ni lumpenproletarstvo,
  s turna jasno vidi se na srečo,
  tega Tita, borca z zvezdo rdečo,
  stalno da zanaša pivovarstvo.

 • Janez

  Komunist Vasle, človek ki je ostal v partiji do zadnjega je prestopil v SDS. Kam pa drugam saj je tam največ pokvarjencev.

  • Valter BraniSlav

   VV KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA PREDSEDSTVA SFRJ PO KATERI DANES TAKO vztrajno pljuva

 • Joško

  Vinko, zopet odlično povedano. Ampak o takih, kot je Turnšek je škoda izgubljati besed. On še vedno “tava po slovenskih gozdovih” iz katerih prihajajo novi in novi borci.

 • Olga_10

  Bravo gospod Vasle! Edino kar bi se dodala je, vsi na volitve in izvolimo desnico, da naredi red in postavi državo ob bok demokratičnim evropskim narodom!

  • Valter BraniSlav

   Vasle je kandidiral za predsenika predsedstva SFRJ

 • sloustava

  Skupaj, samo skupaj bomo mocni. Volitve so prelomne, so nasa resitev in verjetnost v boljsi jutri! T(ito), T(urnsek), podtaknjenca najslabse vrste clovestva! In imata zveste sledilce v Kucanu, mafiji in Udbi!

 • Jožef

  Take imamo med nami. Ni jih malo, tudi med komentatorji se najdejo. Jaz sem se jih rešil z blokado. Žalostno pa je, da turnškom naseda vse preveč lahkovernežev in nevednih in ubogih po umu .

  • Soave

   + + + + + Nekaj je res lahkovernežev. Večina pa ima od tega koristi. Takšne in drugačne.

 • althar

  Rit Turnšek?

 • karpelec

  Tit turnšek, nemirni duh Slovenije, ki pa ni osamljen.

  • Olga_10

   Bo, na Dobu…

   • Franc Šink

    Prestar !!

    • dob

     Jih maš v ta malem prstu, a Franc?!

  • SIMON ROZIC

   Oh, ta “nemirni” duh prihaja od njegove posrane plenice….
   Lahko poveš kar naravnost, tako kot Tit Turnšek : smrad prihaja
   istočasno tudi iz njegovega gobca, no!!!

 • Avon

  Vinko hov hov Vasle

  • Soave

   Kaj je ti, kozmetika ??
   Tudi ti imaš – kot izgleda – kakšnega ” gospodarja “

   • Olga_10

    Iz Baričevičeve garaže…..

    • Soave

     Bljak !!

 • Soave

  Ona sv. Trojica na drugi sliki je pa

  slika in prilika današnje Slovenije !! Trije pajacki !

 • šmentanamuha

  Zaradi tega dogodka bi morala biti cela Slovenija na nogah:

  Novinarska konferenca – Brutalno nasilje nad družino Petre Veber
  https://www.youtube.com/watch?v=gQv_XHtUquE

 • Peter

  Zveza Združenj Borcev za Privilegije Zveze Združenja Borcev.
  ali
  ZZBPZZB
  Koliko let še? 100? 150? 200?

 • Peter

  Zakaj naj bi imeli “borci” privilegije še 73 let po vojni?

  • Vera

   Ti možakarji na slikah so bili še ” deca ” ne borci . Zakaj potem še jaz in moji ne dobivamo, ki smo rojeni konec vojne ? Vsi smo bili žrtve enih tujih in domačih, ki se jim je šlo samo za oblast, zato so kmetom in premožnim trgovcem kradli kot srake . Svobodo so nam izborili Američani in Angleži , ne ” borci ” ZKS !

  • dob

   FASCINACIJA S TOVARIŠI

   Moj zelo dober prijatelj in velik strokovnjak, psihiater Dr.Ažgošek ima čisto svoje poglede na premnoge probleme, ki zdaj tarejo našo družbo, pa ne samo našo. Tudi preostali svet se otepa s to težavo.

   Nekaj časa je bilo potrebno, da sem se navadil nanj, kajti njegove znanstvene teze izvirajo iz njegovih življenjskih izkušenj z bolniki. Spoštovani Dr.Ažgošek je možakar stare šole, uglajen gospod in vreden spoštovanja, kar nepretrgoma dokazuje s svojim delom na bolnikih, ki se k njemu zatekajo po pomoč.

   Dobro, da ne nategujem po nepotrebnem bom kar prešel na težavo. LGBTZ in gender theory in vdor vsega tega v naše šole. To me mori. V povezavi s sinom, da se razume, da me ne bi kdo narobe razumel.

   Ker sem se itak imel namen oglasiti pri Dr.Ažgošku, ker me je malo skrbela erekcija, sem ga sklenil prositi, če lahko ta malega pripeljem na en hitri pregled.
   Z erekcijo je bilo pa takole! Z ženo sva rada “nečistovala” (danes je glih Velika noč pa se izogibam nekaterim izrazom) na pralnem stroju med centrifugiranjem. In sicer tako, da se je ona usedla na pralni stroj, ko ta preklopi na centrifugo, ker fajn trese. Meni prec pride.
   Enkrat, ko sva to počela v kopalnici, je pozabila zategnit pokrovček na mehčalcu in se mi je mehčalec zlil na tiča.
   Potem sem pa ves mesec imel mehkega. ampak dišal je pa super.

   No, potožil sem Dr.Ažgošku, da ima ta mali v šoli raje tovariša kot tovaršico. Da stalno govori samo o njem in da me zdaj to že malo skrbi. Prosil sem ga, če lahko ta malega pripeljem k njemu na hiter pregled, toliko da se pomirim. Za zdaj se tolažim, da je ta njegova fiksacija na tovariša morda povezana s tem, da so tovariši postali neka njegova obramba, da so nekaj takega kot nevidni prijatelji, ki mu pomenijo garancijo, da zmagovalci nad nacizmom in borci za svobodo in enakost med ljudmi, da ne omenjam enakosti med spoloma… ne bodo nacistov in fašistov nikoli več spustili k nam!

   Nacistov in fašistov se boji kot hudič križa. Boji se jih bolj od vsega, ponoči ne more spati, more ga tlačijo, zbuja se ves prepoten in moramo mu prižigati luč, da lahko zaspi. Če recimo grmi, ga niti ni toliko star. Razen če si takrat predstavlja mokrega nacista v škornjih. Takrat se ves trese.

   Zgleda da ima to od partizanskih filmov. Jaz na to priznam nisem bil dovolj pozoren. Še ko je bil majhen sem ga silil gledat gledat Neretvo, Sutjesko, Exorcista, in…. in druge reke.

   Kot zmenjeno, sem ga potem nekega dne tako peljal k Dr.Ažgošku, kajti njemu, staremu znancu zdaj že lahko rečem prijatelju, laže razložim kaj me tišči. Zaupam mu, ker se že dolgo poznava.

   Pregledal ga je in mi zagotovil, da je fant čisto normalen in da bo zrasel v normalnega človeka. Sčasoma bo prebolel “tovariše in tovarišice”!
   Pojasnil mi je, da je to normalna atavistična faza razvoja pri adolescenci, ker gre pri njem za prehodno obdobje fascinacije s “tovariši”, ki pa je normalni sestavni del odraščanja.

   V tinejdžerskih letih, tako mi je zaupal Dr.Ažgošek, se bo njegovo zaupanje preneslo na drugi objekt fascinacije! Ko ga bo mali investiral med ženske noge, se bo vse samo poštimalo, samo pazi naj se, da se ne zainvestira.

   To me je nekoliko pomirilo!

   A ker me je vseeno še malo dajal dvom, me je Dr.Ažgošek hitro pomiril, češ da je fant precej pametnejši in bolj odrasel, kot večina njegovih sovrstnikov in celo odraslih, čemur nisem mogel oporekati.

   Imam posnete Dražgoše 2000,2001, 2002…. vse do 2015! Vsako leto doma posnamemo proslavo.
   Pol mu pa to predvajam. Najraje posluša, ko partizani vsakokrat v Dražgošah znova ponovijo, da so zbrisali naciste in da jih bodo znova, če bo potrebno! Da nacizma in fašizma pa že ne bodo dovolili na naših (njihovih) tleh.
   To ga pomirja.

   Twix čokoladica pa itak! Za povrh.

   • Peter

    Nekaj za levičarske provokatorčke, naj si ogledajo, kaj je duhovito inteligentno, ostro in zanimivo.
    Ne pa tiste njihove enovrstične žalosti, no.

    • Valter BraniSlav

     Peter no

    • dob

     Ja, že-že, ampak Janša je šel pa v Jajce!

     • Peter

      Res je, na to sem pa čisto pozabil, no.

     • Aton

      Torej nujno mora dobiti borčevski dodatek!

 • METULJ

  HEH TA BEDNI RDEĆI LUZER OD TURNŠKA

  ŠLEPA SE Z RDEĆO PROPADLO MAFIJO IN SKUPAJ PARAZITIZIRAJO TI LENI, PUHLOGLAVI POTUHNJENI MANIPULATORSKI BEDAKI SLOVENSKI NAROD!!

  KONVERTIT TIT TURNŠEK, KI JE PO KONČANEM ŠTUDIJU V SLOVENIJI POBEGNIL V TUJINO, DA NI SLUŽIL VOJNEGA ROKA V JLA!! HE HE IN TA BEDNIK, JE BIL VODJA SLOVENSKIH BORCEV!!

  ŠE PUŠKE MENDA NE ZNA DRŽATI, TAKO KOT ZAPITI SODOBNI KLOVNI ALA PARTIZANI, STARI DO 70 LET, HE HE; ZASTOJNKARJI SE VLAČIJO NA RDEČIH PRIREDITVAH IN ŠE VČASIH MLATIJO, NEKONTROLIRANO OKOLI Z OROŽJEM. BEDNIKI ENI!

  JA, ZASTOJNKARSKE POŽRTIJE IMAJO POTEM. SLOVENCI NE BOMO VEČ PLAČEVALI TEGA SRANJA!!

  PRVO BI JIH MORALI POLICAJI TESTIRATI VSE NA ALKOHOL, PA ČE IMAJ VSAK UDELEŽENEC DOVOLJENJE ZA NOŠENJE OROŽJA, PA ČE SO MENTALNO SPOSOBNI!!

  PA SLAVIJO V DRAŽGOŠAH TRAGEDIJO, KO SO PARTIZANI NAČRTNO PREPUSTILI VAS DRAŽGOŠE IN VAŠČANE NA NEMILOST NEMCEM. ONI SO JO PA KOT PO NAVADI STISNILI DRUGAM!! KRIMINALCI ENI, PFUJJ!!

  IN TA ZLOČIN PROSLAVLJA RDEĆA BANDA VSAKO LETO!!

  BO KONEC TEGA KMALU, HEH!

  • Franc Šink

   Vidiš in takšni predstavljajo Slovenijo po svetu.

  • SIMON ROZIC

   Dobro povedano !

   Ostane le bojazen,
   da rdeča ta golazen,
   se je bogato razplodila,
   saj se je za naš denar
   življenje celo že gostila…

   Lepo spočiti, dobro napiti,
   stikali so svoje rdeče riti;
   iz njih so padali rafali,
   sami rdeči opičjaki mali…
   -ki nas bojo pokončali!

 • Igor Kavalar

  Ni problem, da imajo ljudje borčevsko penzijo al pa da je ta visoka, če si to zaslužijo in so bili borci.

  Ampak, da pa dobiva borčevsko penzijo vsak, ki se sploh boril ni in da je najmlajši borec 2.svetovne vojne star 22 let in da dobivajo slovensko borčevsko penzijo, ljudje, ki so se boril za tujo državo aka Španijo, to je pa totalen idiotizem brez primere!

  • primsek

   kot je neumnost, da dobiva borčevsko penzijo mali Krković zato, ker se je 12-leten vozil z očetom po KOčevskem. treba je ukiniti privilegije in tudi malega sina psih in ga poslati na došoloanje, mogoče na teologijo, kot Evo Irgl Riefenstahl

   • rabbit

    Kaj spet lažeš.

   • Mojca pokraculja

    Na tole odgovori ali pa zapri svoja umazana usta. Ko nekdo demantira tvoje laži se potuhneš, pezde !
    »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke
    (letni prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine
    Krkovič, in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija
    Krkovič, vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v
    višini 1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto. Toni Krkovič ml.,
    Ivan Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih
    prejemkov,« nam je odgovoril načelnik upravne enote v Kočevju Roman
    Kladošek po poprejšnjem soglasju omenjenih članov družine Krkovič.

    • Senta Šetinc

     To se pravi, razdeljeno na 12 mesecev, dobiva reci in piši 69,04 € mesečno! WOW, blazno, nepojmljivo bogata nagrada za njegovo predano borbo za svobodno, samostojno Slovenijo in s tem za VSE nas, naše otroke ….! Vam ni prav nič nerodno, tovariš primšek? da ne? Pa bi vam lahko bilo pošteno nerodno …

     • Mojca pokraculja

      Odlično ! Seveda je zaman spraševati ali ga ni nič sram. Njega in njegovim somišljenikom ni sram napisati niti tega, da so komunisti pobili še premalo ljudi. Tistih, ki jim niso kimali a niso zagrešili popolnoma nič protipravnega.

 • po Titu Tit

  Če bi bil jaz Tito, bi bruhal : tisti, ki so me najbolj častili, da mi je bilo nerodno in so potem govorili o kultu osebnosti, recimo Vasle Piškotek je bil celo v CK, ne samo v partiji, in psihošiptar Janšari, ki je medetem pristal v mračnih sobanah noriškega kraljestva, sta se z enako vnemo, kot sta me oboževala in mi pisala samospeve, obrnila proti meni. nekaj je v teh fanatikih, da pretiravajo v obe smeri, en zaradi psihotičnosti, drugi zaradi pederastije in onegavljenja z Gorenakom Piškotkom. sem opozarjal sekretarje na terenu, da naj malo pomislijo, koga vse sprejemajo na vidne položaje v partiji, servilnih idiotov in prašičev po značaju nisem nikoli maral.
  I posle Tita Tit!

  • dob

   majmun

  • Jožef

   Kje se le rojevajo takšni nesrečneži, ki jim ni dano ugotoviti svoje zablode. Niste vredni, da bi se pojavil vaš komentar na mojem računalniku, zato vas blokoram. Nikoli nasvidenje !

 • Peter

  »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke
  (letni prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine
  Krkovič, in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija
  Krkovič, vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v
  višini 1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto. Toni Krkovič ml.,
  Ivan Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih
  prejemkov,« nam je odgovoril načelnik upravne enote v Kočevju Roman
  Kladošek po poprejšnjem soglasju omenjenih članov družine Krkovič.

 • Peter

  Pa ni problem stokrat ponovljena laž se prej ali slej prime kot resnica, no.

 • Franc Šink

  Tukaj ni kaj dodati.

 • Peter

  primsek, g. Roman Kladošek je še vedno načelnik UE Kočevje.
  Povprašaj ga, kako je s prejemki Krkovičevega sina, pa nam javi, kaj ti je odgovoril.
  Drugače bom še naprej misli, da razširjaš laži.
  Rade volje bom prebral, kaj pravi, no.

 • samotoje

  Jaz, samotoje, komplet s šlapami in šalco, se močno zavzemam za to, da Turnškove možgane na obdukciji patologi temeljito pregledajo in javno objavijo izsledke. Kar bo slovenskemu narodu zdrave pameti pomagalo razumeti, kaj se dogaja s takšnimi osebki. Bomo prihranili pri stroških za enake raziskave pri drugih pojavah te vrste- Makarovički, Pierazziju, Repetu, Tomićki itd., itd. Za Mafijankovića bo vseeno treba opraviti še dodatne analize.

  • SIMON ROZIC

   Poznam dobrega patologa! Bojim se samo, da bo “luft” v glavah imenovanih
   tovarišev težko diagnosticirati…

   • karpelec

    Kaj veš, morda bodo odkrili v njih nov virus z narobe postavljeno DNA vijačnico in s tem omogočili nadaljne preiskave v tej smeri s sintetičnimi nadomestki.

 • dob

  šit turntek

 • SIMON ROZIC

  Tako se piše o resnici in takšna je resnica! Vsi Turnškovi kurci in
  umetniški cucki, tega dejstva ne spremene, pa če se še rdeči satan
  v grobu obrača in moleduje za milost božjo …

  Tu nekje sem se rodil moji verni materi in zrasel v poštenega moža.
  Ponosen, da se nikoli nisem predal plačanim fanatizmom katerihkoli barv,
  da nisem zabredel v umazanije laži, da se nisem pustil kupiti kapitalu iz
  globokih greznic prevar, kot to počno moji sonarodnjaki iz krogov, ki bi nam
  morali biti za vzor! Nikoli v življenju ljudje, ki so zapravili zaupanje naroda,
  ne bi smeli spregovoriti besed : ETIKA , MORALA, bi morali zapisati v ustavo,
  ker je to največja zloraba Slovenskega življa , kolikor ga je še ostalo.

  Prišel bo čas, enkrat pač, morda za dobro mojih potomcev, da se bojo
  reke očistile umazanih laži, zločinske krvi in nravne sprevrženosti; le-te
  ne ogrožajo samo nas, ljudi, s svojo nenaravno brutalnostjo posegajo tudi
  po naravi kot celoti !

  P.s. Vaš članek, g. Vinko Vasle, pa je kot vedno – odličen!

 • xtc

  Bravo Vinko!
  Le še tole,ko bo narod prostake tipa Turnšek rolal in brcal v ************* po ulicah nam bo šlo bolje.

 • Vlado77

  Vse bi bilo smešno, če ne bilo resnično in žalostno. Vse njegove rabote plačamo vsi skozi državni denar. Davki,ki jih plačujejo celo svojci zverinsko pobitih in nedolžnih. Večjega absurda in ogabnosti ni nikjer. No morda se še kje še vedno samozadovoljujejo s miti NOB, vendar je naša država korak pred vsemi ,ker vse te maškarade pokriva s prisotnostjo državnega vrha -levega. Ogabno. Upam , da bo Luciji Ušaj uspelo s ukinitvijo ZZB. No ker ni več pravih borcev so se preimenovali ZZB NOB . Žal imamo večino v parlamentu ,ki si želi še vedno te mitologije in maškarade. Celo ko gre za dokazane laži nikogar ne gane

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!