Pisma podpore in upora: Josip Broz Šarec

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Kamnik, malo mestece pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, je bilo v zgodovini Slovencev že nekajkrat usodno. Tam so se rodili general Rudolf Maister, pisatelj Fran Albreht, slikar Miha Maleš in Mitja Rotovnik, dosmrtni partijski lastnik Cankarjevega doma. Tam na primer živijo od partije prezrta bolečina Julijana Bizjak Mlakar, večna pravičnica in kandidatka Nataša Pirc Musar, Denis Avdić, Bosan’c, ki igra Slovenca, in še nekateri. Na primer javnomnenjski vremenoslovec Niko Toš, ki zadnje čase v svoji hiši večkrat gosti Zdenka Roterja in Gregorja Golobiča po pooblastilu Milana Kučana.

Od tam je tudi Marjan Šarec, ta čudežni fant, ki je iz mizarja postal predsedniški kandidat, zdaj pa napada prestol predsednika vlade. Njegova kampanja je še najbolj podobna oni reklami: jajca izpod kamniških planin. Šarčeva biografija bi bila čisti dolgčas, če ne bi imela nekaterih skupnih značilnosti z biografijo častnega občana Kamnika Josipa Broza Tita, ki je v tem mestu deloval kot ključavničar v Titanu, v tovarni, ki je kmalu po njegovem prihodu propadla. Za Tita ne vemo, kdo je in od kod resnično izhaja, in podobno velja za Marjana Šarca. Za Tita pravijo, da je v resnici bil sovjetski Stalinov vohun in podtaknjenec, za Šarca pa, da skriva identiteto in da je podtaknjenec komunista in šefa udbe Milana Kučana. Nič ni podtaknjen, zmenila sta se. Kamnik je sicer v času Tita zelo napredoval, ker je diktator hodil na lov v Kamniško Bistrico, za časa Šarca pa je mesto nazadovalo oz. njegovi županski dosežki so nevidni. Če bi namesto Tita Turnška in njegovih Šarec gostil lovce, bi bila občina na konju, ne pa do vratu zadolžena.

Ima pa Šarec veliko osebnostnih potez Josipa Broza, ki je tudi sicer njegov vzor. Šarec ne mara ugovarjanja ali drugačnih mnenj in čisto ponori, če se kdo ne strinja z njim. Tito tudi tega ni maral (glej: zemljevid povojnih pobojev). Tako kot Tito je tudi Šarec odvisnik od partizanskih alegorij, torej od dogodkov, ki se sicer niso zgodili tako, kot se prikazujejo, a so simbol tistega, kar bi se lahko zgodilo. Zato Šarec ne umanjka na nobeni borčevski proslavi, kjer navdihujoče govori o veličini NOB, in torej sodi med prvoborce letnik 1977. Potem gre pa k maši. Če kariere ne bo zavozil, bo nekega dne dobil biografijo izpod peresa komunističnega zgodovinarja Boža Repeta “Od mizarja do fotelja – avtorizirana biografija”, na domači hiši spominsko ploščo: “Tu se je rodil Serpentinšek” in spomenik v nadnaravni velikosti nasproti Prešernovega na Tromostovju v čast svojemu uporu proti Balantiču.

Kučanu so se doslej sfižili vsi njegovi izbranci, najbolj pa Borut Pahor in Miro Cerar. Zato je zdaj najel diplomiranega igralca, da popravi zavoženo. Pretresljivo pri Šarcu pa je prav to, da verjame, da je prvokategornik, kar pa seveda ne sodi v politiko, ampak v psihiatrijo. Hočem reči, ni problem v Šarcu, ampak v Kučanu. Ko star komunistični nasilnež kadruje, je to znak, da je revolucija še vedno na našem pragu.

Marjan Šarec je v prvi vrsti zaslovel kot imitator, v čemer je zelo talentiran. Najraje je imitiral Janeza Drnovška, Janeza Janšo, Karla Erjavca in še nekatere, najslabše pa imitira samega sebe. Težko mu je igrati nekoga, ki so si ga izmislili drugi in je njegov politični profil v resnici škrbina, v kateri manjka vse, kar bi bilo nujno. Recimo politični program, ki ga Šarec sicer ima, vsebuje pa šest na pamet naučenih stavkov, nekaj prepisanih misli od drugih strank – malo od levih, malo od desnih, vse drugo pa je ukradel. Marjan Šarec je v resnici kleptoman.

Šarec pravi “človek, skupnost, država”. Geslo je sunil Adolfu: “ein volk, ein reich, ein fuhrer.” Šarec je na kongresu Slovencem obljubil samo kri in solze, kar je ukradel Winstonu Churchillu.  Obljubil je prvo Slovenijo, kar je izgubljeno v prevodu ukradel Donaldu Trumpu – America first. Tudi to, da je Jezus bil prvi socialist, ni njegovo. Prvi je to izrekel Hugo Chavez. Šarec pravi, da je treba resetirati Slovenijo. To je ukradel nekemu neposrečenemu gibanju Gremo na volitve, kjer sta bila glavna Gregor Virant in Žiga Turk. Šarec pravi, da s SDS po volitvah ne bo sodeloval, dokler je predsednik Janša. Ta original je ukradel Ljudmili Novak iz Nove Slovenije. Potem so Ljudmilo odstopili. Naokrog rad razlaga, da je slovenski Macron. To je ukradel Macronu, samo ženo ima dve leti mlajšo.

Drugače pa je z Marjanom Šarcem vse v redu.

Vinko Vasle

 • Valter BraniSlav

  Vinko, ti si en cisto navaden hipokrit
  V 70 letih ko sem jaz ze vedel da bom zivel v ZDA si ti na veliko gradil socializem in lezel v rit BROZU, Kardelju in Macku.
  No sedaj je tvoj novi delodajalec prav tak hipokrit ki je tudi nekoc pocel isto kot ti.

  Ko gledam JJ in VV vidim samo dva hipokrita.

  • olaf

   Ti, pa v ZDA. Imas delovno vizo ali si migrant? Ojoj! Kar se pa tvojih komentarjev tice, bi clovek mirno prisegel, da zivis v Venezueli, socialisticnem raju, kjer ljudje hirajo in cepajo kot muhe….a ne Maduro in njegova klika. Uboga para, preberi si kolumno g. Rada Pezdirja in si zamisli, kaj caka tvoje posrance po volitvah! Odprtje “tajnih dokumentov “. Od tod Kucanovi Sarci in NOB…., strah! Tudi tebe?

   • Korenjak

    Eh, Valterja Pedroslava je strah samo, da mu zmanjka pelinkovca v bifeju Pri amerikancu, kamor redno zahaja.

    • Valter BraniSlav

     Amerikanca v LJ ni vec.

     • Aton

      Tega v Venezueli ne vedo!

   • rabbit

    On je toliko v ZDA kot jaz v Severni Koreji.

   • Valter BraniSlav

    Ne US citizen od 1985. Miami. Financial industry.

  • lili pili

   Oba sluzasta in smrdita po dreku..

   • Schemva Miro

    Ti si pa sam en kup dreka.

    • lili pili

     Kot tvoja mama

 • Joško

  Vinko, zopet odlično povedano in nastavljeno Serpentinšku. Šarec pa je kot strah, ki je po sredi votel, okrog ga pa nič ni.

 • Slavec

  Kučanove vrvice do kamniškega kopitljača Šarca

  se trgajo, gledalci odhajajo drugam:

  .

  “Vse me zapušča, se lutka seseda;

  moje predstave nihče več ne gleda.

  Petrič je živčen; ko kupil je “Delo”,

  sem mu obljubil poslancev krdelo.”

 • VERRZIFIKATOR

  Šaro Maršalić

  MÁRŠAL I ŠARAC

  Máršal, šta to znači da li znate?
  Konjovodac značenje je prvo,
  veže máršal konje uza drvo,
  istina je, samo vjeruj, brate.

  Šarac jedan, gle, maršálu priđe,
  pa ga pita: »Je li, stari druže,
  jel bi mogo ja da držim uže,
  a da máršal stari s konja siđe?

  Ja bih nasljednikom biti htio,
  ako ne znaš, ja te obožavam,
  visoku ti cijenu, druže, davam,
  samo da bih ko ti biti smio.«

  Tako priča njemu šarac bijedan,
  kad se máršal napokon okrene,
  ovo kaže, dok u njega blene:
  »Sikter, bježi, marš već, konju jedan!«

 • noričan

  za Šarca ne vemo, ali je res najet od Kučana, bivši predsednik in poveljnik oboroženih sil v osamosvojitveni vojni za razliko od svojega vojnega in pendrek ministra ni prodajal orožja za gotovino. je pa res, da je Vinko ena tistih gnusnih izdajalskih in konvertitskih kreatur, ki gre iz CK direktno h konkurenci, RKC, in potem piše pamflete. in zraven misli, da smo pozabili njegovo partijnost in servilnost, on je bil vendar glavni komunajzar na Radiu in še kje, kandidat za predsedstvo in podobno. gnusoba brez hrbtenice, ki se obrača po vetru, kakršnih v SDs mrgoli

  • Valter BraniSlav

   Jaz se ga dobro spominjam. Vinko je v 70. Letih delal za Pavliho in imel dolge lase kot Jim Morrison.
   Redno je hodil k mojima strickoma Kardelju in Macku in jima lezel v rit.
   Cudil sem se da je tedaj imel duso komunisticnega lizuna saj je izgledal kot pevec Doorsov.

   • Senta Šetinc

    Predstavljam si, da je bil izjemno priljubljen pri nežnem spolu takrat – za razliko od vas, morda? Tako namreč vse vaše lamentiranje čezenj zveni, brez zamere (kot vidite, me je dovolj “v hlačah”, da nastopam pod svojim polnim imenom. Pa vi, “Valter Branislav”?)
    Aja? No, potem je to najin prvi in zadnji pogovor; svoje sogovornike bi rada vsaj spoštovala, recimo, ker si upajo nastopati S SVOJIM IMENOM IN PRIIMKOM. Pa srečno!

    • Valter BraniSlav

     No lepo mucka.

    • Valter BraniSlav

     Da je bil priljubljen pri neznem spolu???
     Ha ha, pojma nimas, vprasaj Ano Job… ima be vec od mene.
     Mene trenutno zanima samo denar in moja druzina, 4 otroci, 13 vnukov. Vsi zdravi, vsi preskrbljeni, vsi uspesni.
     ZA VSE KAR sem dosegel se moram zahvaliti starsem, Titovi SFRJ, svoji zeni in ZDA.

  • dob

   tega samo majmuni ne veste

 • althar

  Cerar bo pozablen po teh volitvah, Serpentinšek pa zgleda že pred njimi.

  • lili pili

   Cerar, je slo. Olimpionik, ki ne bo nikoli pozabljen, ce pa tvoj ijj ne zmaga, gre na smetisce zgodovine to pa dobro ves…

   • lukamiha

    Daj ne trobezljaj, o Janši ti ni treba sploh odpirati ust, si preneumen, da bi doumel, kaj je Janša storil dobrega, enkratnega za slovenski narod!

    • lili pili

     Takih kot sem jaz, je v sloveniji 80% in zaradi nas dobrotnik jansa nikoli vec ne bo na celu vlade rs.

     • lukamiha

      Ja, tebi se pa pozna opranoglavost! Verjameš in nasedaš poceni propagandi, takih vas je res okoli 20 odstotkov, no, to je povezano s stopnjo inteligence in te pri vas ni!

     • lili pili

      Kmalu bos kahko preveril katerih je 20%.
      Pol se bos pa moral odlociti ali na pregled ali pa zamenjat drzavo, ker taki kot si ti v tej drzsvi nikoli ne bodo vladali..

     • lukamiha

      Pamet ni tvoja domena, pač dejstvo je dejstvo in tem 20% odstotkom ljubiteljev šankov ni pomoči! Pepe je pač pepe!

     • lili pili

      Ocitno si res butast, 20% je vas, 80% pa nas to bos ugotovil po volitvah, ti je zdaj jasno pa pridi za sank mogoce se ti potem odpre…heee

     • lukamiha

      IQ skromen, besede odgovarjajoče , to je vse!

     • lili pili

      Tebe fuka miha iq saj se bos zbudil…

     • lukamiha

      Ko bi bil tvoj pol mojega, bi ti nehal kvasiti idiotizme, lahko se pa tolažiš, saj je takih “eruditov” na skrajni levici cela vrsta!

     • lili pili

      Ce bimti bil pol tok pameten kot se ocenjujes se nebi pasel po teh straneh…hheee

     • lukamiha

      Skušam superloleku skrajne levice vsaj malo odškrniti duri pameti, pa revež ne kaže nobenega napredka!

     • lili pili

      Pojdi na kako drugo stran, tam bos mogoce koga se kaj naucil, tukaj pa bos samo kasiral….

     • lili pili

      Pri takomvisokem iq bi moral vedeti se tole: ni vazno cigav je vecji, vazno je da je trdi, vprasaj zeno ce ti ze ni zaradi iq spizdila…

     • lukamiha

      S kom vse ima človek lahko opraviti?? Daj, skrij se v mišjo luknjo, da se ne blamiraš še močneje s svojimi primitivnimi umotvori, pravi IQ maloposestniški objektek!

     • lili pili

      Problem visokih iq je, da ne vedo kdaj morajo utihnit, verjetno so te posebej cepili, zdravila za normalnost pa ni, saj razumes..

 • Jana učak

  VV ali si izpljuval ves žolč? Joooooj!

 • Jožef

  Ljudje, ki ljubite resnico in se medsebojno spoštujete in vam je hudobija tuja, zavarujte se pred epidemijom sovraštva in hudobije. Blokirajte takšne provokatorje , kot je osebek “noričan”.

  • samotoje

   Take je treba spregledati.

   • Senta Šetinc

    TAKO JE! Popolnoma ignorirati, kot da jih ni. o, saj v našem svetu in našem pojmovanju stvari jih ZARES NI in jih NIKOLI NE BO!

 • VERRZIFIKATOR

  Nedo Ukraden

  VLOGE VSE

  Vloge vse bi zaigral najraje,
  biti drugo vse, samo ne on,
  pa zaman je trud in vse zastonj,
  neuspešne so obrazov kraje.

  V druge like ko se preodeva,
  trudi biti resen, ne zabaven,
  vse prehitro fant je prepoznaven,
  v hipu nekam znan se vsem dozdeva.

  Ko bi rad že bil izviren končno,
  mu useka vloga naučena,
  vsakomur je jasno, enkrat ena,
  da v dežju fingira vreme sončno.

  Ali res samo od drugih krade,
  pravzaprav od likov si sposoja?
  Kdo lahko za krajo ga obsoja,
  ki edina mu prebuja nade.

  Nade, da bo gospodar obraza,
  ki si pred nastopom ga nadene,
  saj takoj ko stopi z javne scene,
  spet je gol in bos in spet brez jaza.

 • janez cepec

  ja pa u Kamnku je delua tvoj većni presednik stranke, komunajzar, kot si ti J.B.TITO

 • Marija

  Priviligirana rdeča elita : “Prejšni sistem je bil boljši, ker so te forumi namestili na položaj, nisi rabil propagande pred volitvami”. Tito, kljub veliki medijski podpori nikoli ni kandidiral na volilnih lističih, niti kot edini kandidat, vedno so ga za predsednika imenovali in z dvigom rok potrdili njegovi izbranci. Ljudstvo se nikoli ni direktno odločalo za Tita ali proti njemu.

 • lili pili

  Govedo od vasleta, bi se kaj povedal od kod izvira ijj, o njegovem doktoratu, pohodih v jajce, njegovi diplomski nalogi, delo v organih zks in zsms… preprodaji orozja….nezakonskih otrokih…

  ijj je dosti bolj povezan z komunajzerji kot sarec…..

  • Valter BraniSlav

   Ampak Vinko je na placilnem seznamu Janse, ne Sarca. Vinko je politicna PROSTITUTKA.

   • lili pili

    Kot vecina sds ovc.

   • lukamiha

    flancaš kot Pepe spodaj!

  • tohuvabohu

   Kupi si Nedeljskega, kreten zahojeni, tam je dovolj tega.

   • lili pili

    Mama in ataxsta ti bila kretena, ko sta tebe delala..hooo

  • lukamiha

   Kaj flancaš neumnosti, to pusti za v ND in podobno agitpropsko šaro!

 • karpelec

  Prazna glava lahko kima zelo visiko v oblakih, ko pa zmanjka zraka, pa se hitro sesuje.

 • Valter BraniSlav

  Vinko tudi ti si bil clan komunisticne partije. Lezel si v rit mojima strickoma Kardelju in Macku. Dobro se te spominjam.
  Ti Vinko si oportunist in hipokrit

  • Soave

   Zelo rad se postavljaš z izrazi konvertit. . . . . oportunist. . . . .hipokrit ??
   Tebi bi nadela samo enega! Lažnivec !

   • Valter BraniSlav

    Ne jaz sem vseskozi razmisljal s svojo GLAVO in sem ze leta 77 pravilno dojel da so ZDA boljsa nalozba.
    Povej raje ce ti je bil Berliozov mars z 12 harfami vsec?

    • Soave

     Ne, mi ni. Je toliko pleha na delu, da tudi 12 harf ni slišati.
     Saj misliš Marsh iz Te Deuma . . . .

     • Valter BraniSlav

      Ja… iz Tedeuma. Berlioz ima zelo mocna pihala.

     • Valter BraniSlav

      Mas rada Berlioza?

     • Soave

      Ne.

     • Valter BraniSlav

      Jaz pa zelo. Ko sen imel kakih 10 let sem prvic slisal fantasticno sinfonijo. Od vzburjenja nisem mogel spati par dni.
      Saj drugi stavek Valcek nima nic pleha?
      Rolling Stones so leta 93 imeli concert v Giants stadium, NJ. Po zadnji l skladbi Brown Sugar so po zvocnikih predvajali prvi stavek Fantasticne Sinfonije. Bilo je izredno lepo dozivetje…
      Mas rada Stonese?

     • Soave

      Pri destih Valter ?
      Nima.
      So dobri, a ne po mojem okusu! So pa po ropotanju kar malo v sorodu. . . Stonesi pa Berlioz!

     • Valter BraniSlav

      Of Stones mi je najbolj vsec Midnight Rambler in Hide your love
      Poznas?

     • Soave
     • Valter BraniSlav

      Ja re je tudi super, pa se zbor je dodan.
      Jagger ima 8 otrok, tudi to je super.

     • Valter BraniSlav

      A ni to uporabil TRUMP za kampanjo?

     • Soave

      Pojma nimam ?

     • lokec

      kak tu

     • Soave

      Ja, kaj vem. Kamne nisem veliko spremljala.

     • Valter BraniSlav

      Ja enkrat leta 1963 je to bilo.

     • Soave

      O, letnik 53 ?
      Potem te a lahko po cigarete pošljem,

     • Valter BraniSlav

      1954

     • Valter BraniSlav

      Kaj je z Romanom ki je bil mojster za luci? Is njegove loze desno od odra sem videl vse predstave zastonj.

     • Soave

      Romana pa ni več.

     • Valter BraniSlav

      Je se ziv?

   • Valter BraniSlav

    Kaj je z korepetitorjema Nataso Valant in Tonijem Pristavec?
    Oce Tonija je bil domobranec pa so my zlobni komunisti ponudili mesto korepetitorja v operi. Ce pa bi sel v Partijo bi lahko postal dirigent
    V Tonija je bila nesmrtno zaljubljena Nadica, makedonka ki je pela pastircka v Tosci.
    Kje so danes ti ljudje?

    • Soave

     Lepo , da vprašaš.
     Valantka se je nakam izgubila. Tonija pa tudi ne več . Bil je v redu fant in dober pianist. Ja, lahko bi bil dirigent.
     Nadica pa že dolgo zelo uspešno poučuje.
     Veliko let je minilo od takrat ja !!

     • Valter BraniSlav

      Nadica je bila nora na Tonija, potem ga je sovrazila in mu pisarila zaljiva pisma.
      Toni je prijateljeval z Damjanovom, skupaj sta popivala. Bil je tudi prijatelj Holzlove in Ruske violinistke katere ime sem pozabil, mogoce Valerija?
      Se spominjas Ivota is Dubrovnika ki je nekoc igral klarinet v operi?

      Hildi sem povedal kako zelo jo ceni stricek Edo in da na skrivaj hodi gledat Nabucca. Hilda mu je v znak hvaleznosti poklonila mec Abigaille, ki je potem dolgo casa visel ob kaminu v Tacnu. Edo se ji je zahvalil s pismom in ogromnim sopkom rdecih vrtnic. Vedno je navduseno ploskal ko je prisel do izraza mocan Hildin glas: finale 1 dejanja in duet kjer Abigailla aretira oceta.
      HVALA TI TITOVA SFRJ ZA PRECUDOVITO OTROSTVO IN MLADOST, LJUBLJANSKO OPERO IN EKONOMSKO FAKULTETO . Vsega tega ne bi imel ce bi bil rojen v ZDA.

     • Soave

      Damjanov je bolj malo popival! Mislim, da ni bila Valerija!
      Zmenila sva se da tehle komunistov ne boš več omenjal!
      Lahko noč!

     • Valter BraniSlav

      Ce bi ti vedela kako je Edo obrajtal klasicno glasbo bi ga videla drugace. Ko je izvedel da sem bil zadet od Berlioza mi je kupil Nov gramofon in plosco fantasticne simfonije.
      TAKRAT je Nabucca dirigiral Lovrenc Arnic, imel je dolge lase. Dirigiral je zelo strastno, mocni staccati v uverturi, podobno kot Mutti.
      To so bili zlati casi moje osebne rasti. Ze takrat pa sem vedel da bom bogatas v ZDA.

     • Valter BraniSlav

      Toni je super igral 3 beethovnov koncert.
      Na YouTube je super posnetek kjer Turski pianist Say igra svojo kadenco.
      Fazil Say je bil obsojen v rodni Turciji ker je javno izjavil da je ISLAM sranje.

 • macon

  “Nič ni podtaknjen, zmenila sta se. ”

  Hahahaha. Drugače pa odlična satira kot vedno. Bravo.

 • Rotar Jakob

  Kurcanov sarec pa kar spusca konjske fige kar edino zna!

 • Olga_10

  Še v nečem sta si podobna K. In Š.: oba potrebujeta pručko!

 • Valter BraniSlav

  Vinko Vasle = kandidat za predsenika predsedstva.
  Pa ne predsedstva SDS, ampak SFRJ po kateri konvertit Vasle danes tako vztrajno pljuva.

  • Aton

   Saj veš, kako se ruši državo! Kandidiraš za predsednika in če si izvoljen, jo uničiš. To Milanovi kandidati tako uspešno delajo, ti pa nič ne veš in jim nisi hvaležen za to raboto.

  • lukamiha

   A človek se ne sme spremeniti na boljše? Res zanimivo, po tvoje naj bo slabši vse življenje?

   • Valter BraniSlav

    In zakaj se ni spremenil za casa SFRJ?

    • lukamiha

     Hm, saj se je, le kaj porečeš o tvojih idolih, ki še vedno prisegajo na komunizem , nemoteno kradejo in hromijo napredek Slovenije, res me čudi tvoje rzmišljanje!

  • caci

   zakaj ga pa ni na listi JAJOTA?, zato ,ker je samo njegov pes.

 • Vlado Premec

  Je pa nekoc tudi brozic DELAL v Titanu .DELAL .

  • tohuvabohu

   Ja, delal zgago.

  • stajerc5

   Imas prav, se danes se ve, da je imel dve leve roke in veeeeelik gobec!

 • Avon

  Vinko hov hov Vasle

 • samotoje

  Šarec pravi, da je čas za novo generacijo oz. nove ksihte. Kar vidimo pravi kamniški meščani, je bolj podobno otrobom. Ni za uporabo.

 • Soave

  Za ptičico. . . kužija. . . stilista. . . . avona. . . . . Valterja. . . . hajlilja. . . pravljičarja, cepca. . . . . . itn. . . . .

  https://www.youtube.com/watch?v=06fCMfcMnqk

 • Erekcionist

  Vinko! Ti si pa še boljši pravljičar, kot H.C.Anderesen

  • baubau

   To ne,je pa dober opazovalec,poslušalec in bralec ter natančen kronist.Pozabil je le omeniti,da se klovn serpentinšek boji mrtvega poeta…

 • luckyss

  Vinko, Vinko…ccccc..
  Tole še za na svinjski sejem med branjevce in konjske mešetarje ni dobro…očitno pa za SDSovce zadostuje…
  Ste se dragi Vinko kdaj zamislili, kaj porečejo normalni državljani ob branju teh smeti…
  Komu je to blebetanje sploh namenjeno….SDS ovce, ki so že itak stokrat prepričane in preparirane tega ne rabijo, vse ostale normalne ljudi, ki zaidejo na ta portal pa takšni idiotizmi odvračajo….
  Zakaj torej gre…za kakšno psihozo, morda verzijo besednega onaniranja..res ne bom ugibal, naj se stroka ukvarja s tem.

  • Vlado77

   Normalni drzavljani ne volijo takinh klovnov! Vasle je zelo dobro zadel bistvo nasega PV. Sarec je votlo prazen. Vse je ena poceni embalaza. Iz njegovih dejanj in nastopov ni opaziti kaj hoce in kam zeli. Vseeno je bolj levo usmerjena ce lahko sploh recemo da I’ma usmerjenost. Glede gospodarstva, vizije in opearativnih sposobnostih pa so ze povedali tesni sodelavci na tej relativno mini obcini..nula od nule

 • xtc

  Vinko Bravo saj se ve ,da je Srpentinčk ukradel marsikaj od Adolfa in da je njegov fan,saj je vendar iz socialističnega gnezda kot tudi Adi in Benitto.

  • luckyss

   Iz katerega gnezda pa je Janšek ?!
   Od tam kot Broz, Stalin in Kučan..;))

 • Lovim naravo

  VV, vsaj nemško se nauči, če misliš prevajat nacistične parole

  • Karl

   Ti kar lovi naravo, komentarje pa raje prepusti vsem drugim ki imajo kaj pametnega povedati. Tvoje sovraštvo do Nemcev je le še v tvoji sovražni domišljiji in vseh tistih ki v sebi nosijo laži, krute pravljice NOB-ja in vse levičarske ideologije. Tvoji partizani pa so že tako in tako davno preteklost!

 • Asja

  Marjan Šarec je nekoč izjavil: baba je žaba, žabe pa je treba ubit, ženske na volitvah nimajo
  kaj iskati!
  To vse pove o človeku kot je Šarec, njegovi nekulturi in sprijenosti razmišljanja.
  Sramota za vsako osebo ženskega spola če potrdi na volitvah Šarca in njegovo stranko. Ob tem pa se tudi vidi vsa BEDA levičarjev in njihovega ljubljenega poglavarja iz murgl, ki ob navijaškem navijanju navijajo za takšnega klovna ki bi rad bil predsednik vlade!!!
  Sploh pa je sramota da takšna DVOLIČNA oseba kot je Šarec kandidira za predsednika vlade!!!!!

 • montyamp

  Serpentinšek = Stalin .
  Zato volimo SDS .

  • Lovim naravo

   ti kr voli te vole

 • Vojteh Dovč

  Titan je propadel takoj po osamosvojitvi.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Na kratko:
    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
     lista socialnih demokratov.
     2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
     združili s “Semulićevo SZDL”,*
     ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
     par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
     agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
     DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
     * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
     ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
     SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
     3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
     Socialdemokratska prenova Slovenije.
     4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
     prenove.
     5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
     Slovenije-Stranka demokratične prenove.
     6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
     JUGOSLAVIJE
     https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
     7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

     Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
     rojaka
     (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
     nje),
     ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
      SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
      savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
      jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
      se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
      socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
      demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
      Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
      stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
      imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
      t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Božidar Rodica

  Ha ha ha