Miro Cerar in njegov razpadajoči “fičo”, ki čaka tudi Šarca

Foto: Demokracija

Verjetno ste že pozabili, kako je Zoran Janković v prvi polovici leta 2011 načrtoval naskok na državni zbor (DZ) in preskok iz lokalne politike v državno. Seveda je uprizarjal spektakel za javnost. Kar naprej je “zavračal” možnost, da ustanovi stranko in gre na volitve. To je bila seveda predstava za javnost, ki se je nadaljevala s procesijo voljnih podpornikov Jankovića z Milanom Kučanom na čelu, ki ga je obiskala na sedežu mestne občine in ga končno “pregovorila”, da ustanovi politično stranko in gre na volitve.

Nekaj mesecev pred volitvami je stranko ustanovil in na volitvah seveda zmagal. Toda njegova težava je bila v tem, da ni znal šteti do 46, kar je večina v DZ. Še kako dobro se spomnim 21. decembra 2011, ko sem ga srečal pred vhodom v DZ, kjer se je začela ustanovna seja takratnega sklica. Kot “pav” je korakal proti DZ. Kako se je končalo, vemo, njegove Pozitivne Slovenije (PS) danes ni več nikjer. Toda pojdimo k Miru Cerarju in njegovi Stranki modernega centra (SMC).

Oglejte si še: Kosilo z Igorjem Bavčarjem

Enaka zgodba, enak scenarij in enak konec, bi lahko rekli. Tudi Cerar je tik pred volitvami 2014 ustanovil politično stranko SMC. Njegova prvotna želja je bila priti v DZ in igrati pomembno vlogo. O zmagi ni niti razmišljal, dokler mu ni zmage s pomočjo medijev “uredilo” levo politično podzemlje z Milanom Kučanom na čelu. Nekega večera leta 2014, ko je spoznal, da lahko na volitvah zmaga, je sestanek s svojimi sodelavci prekinil, češ da ga bo nadaljeval naslednji dan. Takoj po prekinjenem sestanku se je napotil k Milanu Kučanu. Kaj sta govorila, takratni njegovi sodelavci ne vedo, vedo pa to, da so se ob Cerarju v nadaljevanju sestanka pojavili “novi sodelavci”, seveda “dobri fantje”, ki jih je poslal Gregor Golobič.

Po enem mandatu je sledilo jokanje poslancev SMC
Že takrat je bilo jasno vse in še več. Levo politično podzemlje s Kučanom na čelu je Cerarja določilo za novega šefa vlade. To se je tudi zgodilo. Jasno pa je bilo še nekaj, namreč to, da bo Cerar na oblasti toliko časa, dokler bo poslušno izpolnjeval ukaze levega političnega podzemlja s Kučanom na čelu, in niti dneva več. Njegova SMC je bila močna in velika, vsaj kar zadeva poslance v DZ, a že takrat, leta 2014, sem javno v DZ povedal, da jih bo po naslednjih volitvah za dobrega “fička” in nič več. To se je na volitvah 2018 tudi zgodilo. Cerar je pač opravil svoje in niso ga več potrebovali. Danes poslušamo “jokanje” njihovega poslanca Igorja Zorčiča in beremo verbalni napad nekdanjega poslanca Dragana Matića na javno televizijo, v katerem tarna nad nepošteno obravnavo Zorčiča v oddaji Tarča. Strašna medijska krivica naj bi se dogajala SMC. Niti Zorčič niti Matić, slednji tudi v vlogi predsednika odbora za kulturo v DZ v prejšnjem mandatu, nista imela nobene pripombe na poročanje javne televizije. Še več, ko so poslanci SDS opozarjali na napake in zlorabe na javni televiziji, Matić predlogov sploh ni hotel uvrstiti na dnevni red odbora, ki ga je vodil. Danes pa prav to televizijo in njeno poročanje napada na način, ki si ga niso privoščili niti partijski funkcionarji prejšnjega režima. Kako podlo, kako dvolično.

Dragan Matič (Foto: STA)

Ja, “halooo”, gospodje. Problem je torej le takrat, kadar kritično poročajo o vas in vaših, nobenega problema pa ni, kadar kritično poročajo o opoziciji. Slovenski demokratski stranki (SDS) se to dogaja že trideset let. Razlika med PS, SMC in SDS je pa vendarle velika. PS in SMC je za enkratno uporabo, kot kondom, ustvarilo levo politično podzemlje z Milanom Kučanom na čelu, na SDS pa Kučan seveda nima vpliva, zato je to trdna in resna politična stranka. Cerar, ki so ga praktično zapustili že vsi, pa v svojih tvitih še kar sanja in prodaja floskule ter si intenzivno išče službo v tujini. Prepozno seveda, leta 2014 bi se moral zavedati, da so mu stranko naredili za enkratno uporabo.

Tudi Šarec bo spoznal smetišče zgodovine
Toda tako kot smo leta 2011 imeli na volitvah zmagoslavno Jankovićevo PS in smo leta 2014 dobili na volitvah zmagovalno in vsemogočno Cerarjevo SMC, imamo danes z javnimi anketami “nabildano” in napihnjeno Listo Marjana Šarca (LMŠ). Ne glede na to, da na volitvah 2018 ni zmagala, se danes obnaša povsem enako, kot sta se obnašali Jankovićeva PS in Cerarjeva SMC. Razlika med Jankovićem in Cerarjem na eni strani ter Šarcem na drugi strani je le ena. Prva dva že vesta, da so tisti, ki so ju določili za predsednika vlade in ustanovili njuni stranki, isti ljudje, ki so njiju in njuni stranki tudi poslali na smetišče zgodovine. Šarec pa bo to šele spoznal.

Dr. Vinko Gorenak

 • Antonius

  O.k., *njegove* stranke. Čakamo kdaj bo še njega?!

  • Janez Absolutist

   Tko kot glupe naivne mlade domobrane.

 • Janez Absolutist

  Cerar ni za politiko je preveč mehkužen in naivn. Ugled si je pokvaril totalno ubošček.

  • Novakec1

   Preveč verjame-m, vsaka tadruga beseda.

   • Janez Absolutist

    Njegov problem, akcija reakcija.

   • SIMON ROZIC

    Kaj pa naj, če svojega mnenja nikoli ni imel! ….

 • SIMON ROZIC

  Ubogi Cerar! Vse v življenju mu je bilo poklonjeno, razen etike in morale!
  Te bi moral podedovati, pa ni imel od koga!

  • Andrej

   Zakaj ubogi? Vse v življenju mu je bilo poklonjeno. Ubogi smo mi.

   • SIMON ROZIC

    Saj imaš prav, vendar sem do ljudi, ki imajo v glavi in duši samo
    praznino, usmiljen!

 • VERRZIFIKATOR

  Mironus Equus Emonensis

  CEZARČEK SE JE ŠOPIRIL

  Cezar se šopiril je ošabno,
  češ poglejte, kaj sem vse ustvaril,
  je pri tem zamere zanemaril
  in končal zaboden prav ogabno.

  Cezarja posnemal je Mironus
  iz Emone smešna kreatura,
  tega je odnesla nekultura,
  ko obetal si je velik bonus.

  Ni Mironus revež se zavedal,
  da na konja so ga posadili,
  v krogu ga potem okrog vodili,
  da le v rep je konjski vselej gledal.

  Cezar biti konjenik je hotel,
  češ saj moje je ime podobno,
  pa so vrgli ga prav nespodobno,
  da ostal je prazen ves in votel.

  Ko golob miru ga je oblétel,
  ni bilo Mironusu še jasno,
  pa golobček mu je čivknil glasno,
  kmalu da dokončno bo odlétel.

  Golobíček mu je vest prinesel,
  naj pobere šila in kopita,
  zanj ni mesta, nova lutka skrita
  konj je šarec, ta ga bo spodnesel.

  Znana zgodba Cezarčkova ta je,
  nauk njen bil povsem bi nepotreben,
  saj Mironus kakor lik pogreben
  po Emoni se kot senca maje.

  Malo še pa ga Emonci vrli
  več nikjer ne bodo prepoznali,
  v ropotarnico so ga poslali,
  novi kreaturi pot utrli.

  Tudi njo usoda ista čaka,
  saj Emona večna je provinca,
  kjer mezni samo se in pa cinca,
  za prefekta ki ima levaka.

  • Vesna Kovač

   Dobro!!

 • Joško

  G Gorenak, čista resnica. Kako enostavna in predvidljiva je slovenska komunistična politika; po poteku roka zavrzi!

 • Andrej

  A nismo Slovenci svetovni fenomen? Že leta in leta padamo na iste finte z enim samim osnovnim vodilom: samo, da ni Janez Janša.
  Zoki s svojo PS
  Šoltez s svojo Verjamem,
  Pahor s svojo SD
  Bratušek s svojo ZAB
  Cerar s svojo SMC
  Šarec s svojo LMŠ
  In tako v neskončnost, dokler ne bomo izginili, ker nas bodo v našem napuhu preplavili ilegalci.

  • Common Sense

   Vem, da to ni dolgoročna rešitev (ker bi pač našli koga drugega za napadati), ampak, če je to vse res, potem se pa odgovor ponuja na dlani. Levičarje moraš presenetiti in narediti nekaj kar si sami v resnici niti ne želijo. Če je res Janša njihov koncentrator in razlog za obstoj sedanje koalicije, potem bi se to dalo zelo enostavno preizkusiti. Janša je imel (in še ima) krasno priložnost, da kandiidira za evropskega poslanca za teh nekaj let do novih volitev. V tem času ne bi bilo Janše (oz bi ga bilo bistveno manj). Pa bi potem videli kako naprej. Morda bi celo zamrznil svoje predsedstvo SDS? Levičarji bi se v tem novem vakuumu garantirano med seboj poklali, da bi pokalo. Odlična iztočnica za naslednje volitve. Kaj pa ima Janša za izgubiti? Kakor sedaj kažejo razmerja moči, ne bo desne vlade, dokler se kaj radikalnega ne spremeni. Ali dokler ne pride kriza v stilu Grčije. Res to hočemo? Jaz ne. Levice si ne predstavljam na oblasti niti naslednjih 5 minut.

   • TITOJEZAKON

    HAHAHAHAHAHA…………………RUNKL

   • macon

    Po mojem rabimo hud ekonomski pretres, da bodo možne kakršnekoli spremembe na bolje.

    Strinjam se, da je bolje, da se Janša nekam umakne, ne zaradi zahtev nomenklature temveč zaradi sebe in realnosti, ki je taka kot je.

  • SIMON ROZIC

   Naslednja stranka zna biti SMA – Stranka Mohameda Alaha….da zadovoljimo
   potrebe “ženske kvote” …..

 • joško

  Spoštovani gos. Gorenak
  Včasih prebiram vaše kolumne .
  imam pri sedanji kolumni občutek da streljate mimo.
  največ bivših partijcev(ki so daleč od same ideje komunizma),je v vrstah vaše stranke, na čelu z čelavim ,
  je največ kvazi komunistov,ki so se in se še zmeraj obračajo po vetru
  lep pozdrav
  Joško

  • šmentanamuha

   Lepo si se naučil, zdaj pa v kot in počakaj na nadaljnja navodila.

 • Iva

  Nekoč odgovorni urednik opozicijskega Maga, danes pravoverni novinar (Delo) Markeš, je leta 2004 pravilno ugotovil in napisal, da (citat):
  »patološko sovraštvo kontinuitete – nomenklature (Kučan&Co.) do Janeza Janše izvira iz nomenklaturnega občutka ogroženosti, kajti očitno ima Janša v nečem zelo prav. Ključ leži v njegovi ideološki interpretaciji narave slovenske nomenklaturne oblasti.«

  Ko je nomenklatura (reformirana postkomunistična klika) ugotovila, da Janša ni vodljiv (da ne bo njihova marioneta) so nanj najprej poslali agitprop falango F571, nadaljevali z montiranim procesom Patria in, ker jim ni uspelo, so nadaljevali s prodanima KPK Klemenčičem in DL Virantom. Bratuškova je bila le trenutna rešitev preden bi jo poslali v Bruselj, Cerar pa še slabši od Bratuškove.
  Ker jim Janša še vedno DIHA ZA OVRATNIK so potrebovali šarastega avtoritarnega komedijanta, ki bo v igri dokler bo igral po njihovih taktih. Kaj pa Damir Črnčec?

  • SIMON ROZIC

   …če ne bi bilo Janše bi bila naša država NKZ – Nova Komunistična Zaveza z
   dosmrtnim predsednikom in generalom tovarišem Kučanom!

   • Common Sense

    Možno, a ne nujno. Namreč, Janša je povezovalni člen celotne tranizicijske levice in njih katalizator. Leni so postali. Kako tudi ne, saj jim je v zadnjih 20 letih zadostoval anti-Janša program + par floskul o “pravični družbi” in to je to. Če bi se taktično umaknil, bi se v trenutku pokončali ned seboj. V odsotnosti njihovega smrtnega sovražnika bi se pogrizli kot trop steklih psov in to pred očmi “zgrožene” javnosti. Zato tranzicijska levica nujno potrebuje Janšo. Ni nujno, da imam prav, a tako je moje mnenje.

    • šmentanamuha

     Si kar blizu, se mi zdi.

   • Franc Šink

    Ne bodi žleht. On je najmanj feld maršal.

  • šmentanamuha

   Že bildajo zamenjavo za Šarca. Glej ponedeljkov Studio City.

 • dob

  Ne bodimo naivni. Take ljudi, kot je Cerar, za katere je bistvena značilnost da globoko verjamejo v to, kar govorijo, s tem da pojma nimajo kaj blebetajo, kučan zavaruje z vsemi štirimi. Pri tem Cerar človeka v oči gleda in laže! Takemu se kučan nikoli ne bo odrekel! Cerar je idealen bedak za vse čase. Take porabiš, ne uničiš!

 • šmentanamuha

  Vinko ima prav, za Šarca bi bilo bolje, da razmišlja, kaj bo počel potem, ker ta potem se hitro bliža. Prihaja namreč novi žrebec s Koroške, šarmantnega videza, z globokim možatim baritonom, pravi dirkalni konj, ki bo Šarca izločil že v predtekmovanju. Njegovo sidrišče je v sami Zvezi borcev in bojda se spozna na zgodovino, še posebej tisto kardeljansko. Hočete še kaj več?

  • Janez Kepic-Kern

   aja?
   Kdo pa je to? L.r. JANEZ K. KERN JOMENDA

   • šmentanamuha

    Ne vem, kak mu je ime, v ponedeljkovem Studiu City so ga predstavili in iz njega naredili pravo pop zvezdo.

 • šmentanamuha

  Cero Cmero, adijo in ne vračaj se več! Kolikor je bilo, je bilo predolgo.

  • TITOJEZAKON

   Pridi, da te popipsam. Takšnega kot je Miro vi banda ne premorete

   • xtc

    Res ne ,že odhaja na gnojišče zgodovine.

   • šmentanamuha

    Še dobro, da ga ne premoremo.

 • xtc

  Šarcu se utegne dogoditi še preja samo recesija in US presoja njegovega finančnega zmazka.

  • Common Sense

   Kaj je sedaj s to ustavno presojo? Vse je potihnilo, je pa zadeva “čista, ko suza”. Vlada s tem proračunom krši ustavo.

 • Get Smart

  Ja, SMC je samo in le preimenovana POZITIVNA SRBIJA Z.Jankovića nje.

  Vse 40 dni pred volitvami pripravljene FEJK glasove PS-ja so samo prenesli na SMC in tako je bila SMC le “novoobrazna” POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA, ki je samo in le LDS = SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije

  ŠARAC pa je lutka tipa ZARES GGolubić nje, torej niso prenesli vseh SKOJ-evskih glasov na LMŠ, ampak so jih PORAZDELILI med “nove” in stare obraze MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
  –SD = de iure in de fakto KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  –DeSUS = odcepek SD-ja s primesmi SKOJ-a (LDS; Karel-Viktor je LDS, preden ga nastopijo kot kao predsednika DeSUS)
  –SAB je le preimenovana in oskubljena POZITIVNA SRBIJA, ko so namesto prvega predsednika Z.Jankovića nastopili STROKOVNJAKINJO ZA IZHLAPEVANJE ZNOJA IZ MEDVLOG, naći druagrinicu Bratušak nje
  –Levica = IDS + TRS + dsd-violete tomić = violeta je odcepek od DeSUS-a, ustanovitelj violete-dsd je PODPREDSEDNIK DeSUS-a;

  TRS je MURGL KOMI JUGA ustanovila za KUćANOVEGA ZETA, sindikalista SVIZ-a in KSJS in kaviaržidoKOMINTERN bastardka KERMAUNERJA, ki ga v glavnem poznate po imenu HANŽEK nje;
  IDS pa je v HOTELU UNION leta 2013 ustanovil kar sam MILAN KUćAN

  na zasedanju FORUMA 21.
  FORUM 21 = MURGL JUGOKOMI združenje, ki združuje
  VES v Sloveniji NAROPAN KAPITAL = vsa izropana in naropana podjetja.

  .
  SD in izrastki so de iure in de facto KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE
  LDS in izrastki so de iure in de facto SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
     Jugoslavije).
     SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
     (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
     t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
     LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
     Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
     vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
     MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  • Nata

   In oni si upajo praznovati 150 letnico ?? Česa neki ?

   ” Socialna demokracija ima več kot 150-letno tradicijo. Nastala je kot
   politično gibanje delavstva za socialne in politične pravice. Njene
   ključne vrednote so solidarnost, pravičnost in enakopravnost vseh ljudi.”

   Halo ?? Besede. . . besede. . . . .

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
     POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
     – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
     – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
     ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
     “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
     “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
     “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
     in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
     ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
     naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
     in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
     nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
     Sledimo?
     Nogometaš JE POLITIK, če dela za POLITEJO (MESSI, OBLAK …).
     Tudi NOGOMETAŠE razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo
     in na kakšen način.
     MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
     ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
     medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
     ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
     ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
     in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

     Pamet v glavo.

 • Nata

  Toliko vemo, toliko se piše, a zadeve kar mirno gredo svojim potem, kot jih peljejo komunisti ?? Kar naenkrat vse potihne .
  Kaj je sedaj s projektom Drugi tir ? Je bil kakšen odziv EU na pisanje državljana K ??
  https://www.portalplus.si/3159/vili-kovacic-poziva-evropske-bankirje-naj-ne-kreditirajo-2-tira/

 • tramal

  Rad bi spoznal bedake ki jih je prvo nasral drnovšek ,da ga je volilo čez 30 procentov ,potem cmerarja in sedaj šarca.Eni in isti komunajzerski telebani nasedejo na iste komunistične obljube,potem pa tema in izginotje iz političnega življenja.

 • Valter BraniSlav

  Veste meni brez Tita ziveti ni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!