Nacional-interesni rasizem levice

Mitja Iršič

Se spomnite, ko je pred časom skakalec Robert Kranjec po veličastni zmagi v Planici na intervju pripeljal svojo temnopolto posvojenko Piko, ki mu ni pustila do besede in je govorila v mikrofon: “Jaz sem Pika!” Takrat so levi mediji namigovali češ, desničarje bo vrglo božje, ko bodo to videli. V smislu argumentum ad hitlerum, da so desničarji pač nasledniki tistih, ki podpirajo evgeniko. Zanimivo, kako izkrivljeno levica prodaja besedo domoljubje svoji skupini volivcev. Prodaja jim nekaj, kar ne obstaja. Nekaj, kar so si izmislili, zdaj pa svarijo pred izmišljenim. Veste, kaj so rekli na desnici, ko so videli Piko? “Oh, kako ljubka deklica!” Ker so vedeli – Pika je Slovenka. Njeni geni so povsem nepomemben del enačbe. Robi jo vzgaja kot Slovenko, hodi v slovensko šolo, pridobila bo slovenske vrednote, govorila bo slovenski jezik – kar se tiče slovenske desnice, je Pika Kranjec Slovenka.

Kot tudi Luka Dončić in Goran Dragić nista nič manj slovenska kot Triglav. Prav nihče se ni ob njiju obregal zaradi mehke črke Č, razen levica, ki po stari navadi neti rasne napetosti – kjer jih ni, pa jih naredi. Se spomnite škandala z Jakovom Fakom, ko so nekateri govorili, da ne bi smel nastopati za slovensko olimpijsko reprezentanco, ker ni pravi Slovenec?

Tega ni v javnost spravil nihče na desnici, ampak športni časnik, ki bi prej sodil v leve publicistične vode. Izmislili so si ga z dvojnim ciljem: da bo nosil klike in da bo desnica “zagrabila”. Pa ni. A so jo nekateri hoteli kar na silo povezati z zgodbo, s katero ni imela nič. Razumete, kaj si želi levica? Domoljubje bi rada iznakazila in ga servirala javnosti kot nekaj globoko zlobnega in nazadnjaškega.

Instant konsumpcija
Domoljubje ni etnocentrizem. Domoljubje ni zavračanje vsega, kar je drugačno. Domoljubje ni ad hoc nasprotovanje medkulturnemu sodelovanju. Še manj strah pred tujimi investicijami v slovensko ekonomijo. Če želi tuja država v Slovenijo investirati 500 milijonov evrov v zameno za souporabo investicije, bi bilo neumno, da se tega kvazi-nacionalinteresno otepamo – še kolosi kot ZDA, Kitajska in Nemčija se borijo, da bi privabili čim več takih. Domoljubje je spoštovanje vsega, kar nas dela slovenske. Jezik, kultura, vrednote, zeitgeist neke globoko povezane skupine ljudi, ki je tako homogena, da tvori razširjeno družino podobno mislečih in (kar je še bolj pomembno) podobno čutečih. Leva politična opcija se tako globalno, kot lokalno na vso moč trudi, da bi tak čut pripadnosti okarakterizirala za rasizem in kar se tiče piar učinka svojega namerno podtikajočega agitpropa ji to neverjetno uspeva. A le pet minut poglobljenega razmišljanja je dovolj, da se razbije regresivno levičarska megla, ki nam jo servirajo za čimprejšnjo instant konsumpcijo.

 

Desnica se zavzema za suverene meje. Kar je samoumevna temeljna pravica države, zapisana v ustanovno listino Združenih narodov iz leta 1945. Levica nima nobenih težav, ko svoje suverene meje brezkompromisno brani Rusija, Kitajska, Iran … pravzaprav katerakoli država izven evro-atlantskega sveta zahodnih liberalnih demokracij. Le tu se jim zdi, da je treba meje podreti in zdaj to prvič tudi odkrito priznavajo. Alexandria Ocasio-Cortez je na mitingu za ameriške predsedniške volitve, ko je nadomeščala Bernieja Sandersa, jasno povedala – skrajna globalna levica se zavzema za popolno odprtje mej, ki bi veljale le še de iure, de facto pa se ne bi več branile z vojsko, policijo in cariniki; praktično vsak bi imel prost dostop do teritorija Združenih držav.

Destruktivna levica in razumska desnica
Naša trda levica se ne pretvarja, da bi bil njen cilj kaj manj radikalen. Skupaj z nevladnimi organizacijami, ki na meji kot nek nadnacionalni organ terorizirajo policiste, ki opravljajo svoje delo in ilegalnim migrantom delijo nasvete, kako pretentati naše organe pregona. Nič jih ne bo ustavilo pred ciljem, da v državo pripeljejo na sto tisoče, na milijone novih zvestih volivcev neomarksističnih strank. Vse od tiste prve begunske krize naprej. Tedaj so levičarji začutili, da lahko ustvarijo svoj svetovni kalifat revežev. Globalno Venezuelo, ki bo vedno dovolj ideološko potentna, da bo lahko za vse svoje težave krivila kapitalistični imperializem in ohranila levico trajno na oblasti.

Desnica se zavzema za zdrav razum – oz. vsaj kar je vse človeštvo razumelo kot zdrav razum do pred približno petimi minutami. Suvereno varovanje mej – brez tega se o varnosti državljanov sploh ne moremo pogovarjati. Begunci – da, a taki, ki v državo vstopijo legalno in taki, ki zares bežijo pred nemogočimi razmerami. Ekonomski migranti pa ne – ne zato, ker na zahodu ne premoremo empatije do sočloveka, ampak ker bi bilo odprto povabilo vsem ekonomskim migrantom tega sveta oblika družbenega samomora. Javne finance enostavno ne bi prenesle sprejema milijonov nekvalificiranih revežev, za katere bi morali skrbeti kot za majhne otroke. Tudi Angela Merkel je to spoznala, čeprav pozno. Pozivi k varovanju nacionalnih mej – nekaj, kar je bilo še nedavno nazaj normalno in opozarjanje na pereče težave begunske problematike (finančne, demografske, varnostne) ni noben rasizem. Le zdrava pamet. Ahmad Šami v Državnem zboru, katerega so pred lastnimi organi ščitili ne le radikalci iz stranke Levica, ampak tudi institucionalno etablirani Socialni demokrati, je simbol tega šverca ilegalnih migrantov in posmeh pravni državi.

Levica je v resnici rasistična
A začnimo se raje pogovarjati o 500 tonskem slonu v sobi slovenske politične resničnosti. Slovenska levica je rasistična. Sovraži Madžare. Sovraži Italijane. Sovraži Američane. Vedno bolj sovraži tudi Veliko Britanijo. Prava naslednica anti-imperialistične fronte. Njeno sovraštvo je bolj podmolklo. Skriva ga za sovraštvom do posameznih voditeljev suverenih držav in celo ekonomskih sistemov (neoliberalna Amerika, požrešna Nemčija …). Ne pade jim na pamet, da ko Orbána, Salvinija, včasih pa celo Kurza absurdno proglašajo za fašiste hkrati kot fašistično označijo celotno državo in njene državljane, ki so jih volili.

Tit Turnšek (Foto: STA)

Zadnji povsem notranje-politično motivirani sramotni napadi na Madžarsko so le vrh ledene gore. Slovenska levica je rasistična že zelo dolgo. Vsakič, ko je bilo treba braniti interese lokalnih tajkunov, kar je bilo lepo zapakirano v piar koncept nacionalnega interesa. Ko sta se za pivovarno Union borila belgijski Interbrew in slovensko tajkunsko Laško, so bili večinski mediji še v pred-internetnih časih polni opazk o belgijskem kapitalu in pustošenju, ki ga bo povzročil, če jim “dovolimo”, da pridejo na naše ozemlje. In tisto je bil le uvod v malo šolo nacionalnega interesa, katera je potem doživljala redno reprizo skozi več inkarnacij novih obrazov – vedno so na eni strani bili zlobni tujci, ki bi se radi polastili slovenskega premoženja (ki smo ga gradili v bivši Jugoslaviji!), na drugi pa robinhoodovska interesna omrežja tranzicijske levice, ki se borijo za slovenskega človeka in skrbijo, da bo slovenski kapital ostal slovenski. Govorilo se je o družinski srebrnini, o oportunističnih tujcih, o ameriškem kapitalu, sporočilo pa je vedno bilo isto – zaščitimo Slovenijo pred tujci! Ta neusmiljen boj proti tujcem je najbolje poosebil Tit Turnšek leta 2015, ko je tedaj kot še predsednik Zveze društev borcev za vrednote NOB dejal:

Združiti moramo vse antifašistične sile v tej Evropi, narediti moramo novo antifašistično koalicijo in fašizmu reči ne, kjer koli se ta že pojavi. To je naša dolžnost, to smo dolžni do teh, ki so padli, ki so dali življenje v boju proti fašizmu. In teh žrtev je bilo ogromno. Slovenska vlada razprodaja dobra podjetja, ki smo jih ustvarjali, mi smo jih gradili. Ali je to, da Merklova sili Cerarja k prodaji Telekoma, še suverenost? Je to tista suverenost, za katero smo v vojni dali toliko žrtev? Ni! To je hlapčevstvo.”

Takrat tega govora ni obsodil nihče. Pravzaprav so ga hoteli na hitro pomesti pod preprogo. Zakaj? Ker je preveč neposredno razkril to, kar so vsi novi obrazi bolj politično korektno govorili že leta. Tit Turnšek je Nemčijo in Angelo Merkel nič kaj subtilno primerjal s fašizmom. Bolj natančno – zanj je poskus privatizacije, kjer je kupec tuja pravna entiteta, že poskus fašizma. In nič drugače ni danes. Orbán in njegova politična barva sta le priročna izgovora za strašenje s skrajno desnico, a zadaj so globoki koristoljubni razlogi za rasistično izključevanje Madžarov. Retorika je izvirno bila domena stranke Levica, počasi pa se je prerila tudi v ospredje, k samodeklarirani sredini, SAB, LMŠ, tudi delu SMC, ki je leta 2018 nasprotoval desni koaliciji. “Ne želimo prepustiti nacionalne suverenosti Madžarom.”…. “Madžari si želijo del Luke Koper.”… “Madžari bi radi na tiho pokupili slovensko infrastrukturo.” …vsaka podobna izjava je zraven poudarila, da je Madžarska bojda avtoritarna, nesvobodna država, kjer vlada samodržec, česar si v Sloveniji ne želimo. “Tujega nočemo, svojega ne damo.”, “Stop privatizaciji”, “Proti privatizaciji za delavsko upravljanje”… Sendvičarji na shodih proti privatizaciji so vedno prišli po Turnškovo branit slovensko srebrnino pred fašistično neoliberalno tujino. Tudi “intelektualci”, ki so pred kratkim podpisali pismo o grožnji potencialne avtoritarne Janševe vlade so svarili pred “brezglavo privatizacijo” (seveda s strani tujcev), ki nam grozi (ja, v deželi z enim največjih deležev državne lastnine v EU so pozivali pred “brezglavo privatizacijo”).

Nastopil je čas …
Ekonomski interes posvečenih elit je postal povezan z neko fantomsko idejo svobode, ki jo bojda branimo tako, da se otepamo mednarodnih investicij. Nacionalni interes je postal skupni imenovalec latentnega rasizma na levici. Ste kdaj brali kakšne komentarje pod članki na nacionalni televiziji, ko se je govorilo o potencialnih madžarskih investicijah v drugi tir? Polno latentne ksenofobije do Madžarskih državljanov, seveda povsem necenzurirane. Od njihovega izgleda, do nerazumljivega jezika, oblačil, celo predsodkov o osebni higieni. Oblast seveda take vrste rasizma na tiho podpira. Saj gre z roko v roki s politiko nacionalnega interesa in branjenja lokalnih mafijskih fevdov pred tujo finančno disciplino. Če bi podobne stvari začeli govoriti kakšni domoljubi o beguncih (pa jih ne!) bi NVO-ji že organizirali shode proti rasizmu sredi Ljubljane. Poznamo torej legitimen in nelegitimen rasizem. Kot v ZDA, kjer ni rasistično, če temnopolta študentka belce “nažene” iz predavalnice, ker je tam že preveč belcev, rasistično pa je, ko kak analitik citira uradne podatke policije, da so temnopolti krivi za 80 odstotkov vseh nasilnih zločinov v državi. Mi smo si ustvarili našo posebno različico takšnega dovoljenega in nedovoljenega rasizma, ki ga prakticiramo že od leta 1941 naprej. Anti-imperialistična fronta je še živa. Še danes se bori proti kapitalističnim imperijem. Na njeno žalost so ti imperiji danes naši obrambno-strateški zavezniki in trgovinski partnerji. Se pa s strupljenjem naroda o kapitalističnih zarotah, s podpihovanjem rasizma proti sosednim državam z desnimi vladami in celo proti kapitalističnemu zahodu na sploh in z vedno bolj poudarjeno rusofilijo na vso moč trudijo, da bi čimprej izstopili iz takih partnerstev. Da bi bila Slovenija zopet tako neodvisna in tako neuvrščena kot med leti 1945 in 1991. A za dolgoročno dosego takega cilja je treba nujno sovražiti zahod in njegove tržno-civilizacijske dosežke. Zato so levičarji edini izvir pravega rasizma v Sloveniji. “Tujega nočemo, svojega ne damo.” Kakšna razlika je med tem in “Čefurji raus?”

Je po sedmih letih samozadostnega, socialističnega mračnega veka končno zopet nastopil čas za neizključevalno, mednarodno naravnano, investicijam prijazno in nerasistično vlado?

Mitja Iršič

 • Ivan Ivanovič

  Domoljubje so: komunistična revolucija, povojni poboji (še premalo smo jih!), Tito, Kardelj, Kučan … korupcija in kriminal naših z belimi ovratniki…

 • Damjan Ahacic

  S fašizmom se je država srečala med vojno, ko se je rodil komunizem, ki po metodah močno posnema fašizem. Potreba po enotnosti naroda in zanikanje demokratičnega priznavanja različnosti interesov sta tipična za fašizem. Fašističen je tudi nacionalni interes, ki naj nadomesti interese posameznikov.

  • Ivan Ivanovič

   Sovjetska komunistična revolucija se je zgodila pred pojavom fašizma/nacizma. Bolj logično je torej, da se je nacifašizem zgledoval po komunizmu.

   • macon

    Tega nacisti niso skrivali, temveč odkrito razglašali.

    • alojz

     Nacisti so se učili pri rusih kako narediti koncentracijska taborišča za drugače misleče.

 • Garbage man

  BRAVO! Domoljub ljubi svojo državo in zavrača nezakonitost, perverzije ,krivico in vse kar je skregano z zdravo pametjo.

 • JANEZ GUS

  Komunizem ie po zločinskosti prekosil nacizem in fašizem skupak.Ne vem,skom se lahko ti komunistični tolovaji lahko ponašajo.Stem samo še bolj kažejo,kakšni izmečki so.

 • althar

  Levica je bila ustvarjena in je ves čas vzdrževana za ustvarjanje razdora. Levičarji delajo le to, za kar so plačani, na razumnih ljudeh pa je, da jih odstranimo od določanja. Ne pozabite, da so se bolševiška, nacionalsocialistična in FDR revolucija napajale iz istega denarja.

 • Andrej

  Komunistom nikdar ni šlo za nacionalni interes. Njim gre vedno in izključno za lastni interes.

 • Felikss_AH

  “Pika je Slovenka. Njeni geni so povsem nepomemben del enačbe. Robi jo vzgaja kot Slovenko, hodi v slovensko šolo, pridobila bo slovenske vrednote”

  Navzlic dobrim namenom se je spoštovani Mitja tokrat (po mojem zavestno) zmotil. Slovenec, Hrvat, Srb in vsi ostali v Evropi smo Evropejci. Pod-Saharska ljudstva pa so Afričani. Če bi Nigerijec posvojil Slovenskega otroka a bi ta po tej isti “logiki” postal Nigerijec… torej Afričan. Zaradi dobro namernih Anti-Rasističnih nagibov nima smisla izmišljati neobstoječe… kot prav to počnejo Trans-genderji na primer in njihova Trans-WC gonja. V urejeni civilizirani družbi se da skladno živeti z vsemi mogočimi Nacijami in Rasami če so vsi v redu. Problem multikulturno multi-Rasne družbe je v temu ker niso/nismo vsi v redu, niso niti vsi avtohtoni niti vsi ne-avtohtoni.

  Amerika je to uredila logično… tam si White, African, Latino, Hispanic, Asian in Native American… probleme pa delajo vsi ki niso v redu. Zaradi sicer drugačnih (supremacijskih) ciljev si je zli mongrel Kalergi v svoji “dobronamerni” viziji zamislil novo sintetično “nekonfliktno” Rjavo Raso… zaradi njegove “anti-rasistične” ideje pa imamo danes vsiljeno Ilegalno “imigracijo” in “progresivni” kaos v vzponu. Si kar si… tudi če se nekdo rodi v hlevu ne postane konj, krava, bik… če pa se nadaljuje živeti v hlevu… se samo “intelektualno razvija” v neko od omenjenih živali. Z Kultur-Marxistično socialno-alkimijo pa imamo v teh časih čedalje večje probleme. Skratka, če imaš doma psa in mačko, ne moreš ih “predelati” v mačkopesa ali pesomačka. Če se pa motim… no ja… pol se pač motim.

  • Lustrator

   Motiš se. Narod tvorijo jezik, vera, kultura, vrednote, ne pa genetika. Zakaj ne? Ker so v zgodovini vedno bila priseljevanja in odseljevanja, mešanja različnih genov, kar je na razvoj samih narodov vplivalo pozitivno, saj so s tem pridobivali nove horizonte, politična zavezništva, znanje in tudi same biološke “nadgradnje”. V Sloveniji, recimo, je neprimerljivo manj ljudi s slovenskimi vrednotami, kot recimo na Poljskem, v Argentini, Avstraliji, Zda, Avstriji, Švici, Hrvaški in morda celo v Etiopiji, Eritreji, Kongu ali Angoli. Kristjani iz omenjenih dežel so genetsko povsem različni od trenutnega genskega bazena Slovenije (beri Jugoslovenije, saj je bila Slovenija v času komunizma načrtno dobesedno posiljena s strani južnoslovanskih narodov s katerimi nimamo zgodovinsko in jezikovno skorajda ničesar skupnega), so pa po vrednotah neprimerljivo bolj Slovenci od 2/3 sonarodnjakov, ki zavestno zavrača in celo sovraži slovenski jezik, katolištvo, slovensko kulturo, demokracijo, skratka tisto nad-materialno, kar naš narod definira že 1200 let! Zgoraj omenjeni so sicer geografsko res ločeni od zaplate zemlje, ki ji trenutno še pravimo Slovenija, niti ne govorijo našega jezika in ne poznajo naše kulture, a so z jedrom našega naroda bolj kompatibilni od tui živečih komijev in apatičnih vsegliharjev – in za to gre! Komiji se v treh generacijah niso ne hoteli, ne mogli asimilirati s slovenskim narodom, zgoraj omenjeni (Pika, če želiš), so to zmožni in pripravljeni narediti v zgolj nekaj letih življenja tu. Zakaj? Ker so nam duhovno neprimerljivo sorodnejši od ateističnih internacionalsocialističnih slovenofobov.

   • Felikss_AH

    Tvoj pristop je interpretativen (socialna alkimija) … za razliko od mojega ki je naraven, biološki, genetski… in če bi slučajno še enkrat prebral kar sem napisal bi videl zakaj je tako. Res je, v zgodovini so vedno bila “priseljevanja in odseljevanja, mešanja različnih genov”… vendar ta so bila v Evropi med Evropskimi geni, ne pa z Afriškimi, Kitajskimi, Japonskimi in t.d. Nimam nobenih pomislekov glede Inter-Evropske genetske izmenjave… nekaj povsem drugega pa je Euro-Afriška “izmenjava” na primer. Po tvojem je torej trenutno kulturno-religijsko+gensko “bogatenje” iz Tretjega Sveta v Evropo pozitiven pojav.

    Tale tvoja misel – – “… so pa po vrednotah neprimerljivo bolj Slovenci od 2/3 sonarodnjakov, ki zavestno zavrača in celo sovraži slovenski jezik, katolištvo, slovensko kulturo, demokracijo, skratka tisto nad-materialno, kar naš narod definira že 1200 let!” -??? … Hmm… Katolištvo… kaj pa protestantizem… tudi agnosticizem… poleg tega se Islamofilni Vatikanski poglavar kaže izrazito Globalističen… iz česar bi sledilo po tvojem da je Globalizem Slovenska vrednota.

    Precej podobno kontroverzno z – “Zgoraj omenjeni so sicer geografsko res ločeni od zaplate zemlje, ki ji trenutno še pravimo Slovenija, niti ne govorijo našega jezika in ne poznajo naše kulture, a so z jedrom našega naroda bolj kompatibilni od tu živečih komijev in apatičnih vsegliharjev” ???

    Ne vem zakaj bi Komunisti ali Levičarji bili neka referenca v aktualni temi nacionalnega… namreč ti obstajajo povsod… v vsaki naciji, v vsaki Rasi… povsod so vzrok problemov, razkroja, propada. Komunistična Internacionala je samo starejša nesofisticirana oblika Globalizma… zato se temu zadnjem izmu prav Komunisti priklanjajo kot muhe na drek. Kar pa zadeva asimilacijo… no ja… tudi moj pes je optimalno asimiliran v moje okolje, in tudi sosedsko… vendar ostaja pes in ga imam prav takega kot je rad.

    • Lustrator

     Velika razlika med najinima pristopoma je v tem, da sam narod očitno dojemaš, kot nekaj biološkega, jaz pa trdim, da je narod onkraj tega in deluje predvsem na nivoju “nebiološkega”, saj narod ni rasa, ampak skupek le človeku lastnih abstraktnih atributov pripadnosti, ki se nahajajo v mentalni domeni – pripadnosti določeni misli, ideji, skupnosti, cilju. Le te so lahko skupne genetsko popolnoma različnim skupinam ljudi, ki razmišljajo podobno in njihova genetska ali kulturna raznolikost lahko do določene mere celo pozitivno prispevajo k nadgrajevanju skupnih miselnih jeder.

     “Po tvojem je torej trenutno kulturno-religijsko+gensko “bogatenje” iz Tretjega Sveta v Evropo pozitiven pojav.”

     Absolutno ne! Pa ne zaradi geografske komponente, ampak miselne, ideološke, vrednotne, verske nezdružljivosti. To, kar se trenutno dogaja na zahodu (še posebej Evropi) ni nič drugega kot sovražna invazija tujega seta vrednot in identitete z enim samim namenom – nadvladati in uničiti našo domačo. To “bogatenje” ni niti vzajemno, niti svobodno, niti dobronamerno, ampak gre za odnos: nategovalec – nategnjenec.

     Katolištvo omenjam kot ključno zato, ker smo Slovenci kot narod utemeljeni odkar smo prevzeli skupno vero s katero se je hitro identificirala velika večina ljudi, prav tako smo preko njega postali povezani zjedrom ostalih evropskih narodov, zahvaljujoč njemu smo se ubranili pred iztrebljenjem že v samih začetkih, hkrati pa je katolištvo definiralo bogato slovensko kulturo in vrednote po katerih smo Slovenci sloveli vse do komunistične revolucije in z njo masovne nadomestitve naroda s kvazinarodom – Jugoslavijo. Protestantizem ima sicer nekaj pozitivnih vplivov na slovensko pisano besedo, a je bilo hkrati tudi orodje za “ponemčenje” Slovencev s strani germanskega plemstva, ki je bil edini sloj pri nas, ki je dejansko prevzel to vejo krščanstva – povečini iz koristoljubnih namer.

     Politična prepričanja trenutnega papeža nimajo zveze ne s slovensko, ne s svetovno katoliško identiteto. Ideje, ki jih promovira Bergoglio, nimajo zveze z bitjo krščanstva, kaj šele katolištva, saj gre v mnogih primerih celo za odkrito herezijo – že na dogmatskem nivoju, kaj šele njihov sociološki vpliv na duh časa. To, da je aktualni papež po političnem nazoru komunist, mene kot ponosnega katolika sicer moti, žalosti in celo sramoti, a po drugi strani je to NJEGOVO prepričanje, ne prepričanje Kristusa ali Cerkve, torej skupnosti vernikov generalno gledano. S krstom sem namreč zavezan hoji za kristusom, ne za papežem in če se papež odlepi od njegove poti, se meni ni potrebno zgolj da bi ostal kristjan katoličan.

     V zadnjem ostavku omenjam komuniste, ker so pri nas številčno in vplivno dominantni v primerjavi z demokrati, a zelo redko od ljudi slišim, da niso Slovenci, čeprav se rdečesrajčniki že v svoji sami biti odpovedujejo nacionalnosti, jo omalovažujejo in celo odkrito sovražijo. Enak odnos imajo do slovenskega jezika, do katoliške (in sploh krščanske) vere, slovenske kulture in umetnosti. Po drugi strani pa imaš na svetu na stotine milijonov ljudi, ki bi naš jezik, vero, kulturo in umetnost z največjim veseljem sprejeli in vzeli za svojo, ti pa bi jih izločil iz enačbe zgolj zato, ker njihov genom ne sovpada z našim, kot da je to nek narodno-rušilni atribut. Pozor, napisal sem; “ljudi, ki bi naš jezik, vero, kulturo in umetnost z največjim veseljem sprejeli in vzeli za svojo”. Mase, ki se nekontrolirano valijo proti Sloveniji in naprej v veliki večini teh namer nimajo in tega niti več ne skrivajo. Nasprotno: obstaja ogromno pričevanj in dokazov kako ravno ljudem (kristjanom), ki dejansko bežijo pred islamističnim terorjem, njihovi muslimanski sopotniki in “človekoljubni organizatorji” onemogočajo pot na sever.

     • Felikss_AH

      Po pravici povedano precej lažji mi je debatni duel z kakšnim zarukanim Levičarjem, ker mu z veseljem lahko sesuvam njim tipične nebuloze… tu in tam kakšen vztrajen celo znori in konča s histeričnim zmerjanjem. V tem primeru s tabo pa je hudič v filtriranju tistega s čimer se strinjam in s čimer ne. Svoje videnje nacije sem že pojasnil, tvoje je drugačno, zato sem si rekel pa dajmo malo pogledat kako še drugi vidijo nacijo. Wikipedia, čeprav ni zanesljiva, je vseeno zanimiv vir… in tam so blizu tebi. Drugje je zadeva bolj raztezljiva –

      Business Dictionary pravi – “Skupnost ali rasa ljudi s skupno kulturo, tradicijami, zgodovino in (običajno) jezikom, ne glede na to, ali so razpršeni ali omejeni na eno državo. Velika Britanija je na primer država, v kateri živijo predvsem prebivalci štirih držav: Angležev, Ircev, Škotov in Valižanov. Medtem ko izraz nacija poudarja določeno skupino ljudi, “država” pa poudarja fizične razsežnosti in meje geografskega območja”

      Cambridge Dictionary pravi – “Zemlja, še posebej če razmišljamo o veliki skupini ljudi, ki živi na enem območju s svojo vlado, jezikom, tradicijami itd” in “Velika skupina ljudi iste rase, ki imajo isti jezik, tradicije in zgodovino, vendar morda vsi ne živijo na enem območju”

      Globalpolicy.org pravi – “Narod je velika skupina ljudi z močnimi vezmi identitete – “zamišljena skupnost”, pleme v velikem obsegu. Nacija ima lahko pravico do državnosti ali samouprave, vendar ni nujno, da uživa lastno državo. Nacionalna identiteta običajno temelji na skupni kulturi, veri, zgodovini, jeziku ali etnični pripadnosti, čeprav se sprožajo spori o tem, kdo je resnično pripadnik narodne skupnosti ali celo, ali “narod” sploh obstaja (ali morate govoriti francosko, če želite biti Québécois? So Waležani in Tibetanci narodi). Narodi se zdijo tako prepričljivi, tako “resnični” in tako del politične in kulturne krajine, da ljudje mislijo, da so od vekomaj. V resnici nastanejo in se raztopijo s spreminjajočimi se zgodovinskimi okoliščinami – včasih v razmeroma kratkem času, na primer Češkoslovaško in Jugoslavijo. Zakaj torej nacionalna identiteta vzbuja tako izjemno močne občutke? In zakaj bi bili tako mnogi pripravljeni v času vojne “umreti za narod”? Zaradi migracij večina sodobnih držav vključuje v svoje meje različne skupnosti, ki izpodbijajo idejo o nacionalni homogenosti in ustvarjajo državljansko skupnost, ne pa članstvo v državi”

      Kot vidiš prva dva vira izpostavljata Raso, tretji pa je bolj kompleksen… bolj interpretativen. Zato ni druge kot da ti postrežem empirično. Tam nekje leta 1969/70 sem potoval z vlakom v London (pot mi je obtičala v globokem spominu ker sem stal nekih 28 ur v nabito polnem vlaku od Ljubljane do Calaisa) in v Dovru smo pač morali na pildek vpisati nekaj osnovnih podatkov. Anglež ki nam je dal vstopne listke (takrat so to še počeli Angleži, zdaj tam prevladuje vse razen avtohtonih) je rutinsko dodal “Treba popuniti”… in smo popunili… v rubriko Nationality sem vpisal Slovenian, fant in punca iz Zagreba pa sta vpisala Croats… na kar je nastala zmeda… pasoši pa YU? Možakar je pokazal pildke kolegu kot neko exotično zanimivost… vedel je za kaj gre, a vseeno po Britanskih pravilih tako ne gre. Spomnim se da je kolegu rekel nekaj kot – “You see, often the same with Yugoslavs”… in sta samo majala z glavami in se režala. Na kraju smo le morali vpisati – Yugosi.

      Ostajam pri svojem, ti pri svojem… na koncu pa ostane vsakomur na izbiro da razume narod kot se mu zdi bolj primerno. Zaradi Globalističnega multikulturalizma pa moja verzija dobiva v teži… ne več toliko v Nacionalnem spektru kot v Rasnem… pojavil se je White Nationalism, in ta je povsem po mojem okusu.

     • Lustrator

      No ja, dva izmed treh virov, ki si ju citiral dejansko na prvem mestu izpostavljata “kulturo, tradicijo, jezik, zgodovino” – prvi govori o “skupnosti ALI rasi”, tretji pa o “veliki skupini ljudi”. Tudi v drugem viru so izpostavljeni enaki trije dejavniki, le da je kot njihov nosilec uporabljen izraz “rasa”. Pri tem se je seveda potrebno vprašati med koliko narodi ali rasami na svetu razlikuje avtor, glede na to, da je samih narodov že v Evropi 31 – kar pomeni, da mora biti tudi toliko ras(?!)

      V veliki večini se s tvojimi političnimi stališči strinjam, se pa temeljno razhajava v pogledu na kakšen način oziroma s katerim skuopnim imenovalcem se boriti proti temu internacionalsocializmu (multikulturalizem oziroma globalizem nista nič drugega kot najnovejša embalaža komunizma narejena za zahodni trg 21. stoletja). Ti očitno še vedno verjameš, da nam je skupni faktor rasa, medtem ko sem sam prepričan, da so tu ključne zgolj in samo vrednote. Ta trenutek je namreč na zahodu (vsaj sodeč po politikah glavnih držav) več kot očitno bela rasa tista, ki je najbolj agresivno nastrojena do bele rase, medtem ko je med črnci, azijci, celo muslimani kar nekaj nasprotnikov te agende – v ZDA so recimo marsikje o tem že glasno spregovorili, drugod pa so stvari bolj pod preprogo, a vseeno občasno pridejo do etra dejstva, ki močno presenečajo.

     • Felikss_AH

      Na enem Nacionalno pisanem in meni najljubšem forumu (lastnik je bil iz Texasa in ga je WordPress zaradi denunciacije s strani ADL ukinil) smo pogosto premlevali te zadeve okoli Ras in Rasnih konfliktov… in čeprav smo vsi bili absolutno Desni so dve dame na primer vztrajale na pojmih Anglosaxonska, Germanska, Nordijska… ter Slovanska Rasa… ostali smo se držali pojma Whites za skupno Euro Raso… kar danes na splošno prevladuje. Zopet stvar interpretacije in dodatnega picajzlanja.

      To sem omenil zaradi tvojega – – “Ti očitno še vedno verjameš, da nam je skupni faktor rasa, medtem ko sem sam prepričan, da so tu ključne zgolj in samo vrednote” – – Rasa in tudi Nacija so samo polovica tega faktorja… pri čemer zaradi aktualne Globalizacije Rasa postaja primarni pomen. Za naravo smo sva živa bitja samo organizmi zato bom vzel za primer nabavo psa… Nemškega ovčarja na primer (ki je meni naj)… za njega se ve kakšen je po značaju in če hočeš tak značaj ga boš vzel iz preverjeno dobrega legla. Po nekih tipičnih značajih so si različne tudi Nacije in še posebej Rase. Ob velikih številih (milijonih imigrantov) ne moreš več izločati posameznike ki odstopajo od večine (pač krivično)… in ker vem kaj lahko na splošno pričakujem od Črnih Afričanov na primer, zaradi njihovega značaja (temperament, agresivnost, pogledi, navade…) ih apriori ne prenesem v svojem okolju… in to je zdaj celotna Evropa. Podobno z Arabskimi in Azijskimi Muslimani zaradi njihovega mentalnega sklopa in značaja… kar pomeni njihov genetski kod ki im ga je skozi tisočletja narava zapekla… pa Islam gor ali dol.

      Druga polovica faktorja so vrednote… in kar zadeva Levičarje (kot Desničarje) se nagibam temu da tudi pri nas Evropejcih (Euro Rasa) mora neka genetska specifika pogojevati naše opredelitve. Jaz na primer sem že praktično od “rojstva” Desničar (čeprav takrat nisem niti vedel da sem), in čeprav moji starši niso bili… in tudi šolske in druge prijatelje sem podzavestno imel med sebi podobnimi. Avtohtoni Evropski Levičarji in Desničarji ne moremo deportirati eni druge nekam v … kamor koli že… smo pač obsojeni da si delimo tale prostor. Z Alieni iz Tretjega Sveta pa je zadeva drugačna… nismo ne obsojeni ne obvezni da ih imamo tu po nobenem naravnem zakonu… razen Globalistične prisile.

      Z ostalim se v glavnem strinjam kar si navedel… domnevam pa da sem tokrat uspel bolj natančno pojasniti to razmerje glede Rasa-Vrednote… vsak kot ga vidim jaz.

   • Resnica

    No danes se pa strinjam s tabo…kultura ni svar genetike ampak vzgoje

    • Lustrator

     Ne le kultura, ampak celosten pomen “naroda” oziroma “narodnosti”. Če boš pozorno bral tudi moje ostale komentarje, verjamem, da bo tudi precej manj replik “samo da si kontra” – razen če je to tvoja osnovna misija, potem pingpongu pač ne bo konca.

     • Resnica

      No jaz sigurno nisem tisti ki je vedno kontra ker se pri ekonomskih vprasanjih vedno bolj nagibam v desno kot v levo…je pa res da je na novi vedno manj clankov o ekonomskih temah za to ker v sloveniji prakticno vse stranke podpirajo isti pol socialisticni ekonomski sistem poven protekcionizma in drzavnih pomoci

     • Lustrator

      Ne bo držalo – na Novi je še vedno neprimerljivo več člankov, ki se dotikajo ekonomije kot v drugih medijih – prav avtor kolumne na kateri komentiraš je eden takih, ki se tega področja dotakne praktično vsakič.

      Je pa dejstvo, da o ekonomskih temah nima smisla razpravljati dokler ljudem niso jasne osnovne civilizacijske norme, ki temeljijo na demokraciji in pravni državi. Dokler živimo v družbi kjer 2/3 ljudi aktivno ali pasivno podpira nedemokrate in revolucionarno pravo, je ukvarjanje z ekonomskimi temami podobno kot se ukvarjati z barvo novega predpražnika medtem, ko ti gori hiša. Vse ob svojem času. Janša sicer prav v vsaki predvolilni kampanji medije jasno povabi k obravnavi tem, ki so zares aktualne za vse prebivalce Slovenije, a režimski mediji vsakič znova načenjajo ravno teme v katerih najlažje glasove pobirajo moralno osiromašeni in z izobrazbo skregani komiji. In prav zato, da se enkrat za vselej počisti z vsemi temi trhlimi NOB “resnicami”, je potrebno najprej javnost osvestiti glede osnov družbene matematike, šele potem ko ne bo v Sloveniji niti enega samega vplivnega komija več, bomo lahko na volitvah razpravlčjali o temah na katerih ima SDS ali NSi v programih razpisane 100 stranske traktate, “Antijanša” stran pa po dva stavka iz Marksovega priročnika za anarhistične butle.

  • Resnica

   In zakaj naj bi se zavestno zmotil? A si ze kdaj pomislil da novinarji ne vrjamejo kar pisejo ampak se prilagajajo bralcem…nanovi pacni nepristranskih clankov ker bi izgubili 90 procentov bralcevki obiskujejo ta portal za to da dobivajo potrditve o svojih svetovnih nazorih pa ni vazno a so te potrditve resnicne ali zlagane

   • Felikss_AH

    Glede “zavestne zmote” nisi zaznal sarkazma ali pa jaz nisem bil dovolj jasen. Ko gre za Nacionalna in Rasna vprašanja noben novinar nekega regularnega medija si ne more privoščiti o temu pisati Politično Nekorektno… sploh pa zdaj ko po celi EU prevladuje Agresivni Levičaristični Fanatizem. Pri ostalem se pa krepko motiš… tale portal piše o dejstvih ki jih režimski mediji prikrivajo… ker če bi bilo po tvojem, se nebi nikoli tu oglašal

    • Resnica

     Tale.medij puse kar je.dobro za sds tako.kot rezimski.mediji pisejo karje dobro za rezimske stranke…vsem skupaj se pa.jebe za ljudi

 • Lustrator

  Ne le dobra, ampak vrhunska kolumna – podpišem vse od prve do zadnje besede. Komunisti so se v besedah vedno “borili” proti nečemu kar ne obstaja in za nekaj, kar ne bo nikoli obstajalo z enim samim namenom: polaščanja oblasti preko retorike “pravičniškega” boja in prodajanja s pametjo skregane utopije v katero sami vodje niso verjeli nikoli, so pa s svojim vseprisotnim propagandnim in ustrahovalnim aparatom dosegli, da obstaja nezanemarljivo število fanatikov, ki njihove otročje protislovne ideje in retoriko nekritično integrirajo v svoje svetovne nazore in osnovne vrednote. In zato je prav vsaka resna, argumentirana debata s komijem že vnaprej obsojena na propad, saj je njihovo vrednotenje sveta zgrajeno na popolnoma pravljični dogmatiki, kjer ni prostora za moč argumenta, ampak le za argument moči (bodisi kvantitativne – preglasovanje ali pa posedovanje vseh stebrov države, gospodarstva, pravosodja, kulture in nevladnih organizacij).

 • ljubinica

  Z vsem v tem clanku se ni mogoce strinjati.
  1. Posvajanje “luskanih” otrockov Iz Afrike ni tako nedolzno, kot prikazuje avtor.
  Ko bo Pika stara 20 let, se bo sprasevala: Kdo sem jaz? Od kod izviram? Kdo so moji ljudje?
  Razdvojena bo. Ce bo v Sloveniji vec Africanov, se bo povezala z njimi. Zacele se bodo zgodbe o rasizmu Slovencev …
  Glej ZDA, VB …

 • ljubinica

  Vedno bolj jasno postaja, da resnicno nasprotje sodobnega sveta ni levica proti desnici, ampak je nacionalizem proti globalizmu.

  • ljubinica

   Nacionalizem = etnicni nacionalizem.
   “Drzavljanski nacionalizem”, kakrsnega propagirata globalist Macron v EU in Trump v ZDA, je izmisljotina, laz…
   Zato bosta Francija in ZDA razpadli…
   Preseren: V sovraznike z oblakov rodu naj nasga tresci grom ….
   (Cesarska Avstrija je propagirala drzavljanski nacionalizem pa so jo narodi od znotraj raztrgali… in Jugoslavijo tudi …)

   • Simon Rožič

    …kaj noriš? Večstoletne demokracije zaradi komunizma in obsedenega
    revolucionarnega agresorskega prava ne bojo nikoli razpadli! Slovenije že dolgo
    več ne bo na nobenem zemljevidu, ko bojo države, ki imajo tradicijo v kulturi,
    veri in gospodarstvu še kako živele in cvetele dalje!¨
    …kar se tiče Yugoslavije, je bila na silo “vkup” zmetan konglomerat narodov, verstev
    nazadnjaštva, vse pod trdo roko diktature “proletariata”, oziroma vsiljenega komunizma!

    • ljubinica

     Motis se.
     Spanija razpada.
     VB razpada.
     Francija razpada.
     ZDA razpadajo: Crnci, Latinosi, Azijci, muslimani, Judje …
     voljo 80% demokrate.
     Volijo plemensko. Zaenkrat so zdruzeni proti skupnemu “sovrazniku” belim “Supremacist om”. Ko bodo prevladali, se bodo stepli tudi med sabo….
     “Liberalna demokracija” je nateg za Evropejce.

     • Simon Rožič

      ¨…a si iz Darfurja in stvari ne razumeš zaradi lastne plemenske
      nerazvitosti!?

     • ljubinica

      Ker nimas argumentov, zalis.

     • Simon Rožič

      …ojej!

 • Resnica

  No komentatorji na desnici sigurno niso rekli kako lep otrok…se spomnim komentarjev pod clanki ker so mene napadli da se nek skrajni levicar ko sem napisal kako lep otrok…ze danes ce si preberete komentarje nekateri pisejo da je posvajanje otrok iz,afrike skodljivo

  • stajerc5

   Ni skodljivo, ampak je cisto afnanje z “moj je pa nekaj posebnega”!!! Pri nas verjetno ni otrok potrebnih toplega doma, a ne!? Neeeeeee, treba je vzeti crnega, rumenega, slicauge ali vsaj mongola, da se lahko pokazete, a ne, de-de!?????????????

   • Resnica

    Pa kdo mislis da si da bos ljudem govoril katero siroto smejo in katere ne smejo posvojiti…eni res mislite da imate neke posebne pravice

    • stajerc5

     Rdecezvezdni mrhovinarji, vam je lahko, ker lahko zaplenite otroke in jih prvovrstnem podmizoplacalcem podarite za dobre obresti do 18-tega leta.
     Ker ni vec Petricka, gre pac na drugi nacin, nje!??

     • Resnica

      V tem pokovoru je le.en rdecesrajcmik ki misli da lahko drugim ljudem zapoveduje koga spustijo v svojo druzino in koga ne in to si ti

 • Van Der Waals

  LEDVIČARJI SO BILI RASISTI OD VEKOMAJ… SOVRAŽIJO BELCE LJUBIJO CIGANE MUSLIMANE IN ČRNUUHE!