Nova katastrofična napoved Združenih narodov za mati Zemljo ali kako so čebelica Maja in njeni prijatelji do zdaj vendarle preživeli vse “katastrofe”

Odgovorni urednik Jože Biščak.

Leta 2006 se je uveljavil pojem Colony Collapse Disorder (CCD), ki smo ga v slovenščino prevedli kot “kolaps čebeljega roja”. Ker se pač nanaša na čebele. Logično. Ljudje naj že iz samega pojma vedo, da čebelica Maja, njeni prijatelji in tudi njeni sovražniki kolapsirajo. Zaradi pesticidov. In gensko spremenjenih rastlin. In, kakopak, zaradi podnebnih sprememb. Ki jih je, kako neki bi bilo drugače, povzročil človek (vir).

Od takrat naprej lahko v mainstream medijih beremo članke s katastrofičnimi naslovi, da čebele izumirajo. In če bodo izumrle čebele, je konec s človeštvom. Skratka, čebelja apokalipsa je nerazdružljivo povezana s človekovo. To naj bi se zgodilo vsak hip. Pa se ni. Ker so znanstveniki, ki so jih v zvezde kovale razne organizacije in agencije v okviru Združenih narodov, prodajali “fake news” (lažne novice). Celo več. V ZDA in Evropi, kjer naj bi čebelji rod izginjal hitreje od svetlobne hitrosti, beležijo rast čebeljih kolonij in večjo pridelavo medu (vir).

Oglejte si še: Formula 8+8+8

Zadnje dni ste lahko brali članke, kot tistega v Dnevniku (vir), ki povzema državno agencijo STA: “Stanje okolja kritično; milijonu vrst grozi izumrtje.” Gre za poročilo (ja, uganili ste) Združenih narodov, da “milijonu živalskih in rastlinskih vrst trenutno grozi izumrtje, številne bi lahko izgubili že v nekaj desetletjih”. Zaradi (ja, spet ste uganili) delovanja človeka. Poročilo, ki je dolgo 1.800 strani, med drugim poudarja, “da okoli osem milijonov živalskih in rastlinskih vrst umira po stopnji, ki je od več deset- do več stokrat hitrejša kot v zadnjih desetih milijonih let”, da zelo hitro izginjajo gozdovi, da se število prebivalcev planeta povečuje, s tem pa tudi potrošnja, in da bodo klimatske spremembe, ki jih povzroča človek, prisilile med 50 in 700 milijonov ljudi k migracijam. Povedano drugače. Planet Zemlja je tik pred katastrofo.

Zaradi človeka več zelenih površin
Poročilo gladko prezre ugotovitve agencije Nasa (vir), da planet Zemlja še nikoli ni bil tako zelen, kot je danes. Od leta 2000 do danes so se zelene površine povečale za pet odstotkov, kar je enako kot vsi amazonski gozdovi skupaj. Vzrok? Ne boste verjeli – človek (vir). A novica agencije, ki je bila objavljena februarja letos, ni bila deležna take pozornosti javnosti kot poročilo Združenih narodov. Povsem normalno. Ni bila katastrofična, Nasa ni napovedala, da bo s človeštvom vsak trenutek konec. Če smo malce zlobni, bi lahko rekli, da pri Nasi vendarle delajo resni znanstveniki in strokovnjaki, ki se ukvarjajo z dejstvi, za razliko od “strokovnjakov” Združenih narodov, ki pri napovedih prihodnosti uporabljajo kroglo črne magije.

Foto: iStock

Mogoče se bo kdo spomnil, ampak v ZN so pred poldrugim desetletjem napovedovali množične migracije zaradi klimatskih sprememb. Do tega naj bi prišlo leta 2010. Pa se ni nič zgodilo. Zdaj so napoved “popravili” na leto 2050. So vam take napovedi čez palec, ki služijo izključno zato, da “znanstveniki”, ki se omehčajo, ko vidijo dolarje ali evre, in “ugotovijo”, karkoli si želite (količina njihovega zaslužka je toliko večja, kolikor bolj so katastrofične napovedi), znane? Ko so med letoma 1950 in 1970 povprečne temperature padle, so znanstveniki začeli govoriti, da prihaja nova ledena doba. Led bo kmalu prekril severno poloblo, zato se je treba pripraviti na polarni mraz. Ko so po letu 1979 temperature spet začele naraščati, so začeli govoriti o globalnem segrevanju. In ko so se po letu 2000 temperature spet znižale, so bili znanstveniki malo bolj previdni – zdaj so na vrsti podnebne spremembe.

In naprej. Že leta 1970 je bilo najavljeno, da bo do leta 1995 izumrlo med 75 in 80 odstotkov živalskih vrst. Ko je prišlo to apokaliptično leto, je bila napoved popravljena: 90 odstotkov živalskih vrst bo izginilo v naslednjih tridesetih letih. Torej, še pet let manjka, da bodo živali praktično izginile. Ker se nič takega ne dogaja, zdaj v poročilu ZN piše, da bo (šele) v naslednjih desetletjih izginilo milijon živalskih vrst.

Strokovnjaki ne znajo napovedovati prihodnosti
Do zdaj se ni uresničila še nobena napoved. Še najmanj črna. Zato se zdi, da tovrstni znanstveniki delujejo po načelu, da se bo pa to enkrat vendarle zgodilo. Seveda se bo, tudi planet Zemlja ima omejen rok trajanja. Ampak, verjemite, večja je verjetnost, da zadenete na Eurojackpotu, kjer je vaša možnost 1 proti 95.344.200, kot pa da strokovnjaki na vzhodni strani Manhattna ob reki East River pravilno napovedo prihodnost. Celo več. Študije kažejo (vir), da tiste, ki dvomijo v podnebne spremembe, bolj skrbi za okolje kot katastrofike, zato pri zaščiti okolja sodelujejo na lokalni ravni. Medtem ko katastrofiki brez zadržkov verjamejo “znanstvenikom” in podpirajo drage državne programe za zaščito okolja. Povedano drugače. Skeptiki dajejo prednost posamezniku, ki meni, da sam lahko več naredi za okolje, kot pa da čaka na ukaz od zunaj oziroma od kolektiva. V zvezi s podnebnimi spremembami se tovrsten odnos pogosto kaže v dvomu do vladnih intervencij v okolje. Po drugi strani pa katastrofiki verjamejo, da podnebne spremembe povzroča človek in da je vladna intervencija najboljši način, da se to prepreči. Pomembno je le, da posameznik brez vprašanja take vladne posege podpre.

Jože Biščak

 • francelj3

  Kolabirajo, ne pa kolapsirajo. Za mater Zemljo, ne pa za mati Zemljo. Po dveh tako grobih jezikovnih napakah že takoj v začetku sem članek seveda nehal brati.

  • lojze

   Glagol kolapsirati nasproti nemškemu kolabirati (nem. kollabieren), oboje v pomenu ‘doživeti kolaps’. Francelj, a si ekolog ali si le malce “ubog”? Ali kot so nas nekoč učili “ad rem”!

  • if

   Zaradi napake na laku vozila ste se odpovedali Mercedesu. Škoda, ker je toliko takih državljanov v RS.

  • stajerc5

   Nehaj gnjaviti in se raje clanku posveti.

  • Nata

   Napaka !! Da si prenehal z branjem.

 • Franc Šink

  Hvala bogu, da imamo nostradamusa in babo Vango.

 • althar

  Odličen komentar, z viri in vsem. Kudos!

 • dež

  “da okoli osem milijonov živalskih in rastlinskih vrst umira po stopnji, ki je od več deset- do več stokrat hitrejša kot v zadnjih desetih milijonih let”,

  In huda panika vlada med temi živalskimi vrstami. Vsaj za mravlje imam dokaze, kajti populacija, ki mi je vdrla v stanovanje, je vsaj kakšnih 100x večja kot je bilo povprečje zadnjih 100 mesecev.

  • Zoran Vules

   Nasmejal ste me zelo.Hvala za prispevek.

 • anzek

  Odličen članek, Jože. Z veseljem sem ga prebral.

 • Felikss_AH

  “Carbon Tax” kot “Quickest Global Warming Solution”… kakor vidiš take naslove in “rešitve”, bi vsakomur moralo takoj biti jasno da gre za epohalni “znanstveni” nateg. Znanstvenike plačujejo države, največ pa Korporacije ki so pa lastniki držav.

  Človeki res delamo precej sranja po tej planeti… če že samo pomisliš da se 8 milijard super-opic pokaka vsakodnevno… večina mimo čistilnih naprav… potem je slika precej rjava. Gozdovi in rastlinje imajo neverjetno regeneracijsko moč… če ne prestrežeš že navadno bohotenje plevela in divjega grmičevja na lastnem vrtu… ne boš niti v hišo več mogel brez mačete. Jamrajo o višku CO2… a “pozabijo” da prav rastline uporabljajo največ tega.

  Edino kar človek res uničuje… in to skoraj vsi, ne samo industrija… je morje. Otrant na primer, ko piha Burja ali Tramontana, potem se cele “plantaže” smeti v plastičnih vrečah ali v “rinfuzi” selijo iz Jadrana v Mediteran… ko pa pihne Jugo potem se vse z “dodano vrednostjo” iz Afrike vrača nazaj. Kmalu se bo dalo iti peš iz Albanije v Bari.

  Kalkuta na primer… ko se bližate z ladjo že na več kot 120 milj od mesta zavohate exotične vonjave kombinacije Curry+Shit (Kari+drek). Ribe ki jih tam ulovijo domačini morajo biti kot recikliran drek.

  Posledice dobesednega holokavsta morskih psov kot enega od pomembnih “ekologov” morja pa šele pridejo. Podobno v Afriki z holokavstom Levov kateri bodo kmalu obstajali samo še v ujetništvu, v rezervatih in pri Kevinu Richardsonu. Od Nosorogov, predvsem črnega, sta baje ostala samo še trojica… ki se ih čuva kar s helikopterji in droni.

  Edina vrsta ki bi jo pa res bilo smiselno organizirano “zreducirati” brez ostankov so Levičarji… in skoraj pozabil – LGBTQP degeneracija.

 • branko brodar

  Klimakomisarji in politekologi iz ZN imajo v evropskih vladah velik vpliv, prav tako v vecini populacije.
  Koncni cilj je dodatna obdavcitev energentov. S carobno besedo trajnostni razvoj in obnovljivi viri energije pa v dezelah tretjega sveta cenovno nedostopno energijo ter s tem pravi °energocid°

 • xtc

  Dober članek.
  Vendar se je treba razpisati tudi o “izredno čisti” nič ogljični tehnelogiji,ki je “okolju zalo prijazna” o E avtih,solarni energiji in še nekaterih FAKE čistih virih in ekoloških stvareh ,ki so okolju ekološko huje nevarne,kot marsikaj starejšega.ZN je treba zapret.
  Treba pa je začeti s smiselnimi ukrepi,ki z sorazmerno malimi denarnimi vložki prinašajo ogromne koristi-čistilne naprave,zmanjšanje embalaže,recikliranje,možnost popolnega uničenja odpadkov ipd

 • Nata

  + + + + + + +

  Ob naslovu se spomnim na nedavni pomor čebelic – hm – sem že pozabila kje.
  Nisem pa pozabila razprav o fito farmacevtskih sredstvih v zadnji Janševi vladi, ki je uporabo le teh precej zmanjšala.

  Pa je bil cel cirkus.
  In ? Hja. . . . . .tovarišica Bratušca je to takoj popravila. Tako, kot one silne pokojnine tapravih. . . . . .Oooooo, saj DDV so pa vsi naslednji obdržali !! Zelo jim je in jim še danes koristi.
  Pfej. . . . pfuj !

 • freedomfighter

  To strasenje da bomo unici planet je neumno le otezilo si bomo zivljenje na njem…pocasi bo potrebno ustavit nenadzorovano razmnozevanje ker nisno divje zveri

  • Zoran Vules

   Se strinjam.Samo kaj pa bo papež rekel!?

 • Get Smart

  KaviaržidoKOMINTERNA oz. MURGL KOMUNISTIČNA Jugoslavija NI PROTI KAPITALU, razumete, NISO PROTI KAPITALIZMU, kot ste otroci kupili FEJK kaviaržidokomintern PROPAGANDO, so PROTI KAPITALU V LASTI LJUDI. Razumete? KaviaržidoKOMINTERNA ima V LASTI »vse« tovarne, denarne sklade, banke …
  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate NAJVEČJE KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji = FORUM 21.

  • Get Smart

   FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA
   KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji,
   predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA
   CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so
   jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, podmladek SKOJ =
   Savez komunističke omladine Jugoslavije, pa so uradno preimenovali v
   LDS.
   SMC DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in ZARES_ggolubić
   POZITIVNA-srbija dobri dobovški viranti zeleni pirati LDS … so vse le
   “novi-obrazi” teh struktur KPJ + SKOJ, ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA
   PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  POVZROČITELJ seveda NI ČLOVEK,

  ampak DOKAZAN in celo samoimenovan »smrtni neprijatelj ljudi«.
  kot si kaviaržidoKOMINTERNA sama pravi.
  Tu zanjo seveda MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

  • Get Smart

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Jože, NASA je v lasti kaviaržidokominterne. Je izdelek kaviaržidokominternistične PROPAGANDE in služi samo in le kaviaržidKOMINTERNISTIČNI propagandi. Kakršnokoli izjavo NASE je smiselno navajati le, če spodbijaš njihove laži.

    Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):

  • Get Smart

   I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži,
   pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne
   identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu
   režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
   II.
   »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA
   LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno
   delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja,
   ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka.

  • Get Smart

   OSVOBODITEV je možna na dva načina:
   1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
   2.
   Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker
   štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v
   DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince
   namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI,
   kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in
   začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač:

  • Get Smart

   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol
   porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE,
   ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće …
   na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za
   WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z
   gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki,
   blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo
   svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …

  • Get Smart

   Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za
   revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA«
   in »teþihovanje SLOVENIJE«:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza
   Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli
   in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le
   PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE
   JUGOSLAVIJE.

 • Rozy ⭐=

  In kdo pa potem povzroča podnebne spremembe, če ne človek? HAHAHA Še en osebek ki si želi svojih 5 minut slave.
  Adijo pamet

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!