Pisma – od zmage do zmage (6): Sodni dan terminatorke Ljudmile

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Ljudmila Novak je prizadeta. In užaljena. In maščevalna. In malo zlobna. Ima torej vse kvalitete, ki jih krščanski človek običajno nima. V najbolj občutljivi fazi po volitvah se je spet postavila pred medije, mikrofone in fotoaparate ter povedala, da ona Janeza Janše ne bo podprla za mandatarja, ker politik, ki deli duhove v Sloveniji in gradi svojo politiko na delitvah, ne more biti predsednik vlade. In še malo naložila, da zna Janša svoje partnerje nekako uničevati. In da je njej samo za resnico. Škoda, da ni bila resnicoljubna in povedala, da mora NSi v levo vlado. Tam je ne bo uničeval Janez Janša, ampak Dejan Židan, Alenka Bratušek, Miro Cerar, Karl Erjavec in Serpentinšek. Vse je bolje, samo da ni Janša.

Pravzaprav ima Ljudmila prav: Janša je grd človek, ki deli. Politiko je razdelil med tiste, ki so organizirali, režirali in izvedli lažnivi proces Patria, in tiste, ki jim je bilo jasno, da gre za delo globoke države. Med temi drugimi Ljudmile ni bilo, saj je v resnici podprla tezo Milana Kučana, naj gre vse po pravni poti. Ko so Janšo obsodili in zaprli, je izdahnila, da bi si pa lahko izbral drugačen način služenja kazni. Saj, na Havajih bi mu bilo udobno. Če ona sovraži, sovraži celovito, ne šlampasto. Geslo, da je država pomembnejša od posameznika, je njen vzor že od vsega začetka. Tovariš Josif Visarjonovič Džugašvili je rekel tudi to, da če ni človeka, ni problema. In to udbomafija že vseskozi poskuša z Janšo, s človekom, za katerega je Ljudmila rekla, da ni prihodnost slovenske politike. Evo, pa je zmagal na volitvah, kar je seveda nov pokvarjen udarec po NSi in Ljudmili. S tem se javno v stranki strinjata vsaj dva, drugi pa potihoma – to sta Janez Pogorelec in Anton Tomažič. Pogorelec je na Twitterju frenetično pozdravil Ljudmilino akcijo Antijanša, kar veliko pove, če vemo, da je človek eden od strankinih pogajalcev za novo koalicijo. Tomažič pa je prijavil, da je problem v tem, da se je Janša zameril preveč ljudem na levi, na desni in na sredini. Dobro, tole o sredini si je izmislil, da bi bila zamera proti Janši obsežnejša.

Številke pa so neusmiljene, ker so neoporečna dejstva! Janša se ni zameril 222.042 volivcem, ki so njega in stranko izvolili in so zmagali. NSi je dobila 63.792 glasov, kar pomeni, da jo drugi sovražijo. SDS je tako dobila 24,92 odstotka glasov volivcev, NSi pa 7,16. NSi gre matematično torej trikrat v rezultat SDS in še ostane 3,44 odstotka glasov v korist SDS. In kdo pri zdravi pameti po takšni primerjavi Janše ne bi sovražil! Še grozovitejše: Janša je na volitvah prejel 6.960 glasov, Ljudmila pa 635. To spet pomeni, da gredo Ljudmilini glasovi v Janševe desetkrat (10 x) in še ostane 610 glasov v Janševo korist. In ne bom spet zapisal, da je logično, da takšnega človeka sovražiš. Ker pač ni logično in mora biti z Ljudmilo nekaj bolj narobe. Ljudmila torej ni problem, ona je problematična.

Njena sovražnost do Janše ima zelo prozaične korenine. Najprej mu je zelo zamerila, ker na neki proslavi ni sedela na pravem stolu, bliže Milanu Kučanu torej. O tej štoriji sem že pisal, a je bila tako zelo zelo zelo užaljena, da je pol leta besnela in so me mladci NSi prosili, naj jo pomirim. Pojasnil sem ji, da predsedniki vlad ne delajo sedežnih redov, pa ni šlo. Jaz že vem, je rekla, in nje takrat ne bi umirile niti modre čelade OZN. Na neki drugi strankarski prireditvi so jo trije, dobro, štirje izžvižgali in to je bilo, kot da je žvižgal Janša osebno. In tega ne bo pozabila do smrti. In še dlje. Je imela tiskovno konferenco pa intervju v Mladini pa v Dnevniku pa v Delu, pa na TVS in POP TV so jo vabili, da je lahko točila solze užaljenosti. Povsod je bila, samo v Reporterju ne, ker takrat še ni bil naš, zdaj, ko je, so njene besede, naj Janša ne računa na njen glas, objavili prvi in udarno, kar je za naše dokaj spodobno.

V vsej tej historičnosti Ljudmile Novak seveda manjka poglavje o tem, kako so jo razrešili z mesta predsednice stranke. Ne sme pa manjkati njen zgodovinski pogled, ko so Mateja Tonina razglasili za predsednika državnega zbora.  V resnici je imela pogled Arnolda Schwarzeneggerja iz filma Terminator – prvi, drugi, tretji, četrti in peti del, preden je tip razsul planet in pol osončja. Zagotovo pa je njeno zamenjavo na vrhu NSi in izvolitev Tonina na njeno mesto in – grozljivo – za predsednika parlamenta skuhal Janša. Drugače ni moglo biti, samo Tonin tega noče priznati.

Vinko Vasle

 • karlina

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ AMEN !!!!!

  • Tomaž

   Amen za Ljudmilo in Tonina.
   Za položaj in službo,ugled,denar jima gre. Briga ju za volilce, za 63.000 glasov!

 • karpelec

  Ko nosu pustiš, da se ti podaljša do popka, prespiš 2x, 3x in se ustaviš za razmislek o tem kaj si naredil in se vprašal ali pustiš nos do popka, ker nazaj ne gre ali pa vrtaš z njim luknjo do onemoglosti in z njim podiraš vse mostove, ki si jih zgradil do sedaj in Ljudmilina odločitev je slednja. Ali bo zadnja, bomo pa še videli. Če je samo njena, bo pokazal čas. JJ je pa prestal že toliko kopij na svojem hrbtu, da bo tudi njeno kopje preživel-njegov hrbet je že univerzalno prekaljen. Bravo njegovi trdnosti.

 • Franjo Trojner

  Ludamila je aut v SLO politiki in v stranki Nsi tudi, pokopale so jo prevelike, nerealne ambicije in španovina z Kučanom.
  Tudi Toninu ni lahko, sestopljena, odstopljena užaljena Ljudmila mu non stop tudi javno skače v besedo, v hrbet, na drugi strani pa vstop Nsi v izrazito levo koalicijo na bližnjih predčasnih volitvah že pomeni tudi večen zaton stranke Nsi, ki je po g. Bajuku čisto izgubila kompas.
  Ljudmila je aut in tudi v morebitni totalno levi koaliciji, vladi ministrca za Slovence po svetu ne bo. Na bližnjih predčasnih volitvah pa niti 60 glasov Ljudmila ne bo dobila, kar pomeni, da bo samo še babica. Morda ji pa bo vloga babice bolj pisana na kožo, kot ji je bila pisana na kožo vloga političarke. Ha, ha, ha in z Merklco se je istovetila ha, ha, ha … Pa šefica opozicije je z 5 procentno volilno podporo na desnici na vsak način hotela postati ha, ha, ha … A ni to že šizofrenija?

  • Tomaž

   Bajuk je bil krščanski clovek,toda o politiki,videnju, kadrih ni imel pojma.
   Bil pa je snobovsko castihlepen. Pravi krščanski demokrat sedanjosti.

   • Delta

    Snobovsko častihlepje Bajuka najbrž izhaja iz okolja blata in lakote v taborišču zraven Celovca, kamor so njegovo družino pregnali vrli komunisti, tako imenovani osvoboditelji? Izgnanstvo ali smrt. Res snobovsko.

   • Borut Stari

    Krščanski demokrati ponujajo še drugi obraz. Brez njihovih pogajanj s komunisti bi bile nove volitve že včeraj.Tako bo kontinuiteta nadaljevala uničenje svobodne in suverene države Slovenije.

    • SIMON ROZIC

     Tudi to, žal drži !

   • SIMON ROZIC

    Bajuk je bil velik gospod, ki ni verjel, da Slovenijo še vedno
    tepe roka komunizma…Potem, ko je to doumel, je žal umrl.
    Slava mu!

  • Roman Benedik

   Nsi je bil najbolj na dnu ravno pod Bajukom

   • anzek

    Po volilnem rezultatu je to res, vendar je potrebno pogledati v ozadje. V tistem času so se znotraj NSI začele razprtije, ker je hotel L. Peterle (UDBA), tudi L. Novak, spodnesti g. Bajuka. Razprtije pa so ugled stranke spustile na nivo, da se ni uvrstila v parlament.

    Novakovo kot tudi Peterleta, da ne omenim Pogorelca, zlahka uvrstimo med krivce za nizek ugled NSI-ja!!

    G. Vasle, za ta, tudi za prejšnje kolumne, moj poklon.

 • Slovenski štor

  Bravo,Vinko Vasle!Boljše se ne da napisat.To kar počne ga.Ljudmila Novak je preprosto nerazsodna norost.Gospa se ne zaveda kako “ubija” NSI.Njena dejanja ne bodo prizadela JJ,ampak NSI.Ona in Pogorelec rušita Tonina.In to naj bodo nasledniki SKD.Niti pod razno ne!Veliko jih je,med njimi Ljudmila Novak,Pogorelec,ki se niso nič naučili,ko se je uničila SKD.Sedaj bodo uničili še NSI.Gotovo bo za to “kriv” JJ.Totalno nora situacija,v kateri sodeluje Ljudmila Novak.

 • dr Janez Sveti

  Edino merilo za politike so volitve.Vse ostalo so osebne zamere in rekla kazala.

  DR Janez SVeti genij

  • Soave

   Ja. Tako bi moralo biti. Pri desnakih in levakih.

 • Soave

  + + + + + + + + + hvala za tale dobro napisan sarkazem. g. Vasle !!
  Kajti to politično dogajanje pri nas ni ironija. ali satira, ampak sarkastično obnašanje vodilnih, ki nas že desetletja vodijo za nos.
  Pa še majhna pripomba na komentarje spodaj.
  Jaz sem prepričana, da Novakova ni alfa in omega Nsi ! Stranka ima kar nekaj zelo dobrih članov. Kje so bili ?
  Tako tudi J. J. ni eden in edini v SDS.

 • Anton

  Politika se kar sama odmika od “cerkve”. Ustvarjajo idealne pogoje da kristjani volijo extremno levico.

 • Tomaž

  Novakove sicer ne cenim,ker za NSi ni naredila nič,razen zase. Drži pa dejstvo, da je tudi NSi samostojna politična stranka s svojimi volilci ( ki pa ocitno niso krscansko-demokratski,kar pove ime stranke)- sicer ne bi volili Tonina, niti se ne bi spogledovali z levico! Torej, NSi ni 100% Podružnica SDS. Jansa gotovo ni politik bodočnosti to pa zagotovo drži. Njegovo področje je pač še vedno obramba, migranti, notranje zadeve, osamsvojitvene teme iz 90-tih let ! Nizka izobrazbena in visoka starostna struktura članov ki je okoli 70+. Vse od 1991 ne privablja in izgublja mlade generacije.
  Kadruje po komunistično,(pre)ozka skupina sorodnikov in osebnih prijateljev, po zvezah. Kdo lahko to podpira? Morda sploh ni problem v Programu, vsebini SDS, morda je glavni problem Janseva popolnoma neprimerna medijska komunikacija in osebnostne lastnosti Janseve vsebine in tarnjanje o drugorazrednisti in stalne teme kucan/ udba mlajše generacija zagotovo ne morejo navdušiti. Poglabljanje tem, daleč od skrbi vsakdana in bodočnosti, ki zanimajo mlade. Ne drži tudi dejstvo, da bo SDS/desnica z zamenjavo Janše propadla. Vemo kdo takšne trditve lansira, ne držijo! Slovenija res rabi konservativno stranko, toda z aktiviranjem mlajših, bolj izobraženih, ki odhajajo v tujino ali tistih srednjih generacij,ki so doma. Toda ne s Toninom, ne z Janšo, ker je 100 tisoč volilcev izgubil, tega ne poveste Vaske! Izgubil jih je, ker so izgubili zaupanje vanj in kot pravi eden komentatorjev – Janša ni EDNi v SDS! Točno !

  • Srce

   Tvoja teza, da Janša spoštujejo in imajo radi samo stari neizobraženci, pade takoj, ko se zaveš, kako mlada, lepa in izobražena je njegova žena.

   • jovan jovan

    Viagra?

    • WISKY 1000

     Jo imaš ti lolek

     • jovan jovan

      Rabiš?! Lahko zrihtam Uvoz iz Mehike….

    • branči

     kje se dobi viagra za možgane? ne bodi sebičen, pa povej še nam!

     • jovan jovan

      Za kaj takega moraš IMETI možgane, tako da je za vas brezpredmetna nabava možganske viagre.

     • branči

      če niso za drugam, kot za na čebulo in jajca žez, ti nič ne pomaga, pa selahko še tako hvališ z njimi!

    • Ana Job

     To je komentatorka Pia, ki že nakj časa trpi za obsedenostjo z mano, po novem pa vidim, da ji je tudi Urška všeč. :)

  • Anthon

   Pogorelizmi, vzeti iz arzenala sodobnega agitpropovskega žlahtnenja. Saj je vendar kristalno jasno, da samo CK ZKS ve, kakšno konzervativno stranko danes Slovenija potrebuje!

  • Amerikanc

   Tole je zapis starejšega “izobraženca” !

  • branči

   “Nizka izobrazbena in visoka starostna struktura članov” je biser zpisa gospoda tomaža. po hitlerjanski metodi čiste elitne pameti, je najbolje, da se tej populaciji najmanj, kar je vzame volilna pravica, ker to niso ljudje bodočnosti! to so ljudje preteklosti, ki si trdo delali, ustvarili domovino, danes pa jih je globoka država ogoljufala za prigarano penzijo! živijo v bedi in tako življenje privoščijo tudi ostalim! res globokoumne misli tomažek!

  • sloustava

   Ojoj, mali Tomazek, Ojoj! Vec kot ocitno dejstvo je, da ne poznas clanov in clanic, simpatizerjev te stranke. Verjemi, da je vec kot polovica mlajsih od Lude Mile in tretjina rosnih 30! Edino ta stranka skrbi za podmladek, ZA Slovenijo, tudi celo za tvojo rit. Sicer nehvalezno, laznivo in ludomilsko kucanovo, a vseeno, ta stranka ne dela razlik! In vodi jo Drzavnik. Ne Kucan! To pa Kucana pece….in medije tudi!

  • WISKY 1000

   To pa nič ne drži

  • MižekFiga

   Kdor Tomažu pritrjuje je “vosu”!

 • Anton

  Vasle ne trudi se argumentirati z logiko in matematiko, ker ti levaki preproste ne razumejo, oni razmišljajo drugače, oni štejejo drugače

  sarkazem press

 • VERRZIFIKATOR

  Milko Janežič

  MATERE MILE TOŽBA

  Srečal sem jo, ubogo mater milo,
  ko pred pragom je jadikovala,
  gnev in bes od sebe scela dala,
  milo se mi je ob tem storilo.

  Ni povedala, da nje sinovi
  so čez prag jo vrgli, mater staro,
  odslovili kot odvečno šaro,
  da med njo in njimi so zidovi.

  Je nad drugim raje potožila,
  saj pred lastnim pragom je boleče,
  se pridušala je prav skeleče,
  zdaj zapečkarica mati mila.

  Da gospodarica ni več danes,
  ni sinov in vnukov okrivila,
  ampak v zmedi spet je mati mila
  vpila, da je krivec sosed Janez.

  Kdo bo revici lahko pomagal,
  ni bilo mi jasno, kot ni tebi,
  vsak le najprej naj začne pri sebi,
  sicer v duhu kakor ta omaga.

  • Vesna Kovač

   Sedi,5 !

 • von Rhein

  Kdo in kakšna politična lutka Je L.Novakova pokazala,da s svojim oblazinjenim zadkom greje dva stola,ko je bilo glasovanje o “zapiranju” arhiva. Kot je videti na njej, od takrat dalje dobiva poseben dodatek na prehrano.

 • sloustava

  Poznam ustroj NSI od blizu! Tole, kar je zapisal G. Vasle je minimum od minimuma. Kucanove lovke so se daljse…., povsod! Ni Luda Mila edina, so direktorji…

 • tasilo

  Ne vem, zakaj se mi zdi, da ima Ljudmila včasih podobno bubikopf frizuro kot Milojka Kolar Celarc.

  A med njima je vendarle razlika; MKC si lase farba s segedinarjem in joto, Ljudmila pa z vampi in ričetom.

  • von Rhein

   Opažam še eno razliko.V teži po kg.

 • opazovalec

  “Številke pa so neusmiljene, ker so neoporečna dejstva! Janša se ni
  zameril 222.042 volivcem, ki so njega in stranko izvolili in so zmagali.
  NSi je dobila 63.792 glasov, kar pomeni, da jo drugi sovražijo.”

  O sveta preproščina novinarja z nekdanjega kmečkega glasa. Če nekoga ne voliš še zdaleka NE pomeni, da ga sovražiš. Predlagam pa, da se na naslednjih, verjetno kar kmalu, volitvah uvede tudi glasovanje koga nočete videti pri koritu. Pa da vidimo, kdo bo ta junak. Vse javnomnenske raziskave namreč kažejo, da je ta grdi raček kar oni relativni zmagovalec, s katerim nihče noče v koalicijo. Njega resnično “sovraži” ali bolje rečeno zavrača preko 50% Slovencev.

  • sloustava

   O, sveta preproscina. Zavraca kar 50%, pises! Od kod pa tebi ta podatek? Torej vsi, ki niste sli na volitve, sovrazite Janso. O, sveta preproscina, tipcka, ki se ima zapoznavalca! Umiri svojo mozgansko celico in ji dovoli, da se zbudi v nov dan….ti se sanjas!

   • opazovalec

    Javnomnenjske ankete kažejo, da okoli 50% ali še več volivcev zavrača IJJ. Primer so ankete priljubljenosti politikov. Po dolgem času se je IJJ uspel obdržati na lestvici, do sedaj je vedno izpadel. 25% podpora vernikov je pač premalo za splošno priljubljenost, česar se zaveda tudi bivši komunist.

    Nikjer nisem omenjal abstinentov, to je tvoja izmišljotina. Toda že nekaj volitev je bilo za/proti IJJ in rezultati so znani. Relativni zmagovalec si s svojo “priljubljenostjo” trenutno nima kaj pomagat. Sem pa repliciral na to, da vsi, ki niso volili NSi, SOVRAŽIJO to stranko. Novinarski cepec s Kmečkega glasa ni niti pomislil, da so glasovi šli drugam, kar pa ne pomeni, da jo SOVRAŽIJO. Sam je nisem volil, pa vendar je ne sovražim, zavračam pa politiko ene stranke, točno iz razlogov, katere je navedla bivša predsednica NSi. Nikomur pa ne oporekam vere v nekoga ali nekaj, samo potrebna je trezna glava, da se ve kolko je ura.

    • sloustava

     Ankete, pravis, oz.pises. Kako je mogoce, da mi, ki volimo SDS, ne potrjujemo Drzavnika Janso za predsednika? Naj ne bi bil med nami najbolj priljubljen? Ojoj, sveta preproscina, zbudi se!

     • opazovalec

      med vami je že priljubljen, o tem ne dvomim. Ampak vas je le 25% aktivnega volilnega telesa. Še >25% potrebujete….

     • tohuvabohu

      Kdo pa je bolj priljubljen? Ajde, da te čujemo in se malo narežimo …

  • WatsonForus

   če ne razumeš posanja , ti pač ni pomoči. To je pač razlaga na način Lude Mile

   • opazovalec

    Jaz res ne razumem posanja. Škoda časa za debate s polpismenimi verniki!

  • WatsonForus

   ah , pozabil sem : kerih 50 % a tistih ki niso šli na volitve ? O sveta preproščina – opazovalca !

  • tohuvabohu

   Spregledal si, siromak mentalni, da levaki vsi po vrsti nabijajo, da 90% (ali nekaj gor ali dol) Slovencev sovraži Janšo. Vasle je tukaj prignal vašo blentavo logiko do absurda. Zakaj bereš besedila, ki jih ne razumeš?

   • opazovalec

    S faliranimi študenti ne debatiram. 90% si si pa spet zmislil, sam sem bolj skromen pri dobrih 50%. Pa vesele nabijaj v svojih medijih, ki jih nihče ne jemlje resno!

    • tohuvabohu

     Nič si nisem izmislil, tako pišete rdečkarji.

 • jovan jovan

  Milka ima prav. Gospa s hrbtenico. Sektaši, ki pljuvate po njej samo potrebujete njene trditve. Ja, ljubljeni vodja ima močan vpliv na ovce.

  • tohuvabohu

   Samo spomni se, štor zarukani, kako ste jo zmerjali z Ludamilo. Danes ji pa v rit lezete, teledirigirani ubožčki.

   • jovan jovan

    vosu, pejt ven. Get life!

    • tohuvabohu

     Še en res prepričljiv argument, ni kaj. Si kaj ponosen nase in na svojo dresuro?

     • jovan jovan

      vosu,Štor te je naredu, zarukanega. Kdo pa smo to “mi”, ki naj bi gospo Milko zmerjali?! Razen sektašev….Get life! Visiš na tem portalu kot drek v greznici na Trstenjakovi. Sicer ti pa tudi frišen luft ne bi pomagal…..

 • WISKY 1000

  To babše ludamila še računat ne zna

 • Delta

  Če bodo nekateri pomembni člani v NSi malo manj emocionalni, bodo danes lahko kaj hitro ugotovili, da v primeru podpore Šarčevi vladi ogrožajo svoj prestop parlamentarnega praga na naslednjih volitvah. Nobena stranka, ki ni ujetnica nekih zunanjih interesov, ne dela samomora. Bomo torej videli zvečer, ali je NSi samostojna stranka, ali članica pakta F21/Golubič.

 • tarantela

  Nisem ravno podpornica NSI, vendar je ravno Novakova popeljala stranko do večjega uspeha. Ko je vodstvo prevzel Tonin, je stranka dobila manj glasov kot prej, ko jo je vodila Novakova.

  • čopkovseved

   Draga moja , v EU je odšla s podporo Janše, torej koristolovka!

 • čopkovseved

  ¸Ljudmila je tipičen primer tako imenovanih farških ljudi, ki v resnici niso kristjani ampak zaradi okolice čutijo močno potrebo po udeležbi pri sv. mašah. V resnici so pokvarjeni opravljivci, ki ocenjujejo vsako še tako malo napako soljudi ali pa sovaščanov. Vedno želijo biti pri koritu pa naj bo desni ali levi in biti glavni na vasi ali v mestu ! To so v resnici ljudje , ki zlorabljajo krščansko vero za svoj dobrobit

  • Lustrator

   Ni čisto tako, ej pa tudi delno res. Kolikor poznam zadeve, je med kristjani še vedno največ volivcev SDS-a, jih je pa glede na DEJANSKO vsebino (in ljudi, ki jo predstavljajo) še vedno nerazumljivo veliko na strani Nsi-ja, čeprav se praktično ne spomnem kdaj nazadnje se je ta stranka ODLOČNO zavzela za krščanske in slovenske vrednote, pa čeprav se kiti s temi vrednotami celo v svojem imenu. Za razliko od SDS-a, ki je praktično še edini branik slovenstva in krščanstva v tej naši rdeči jugosloveniji.

 • Demokristjan

  G. Tomazic je skozi zagovarjal Janso, ko je ta imel probleme po sodiscih. Kar je zapisal je pa cisto res in jedro problema. Jansa se je zameril prevec ljudem na vseh straneh.

  Ljudmila Novak je pa pogumna krscanska politicarka. Danes rabimo bolj jasno besedo proti Jansevi politiki, kot v preteklosti, ko smo mu zaradi okoliscin tudi morali bolj gledati skozi prste.

  • čopkovseved

   A krščanski tako pljuvajo po ljudeh? Janša je pokončni Slovenec, ki se v masi tujih pritepencov bori za obstoj slovenstva! Ti si pa levak in odpelji se na tebi ljube portale!

   • Demokristjan

    V politiki je vcasih potrebna bolj ostra beseda. Nista Jansa in Ljudmila skupaj na molitveni skupini. Tako da to je le malo drugace.

    Pravis Jansa se bori proti tujim pritepencem. Koga to mislis? Mnogi iz juga so krscanske in celo katoliske vere. Tudi z muslimani pri nas vecinoma nimamo tezav. Da moramo imeti pozitiven odnos do svojega naroda je ze res in tudi skrbeti za varnost v drzavi samo to ne izkljucuje humanosti in gostoljubja. Se spomnis kako pravi Biblija Bozjemu narodu Stare zaveze? Lepo ravnaj s tujcem v svoji sredi in spomni se, da si bil tudi ti tujec, ko te je Gospod resil iz suzenjstva v Egiptu.

    • čopkovseved

     Slovenci smo narod skozi tisočletno zgodovino in samo leva misel jo lahko briše! Jasno, krščanstvo pa nam je dalo identiteto in izobrazbo.

  • mginko

   Si toliko zavzet za tovarišico Ljudmilo, da ne boš razumel, da je tvoja pobožna tovarišica kukavičje jajce iz Murgel. No v Bibliji to ne piše, da ne boš iskal. Ampak pravi vernik bi dejal: Odpusti ji, saj “ve” kaj dela. (In za koga dela!)

  • tohuvabohu

   Čuj ti, debilček, vsak naj vodi svojo politiko v dobro Slovenije, ljudje bodo pa povedali, kdo jih bolj prepriča. S protijanševsko politiko stranka NSI ne bo prišla nikamor. Raje naj se vpraša, zakaj na volitvah dobiva tri do štirikrat manj kot SDS. Janša pri tem defektu nima čisto nič. Če bi bila NSI (pa tudi SLS) tako uspešna kot SDS, bi Slovenija lahko imela demokratično vlado, tako je pa še lep čas ne bo imela.

 • tarantela

  NSi je dobra stranka. Nisem njena simpatizerka, nisem verna, vendar je njihov odnos do drugače mislečih zelo korekten.

  • čopkovseved

   Drugače mislečim je mesto na levi strani in tudi tebi. In v čem si tako drugače misleča, objasni!

   • tarantela

    V tem, da se ne strinjam z nekom, ker je tako dobro za stranko in zato, ker moramo skup držati, torej nekakšen fašizem, pa naj bo to levi ali desni tabor.
    P.s.: fašistična je skupna ljudi, ki trdno drži skupaj, tudi če nima prav, ker nihče ne upa nič proti glavnim v skupini. To je nekaj takega, kot tesno povezano dračje v butaro (fascia). Tak znak, butaro s sekirico, so imeli Mussolinijevi privrženci

    • bednick

     butara s sekirico = tarantela s sekirico

     • tarantela

      Ne veš, kaj je butara.

     • bednick

      Butara – (slabšalno) smo rekli kakšni ženski, ki je bla bolj za zele tlačit kot pa za pogledat.

     • tarantela

      Tudi, vendar je v resnici to dračje, nasekano na primerno dolžino in tesno povezano v šope. Ponekod jih še sedaj sekajo in obložijo ob steno poslopja. pozimi z njimi kurijo v peči. Če kje zaslediš italijanski kovanec iz časa druge vojne, boš na njem videl tak šop dračja s sekirico.

    • čopkovseved

     Prodajaš meglo, si levičarka v srcu, javno priznaj, naj te ne bo sram ini ko se ti bo bližala zadnja ura, boš pa Boga prosila za pomoč!

     • tarantela

      Na oni strani ni nič, nada, niente, ništa!!! Osebno preverjeno!!! Levičarka sem pa toliko, kot Jezus, pravzaprav precej manj. On bi razdal vse svoje imetje, jaz pa vsaj PC ne dam, bi mi bilo pol dolgcajt.

     • čopkovseved

      Preverjeno in dokazano je , da so besede o moj Bog in ljubi Jezus največkrat izgovorjene, ko se ljudje znajdejo v situaciji, ko je ogroženo njihovo življenje ali pa jih mučijo bolečine! Toliko o tvojih osebnih preverjenjih. Pa pomisli ali si to kdaj izrekla! Si ne upaš!

     • tarantela

      Seveda sem to izrekla, saj nam je bilo to vcepljeno v glavo že od rojstva naprej. Zanimivo: tudi za partijo pravijo, da imajo nekateri vcepljene njene ideje in zapovedi, pa nisem še slišala o Tito pomagaj, o partija usliši me. He-he…
      Osebno preverjanje: bila sem na oni strani, nedavno.

     • bednick

      Po vojni je bilo veliko pisem naslovljeno na TITA, če lahko kaj pomaga.
      Mojemu stricu so rešili en njegov problem, potem ko je pisal TITU.

    • večni srb

     Vsaka banda še ni fašistična, če pa take skupine delajo za državni aparat, ki ga obvladuje par družin, potem je to zagotovo fašistična tolpa.

  • bednick

   korekten = ker mi paše

   • tarantela

    Na TV prenos sej DZ in vselej, ko so se oglašali poslanci NSi, je bil njihov odnos do soposlancev zelo korekten, tudi kadar se niso strinjali s kom. Povedali so to brez žalitev in sarkazma.

    • čopkovseved

     A misliš tudi na Milko, zate je izven konteksta Nsi. Tebi ni pomoči. Najbolje bo, da te ignoriramo.

     • tarantela

      Nisem je še slišala, da bi komu grdo govorila!

    • bednick

     Se pravi, če jaz povem nekaj brez žalitev in sarkazma, je to že argument.

  • tohuvabohu

   Teatralna, stranke se ne delijo na dobre in slabe, ampak na demokratične in mafijske (ki so pod vplivom botrov iz podzemlja).
   Vera ali nevera v politiki nima nobene vloge (vsaj ne v resnih strankah).

  • WISKY 1000

   Ha,ha,ha,ojoj

  • Lustrator

   In prav to je dokaz, da je Nsi slaba stranka. Oziroma dobra, le da ne za demokratični pol in njene pristaše, ampak izključno za globoko državo, ki ji je v interesu status quo in komuniste, da lahko tako lažje ciljate v eno in edino tarčo, ki vam še onemogoča 100% monopol.

 • antimur

  Dokler bo ta hudobna kučanistična kobila Novačka kakorkoli povezana z NSi, ta stranka nima prihodnosti, še več, bolj kot desna, se bo lahko opredeljevala za levo, toda ne kakršnokoli, ampak izdajalsko potuhnjeno združbo, ki počne vse, da Slovenija kot samostojna demokratična država ne bi zaživela, ampak delujejo v smeri želja Kučana in njegove levo fašistične, roparske bande. V kolikor je Tonin pošten in ni enak kučanistični podrepnik kot Novačka, Pogorelc ter še kdo iz te stranke, jim bo dal brco v tazadnjo ter se nehal pogajati z lopovi, ki so za=bali našo domovino do neprepoznavnosti in se bo boril z vsem svojim bitjem proti kučanistom, čeprav iz opozicije. Če pa tega ne bo naredil, je isto izdajalsko sranje kot Novačka in ostali, med zahrbtneže in izdajalce lahko prištejemo brez slabe vesti tudi Peterleta.

  • Mojca pokraculja

   Tonin bi ze moral izključiti vse tri farizeje. Priloznost zamujena ali pa je tudi on naslednji farizej. Peterletek pa lepo tiho!

  • Lustrator

   Prepozno – Tonin je že zdavnaj začel in tudi dosledno nadaljuje s Pogorelčevo in Ljudmilino retoriko, si pozabil na vse njegove izjave glede politika v zaporu, kučanove penzije, izključevanju možnosti povezovanja z SDS takoj po imenovanju na vrh stranke?

 • Hun

  Jansev ritoliznik Vinko

  • branči

   butasto, puhlo, plehko in prazno! to so levi komentarji!

   • bednick

    A ker ti ne pašejo?

    • branči

     beden si! komentar ima lahko svojo težo, tudi če ti ne paše, se sprijazniš z dejstvi! da pa leve amebe ne zmorete več kot enovrstični odgovor, pa tudi pove vse!

     • bednick

      Tvoj odgovor mi ne paše.

     • branči

      tudi, če ti ne paše, si še vedno si ropotulja, ki svoje mnenje vsiljuje drugim!

     • bednick

      Kako ti lahko moje mnenje vsiljujem?
      A si brez mozga?
      Aha, bog misli namesto tebe!

     • branči

      javno razglašanje svojega mnenja – kako se temu že reče!

     • bednick

      Svoboda govora.

     • branči

      pol pa nabolje, da greš v hyde park, tam te nihče ne bo razumel, ploskali ti bodo pa vseeno!

     • bednick

      Zakaj bi hodil v London, če imam pa tebe tukaj?

     • branči

      verjetno slišiš brnenje prazne glave, pa smatraš, da je to moje ploskanje

     • bednick

      A veš, da mi včasih res šumi v glavi.
      A tebi ne?

 • Anton

  spoštovana, eminentna stranka SDS je dokazljivo najbolj stabilna, najuspešnejša vlada v eri samostojne Slovenije, k temu pričajo predhodnje in aktualne informacije, levica je vsa razdrobljena, in če se vsi ti levaki skupaj vsedejo za okroglo mizo kot za časa kralja Arturja, vitezi,imajo komaj za eno dobro SDS, toliko o uspešnosti voditeljev levih strank, ki so vsi po vrsti radikalno nesposobni upravljati z državo, še svoje stranke ne znajo voditi. Skratka stranka SDS je velika zmagovalka državnozbosrksih volitev leta 2018, argumenti levakov pa so na ravni umsko prizadetega osebka s IQ-jem 70/< skratka na meji idiotizma.

  sarkazem press

 • Morala

  @Hun – Pa katastrofa ste…vse kar kdo napiše v dobro JJ, je za vas na levi-laž, ritoliznik,itd…komu pa vi lezete v rit oz. jo ližete?

  • Krtača 20

   Najkrajša knjiga v zgodovini: janševa dobra dela. Dve platnici in noter 1 prazen list.

   • lojze

    Pametnemu platnica knjige vse pove, bedaku komunistični manifest.

    • Krtača 20

     Vau kok s ti pameten, ni čudn da si janšist.

     • tohuvabohu

      Janšist si očitno ti. Kar naprej govoriš o njem.

   • WISKY 1000

    Ti imaš pa prazen zelnik,komunajzar

   • tohuvabohu

    Janša je za Slovenijo naredil več kot vsi komunajzarji skupaj.

  • WISKY 1000

   Kuckotu,komedijantu……

 • WatsonForus

  BRAVO Vinko !

 • Claudio Moro

  SEM DESNICAR! SDS CELO ZIVLJENJE! A DA NAJ GLEDAM KAJ DELAJO TI CRNUHI
  IN TI KOMUNISTI IZ MOJE
  DRZAVE??????????????????????????????????????????????????????? ✨✨✨✨✨

  • Prle

   Tipi kot si ti, sploh nebi smeli imeti države in to celo svoje.

   • lojze

    Saj je tudi ti nimaš, tisto v kateri živiš so ti tako ali drugače ustvarili drugi.

    • Prle

     Ti jo sigurno nisi ustvarjal.

     • lojze

      Glede na tvoje znanje slovenščine bi rekel, da moja domovina ni tudi tvoja. Lahko je le tvoje prebivališče, stanovanje, zatočišče, ne pa tudi dom-ovina.

     • Prle

      No ja, tudi tvoja slovenščina ni kdo ve kaj, verjetno niti osemletke nisi bil sposoben narediti v svoji domovini,ha,ha,ha.

   • Claudio Moro

    TI BOS SEL V PEKEL! KOMUNIST! PREKLETI CRNUHI!

    • Prle

     Le kaj bo rekel tvoj župnik, ko omenjaš pekel, debilna sds ovca,ha,ha,ha.

     • branči

      skrbi naj te, kaj bo rekel tvoj pop, razen če te ne sponzonira grabljasta sekta.

     • Prle

      Branči lepo, da si skočil v bran svojemu partnerju Klavdiju, sigurno se ti bo zvečer v postelji oddolžil.

     • branči

      puhlo in prazno, kar je od tebe normalno! a zmoreš kaj več?

     • Prle

      Za tokle d’narja je to to.

     • branči

      puhlo in prazno! tle gor se nihče ne pogovarja od denarja! aja, plačan si za komentarje, pol, te pa čist razumem in ti prav nič ne zamerim. služba je služba, pa ni važno kolk je plačana!

     • Prle

      Jebi ga, zate je puhlo in prazno, za nekatere pač ne. Še vedno ne vem, a sta partnerja s Klavdijem a ne.

     • branči

      važno, da vemo, da si plačan seronja, ki tu serje klamfe! vsaka stvar ima svojo ceno, pa tud če nikoli ne zveš, kar te zanima!

     • Prle

      Ti si toliko večji seronja, ker to počneš iz prepričanja, da imaš prav. Si pač samo eden izmed hlapcev Jansharija.

     • branči

      da delaš, kar delaš, je tudi stvar prepričanja delodajalca, sicer ne boš dobil plače! se pa odloči, kaj je večje sranje: da si plačan zato ali si v to prepričan? ajde seronja, da te mama vidi, pa pohvali za tvojo pokončno držo!

     • Prle

      Seronja razlika med nama je ta, da sam razmišljam s svojo glavo, medtem ko ti slediš ideji politika, ki je večni luzer.

     • branči

      tud osel misli s svojo glavo

     • Prle

      Hočeš reči, da nisi osel, res je saj si vendarle ovca, sds ovca.

     • karpelec

      Včasih posodiš glavo nekomu drugemu, da ti napolni baterije.

     • WISKY 1000

      Prle je zaposlen na 24 kurnik

     • WISKY 1000

      Budala rdeča

     • Prle

      Ovca bela zblojena, hik.

     • tohuvabohu

      Le kaj boš rekel ti, ko ti bo vžgalo, da te nateguje rdeči provokator.

   • WISKY 1000

    Prletu pa nebi smelo sonce sijat,še teme je škoda zanj komunajzarja

    • Zgornji

     AAAMEEENNN !!! ! !!!

   • von Rhein

    Egoist.Ti imaš dve in si državljan po lastni potrebi.Državljan tiste,ki ti da več.Trenutno slovenski zaradi socialne podpore.

 • Zora

  Pejd v penzijo Vasle. Ljudmila ima prav ko pravi da JJ uničuje svoje koalicijske partnerje, tudi s pomočjo pisunov na nori24. Kje drugje bi korektno politačarko zmerjali s terminatorjem. Vi ste res čist zgubili kompas.

  • lojze

   No, če je Nova24 po tvoje nora24 zakaj pa jo gledaš in bereš. To je konec koncev tvoja osebna odločitev. Res si izgubila kompas (ta ti pelje na levo, na levo, popravljam na levo, na levo)!

   • Puki

    Čudimo se, Lojze, čudimo od kje toliko sovraštva

  • Aron

   Je Stalin dopuščal konkurenco v partiji?

  • Jožef

   Blokiranih uporabnikov Nove je vsaki dan več in bojim se, da ne bom mogel videti več nobenega poštenega komentarja. Kljub temu vas bom g. Zora moral blokirati. G. Vasle je eden redkih slovenskih piscev, ki nam popestri dan z oznanjanjem resnice na sarkastičen ali komičen način.
   Zato naj živi Slovenija,
   naj živi JJ
   naj živi krščanski slovenski živelj,
   naj živijo svobodni pisci, kot je gospod Vasle,
   živite in pišite tudi vi Zora, vendar vas jaz ne bom več prenašal na mojem računalniku.
   Adojo, ker ste blokirani.

  • Dragan Krstič

   Zoro, Zorice, tebi pa kompas očitno kaže proti jugovzhodu.

  • Mare Kranjc

   Levičarski papagaj, ali lahko natančno opišeš vsaj en primer “uničevanja koalicijskih partnerjev”? Da ne boš ponavljal naučenih levičarskih fraz, ki so ti jih levičarski izrojenci vlili v tisto luknjo, ki jo nosiš na vratu. Vsaj enega, prosim.

   • Krtača 20

    Zakaj bi on dokazoval? Ti dokaži kontra, ker vse kar smo mi do zdaj dokazali je, da ste desni notorični lažnivci. Noben več vam ne verjame.

    • šrauf

     V tradicionalnih levih volilnih okrajih ste levičarji množično podprli njeno pokončno,načelno držo..ha,ha…

  • WISKY 1000

   Luda mila je prava za v štalo.

  • macon

   Priklonila se je realnosti leve režimske stvarnosti in to kaže vsaj sistemskega konformista, če se že drugače ni umazala s kriminalnimi dejanji. Take ljudi je težko spoštovati, ker kolaborirajo z režimskim kriminalom.

  • Lustrator

   Si sploh prebral kolumno? Ker tule trosiš identične neumnosti in protislovja kot Ljudmila. Kako hudirja je lahko predsednik ene stranke kriv za polom druge stranke, čeprav je prav tista druga stranka tista, ki se napadalno zaletava v prvo?!

 • Dragan Krstič

  Saj je razumljivo zakaj LudaMila navija za levo vlado. Samo v tem primeru se ji obeta biti ministrica in to ministrica za Slovence po svetu.Samo tega se ne zaveda da vsaj v Argentino ne bo mogla ker jo bodo tam popljuvali. Je že bil tam enkrat ambasador iz SKD, ki je gradil mostove, zdaj je v Vatikanu.

  • šrauf

   Ljudmilo tako kot še marsikoga jebe njen ego. Za arhivski zakon je trdila,da arhive odpira,ralnost jo demantira.Konfrontacija z SDS ji je prinesla malce medijskega ujčkanja in hinavskega trpljanja po ramenih levih trolov. Hladen tuš so bile predsedniške volitve,kjer se je izkazalo, da srelja mimo. V svoji samozagledanosti,pa za polom krivi SDS,ker je niso samoumevno podprli in šli na volitve s svojo kandidatko,na koncu pa obe pogorele.

 • Poštenje velja

  kmetica ostane kmetica.
  pokvarjena lažnjiva tercjanka!!!

 • Krtača 20

  Kako vas boli desne…. Vi se kar še naprej zaletavite kot muha v vetrobransko šipo. Mogoče vam bo pol odleglo.

  • WISKY 1000

   Luda mila naj gre krompir skapat

   • Krtača 20

    Ona ga bo! Jajo bo pa sam govoru kako ga je, naredu pa ne bo nič.

    • Puki

     On bi pomfrit. Pa hamburger. Pa igračko….

   • Robi Hocevar

    NSi je že bila v Janševi vladi in ve kako so morali samo prikimavati velikemu vodji.

    • Lustrator

     Misliš Kučkotu?

   • Zgornji

    Škoda krompirja, ker bo ves zgnil če se mu ta ČAROVNICA približa !!! ! !!!!

  • garfi

   kje boli

 • večni srb

  Največji problem slovenskih oligarhičnih oblasti, ki bi radi zgledali podobni Putinovi Rusiji je, da religija pri nas nima svojega glavarja ampak vse katolike povezuje papež, za razliko od ruskih pravoslavnih popov, ki ubogajo edino rusko cerkev in s papežem veze nimajo. Tako imamo zdaj svojega najbolj priljubljenega Putina,ki ga v resnici nihče ne mara in krščansko stranko, ki posluša na vodila iz Vatikana.

  Namesto sinergije državne in cerkvene mafije, smo dobili nacionalni motor slaboumja, represije in nazadnjaštva, ki nas razdvaja, slabi in onemogoča srečo, torej ekstazo življenja, ki je pač optimalna v danem naravnem in geopolitičnem prostoru.

 • УДБА

  Kronični alkoholik, krivi druge za neuspehe in neuspela podtikanja Velikega vodje kulta Janše. :)

  PS: Svetujem vam, da se udeležite AA sestankov. :)

  • branči

   v vinogradu maš čuda boga. od kozumare je pa odvisno, kaj uporablja. da pa je rdeča peronospora najhujša za dober pridelek, pa vsak vinogradnik ve!

  • WISKY 1000

   Vozi kuči u ruđen kraj mujo

   • УДБА

    To Srbine. Pričaj svojim maternjim Srpskim jezikom. :)

    PS: Bilo kuda, Srbi svuda. :)

    • branči

     ob savi je kar precej praznih deves, ki se jim reče vrba!

     • УДБА

      Enkrat ste že “probali” nas uničiti. Pa smo napolnili slovenske jame z vami. :)

      PS: Ne želite si “reprize”. Zato, ker bi bila 100-krat hujša. :)

     • branči

      edina jama je greznica v tvoji glavi!

     • Beno

      SOVRAŽNI GOVOR…………….SOVRAŽNI GOVOR…………….SOVRAŽNI GOVOR…………….

    • von Rhein

     Tebi moram še posebej napisati tisto kar sem že mnogim drugim. tako…okoliščine so nanesle,da sem pogosto obiskal Beograd,Kragujevac,Kraljevo in še nekatera srbska mesta.V pogovorih sem pogosto omenil,da je v Sloveniji veliko število Srbov.In odgovor…”to što je došlo kod vas je u glavnom ološ”.
     Kasneje sem ugotovil,da je bila to resnica.

     • УДБА

      Vi ste obiskali….? Vi dlje od vaške trgovine-“oštarije”, niste videli ničesar. :)

      PS: Danes je lepo vreme. Svetujem vam, da začnete kidat gnoj. :)

     • von Rhein

      Ko se bom lotil predlaganega dela boš na vrsti.

     • Jovo Jamnica

      Butasto. Take izjave so plod zafrustriranih in škodoželnih Srbov, ki niso meli jajc zapustit svoje ognišče. To pa zato, ker niso zaupali vase. Kako bi zvenelo, če bi mene Nemec v Nemčiji vprašal po Slovencih, ki jih srečuje tamkaj??? In jaz bi mu odgovoril, da je to pač slovenski šrot…

     • von Rhein

      Ah,bejž no. Malo se potrudi pri vzrokih za selitve.So se Slovenci v Nemčiji vsilili v državne organe,v policijo,vojsko,univerze.So Slovenci kdaj zahtevali svojo stranko?In tole….tega nisem slišal v Sloveniji…v Srbiji od ljudi za katere ti ne bom omenjal škodoželjnosti.Popolnoma v aut si poslal mnenje.
      Pa ne omenjaj mi državljanstva.

     • Jovo Jamnica

      ja. Spomnim se enega Globočnika.

     • von Rhein

      Ja,vsak se lahko koga spomni.Samo spomin je treba aktivirati. Mislim,da ni bil to izziv za debato o zločincih.

     • Jovo Jamnica

      No ja. Preblisk sem pač dobo zato, ker se je tudi Arkan rodil v Sloveniji. V Brežicah namreč.

     • von Rhein

      Lep primer si navedel kakšen je produkt,ki ga ustvari ološ (gamad).

     • Hun

      nacionalisticno srbskega, crnogorskega…olosa je prislo z vecino pridnih delavcev, ki so ti zgradil lastno hiso, ceste, sole, bolnice…
      Tistih nekaj procentov nacionalisticnega olosa je dobil knjizce v firmah in so odpeketal v svojo rodno otađbino..zdj se spet vracajo v Slovenijo garat za 3.5€ na uro..
      Edin nacionalisticni olos v Sloveniji je nekaj orocentov ljudi k komentirate tu gor..Jansaevi privrzenci niso vsi nacionalisticna olos..tu gor vs je pa kr nekaj..

     • von Rhein

      Cariniki,policaji,fuzbalerji in partijski sekretarji meni niso gradili hiše. Wickser.

     • Hun

      teb jo je tiskalnik natisnu

     • Hun

      sam si bil v partiji..take pizde ste dins najbl glasne

     • von Rhein

      Izgubil si živce in takoj postaneš agresiven. Izgubiš kontrolo nad seboj,postaneš za stopnjo,dve bolj polpismen in pokažeš od kod si se pojavil.

     • Hun

      tocno tko..eni nosimo srce drugi kamen…razum pa uporabljam za posel…
      enako velja zate ko omenimo kontra Jansi…te custva zjebejo

     • Darth Vader

      nacionalizem in nacionalna identiteta in konzervatizem je nova kontra kultura globalizaciji in mi to vemo :)

     • Hun

      nekaterim je znano kam je ta kultura pripeljala in kako so koncal nacionalisti

     • Luiggi

      Morda ne ves,da je Kraljevo nekoc bilo Rankovicevo,prosto po Ruskem systemu:”Stalingrad,Lenin grad itd!

  • Beno

   SOVRAŽNI GOVOR…………….SOVRAŽNI GOVOR………….

 • Demokristjan

  Ko je Janša na Twitterju sikal proti Ljudmili Novak je bilo pa vse v redu.

  • Darth Vader

   saj vidimo, da to ni bilo za prazen nič :)

  • Lustrator

   Ni problem Ljudmilev sikanju, problem je v sikanju neumnosti oziroma laganju in namerni sabotaži demokratičnega volilnega telesa, kar že leta uspešno počne Ljudmila, po novem pa njen naslednik Tonin.

 • Krtača 20

  Če je Janez Janša mož beseda, se bo upokojil kot politik. In mirno užival v blagostanju gospodarske rasti…
  “Če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast … potem … se jaz upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju”, je pred skoraj tremi leti javno obljubil Janez Janša. Slovenija od leta 2014 beleži več kot 2—odstotno letno gospodarsko rast.

  Toliko o janšotu. Požrl je besede, kot vedno.

  • Edi Puc

   … se bo upokojil kot politik…….ZAKAJ PA ?

   • Krtača 20

    Zato ker je tako obljubil: če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast … potem … se jaz upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju”

    • Edi Puc

     .. ahh daj no, toliko kot so nam lagali levičarji,…

     • Luiggi

      Mirkaj,da te ne bo krtaca po tazadnji,je sirkova in se kasen drat je v mes,je pa pac tudi nova!

    • Darth Vader

     če ane? vedno je ta če……in tebi, ki nimaš blage veze o ekonomiji, ti lahkomirne duše povem, da smo na poti v souverign default zaradi nezmožnosti poplačila dolga BDP, zaradi razpada EU in eura ter še večje prezadolženosti italije, španije, francije in tudi brexita, nas čaka obdobje hiperinflacije eur, ker je globalna javnost zgubila zaupanje v evropski socialistični eur…..kaj pa na to kaj porečeš malinovec? aja sej res….janša je vse to naredu :D

  • branči

   gospodarsko rast -10% potem pa +2%. očitno so zmage za vsako ceno enake tisti, kot boju za pitno vodo v venezueli!

  • boogin1

   Delam v sužnjelastništvu-beri “REALNEM SEKTORJU”. Znanci, prijatli,… kar jih poznam prav tako delajo v realnem sektorju. Pogovarjamo se in se čudimo, kje je pravzaprav ta visoka rast, ki je mi v realnem sektorju ne občutimo, nasprotno, pritiski delodajalcev se stopnjujejo, odpušča se za vsako malenkost, plače se znižujejo, odgovor delodajalca, če ti ni kaj prav, lahko greš, je dosti drugih, ki čakajo na tvoje delovno mesto.
   Kam si se izgubila famozna gospodarska rast v realnem sektorju ?
   Definicija levice oz. komunistične ideologije je razpolaganje oziroma delitev tujega premoženja in dohodkov.

   • milanček

    temu idiotu, “krtača” je brez pomena ugovarjati!

  • alojz

   Kdaj se bo ta fantastična gospodarska rast poznala pri penzionu?

 • Jaka Sraka

  preračunljiva, pokvarjena tercijalka

 • Slovenka

  Sirota.

 • Marjan Srebre

  Ljuda mila!Ni mi pa jasno,zakaj se med kristjane in v cerkev vrivajo člani-ce NSI,ki so brez vseh moralnih načel,poosebljenje zla,hudobe in popolne odsotnosti sočutja do sočloveka!!Da ne omenim članic šoštanjske NSI,ki jih poznam od blizu in njihovo delo!!

  • Zgornji

   Ja, zgleda da je za njih Krščanstvo samo Krinka za njihovo ZLOBO !!! ! !!! Žaaal.

 • Hun

  Jansev ritoliznik Vasle

 • Zgornji

  KAAAAAAAR FAAAAAAAJN JE ZLOBNA, NE SAMO MALO , KER VSE KAR SE ŠE NE VIDI SE SKRIVA POD ZLOBO … !!! ! !!!

 • Hun

  Jansa misli da mu slovenska oblast pripada…veckrat mu Bog pokaze da je navadn človk…in bo moral bit pokorn katolik kar oportunist nikol ni bil in nikol ne bo!

  • Peter Leskovar

   Ja ker je vseskozi na oblasi in mu kar pripada. Zadnje volitve so pokazale, da so levičarski ritolizniki krvavih komunističlnih klavcev močno izgubili na volitvah, pa ravno oni mislijo in njihovi priskledniki kretenski, da jim pripada oblast. Samo nekateri, če bi imeli dva milijona oči v glavi, ne bi spregledali, ker jim paše nedelo in zanj dobijo sredstva iz državnega proračuna. Hun, če ti kej ne paše, pol se svobodno lahko odseliš ali pa pojdi protestirat proti vladi. Sej je tvoja

   • Hun

    odselis se lahko ti v Avstrijo ce ti kj ne pase…vse ostalo nima smisla komentirat..se ne izplati

    • Darth Vader

     dej no, dej nas še mal razveseljuj s svojo širino…..ne še takoj obupat nad nami…..mogoče bodo pa tvoje besede zdaj kaj zalegle, če že do sedaj niso……

     • Hun

      budali sam samar zaleze

   • Darth Vader

    temu se reče samo nojev parazitski sindrom, kjer tlačijo glavo v zemljo in ne vidijo ničesar okoli sebe, mislijo pa, da čebodo zamižali, bo svet spet njihov :D pa ni več, socializem in komunizem in nacizem (hun je nacist in težek rasist tule med troli na forumu nove) so veliki poraženci zgodovine zgodnjega 21 stoletja :D oziroma baje dohtarji temu rečejo zanikanje realnosti in je v bistvu psihološki obrambni mehanizem človeka…..kot recimo pri dogodkih, ki se statistično gledano ne zgodijo velikokrat v življenju posameznika….recimo udar strele, kot je bilo na Bledu zadnjič……če bi vas udarila strela in bi bili še toliko pri sebi da bi lahko poklicali na pomoč po telefonu, in če bi poklicali kakšnega prijatelja, bi vam dejal, da se nehajte delat norca, ker nebi verjel, da je to možno :D in to je psihoanaliza povprečnega radikalnega levega fašista….kot je hun recimo :D

  • garfi

   ti misliš, da komunajzli oblast lahko vedno ukradete

   • Hun

    trenutno jo kradete jansisti na enak nacin kot komunisti

    • garfi

     Hun blefer

  • Darth Vader

   a se še kar zaletavaš? :D še nisi obupal? al Sorosova pipica teče naprej? do kdaj pa še misliš da boš?

   • Hun

    napusi se kurca jansistek…itak ste papki vsi po vrst..

    • Darth Vader

     veš kam so prišli nacionalisti? :) po drugi svetovni vojni so šli vsi lepo domov v svoje nacionalne države….narodne države :) največja nacionalistična država pokvadraturi na svetu je Rusija…..sledi ji pomoje centralnoplanska-trdo-komunistična Kitajska, ki je absolutno nacionalistična država ene rase, ki izvaja genocid nad okoljskimi narodi……potem je njekje še amerika, kanada, britanija itd…..no vi ste šli pa h kirurgu in si dal odrezat penis, dal ste si namontirat umetne joške in naredili ste si narkomansko luknjo v ljubljani :)

     • Hun

      japonsko si pozabil najbl zaprto druzbo..in najbl bolano obenem vse tisto kar si nastel najb obvladajo…
      ironija je to..da ne glede na vzgojo in genetiko…najbl zavedn nacist kot si ti fase otroka al vnuka pedra, tranđo, lezbaco..

 • Peter Leskovar

  Strinjam se z prvim stavkom…….da je prizadeta.

 • garfi

  presstuti rtv pravijo, da ni zamerljiva
  torej resnica je ravno obratna
  udbomafija vedno nekoga uporabi proti JJ in SDS

  • Luiggi

   Mislis tako,kot so ptica Brgleza?

   • garfi

    z več demokracije, kot je ona Hojsa

 • Beno

  Danes pa ste malo preveč zlobni, no.
  Ste se danes že pogledali v ogledalo ?
  In vi še mislite, da ste boljši ???

  Ne facias alteri, tibi quod minime fierei vis.

  • garfi

   ogledalo imaš razbito

   • Beno

    Oh, garfi, no…naj ti bo.

 • garfi

  OK… situacijo smo zapletli. Za Janšo, mislim.
  Ponosni Hinavec

 • Darth Vader

  ljudmila ima, kot vse ženske v politiki problem s hormonsko neuravnoteženostjo……po domače povedano, zaradi biološke narave ženske pač prihaja v menopavzo, tam so pa ženske podobne nadležnim insektom – komarjem, ki ob vsaki možni priliki pijejo kri pravzaprav vsakomur, ki jih da 2min časa…..in to je vse…..ostarela in zagrenjena baba, ki ne prenese poraza :) taprava radikalna levičarka

 • milanček

  brez olepševalnih besed, povejmo dejstvo, tovarišica ljudmila novak je kućanova prasica! Amen!

  • Edi Puc

   .. da te nebo TOŽILA :)

   • milanček

    ja, naj poizkusi, ji spravim ogromno množico pred vrata doma! Če je pokvarjena, hinavska, ji tudi Bog ne oprosti!

 • Endri Susilo

  Grozni komentarji. Potem se pa čudite, da vam šef ne more sestaviti vlade.

  • Olga2345

   Resnica pač boli. Na desni ne pristajamo na politično korektnost. Sveto pismo pravi, da nas (vas) bo osvobodila le resnica.

  • Slovenski štor

   S kom naj jo sestavi?Resna je samo SDS in pogojno NSI,drugo je škart.Dokler se volilno telo ne spametuje,je najbolje biti pameten,potrpežljiv in počakati.Levičarji(sredine ni!) se bodo tako in tako potolkli medseboj.Zakaj bi jim SDS pomagala k kredibilnosti?To ne koristi Sloveniji.Sloveniji najbolj koristi ozaveščanje in spametovanje lastnega volilnega telesa.Potreben bo čas in še veliko stroškov bo.Vsako učenje stane.Za tako “sranje” v Sloveniji sta glavna krivca samo dva: 45-let “komunizma” in njegovi dediči,danes se imenujejo leva sredina.Upam,da bo desnica vztrajala in ne bo popustila “levi sredini” ,da se z njo konsolidira.Sloveniji je to prava pomoč.Taktično ignorirati “levo sredino” in levico,da se utopita v svojem “govnu”.

  • sodnikisozločinci

   Kakšno korist pa bi imeli , če jo sestavi? Od morebitnih partnerjev v vladi tako ne bi dobil podpore za zakone, katere je predstavil v predvolilnem programu, tu mislim na pokojninsko in zdravstveno reformo. Za mene je bolje, da Janša vlade ne sestavi, me prav nič ne moti. Škodo od leve vlade bomo imeli vsi, NSI pa bo v primeru pristopa k Šarcu, na naslednjih volitvah izpadla iz parlamenta.

 • milanček

  nadaljevanje, peterle kot predsednik SKD, franc zagožen, bratje podobnik iz SLS, ja ti in še bi lahko našteval so ravno tako kućanovi pasji sinovi! Sram naj jih bo, golazen smrdljiva!

  • Tone

   In sedaj bi šel Janša s temi kućanovimi pasjimi sinovi delat vlado, če bi kateri hotel z njim. Sram naj ga bo, golazen smrdljiva!

 • SIMON ROZIC

  Gledam in gledam te leve spake,
  naštevam naštevam te leve “junake”,
  te duše prodane za gate posrane ,
  od partizanov in levih lisjakov !….

  Usliši Ljudmile ta angelski glasek,
  tanjši, brezbarven kot Cerarjev lasek;
  za grlo jo stiska Murgeljska driska,
  bolj kot hudiča boji se pritiska….

  Usliši Ljudmilo, brezbožno družico
  usliši nje sanje, naj gre k hudiču,
  izpusti iz kletke to staro devico ; -in
  ko srečava se, dam za pir in za pico!

 • Darth Vader

  administrator, dej prosim ne brisat teh enovrstičnih ultra-radikalnih levičarskih komentarjev,ki jih sekata hun in krtača20 :D mi umiramo od smeha k debatiramo z njimi klegor :D

 • Olga2345

  Bravo Vinko! Ime Ljudmila murglska pove vse…

 • if

  Ljudmila Novak in Tonin tudi sta verodostojnost izgubila tisti hip, ko sta podprla zatemnitev dostopa do arhivov.
  S to potezo sta podprla nedemokracjo.

 • Slovenec 33

  Zelo prav bi bilo, da bi v NSI izpeljali referendum o vstopu v tevosučno vlado.
  Bi točno vredeli koliko krtov imajo v stranki.

 • Sodni dan

  Vsi na kure Tonina gledat. Tut Krtača in tunek ter, leva banda tu gor.

 • KP

  Koga pa so spodaj brisal ,Huna?

 • Vlado77

  Absolutno ima kak kromosom postrani. Ne vem zakaj vsi mislijo , da je vsak komentar v desnih medijih povezan s Janšo če kritizira recimo Ljudmilo ali Tonina itd. Pa je ne mislite , da dobivajo navodila in jih potem celo ubogajo. Ko so jo iz izžvižgali je bil popolnoma spontan- nisem videl neke kretnje Janše. Seveda ne smemo pomisliti kako bi bilo če bi Janša očital nedemokratičnost v Nsi Popolnoma sem prepričan , da je Janša kasiral največ “batin” tako prek medijev kot sodišč , tožilstva in naravnih “zaveznikov” kot nihče drug. Ljudmila bi želela biti Janša oziroma prva dama desnice , ker ji ni uspelo.V resnici je svetlobna leta daleč. Zakaj Nsi ne pride niti čez 10% je popolnoma njihov problem. Zagotovo pa si SDS želi, da bi Nsi imela večji odstotek na volitvah. Ljudmila in ostali v tej stranki pa morajo pogledati kje so težave pri njih samih. Janša in SDS nima nikakršnega vpliva na dominantne medije

 • sodnikisozločinci

  To kar je Ljudmila rekla, da Janša gradi svojo politiko na delitvah in da deli duhove je bedarija na kvadrat in ena izmed velikega števila neumnosti, ki jih je v svoji karieri izrekla in ki so glavni vzrok, da se ljudje iz nje norčujejo. Naj pogleda še na levico, oni s svojimi nasprotnimi političnimi pogledi počnejo isto. Delitve so logična posledica različnih političnih prepričanj, šele če bi vsi enako mislili ne bi bilo delitev, pa tudi večstrankarskega sistema ne. Ljudmila, s svojimi izjavami kažeš, da nisi sposobna za delovanje v politiki, si pa dobra žena in mati.

 • Get Smart

  Ko Ljudmila nabija LAŽI o Janši, ne gre za ne-umnosti, ampak govorimo o
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI umnosti.
  Gre za LAŽI, poturancije = podtikanja, natolcevanja, blatenja …
  ki jih MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparat proizvaja umno, malo s svojim najboljš MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM umom na svet nje, v glavnem pa kopipastkajo kaviarŽIDO KOMINTERNISTIUČNE “umotvore”, ki so enaki povsod po svetu =
  = nov svetovni red = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  S pojmom ne-umnost v glavnem označujemo recimo jim blodnje bolnikov,
  ki govorijo kar nekaj v tri dni, tako se vsaj zdi umnim poslušalcem, ki ne morejo umsko sestaviti tistih blodenj v neko smiselno (umotvorno) celoto
  in jim torej ne moremo določiti vzroka in smisla.

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM “blodnjam” (beri LAŽEM, podtikovanjem, blatenjem …) pa zlahka pripišemo njihov DEJANSKI VZROK in smisel.

  VZROK je direktiva MURGL KOMUNISTIČKOG CENTRALNOG KOMITETA,
  smisel pa je “očuvanje tekovina MURGL KOMUNISTIČKE REVOLUCIJE” =
  = najmanj ohraniti status quo OKUPIRANE Slovenije,
  vsaj do tedaj, dokler ne izpolnijo zadanega cilja:
  “IZBRISATI SLOVENSKI NAROD z ZGODOVINSKE POZORNICE.”
  .
  Kot že veste oz. bi morali, SLOVENIJA in z njo SLOVENSTVO
  ni njihova opcija in je ne morejo smisliti.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
    detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
    sviranje kurtzu, prodajanje magle
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem,
    feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
    globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«