Pisma podpore in upora: Kratek kurz Kučanovega sovraštva

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Miro Cerar je res nekaj posebnega. Tako kot je odstopil on, odstopajo samo še afriški diktatorji – se pravi na reverz. V tem smislu je Cerar neuvrščen, ker njegovega odstopa normalno ni mogoče uvrstiti nikamor. Če odstopiš, pač greš, on pa ne – on ostaja še naprej in nikomur ne pride na pamet niti to, da bi ga imenoval predsednik vlade v odstopu. Ker to ni. On ni v odstopu, on je v resnici odstopil, dejansko pa ostaja. Ne me zdaj spraševati po psihiatrični diagnozi tega odstopa, ker je še veliko drugih zadev, ki bi jih bilo treba v zvezi z njim in s to medicinsko vedo obrazložiti.

Recimo, kako je Miro Cerar sploh postal predsednik vlade. Politično gledano tako, da se je Borut Pahor zameril Forumu 21, udbi in Milanu Kučanu “jaz sem te nastavil”. Ne zato, ker je finančno in gospodarsko državo spravil na kolena, Piranski zaliv pa v Savudrijsko valo, ampak zato, ker je premalo naredil za zaščito mafijskih poslov, ker nanje se res ne spozna. Kar pomeni, da Pahor države ni spravil na kant načrtno in hote, ampak ker je bil to rezultat njegovega znanja. Enako kot v primeru TEŠ-6, ko je zaupal, ne pa nadzoroval. Se pravi, Pahor ni imel pojma in še danes ga nima. Glede na znanje slovenščine gre po njegovi poti tudi njegov sin Luka.

Tako Pahor kot Cerar sta v resnici rezultat Kučanovega udbo-mafijskega krožka, ki na mesto vladajočih inštalira tiste, ki bodo najbolj škodovali ljudstvu. Kučan je namreč zahrbtni nevoljeni suveren v državi, ki ni bila njegova intimna opcija, in ima pravico, da se jezi na ljudstvo, ki mu je to storilo. Še posebej, ker je vložil ves svoj trud, da do države Slovenije ne bi prišlo in jo je dal razorožiti v najbolj kritičnih trenutkih.

Milan Kučan se je tako, zgodovinsko gledano, ljudstvu zelo dobro maščeval in to počenja še danes. Najprej je njegova udbo-partijska mafija inštalirala Janeza Drnovška, o čigar vlogi v skoraj dvanajstih letih vladanja največ govori njegov psevdonim Dirty. Ki mu ga niso dali nasprotniki, ampak njegovi LDS zavezniki. Viri pravijo, da ga je prvi tako poimenoval Mile Šetinc. Takrat so se tudi umazani kadri LDS inštalirali v vse pore žitja in bitja in ko je Drnovšek postal predsednik države, ker Kučanu ni uspelo, da bi to bil še v četrto (in je Dirtyju to smrtno zameril), je mafija prehodno inštalirala Toneta Ropa, enega največjih političnih zgub v slovenski sodobni zgodovini. Če odmislimo upor ljudstva, ki je kasneje na položaj predsednika vlade spravilo Janeza Janšo in desno koalicijo, se je Kučan s to katastrofo, ki je pretila tudi v naslednjem mandatu, odločil za Boruta Pahorja, ki ni dobro slišal, zato je bil preventivno zaradi vnetja ušesa opozorjen, da ne more solirati. Potem je prišlo do znamenite božje poti k Jankoviću, ki je bil natur butast in mu je Janša mimogrede speljal večino, račun za to pa so mu Murgle izstavile v obliki Klemenčiča in Viranta. In je Kučan vse stavil na Alenko Bratušek, o kateri ne bom rekel nič, ker bi to bilo nekavalirsko. Je pa smešno, da postane predsednica vlade ženska, ki je magistrirala iz tekstila, ki dobro vpija potenje, in ženska, ki je za vsako pot na tuje imela tri prevajalce. Vsega tega v knjigi “V svojih čevljih” ni, ker je o njej pisal za denar.

V glavnem, na naslednjih volitvah je kazalo, da bo Janša spet zmagal, zato so mu priredili sodno zabavo in ga spravili v zapor. In tako pridemo do Mira Cerarja, ki je dejansko postal predsednik vlade po afriško-diktatorskem zgledu: s konkurenco obračunajo na izmišljenem sodnem procesu in jo zaprejo. V parlament je Cerar v glavnem pripeljal del FDV-jevskih anarho-demokratov, ostalo pa je pobral s ceste in bo zdaj na cesto tudi šlo. V vladi pa je po lastnih izjavah imel dva koalicijska uda – Židana in Erjavca –, ki sta delala samo škodo, kar je smešno, ker za škodo v koaliciji so potrebni trije. Psihične motnje odstopljenemu Cerarju pa povzroča tudi sodstvo, ki mu je zminiralo drugi tir, saj je iz njega naredilo dvojno osebnost, ki mora biti za in hkrati proti zakonu o drugem tiru. Tako je Cerar postal živčna razvalina, ki niti pravne države več ne razume in ki očitno ne ve več, kdo je. Resnici na ljubo se je to z njim dogajalo ves čas mandata, pa tega ni opazil, drugi so pa kolegialno ali pa privoščljivo o tem molčali.

Zdaj Kučan svoje kadrovsko maščevanja nad ljudstvom išče v Kamniku pri tipu, ki o ničemer nič ne ve. Za maščevanje je pa več kot idealen. V rezervi je tudi Dejan Židan iz SD, kar bi bilo absolutno maščevanje, da bi za predsednika vlade dobili agrarnega komunista, ki je kot kmetijski minister uspel zatolči še tisto, kar je v kmetijstvu bilo dobro.

Vinko Vasle

 • karlina

  PIKA, AMEN-NI KAJ DODATI, KOT VEDNO SUPER DOBRA KOLUMNA, VSAKA ČAST.

 • osa

  slovenčki to ne razumejo, janša je lopov, ker je baje utaju ali ukradu 200 jurjev, jankovič, ki pa je ukradu 200 miljonov, ta je pa sposoben, njemu in njegovim sinovom rubijo hišo izvajajo prisilne poravnalke (še sodišče krade za jankoviča), jankovič pa oholo -BREZ SRAMU
  jaz sem zoran jankovič, kaj imam jaz z tem, mercator je gradil na truplih, sedaj propada, če bi bil jankovičev naziv manager leta zaslužen HOFER IN LIDL NE BI MOGLA ZRASTI V SLOVENIJI

  saj slovenčki plača ja tudi 500 € je nekaj, koliko pa je 1500 € pa slo venčki tok ne vedo in zakaj imamo 3x manjše plače kakor v avstriji to nespodobno vprašanje pa je ne boste postavili cmerarju, šarcu, kučanu, erjavcu, židanu,…
  hahahhihihhaH

  • Soave

   + + + + + + + + dobro pikaš ! Še naprej tako !

 • Anton

  Dej Vinko, kako ti uspe spisat tako ljudsko mojstrovino!!?? Hvala

 • AlojzZ

  Slovenčki imajo natanko tako vlado, kot jo izvolijo. In tako si tudi zaslužijo!

  • RATATA

   Si ti hrvatar?

 • VERRZIFIKATOR

  Edo V. Vnuk – Šultajs

  NE VERJAMEM

  NE VERJAMEM, bratci, v stranko takšno,
  in da kdo z madžarskim je priimkom
  ustanóvil jo kar za ovinkom,
  zopet za natego tu gre kakšno.

  NE VERJAMEM, da bi jo popihal,
  v Bruslju da odprl bi pisarno,
  mi deluje vse preveč bizarno,
  da bi po Evropi se potikal.

  NE VERJAMEM, tole je računsko,
  matematično sploh nemogoče,
  da popiha jo, ko mu je vroče,
  pa saj to je gangstrsko, vrhunsko.

  NE VERJAMEM, da se v slabih zgledih
  vrgel je možak po nas, Madžarih,
  ta se zgledoval je po barbarih
  in zgodilo se je pri sosedih.

 • moat

  Vasle, poglej. Karkoli napišeš ne bo pomagalo Janši. Slabo napisana kolumna, kot je ta, pa mu škodi, itak. Ne vem kje so te našli, res.

  • Matrica

   moat….potem pa res ni čudno , da je stanje v Sloveniji takšno, ker imamo idiote tvoje sorte, ki takšno kolumno, ki je malo satirična, pa veliko resnice, zelo berljiva, proglasiš za slabo….seveda je zate verjetno lepo in dobro, dojenje in ležanje z psi…….z vsako takšno kritiko levičarji dokazujete zaostalost, tako v pameti, razgledanosti in časovno……butl….

   • moat

    Glej, takole je to z idioti in desničarji. Ko bereš poste takoj veš, kdo jih je napisal, saj te desničar vedno diskreditira in stigmatizira z umsko zaostalimi in udbomističnimi opazkami (beri frazami). Zelo malo je komentarjev, ki ti poskušajo pojasniti, da se morebiti le motiš. In to samo potrjuje, da ste dejansko nestrpni do vseh drugače mislečih. In vi bi radi vladali? Upam, da ne, res.

    • samotoje

     Glej, kar dolgo smo “ta desni, kolaboranti, domobranci, homofobi, šovinisti, ksenofobi” (komaj vse silne titule spravim med dva oklepaja) potrpežljivo čakali, da bo socialistične in komunistične ostanke vendarle srečala vsaj skromna pamet. Potrpežljivo smo čakali. In financirali razne “genialne” lopovščine. Naj skrajšam- zdaj pa smo res postali že nestrpni. Ker je čas za veliko zamenjavo. In ne moreš verjeti- ogromno nas je zelo nestrpnih. Več, kot si lahko predstavljaš.

     • moat

      Hja, lej, jaz nisem ne levi ne desni, toda, tudi levi so stigmatizirani z levaki, komunajzarji, udbomafijci ipd. Je pač tako, da levica že dolga leta prevzema primat, toda tako ni le pri nas, je tudi v drugih državah z daljšo demokracijo. Res pa je, da v EU prihaja čas desnice, prav zaradi mile migrantske politike levice. Morebiti bo ta čas znala izkoristiti SDS, kar pa sicer nič ne kaže, da bo tudi tako (pa pustimo to, zakaj tako menim). Jaz osebno iščem politično alternativo, ker sta tako levica kot desnica že imeli svojo priložnost, pa je po mojem mnenju nista izkoristili za dobrobit ljudi in države.

     • samotoje

      Pri iskanju te vrste boš pa potreboval veliko potrpljenja. In veliko časa.

     • moat

      Hja, nekaj časa mi je še ostalo, no upam vsaj. Morebiti pa bo le kje kakšna alternativa prišla :).

     • Anthon

      Kdor izjavi, da ni ne levi ne desni, je po definiciji nereflektiran levičar.

     • moat

      No, saj to je bolje kot biti “reflektuiran” pripadnik nečemu, ali ne?

    • MižekFiga

     Tvoja ocena je izključno samo “Ledvična”!

  • caci

   spolno ritjo je lahko srati,VASLE

 • Joško

  Odlično povedano, ni kaj dodati. Zopet nastavljeno ogledalo LEVAKOM !

 • VERRZIFIKATOR

  Milovan Tučan

  AMATERSKO GLEDALIŠČE

  Hamlet v Mrduša bi Donja selu
  bil naravnost profesionalen,
  v primerjavi s tem, kako banalen
  je teater, ki je zdaj na delu.

  Eden naj bi bil za vlogo rójen,
  v zvezde so vnaprej ga že kovali,
  pa potem ga z odra z marš nagnali,
  češ da manekensko je zahojen.

  Zmanjkalo je profesionalcev
  zdavnaj jim za ljudsko gledališče,
  šli iskat so jih že na smetišče,
  našli tam peščico komunalcev.

  Pozitivca je igral smetiščar,
  kot bedaka brž so ga razkrili,
  neki frklji suknjico zašili,
  da bila je leto dni zeliščar.

  Travico rešitve je iskala,
  govorila je celo angleško,
  frcnili so z odra jo strateško,
  med statisti zopet je pristala.

  Konja za kraljestvo je obljubil
  režiser takoj zatem pritlehni,
  v svoji ihti rovtarski nenehni
  ljudski oder skorajda pogubil.

  Dal konjičku zdaj je glavno vlogo,
  češ če oče se po njem je vzpenjal,
  se še sin kot Hamlet tam bo drenjal,
  tudi če potreboval bo drogo.

  Pa konjiček ni se ta izkazal,
  konjsko namreč je drugačno pravo,
  stresal vlogo naučeno z glavo,
  da s kokošmi blizu je, dokazal.

  Režiserju manjka zdaj streliva,
  Naj da kmetovalca v prvo vrsto,
  da izteše gledališču krsto?
  Drama je zelo nepredvidljiva.

  Tistih z levo roko brez možganov
  je preveč za cel teater v vasi,
  treba bo v sosednjo vas počasi,
  takšen eden je rezervnih planov.

  Pod gorami, tamkaj pod planino,
  bistra kjer z gorá se steka voda,
  tamkaj naj igralska bi usoda
  dala nam igralsko veličino.

  Že vnaprej je znano, da za vlogo
  Hamleta v balkanski vasi blatni
  ni primeren v sceni tej enkratni
  komik s svojo vlogico ubogo.

  Vaške vice zgolj doslej je pokal,
  vzpenjal se po brdih, serpentinah,
  porojen v balkanskih pač divjinah,
  drugo ni, kot v prazno slamo žokal.

  Ta bo Hamlet, druge ni rešitve,
  režiserček milo je zastokal,
  se potem od žalosti nalokal,
  saj odslej ne bo več zanj rešitve.

 • resnicaboli

  Tako ga je pač vzgojila njegova mama fant ne zastopi zakaj se sploh gre.

 • RATATA

  Visoko dvignjena bandierarosa ves čas ponosna plapola,
  zastavonoše govoričijo stare fore in obljubljajo privilegije,
  publika pa jim daje glas brez razmisleka
  in verjame vsem izgovorom za nazaj in obljubam za naprej.
  Kolobarjenje istih po diktatu istih pač.

  • dob

   Palestino Palestincem – Slovenijo pa jugoslovenarjem!

   • RATATA

    Ja, vse samo zato, da bo “mirna Bosna”.

 • macon

  “Zdaj Kučan svoje kadrovsko maščevanja nad ljudstvom išče v Kamniku pri tipu, ki o ničemer nič ne ve.”

  Hahahaha za tole in za ves zapis, ki ima res dober tok. Bravo.

 • pravapot

  Domnevam, da bo Kučan poskušal za Šarcem inštalirati za predsednika vlade Jovana iz Bačke Palanke, če mu že z Zoranom iz Saraorcev ni uspelo.

  • noričan

   na drugi strani bo imel Đurićevo za finančno ministrico

   • Soave

    a ?? Tvoje primerjave so pa zares na višini – noriške !

  • dob

   kučan bi bil neumen, če ne bi vztrajal pri Cerarju kot svoji izbiri. Cerar laže ko te gleda v oči, perfetktno se spreneveda in ne odgovori na postavljeno vprašanje. Niti enega svojega ministra ni žrtvoval pri interpelacijah, kljub njihovi fenomenalni nesposobnosti. Da ne govorim, da ne spoštuje ustavnih odločb. Ves čas pa ponavlja: mi smo vedno spoštovali odločbe US, vedno jih spoštujemo in vedno jih bomo spoštovali.
   Skratka, boljšega za kučana sploh ni!

   Hkrati Cerar sploh ne ve kaj dela, ta totalni pokvarjenec na očitke sploh ne odgovarja, kar nekaj naklada tja v tri krasne… kva češ bolšga za precednika vlade.
   Mislim, da bi kučan moral vztrajati pri njem in ga ne bi smel žrtvovati. Takega butca ne bo več nikjer našel.
   Cerarja lahko nadomesti le Cerar.

   • Olga_10

    Po Titu Tito!

 • mona lisa

  Ko vidim imena Kučan, Cerar, Šarec, Židan, Jankovič………….mi pride na misel beseda MAFIJA. Le zakaj neki?

  • noričan

   po vzoru Janša, Leljak, Lovšin, Lovše, Domen Zavrl : če so naši mafija, potem morajo biti tudi ostali. če so bili naši komunjare, potem so komunjare zagotovo tudi še drugje. če naši perejo denar v RSrbski, koliko ga potem operejo šele drugi. to je ta logika, po kateri razmišljaš.
   upam, da sem ti odgovoril, mona

  • caci

   manjka JANŠA

 • PIA PlA

  Vsak dober vodja ima okoli sebe ekipo odličnih posameznikov, ki mu pomagajo pri vodenju. Kučan nikoli ni iskal odličnih ljudi temveč pokorne, butaste in pokvarjene, zato tudi smo, kjer smo – čez glavo zapufani v komunistični greznici.

 • Soave

  + + + + + + + hvala g. Vasle.
  Sedaj mi je jasno od kje izvira izraz – instalacija !!!
  Veselo so jo vzeli za svojo tudi v umetnostih vseh vrst. Da se bolje sliši !
  Zanič roba zavita v celofan in seveda, z dobro reklamo.
  Tale vaš stavek, mi je pa najbolj všeč. . . . .
  ” Milan Kučan se je tako, zgodovinsko gledano, ljudstvu zelo dobro maščeval in to počenja še danes.”

  • Mojca pokraculja

   Tale stavek je treba nadaljevati. Ljudstvo kučan potrebuje zgolj za sintagmo “Sodba v imenu ljudstva”.

   • dob

    Krasno, Mojca!
    Ljudstvo je samo izgovor.

 • PIA PlA

  Pravkar sem videla po TV otroški parlament in Pahorja, ki je imel govor.
  Dejal je: “Bay the way naj vam povem ….

  Tip ne more biti več predsednik, ker na slavnostni prireditvi za mlade, ne govori v slovenskem jeziku.

  • tohuvabohu

   Cmero je pa rekel, učte se, učte se, dobro je, da se učite že v mladih letih.

 • rrrrr

  Ne bom pretiraval, če rečem: v tokratni Vasletovi kolumni je toliko analitičnega poznavanja Kučanove zastarele manufakture za izdelavo vedno novih in novih premierskih marionet za vodenje slovenskega be-be in me-ke-ke političnega absurda, kot ga ne zmore skupaj vseh dva tisoč novinarčkov na RTV. In hkrati toliko originalnega humorja , kot ga ne premore niti preostalih petnajst tisoč FDV kruhoborcev v Sloveniji…

 • dob

  Užitek brati.

 • lado

  Vse to blebetanje je v veter!! je treba na VOLITVE IN VOLIT SLOVENSKO DESNICO ,kot jih imajo države OKROG nas !!!!!! Pa nbenega palestinca ali balkanca v SLOVENSKI PARLAMENT !!!!!! LEVAKE VENEZUELSKE PA TJA POSLAT ,!!!!!!!!!

 • Rotar Jakob

  kurćanboodrešil z slovenistan ko bo kot musolini s petami v zrak odrešil slovence!

 • Ricardo Gonçalves

  Financiranje posojilo denarja za rešitev financne težave ([email protected])

  zdravo
  Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in placati svoj dolgov, kar me posojilo v višini 51,000 €. Objavim to sporocilo, ker je naredil dobro in želim, da se boste koristi za tiste, ki so v stiski. Vsepovsod je svoj email: [email protected]

 • diler resnice

  Slovenska tranzicijska epopeja, ki jo je Vinko Vasle v skrajšani obliki opisal, bo šla verjetno v zgodovinopisje z verjetno največ aferami v časovnem obdobju 27 let intezivnega prizadevanja določenih komi frakcij za oblast, od političnih prevratov, kriminalnih dejanj, zavajanja javnosti, montiranih procesov, do podlih obračunov na podlagi deskreditacij.Če se je Milan Kučan dogovarjal na Brionih o razdružitvi SFRJ, te intimne opcije nikoli ni uresničil doma, zlasti, ker je ta svojevrsten incest do bratske Jugoslavije nadaljeval doma v Sloveniji, jasno z široko podporo ideološko obremenjenih kadrov
  foruma 21 in raznih vplivnih pristašev, S.Hribar, D.Štrajna, J.Mencingerja in številnih drugih, ki so krojili in še vedno krojijo usodo RS.Vinko Vasle, je že v času delovanja v Danila Slivnika reviji MAG zaznal ta očiten nagib k tej opciji, ki jo je prinesel M.Kučan iz YU. To spoznanje je utrdila tudi knjiga D.Slivnika Kučanov klan, ki se je v končni fazi izkazala za dokaj relevantno, vendar jo mnogi še danes ocenjujejo iz povsem enoznačnega aspekta merodajnosti .Moramo pa priznati, da mu brez podpore dela apatičnega folka to nikoli nebi uspelo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!