Po predahu z Iranom NLB nadaljuje z balkanskimi posli

Miro Petek

Dominantni mediji so povsem prezrli drugo sejo Möderndorferjeve preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma, jedrske proliferacije in financiranja aktivnosti tujih obveščevalno-varnostnih služb v NLB, d. d., ter domnevnega pranja denarja v Novi KBM, d. d. Tudi najbolj zahojenemu blond novinarstvu bi moralo biti jasno, da so takšna zaslišanja le veliko blefiranje, kajti Möderndorfer je imel za to sejo priče naročene natančno na pol ure ali še manj, na 20 minut. 

Alenka Korče, ki je bila v času pranja denarja v NLB direktorica Sektorja za plačilni promet s tujino in je neposredno nadzorovala ter odobravala te umazane posle, je bila naročena 19. januarja 2018 ob 14.05 uri, njej pa je že čez pol ure sledil Draško Veselinovič. Igor Marinšek je bil naročen ob 15. uri, Aljoša Pohar ob 15.25 uri, Andrej Plausteiner ob 16.05 uri, Jelena Miloševič ob 16.25 uri, Nenad Novakovič ob 16.55 uri, Matej Krumberger ob 17.25 uri, Jasna Iskra ob 17.55 uri in dr. Marko Kranjec ob 18.25 uri. Popolnoma neresno, kajti za vsakega od teh bi potrebovali en dan ali še več. V poročilu o delu te komisije pa bo na koncu seveda zapisano, kako je komisija v kratkem času opravila veliko delo z zaslišanjem množice prič in takrat bo dobro, da se spomnimo načina nastanka in načina dela te preiskovalke.

Omara medicinskega brata Janija
Prvič, medicinski brat Jani Möderndorfer se ni potegoval za vodenje te komisije zaradi vzvišenih političnih ciljev odkrivanja vpletenosti nosilcev političnih funkcij v ta velik bančni kriminal. Razkritje vsega ozadja, povezav in posledic tega dogajanja v državni banki bi Slovenijo postavilo na zemljevid resnih držav, ki se bojujejo proti korupciji in kriminalu vseh vrst, vendar namera te komisije niti policije ni takšna. Komisija je nastala nekaj mesecev pred volitvami, da bi z raznimi manevri ovirala Logarjevo preiskovalno komisijo. Drugič, Möderndorfer  je s to komisijo stopil na pot prekrivanja bančnega kriminala, kajti omrežju, ki tudi njega vzdržuje na političnem površju in mu omogoča menjanje političnih strank, je bil to dolžan narediti. Vendar to še ni vse, kajti, tretjič, tudi v omarah predsednika te komisije trohnijo okostnjaki in tudi on je eden od tistih, ki bi si sicer želel, da bi ta poslanski mandat trajal večno, vendar hkrati že živčno odšteva dneve, da bi se že vse skupaj končalo in bi se zaprli bančni dosjeji. Pred impotentno policijo in sodstvom je leva politična elita povsem varna, le še skozi parlamentarno preiskavo – seveda v Logarjevi preiskovalki, ne v  Möderndorferjevi  – lahko pridejo na dan kakšne bančne malverzacije, zaradi katerih je naše življenje danes dražje in manj kakovostno. In pri mnogih akterjih umazanih poslov je veliko živčnosti.

Zaščitili so se z vsemi sredstvi
Živčnost pa je tudi v vrhu banke, saj je Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, ob dnevu odprtih vrat predsednika banke posegel po zelo nenavadni in grozilni retoriki. V nagovoru 8. novembra 2017 je govoril o destruktivnem ravnanju zaposlenih v banki, ker “konkretni podatki uhajajo iz te hiše” v preiskovalno komisijo ali v medije in dodal: “Zato bomo banko in vse nas zaščitili z vsemi sredstvi!” Tako je to v Sloveniji! In jaz zaradi svojega pisanja hodim na pogovore s kriminalisti, ki me sprašujejo, kje dobivam dokumente o pranju denarja v NLB, tisti, ki denar perejo, pa so nedotakljivi. Kajti gospoda, kot pravi Brodnjak, se je zaščitila z vsemi sredstvi.

Medtem pa iz NLB prihajajo informacije, da je ponovno velikanski odliv denarja iz bančne blagajne v Ljubljani v hčerinske družbe na Balkanu. Pri tem pa javnosti niti približno ni znano, koliko davkoplačevalskega denarja za sanacijo NLB smo od te bajne skupne vsote plačali za sanacijo podružnic NLB na Balkanu, za katere se od nekdaj ve, da so pralnice denarja za potrebe slovenske leve politične nomenklature in zato se na vse pretege bojujejo, da jih ne bi prodali.

Domačnost na srbskem parketu
Pred leti so bili razmisleki, da bi se NLB umaknila s srbskega trga, saj je bilo gospodarjenje te banke katastrofalno, vendar se je kasneje zgodila dokapitalizacija z denarjem slovenskih davkoplačevalcev in zdaj lahko nadaljujejo svoja balkanska posla. Branko Greganović, ki je predsednik izvršnega odbora NLB Beograd, je seveda tudi precej čustveno navezan na nekdanje glavno mesto Jugoslavije, saj je bil predsednik Zveze socialistične mladine Jugoslavije, na srbskem parketu pa je več kot domač.

Domačijsko in tovarišijsko upravljanje z NLB pa si seveda ne želi tujega gospodarja. S temi primerki, ki vladajo danes in se nam ponujajo na skorajšnjih volitvah, nas čaka le še kakšna nova sanacija te banke.

Miro Petek 

V članku z naslovom “Po predahu z Iranom NLB nadaljuje z balkanskimi posli”, ki je bil dne 9.februarja letos  objavljen na spletni strani Nova24TV.si, so bili objavljeni neresnični podatki o mojem delovanju pri NLB d.d., s čimer je bilo poseženo v mojo čast in dobro ime.

Nikoli nisem odobravala umazanih poslov. V članku zatrjevane kršitve pri mojem delu tudi niso bile ugotovljene v nadzornih postopkih. Ves čas delam strokovno, skrbno in v skladu s predpisi, v relevantnem obdobju pa sem izvedla tudi vse predpisane postopke obveščanja znotraj banke.

Alenka Korče

V članku z naslovom “Po predahu z Iranom NLB nadaljuje z balkanskimi posli”, ki je bil dne 9. februarja letos objavljen na spletni strani Nova24TV.si, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o delovanju NLB d.d. in o njenih zaposlenih.

Alenka Korče nikoli ni odobravala umazanih poslov. Ves čas zaposlitve na NLB d.d. dela strokovno, skrbno in v skladu s predpisi, v relevantnem obdobju pa je izvedla tudi vse predpisane postopke obveščanja znotraj banke. Prav tako glede v članku zatrjevanih kršitev pri njenem delu niso bile ugotovljene kršitve v nadzornih postopkih.

NLB d.d. ne pere denarja niti pri tem ne sodeluje. Prav tako so neresnične tudi navedbe glede sodelovanja NLB d.d. s podružnicami banke na Balkanu z namenom pranja denarja. NLB d.d. posluje skladno z določili Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter skladno v zvezi s tem izdelanimi smernicami Banke Slovenije in ima dobro delujoč in sodoben sistem notranjih kontrol na področju preprečevanja pranja denarja. Z njegovo pomočjo se zagotavlja uporaba navedenih predpisov v vsakodnevni praksi, kar je posledica vzpostavljene infrastrukture, katere del so tako organizacijske kot funkcionalne in informacijske rešitve, predvsem pa zaposleni.

NLB d.d.

 • Korenjak

  Nekoč, pred davnimi časi, za devetimi gorami in devetimi vodami…. sta se Janez Janša in Branko Greganović pomerila kot kandidata za predsednika Zveze komunistične mladine Jugoslavije. Že takrat se je dalo slutiti, kaj bo iz mladega Janeza nastalo: disident, ki je nastopil z nenavadnimi idejami (npr.: civilno služenje vojaškega roka, poveljevanje v slovenskem jeziku in podobne, resnično heretične izjave za takratne čase). Brezbarvni Greganović pa je kasneje in vse do danes ostal mafijski “kader v senci”: čeprav je javnosti dokaj neznan, je npr. vodil majhno slovensko podružnico Societe Generale vse do nakupa SKB… sicer pa je njegov profil javno objavljen na linkedin; vsa delovna mesta in funcije razgaljajo služnostnega aparatčika v službi mafije.

 • VERRZIFIKATOR

  Iz rubrike “Še pomnite tovariša?”

  Dani Modnik Dorflar

  MODERNA VAS – MODERNI CENTER

  Od nekdaj mislil je, da je moderen,
  čeravno ni imena sam izbral,
  na póta vedno nova se podal,
  sodobno biti hotel je ležeren.

  Kar videl kot moderno, vse je Dani
  venomer razglašal za napredno,
  modno kazal vsem se nezavedno,
  neopažen skoraj vse do lani.

  Dohtarska premalo je moderna
  pot mu v času izobraževanja,
  drugačna so vodila ga iskanja
  na pot, imenovano enosmerna.

  Poklicu dohtarskemu je podoben,
  tako je sklenil še v mladosti Dani,
  še bolj moderen, rekli so možgani,
  bolničarski, ki je bolj sodoben.

  Odločil se je fant za reševalca,
  šofiral reševalna bo vozila,
  v kliniko ga vedno bo vodila
  zavest, da v vlogi je krvodajalca.

  Ko drugi bo na poti kje omagal,
  bo vskočil Dani, kri bo žrtvoval,
  saj ne, da kak dobiček bi iskal,
  kot bolničar le šibkim bo pomagal.

  Začel je fant še v LSD-omami,
  zavedel se, kam ta odvisnost vodi,
  odvisnik tak lahko zares zablodi,
  ponudba druga ga zato premami.

  Bil potem kot Rh pozitiven
  v vlogi negativnega dajalca,
  nato pa je v maniri izvajalca
  postal na škarjice vse bolj odziven.

  Šiviljstvo del je namreč kirurgije,
  odprta rana krpa se s šivanko,
  šiviljo zdaj podpira, staro znanko,
  svoj obraz kirurško si zakrije.

  Bolničarstva sicer s tem ne skrije
  in potem ko ves je že porezan,
  naš ostane Dani nepovezan,
  v slogu pač ljubitelj mimikrije.

  Da se nepovezano poveže,
  zunaj kaj da zopet ne ostane,
  Dani spremeni ime si v Dane,
  smer slediti zopet se zaveže.

  Išče vas, kjer bi igral zdravnika,
  po moderni svoji spet navadi,
  kot obraz nov, svež, kot človek mladi,
  takšna vloga ga kar najbolj mika.

  Naj moderna najdena bo vas,
  tudi center temu njen primeren,
  tempo dela dohtarskega zmeren,
  kjer bo dohtar Dani nov obraz.

  Spet rešilca jadrno naskoči,
  vozi, išče, sem in tja zavija
  in ko bliža se mu polomija,
  glej, na mesto prazno Dani vskoči.

  Tam, kjer center stari je moderen,
  izgubili psička so, ki laja,
  tisto mesto Daniju ugaja,
  tam za nadomestek bo primeren.

  Brž pritisne Dani tipko Enter,
  prosi, da v skupino ga spustijo,
  lajavčka naj z njim nadomestijo,
  zanj da je samo moderni center.

  Center ta stoji v moderni vasi,
  klinika je to, kar najde Dani,
  vsi pogoji dela so mu znani,
  vodil stranke v dispanzer bo pasji.

  Je modernež, kože ki rešuje,
  dispanzerje vse doslej zamenja,
  reševati skrajno se napenja,
  kjer nemočno stroka obupuje.

  Ali tokrat je izbral kaj bolje,
  čas mu bo prehitro še pokazal,
  bržčas kmalu spet bo rane mazal,
  se pretvarjal, da je dobre volje.

  Ve, kaj kdaj je v trendu, tale Dani,
  če bo treba, bolne spet prenašal,
  za moderno delo to razglašal,
  bolničar, v usodo lastno vdani.

  • Soave

   ” Odločil se je fant za reševalca,”.
   In reševalec naj bi tudi ostal. Bil bi bolj koristen. Hm. . . ali pa tudi ne ?

   • KIKI

    Kakšen reševalec neki? …kahlonosec, navaden kahlonosec,
    saj v katerokoli stranko zaide, s seboj prinese samo kup dreka!

    • žogica

     Kdo to, jansha?, to pa nisem vedla.

     • KIKI

      Ah žogica, vem , da poskakuješ z vakumom v glavi!

 • RATATA

  NLB smo ljudje, državljani Republike Slovenije, ki nas je udba določila, da pokrivamo izgube.

 • tarantela

  A je še zmir “domnevno”? Pišuka, pa tak i raziskovalni novinarji! Kdaj boste dokazali, da je res, na samo domnevat?

  • m…Rta

   Nikoli nisi z ničemer zadovoljna. Ali si se že probala sama z novinarstvom, da samo kritiziraš ?

   • tohuvabohu

    Teatralna tukaj igra vlogo hudičevega odvetnika, hehe. Zato, da ostali lahko na njej brusimo svoje poglede. Hvala, teatralna, kaj bi mi brez tebe.

 • moat

  Kaj sploh počnejo te preiskovalne komisije? Nobenih koristi od njih, res. Ničesar, kar bi lahko dejansko razkrilo in zaključilo preiskovanje; pa ne samo tole o čemur piše 5ek. Bolj kot ne je to samo pobiranje davkoplačevalskega denarja. Pravi naslov za preiskovanje so organi pregona. ki naj bi zatajili, kot trdijo desni, levi pa, da nimajo ničesar za odkriti. Najbolje je, da NLB prodamo, ker odkrili itak ne bomo ničesar, preiskovanci pa bodo ponovno dobili visoke položaje v bankah. Samo o čemer bo potem 5ek pisal? To je zdaj vprašanje, res?

  • Soave

   Saj ravno zato te komisije nikamor ne pridejo. Splošna praksa pri nas. Tistega, ki kaj odkrije, preiskujejo. Teh nekaj mesecev bodo še preživeli, potem bodo pa zopet imeli mir.
   Janijeva komisija je pa poleno pod noge Logarju. Koliko trudi in izgubljenih živcev ! Kapo dol !!

   • Hun

    ameriske komisije so pa res odkrile in pozaprle vse politike in velke ribe organiziranga kriminala

    • KIKI

     Bebec, kakšna pa je primerjava Slovenije z Ameriko..Še
     malo pa se boš lahko primerjal samo še s Palestino, če nas
     še ta. ne bo prehitela! .

     • Hun

      amaterska nora24tv je na ravni palestinskih medijev…se strinjam…kuzla

     • moat

      Hmm, morebiti imaš prav, samo priznati jo še moremo (Palestino namreč) :).

   • moat

    Se strinjam tole s prakso, v stilu – če neki zadevi ne želiš priti do dna, ustanovi komisijo in si zmagal, res.

   • moat

    Se strinjam, tako z oceno komisij kot z metanjem polen, res.

    • Soave

     Hm ? Tisti – res – na koncu, je malo neprepričljiv ? Si hotel še kaj dodati, ali ne ?

 • althar

  Za to, da lahko udbobanksterji rečejo, da se nič ne spomnijo, sta dovolj že dve minuti. Preostalih 23 minut “zaslišanja” pa so potem porabili za pitje kavice na naš račun.

 • centurion

  Državno tožilstvo naj samo uporabi dokumentacijo,
  ki jo je namesto preplačane policije odkril g.Logar Anže.
  Že odkritega je materiala za 2000 let zapora za levo bando.
  Izključno LEVA provenienca.
  Leva pa tudi policija in pravosodje.
  Pa smo tam.

 • tzt

  Odlivi denarja v podružnice NLB po bivši bankrotirani yugi pomeni, da se pripravlja novi rop davkoplačevalskega denarja. Namreč na isti način se je izvajalo lastninjenje F21 v režiji kučana pred leti. Rezultat je večmiljardna rdečkarska lunknja.

  Hvala Bogu, da se je v razkrivanje pranja Iranskega denarja vključila tudi EU. Požar obljublja še aktivacijo FBI in posebnih tožilcev. Treba bo povečati kapacitete v Dobu, da za rešetke namestimo en kup levakarskih kleptomanov. Tudi tiste kateri so jim držali vreče in mižali na obe očesi. Klemenčič in Kos kmalu prideta na vrsto.

  • m…Rta

   Kar sami naj se futrajo, samo denar naj povrnejo z obrestmi.

   • tzt

    Seveda, še zaračunal jim bomo. vsak zvečer bodo imeli obvezno branje Biblije.

  • žogica

   Na Dobu je destinacija SDSa, gužva bo !

   • m…Rta

    Za žogice pa menda nameravajo zgraditi novega, z višjo ograjo, da ne bodo mogle preskakovat ograje. :)

    • tzt

     Rdeči modeli so votli in že vsi pokrpani. Ker je guma ruska, je že vsa v razpadajočem stanju in notorično pušča. Kot taka še na pločnik ne more skočit.

  • Hun

   seveda ce sami ne mormo resit..je treba cinkat FBI, FBI ma tok masla na glav glede teroristov da ne ves vec kdo spodbuja bol morilce..islamski muftiji al izurjeni jenkijevski agentje za spodbudo terorizma…

  • Ivan Friderik Novak

   Ne bodi naiven.
   Tudi desni imajo prste sladke od marmelade (nr. TEŠ 6).

 • primsek

  Branko Greganović je bil predsednik Komsomola ravno v času, ko je Janez, takrat še Ivan Janša kandidiral za predsednika ZSMS. Ker je bil zahojen in slabo izobražen kader, kar se vidi tudi pri citatih Kardelja in Luke Leskoška in Marxa v diplomski nalogi, ker je imel partijske vrednote, ki jih je SLO Komsomol že zavrgel, ni uspel v politiki. Ker je neizobražen, je dobil od svojih iz Prištine doktorat. Greganović se je tudi v tej časovni distanci pokaže kot bolj uspešen, predvsem pa manj psihotičen : nič nismo zasledili, da bi se mu prikazovali zabojniki s kruhom ali leteči sloni, da bi trdil, da bo odstopil z vseh političnih funkcij, če bo BDP več kot +2%, da bo odstopil, če bo pravnomočno obsojen in podobno. Mladinska organizacija je lažnivce in prevarante pravočasno izvrgla, ni pa pred njimi zaščitil svoje stranke Pučnik in je dobil svoje in umrl v tujini strtega srca

  • Ivan Friderik Novak

   Tudi sedaj je Ivan. (Tako piše v njegovi osebni izkaznici in drugih dokumentih.)

   • rubec

    Zgleda da si mu ga ti tudi primsek. Se je kaj sprimšek?

    • indijanka

     Aktualno: Duhovnost v našem vsakdanjem življenju … Si prebral ta članek v Demokraciji?

     • rubec

      Ne zmorem ker sem preveč uničen od prizorov otvoritve olimpiade. Če sem še v dvomih ali afrikanarji in arabci sploh spadajo v evropo sem sedaj za te korejske azijate prepričan da na Zemljo ne spadajo.

     • indijanka

      Nisem gledala. Nekaj sem brala in sem pozabila. Sem pa zadnjič spregledala dokumentarec o Južni koreji. Drugače se je pa moja zelo dobra prijateljica par let nazaj preselila na Kitajsko kjer poučuje angleščino. Tko, da razmišljam o obisku :). Pogrešam jo. Uživaj v olimpijadi…boš pa potem zapisal kaj alanfordovskega.

  • tohuvabohu

   Dobra informacija je temelj samoupravljanja, a ne, govedo rdeče zarukano.

   • baubau

    Odgovarjati pustim praznoglavcem ni smiselno;tvoje komentarje pa vzdevku navkljub radi preberemo.

    • tohuvabohu

     A imaš težave z njim?

     • baubau

      ne.škoda energije.

     • tohuvabohu

      Mislil sem težave z mojim vzdevkom.

     • baubau

      no,a nisi opazil,da ga znam prevest?

     • tohuvabohu

      Joj, res nisem. Bil sem pozoren na druge reči.

 • Štalmajster

  “bi Slovenijo postavilo na zemljevid resnih držav, ki se bojujejo proti korupciji in kriminalu” ;-)))))

  Dajte no, tak kot so v Ameriki banke “ameriške”, v Nemčiji “nemške” ……. toliko so v Sloveniji “slovenske”.
  https://www.youtube.com/watch?v=wMbw5X_eeJg&t=179s

  Sicer rahlo dvomim v strokovnost Janija Möderndorferja…….. Mislim, da bi Damjan Murko bil neprimerno boljša izbira. ;-))))

  • stajerc5

   Rahlo dvomis!?? No ja, tako je, ce se dva IQ-ja srecata na istem nivoju…

 • piko8

  Ta lufter mudadorfer je navaden mešalec DREKA!

 • Iva

  ModelDorfer dobiva DODATEK za vodenje te komisije od lanske ustanovitve. Do prenehanja dela te komisije (aprila se začnejo priprave na volitve) potrebuje dokazilo, da je delal. Torej je “profesor” kandidate naročil po “izpitnem redu”, rezultati pa tako nikogar od bivše in sedanje kontinuitete ne zanimajo. Prav tako ne zanimajo dominantnih medijev saj so jih okupirali vpleteni člani F21 in njihovi “sorodniki”.

  Slovenistan bo trajal dokler bo indoktrinirana javnost (volivci) verjela lažem vladajoče koalicije!

 • baubau

  balkanski neokomunistični gangsterizem

 • xtc

  Prodat ,čim preje.

 • DUŠAN ZALAR

  Ta model Jani KAHLA sploh nima izobrazbo (zdravstveni šolo) ima podeljen interni naziv bolničar
  ki ga podeljuje UKC najbolj lenim ritoloznikom v UKC ! sem ga poznal ko je paciente vozil z invalidskem vozičku .Ko sem ga že zagledal sem vedel ,da je pička KOMUNAJZARSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!