Politični stereotipi s pridihom Kumrovca

Miro Petek.

Kampanja proti zmagovalcem na letošnjih parlamentarnih volitvah še ni končana, nadaljuje se z drugimi sredstvi, pretežno z reciklažo laži, ki jih po slovenskih novinarjih povzemajo tudi tuji mediji. Če smo mislili, da pomenita The New York Times ali The Guardian pojem dobrega in profesionalnega ali celo preiskovalnega novinarstva, potem smo se motili.  Vsaj kar se slovenskih volitev tiče, so pristali na ceneno reciklažo slovenske medijske greznice, brez resne presoje, tehtanja dejstev in argumentov ter relevantne medijske in politične analize.

Proti SDS, za plenjenje države
Ta orkestrirana medijska gonja je seveda dobro načrtovana, vzpostavila se je v času, ko je postalo jasno, da bo SDS relativni zmagovalec teh volitev. Ne le blond novinarstvo, tudi malo bolj resni pisci in komentatorji so nenehno spraševali, kdo bo šel v koalicijo s SDS in kakšna bo prihodnja vlada. Politične nasprotnike SDS so nenehno silili v položaj, da so pristajali na teorijo izključevanja in na prisego, da z Janezom Janšo in SDS ne bodo sestavljali vladajoče koalicije. Sedaj taisti krokarji v zasedi čakajo, ali bodo te stranke pojedle besedo. Ohranjanje obstoječega je za mnoge v tej državi najboljše, elita ima odprto pot za nadaljnje plenjenje, pritlehni hlapci vseh vrst pa bodo še naprej zadovoljni z drobtinicami, ki padejo z bogato obložene mize ob koncu vsake roparske gostije. Le država Slovenija se bo na vseh ravneh še bolj potapljala.

Politični stereotipi duhovnih revežev
Politične stranke ter njihovi predsedniki so se nepremišljeno, mogoče tudi zavestno, spustili v to igro izključevanja, ki so jo diktirali mediji in z njimi povezana omrežja. Izključevanje SDS in Janez Janše je bil skupni imenovalec letošnje volilne kampanje. In takšno brutalno verbalno izključevanje ne pomeni nič drugega kot nestrpnost. Mogoče lahko razumemo stranke, ki so puhle in prazne ter razen izključevanja niso zmogle ponuditi trohice realnega in spodobnega programa, kar pa njihovega početja nikakor ne opravičuje. Stranke brez vizije so svoje pomanjkljivosti skušale kompenzirati z ortodoksno politiko BITI PROTI. In to povsem brez argumentov, zgolj na osnovi stereotipov. Politični stereotipi pa tem revčkom skupaj z blatom še vedno visijo s čevljev, ki so jih obuli še v Kumrovcu.

Žal veliko volivcev tega ni prepoznalo, namreč tega izključevanja, te nestrpnosti in arbitrarnosti v odločitvah BITI PROTI. Politična korektnost narekuje dialog in pogovore, ne pa zavračanje, kot smo mu bili priča pred volitvami in še vedno ne pojenja.

Vzpon ideološkega totalitarizma
Če bi leve stranke same sestavile vlado, in to ob dejstvu, da je relativna zmagovalka SDS, potem bomo lahko govorili le še o dodatnem vzponu ideološkega totalitarizma, ki temelji na eni sami dogmi oziroma resnici, kar se ob medijski podpori v Sloveniji dogaja že desetletja. To je spoznal tudi predsednik države Borut Pahor in Borut Pahor ima prav, ko pravi: Vlado mora oblikovati zmagovalec volitev.

Foto: STA

Miro Petek 

 • Ana Potocnik

  Kdo se oglaša, a ni rekel Jezus naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha ?
  Miro Petek – še en bivši komunajzar iz SDS, ki sedaj joka, kako nihče noče v koalicijo z bivšim politkomisarjem.
  Dejstvo je, da je Janša pred volitvami žalil vse stranke , tudi desne, zaj pa ko vidi, da ga nihče noče, se dela spravljivega.
  Kateri norec pa bo šel z njim v koalicijo ? Nihče, razen mogoče starega Udbovca in lopova Jelinčiča, ter Tonina, ki je zrihtal Kučanu penzijo – torej sama UDBOMAFIJA na kupu.
  SDS rabi svežo kri, ne pa neke stare prdece, ki so bili po vrhu tega v prejšnjem sistemu komunajzarji.

  • dob

   Kdo se oglaša, kučan preoblečen v puttano.
   Kolikor se jaz spomnim je Jezus rekel samo, da poštar zvoni dvakrat.

   • Ana Potocnik

    Ti si videl evagelij samo od zunaj, se ti vidi, da si bivši komunajzar.

    • lojze

     Ne zmerjaj!

     • Ana Potocnik

      V naši družini smo sami ponosni SLovenci in nihče ni bil komunajzar, tako da ne oglašajte se bivši udbovci, ki se bojite za položaje.

      Laž je nesmrtna duša komunizma in vi lažete kot pes teče.

     • dob

      Klasika. Komunajzar, ki se hvali, da nikoli ni bil komunajzar!
      Janša, pa da je bil. Pa mi da smo vsi bili, še posebno jaz.

      ZDAJ SI KOMUNAJZAR, USRANE!

     • Franc Šink

      Imam pokojnino iz tujine.Tebi pa priporočam da čimprej vrneš nepovratna sredstva.

     • babaježaba

      Sovražni govor, rega, rega, qwak…..

    • pajot

     Eklatantna žalitev poštene levičarke. Ne poznaš ga,v življenju ga nisi srečala,pa veš,da je bivši komunajzar.Ana,Ana…ne sodimo drugih po samem sebi.

     • Mojca pokraculja

      Zato pa mi poznamo njega. Samo ob petkih in na Petka, je njegov stil. Zdaj se rad preoblači, na začetku je bil moat.

    • Mojca pokraculja

     Pišuka, a evangelij je treba odznotraj videt? Ja najlažje je potem, da ga v rit vtakneš. Pa glej da bo ob tem trikrat zvonilo!

    • dob

     Si narobe napisal evaginelij.

    • babaježaba

     Sovražni govor, rega, rega, qwak….

   • Mojca pokraculja

    Moat se rad preoblači. Ampak pozabu je, da puttane rade razkazujejo, se ve kaj.

  • mona lisa

   Sveža kri je že pokazala za koga dela in potegnila Slovenijo v totalni drek. Veselo uvažajo migrante in ogrožajo naša življenja.

  • Roman

   Kaj pa ti veš?

  • Vera

   Stranka SDS ima v svojih vrstah mnogo novih sposobnih poslancev in poslank, zato ne žali ljudi,ki bi Slovenijo spet popeljali v Evropo kamor spadamo, ne pa kot levaki, ki rinejo v pakt z Rusi !

   • Kapitalist

    Ali pa še huje, hočejo nas spraviti na nivo Venezuele.

  • babaježaba

   Sovražni govor, rega, rega, qwak…

 • VERRZIFIKATOR

  ZMERLJIVSKA

  Zmerja in benti, kdor le utegne,
  češ, poglejte, bivše komuniste,
  jih žigosa in ima za tiste,
  ob katere vsak naj se obregne.

  Zmerja in benti, da ti so krivi
  česar koli že, a zagotovo,
  in če ne, jim najde krivdo novo,
  češ, poglej, kako so izmuzljivi.

  Zmerja in benti le čez nekdanje,
  zdajšnjih prav nobeden ga ne moti,
  so le bivši vselej mu napoti,
  krivi za preteklo, zdajšnje stanje.

  Zmerja in benti kot zla studenec,
  češ poglej ozdravljence preklete,
  jaz pa iz pijanosti zaklete
  se ne rešim, večni zasvojenec.

 • Olga2345

  Bravo gospod Petek! Edini cilj vseh akcij sovraštva in izkljucevanja levičarjev je, ustvariti pogoje, da bi udbomafija s Kučanom, ki ime zunaj že vsaj 90 miljard, ki jih je pokradla, ostala na oblasti in parazitirala naprej! Zato tudi uvažajo divjake, svoje potencialne volivce!
  Temu se je treba z vsemi silami upreti in postaviti Slovenijo na zemljevid demokratičnih narodov! To vlogo ima Janez Janša, ki se ga komunisti bojijo in zato taka gonja! Ker nimajo ustreznega voditelja, se pa združujejo v izključevanju in širjenju laži in sovraštva! Zdaj bomo spoznali pravi obraz Tonina, Šarca, Cerarja…Za Slovenijo gre!

  • Ana Potocnik

   Malo ironično je, da je Janša bivši komunajzar, ki deluje dikatorsko kot mali Tito, ker so ga tako učili v Kumrovcu.
   JJ je le preoblečen komunajzar.
   Enkrat komunajzar – vedno komunajzar.
   Laž je nesmrtna duša komunizma.

   • lojze

    Ne zmerjaj. In ne ponavljaj po nepotrebnem ( na neznanem kraju in neznani povezavi) Čapkovo in Lecovo domislico.

   • Franc Šink

    Katero stranko si pa potem volila tovariš Ana.

    • Ana Potocnik

     Tovariši ste vi, bivši komunajzarji.

     • Borut Stari

      Ja saj res, vsi tovariši imate obe jajci le na levi strani. Tudi feministke.

     • Soave

      No, potem pa to povej tovarišem v Parlamentu. Kar nekaj se jih je tam nabralo. Pa na proslavah tudi. Tam pa so tovariši, ja ! Silna tovarišija , ena sama lumparija.

     • babaježaba

      Sovražni govor, rega, rega, qwak….

   • tramal

    Nebi ti škodovalo da si prebereš Sveto Pismo. Največji morilci se lahko spreobrnejo kot se je sveti Pavel.Janša in še mnogi pa so bili komunajzerji ker so to morali biti ,niso pa bili z srcem.

   • radames

    Si že blokirana.

    Diktatorsko? Dvakrat je bil predsednik vlade in kakšno diktaturo smo občutili?
    Tudi Pučnik je bil v partiji. In še mnogo drugih. Tudi oznovec Zavadlav je spoznal pošastnost komunistov in se obrnil proti njim.

    Tudi nekaj partizanov (Blažič, Klep) so spoznali pošastnost komunizma.
    In na koncu: tudi Janša.
    Srečno v moji blokadi nenormalne, nerazgledane ženske!

   • antimur

    Pa kaj ste vse levaške kozletine brez vsake pameti. Tako diktatorsko kot deluje levofašistična golazen, je primirljivo samo s Stalinom in to v najbolj svinčenih časih. Janša je proti tem popadljivim zverem jagenjček. Ne skrbi, vse boste dobili vrnjeno, to vseskozi želite in želja se vam bo izpolnila.

   • babaježaba

    Sovražni govor, rega, rega, qwak…

 • bednick

  “Je pa predsednik Pahor na novinarsko vprašanje pojasnil, da če bi se izkazalo, da neka druga večina, mimo Janše in SDS, izkazuje sposobnost, da oblikuje vlado, se bo Janša znova oglasil pri njem in NE BO sprejel mandatarstva, poroča STA. To je Janša tudi potrdil.”
  ————————————
  O, ti sveta pomagalka!
  In jaz, kreten, sem šel na volitve.

  • Soave

   Krivi so tisti kreteni, ki niso šli !!

  • Franc Šink

   In volil SDS .

 • mona lisa

  Lepo in resnično napisano.Vsa kampanija je temeljila na izklučevanju in napadanju Janše. Kučan se preko teh strank bori da ostane na prestolu. Državo se krade, zakoni so pisani za elito in vsakodnevno se uvaža migrante ki ogrožajo nas, naše otroke in vnuke.
  Zdaj je čas da se upremo tem roparjem in se sestavi vlada da počisti državo zunanjih in notranjih škodljivcev. trenutno je en sam človek ki to lahko stori. To je Janša kar je uvidla večina volilcev. Doma so ostali tisti obupani ki mislijo da tako ni pomoči da se znebimo Kučanove vladavine ropanja in pustošenja naše države. Škoda da jih ni šlo na volišče več in bi dali podporo edinemu ki lahko to zaustavi. Kdor je gledal predvolilno kampanijo je lahko videl da je res imela skupni imenovalec-raztrgati SDS in Janšeja. Šarec, Cerar, Židan, Bratovškova in seveda prepotentni smrkavi Mesec so se kar naprej vračali in bevskali v Janša kot kardelo besnih ščenetov.
  Janša drži se in čimprej sestavi vlado.

  • SIMON ROZIC

   Krdelo levo, popolnoma le ponorelo,
   namesto da bi ponižno sklonilo glave,
   se pokorilo za nesposobnost in vse grehe
   smo videli njih le primiteven del narave!

   Da z njimi bi naprej orali svoja polja,
   vemo, da takšna njihova ni volja,
   da njih ni briga narod naš Slovenski,
   le denar, denar nakraden ta peklenski!

 • janko

  Genijalni članek!
  To je kristalno čista resnica, to so dejstva!
  Ko so levi politiki odvzeli mandat Janši, ko so ga pred volitvami zaprli, ko so mu v 25 letih lažno obtožili 150 krat… A ZA VSE TO PA JANŠA NE SME BITI UŽALJEN IN NE SME ZAMERITI??
  Politik mora z drugim politikom iskati sodelovanje in kdor bo imel boljši program, bo uspešnejši. Prvaki levih strank se obnašajo kot v vrtcu! S tem obnašanjem so jasno izkazali, da so , PRIMITIVCI, NEPOŠTENI, NEODGOVORNI, EGOISTI, ki jim ni nič mar za ljudi ampak samo za svoje žepe! ti nas kot kontinuiteta vsa leta uničujejo! SPOZNAJMO ŽE KONČNO, DA SO PREDVSEM ONI NAJVEČJA OVIRA TER NESREČA SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA!!

 • Borut Stari

  Snuje se antijanša in tako tudi antislovenska koalicija v smisli ideološko enopartijske sprege.
  Ko prebereš 14 točk izhodišča antijanša koalicije takoj zavohaš smrdljivi vonj Kumrovške akademije. Abotno do dna.Murgelskega izbirka, ki pa ni zmagal kot je bilo zamišljeno Še kar naprej ga tiščijo,brez “orožja”, v bitko proti absolutnemu zmagovalcu volitev. Užaljena svojat se ideološko grupira in dela vse, da se obdrži na oblasti in še naprej zavira napredek Slovenije. Svojat se zbira pod taktirko nekakšnega novega obraza s katerim niso uspeli na volitvah in ne bodo uspeli s politiko izključevanja nosilca absolutne zmage. To je navadno teptanje volje vsakega četrtega volivca, tistih, ki so se volitev udeležili. Po njihovi luzerski matematiki je 1/8 več od 1/4.

 • Franc Vidrih

  Stalno blatenje SDS-a in Janeza Janšo od levih fašistov. Tudi v sinočnji oddaji tarča sta Vajgl in Pribac ob vsaki priliki kritizirala Orbanov obisk v Sloveniji in njegov način obrambe proti migrantom. Nista pa sposobna, videti in priznati, de meje proti migrantom zapirajo vse sosednje države in še mnoge druge. Sicer pa vsi levuheri plozajo kako, da emigrantske krize sploh ni in, da Janša s tem samo straši.

 • tramal

  Komunajzerji imajo samo eno točko svojega programa .Biti proti SDSu in za zabiteže je ta točka dovolj..Bravo Petek.

  • tohuvabohu

   Glede na to dejstvo bi bilo dovolj imeti eno samo levo stranko. A se ne znajo zmeniti med sabo, cepci.
   Young’s Principle of Individuality: Everybody wants to peel their own banana.

 • radames

  Kar se plenjenja tiče sem ODLOČNO PROTI gradnji 2. tira! To gradnjo moramo čimbolj zavirati. Ne smemo dovoliti, da so naše plače in pokojnine zaradi takih plenjenj nižje.

 • radames

  Se pa lahko samo v Sloveniji zgodi, da so ljudje tiho, ko neka serpentina ali proruski zunanji minister ali pa primitivni ljubljanski žepan kričijo, da z SDS in Janšo ne bodo šli v koalicijo ali sodelovali z njima.
  Ljudje ne razumejo, da je to izključevanje in da so na podlagi razpasenosti izključevanja lahko tudi sami nekoč izključeni.

 • xtc

  Baje je Šarec povprašal Desus za pogoje-odhaja v penzijo.

  • dr Janez Sveti

   Napaka..sedaj Bratuškova skrbi za upokojence..
   gospa vi nid mor tajm.
   DR Janez SVeti zlopamtilo

   • Nšo-či

    Hmm..kdo pa za upokojenke? Mesec?

    • dr Janez Sveti

     Najbolj za njih skrbi Matilda. Nikoli ne zataji.
     DR Janez SVeti vesoljc

     • Nšo-či

      Kolk si pa ti krut. Češnje ti škodujejo. Sem rekla, da so borovnice boljša izbira. Če bi ubogal, sem lohka tut belokranjka. Sej poznaš tisto. Učiteljica pride, ko je Učenec pripravljen.

     • dr Janez Sveti

      Hinujska modrost je ta o učitelju.
      No pa še ena:
      Misel vodi vse stvari,
      misel jih rodi in oblikuje.
      Če človek poln zlih misli
      govori ali deluje,
      trpljenje mu zato sledi
      kot voz kopitom vpreženega vola.
      (Dhammapada, MK 1987)

      DR Janez SVeti vesoljc

     • Nšo-či

      Kaj bi mi pa rad povedal?

     • dr Janez Sveti

      Samo indijske modrosti sva si izmenjala..nič narobe :)
      DR Janez SVeti Buda

     • Nšo-či

      Meni pa je. Vsak zakaj ima svoj zato. Besede pa svojo vsebino. Mene so tvoje prizadele. Tudi, če svoja čustva ustvarjam sama, so besede še vedno tvoje.

     • dr Janez Sveti

      Pa kaj hudiča sem zdaj naredil? :)
      DR Janez SVeti kriv da je živ

     • Nšo-či

      Imaš prav, sama sem kriva, da se rada pogovarjam s teboj. Še bolj neumno od mene je , da spoštujem tvoje besede.

     • dr Janez Sveti

      Da se rada pogovarjaš z mano mi gode in hkrati obvezuje, da pazim, kaj tipkam. Premalo vem, da bi se lahko izognil pastem v katere nenamerno stopim in tako prizadanem tvoja nežna čustva. Nekaj pa bi bilo treba razmislit. Tvoja čustva ustvarjaš ti sama in jaz ne morem vplivat na njih, razen, če se ti tako odločiš. Odloči se, da boš v komunikaciji z mano nasmejana, navihana in v pričakovanju dobre energije. Nikoli ne reci sama za sebe, da si neumna. Jaz namreč verjamem, da dobim od nekod misli. Od kje ne vem. Ne nastajajo namreč iz nič. Torej..kaj je neumen? A to, da nisi spegledal goljufije? Jaz mislim da ne. Menim, da mi jo je Sebstvo, Stvarnik, Bog, ali nevem kako naj imenujem, poslal tega goljufa z namenom, ki ga ni nujno razumet isti trenutek ampak se kasneje, ko že pozabimo na ta neprijeten dozivljaj naveže nekaj drugea in nam ta goljufija pravzaprav naredi veliko večjo korist, kakor se nam je zdela škoda s prve izkušnje. To, da si takšna, kakršna si je unikum in se ne da primerjat..”ona je pa taka, kakor..una, saj veš”. Ti si edinstvena, razen če obstajajo vzporedna vesolja in vzporedna realnosti..potem si v milijone različicah..Ti.
      Kako si? :)

      DR Janez SVeti

     • Nšo-či

      Sedajle sesuta. Razmišljam o morju z otrokoma, pa po današnjem dnevu ne vem, če mi bo uspelo, ker bom morala nekaj delati. Pripraviti bi se morala za jutrišnji dan, ki bo enak današnjemu, pa nimam volje.

     • dr Janez Sveti

      Pa se zavedaš, da bo šel še en dragoceni dan tvojega življenja za trpljenje, ki si ga sama vzela za pomembnega? A res misliš, da te je Sebstvo, postavilo v to relanost, da delš kar ti ni všeč ali te opominja, da je druga lepša pot. Otoci bodo odrasli, ti se boš postarala in takrat boš objokovala svoje odločitve. “Le kaj mi je bilo, da nisem videla prave poti, čeprav sem jo gledala in čutila ..?”
      DR Janez SVeti Vrtinec

     • Nšo-či

      Utrujena sem in brez energije, da bi se upirala. Jutri bo bolje. Vedno je.

     • dr Janez Sveti

      Ni potrebe po upiranju, samo prepusti se svojemu notranjemu vodiču. Vedno izbere pravo pot, tudi ko Razum prižge alarm. Razum namreč samo spremlja rezultate preteklih izkušenj. Notranji vodnik, pa dela po volji Vesolja, Sebstva, Boga, Peruna…izberi kar ti je bolj všeč. :) Saj te imajo vsi enako radi.
      DR janez SVeti

     • Nšo-či

      Prijazen si.

     • dr Janez Sveti

      Poskušam povedat, kako jaz poskušam gledat na mojo realnost in kako jo razumem. Bolje jo razumem, bolje se počutim. Ti strahovi, ki nas obdajajo, so neverjetno globoko zakorenenjeni. Ne samo v nas, temveč v celotno družbo. Ne upamo se prepustiti Kreatorju ali kakorkoli to imenovat, ampak se oziramo na navade in družbene norme, ki nas samo utesnjujejo in delajo nesrečne. Bolj ko se osvobajam teh vsakdanjih strahcev (skrbi) bolje mi gre in sedaj se že vse bolj pogosto, kar smejim, kako se vse razvija gladko, brez mojega načrta in skrbi.

      DR Janez SVeti vesoljc

     • Nšo-či

      Drugačen si. Jst svoje življenje živm na eni izmed zvezdi, tu je le moje telo.

     • dr Janez Sveti

      Lepo, če se zato čutiš zadovoljno in srečno. Vse je mogoče. Tvoje telo ne obstaja.
      https://www.youtube.com/watch?v=XppJ_hDJhto

      DR Janez Sveti

     • Nšo-či

      :) vsi mi tu smo iskalci. Nekaterim manjka le majcen kamenček, nekaterim velik del mozaika, ki sestavlja naše ravnovesje. Komentiranje je plod Ega in nasprotje najine zgodbe o učencu in učitelju.

     • dr Janez Sveti

      Razlaganje lastnega videnja realnosti, oziroma iluzije ni Ego. Učitelj ni dober, če učencu dovoli mislit samo tisto, kar učitelj meni, da je prav in res. Učitelj mora v učencu najti energijo in jo vspodbuditi, da učenec začne sam razmišljati in tekmovati z učiteljem, saj tako oba pridobita ter napredujeta. Eden brez drugega sta nič.
      DR Janez Sveti

     • Nšo-či

      Hitra sem v zapiranju vrat in odhodom v širino sveta, ki me preprosto kliče. S teboj je drugače. Ne dojamem..zakaj.

     • dr Janez Sveti

      :)
      DR Janez Sveti Buda

     • Nšo-či

      https://youtu.be/wXRvZ5kCNeQ

      V zahvalo, ker nisi obupal nad menoj. Meni ena izmed najlepših..in lepša od originala.

     • dr Janez Sveti

      Nežna dušica si..:)
      DR Janez SVeti

     • Nšo-či

      Nothing is so strong as gentless, nothing so gentle as real strenght.

 • Jožef

  Borut Pahor bi lahko postal novi Janez Janša, če bi seveda bil mlajši in ne bi imel toliko rdečega masla na glavi.