Puritanci vseh dežel

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Naslajanje slovenskih medijev nad domnevnim napadom, ki naj bi ga storil pred 37 leti sedaj preko petdesetletni kandidat za vrhovnega sodnika ZDA Brett Kavanaugh, je normalnemu državljanu pravzaprav nerazumljivo. Vendar se zadeve kaj hitro postavijo na svoje mesto, ko si razjasnimo, da je kandidat za vrhovnega sodnika dejansko kandidat republikanske stranke. Očitki o spolni zlorabi, datirani v obdobje, ki sodi že skoraj v čas izvensodnih pobojev, če malo karikiram, so za slovenske medije, ki sicer radi opominjajo in pozivajo, da pustimo preteklost in glejmo v prihodnost, ne samo dobrodošla kost, temveč kar lep kos mesa, s katerim zapolnijo svoja prazna poročanja in pisanja. Gre za kandidata, ki seveda ni pripadnik demokratske stranke ZDA. Torej tiste stranke, ki postaja že kar skrajna levica, zato so kriteriji naših medijev, ki so bili v času Clintonove Monice izjemno naklonjeni in razumevajoči do njega, danes povsem drugačni. Vsaj med novinarji ima očitno vsak svojo Moniko ali Čepinovo ali pa vsaj kakšnega dečka, da lahko tako poročanje mirno pogoltne. Zato seveda zgražanje nad domnevnim spolnim nasiljem, ki naj bi ga republikanski kandidat za vrhovnega sodnika zagrešil pri svojih rosnih 17 letih, seveda ni nikakršno presenečenje.

Zakaj so levičarji postali naenkrat takšni zakrknjeni puritanci, je seveda vsem nam kristalno jasno. Ko kandidatu, ki ga je FBI zaradi izjemno visokih položajev, ki jih je zasedal v preteklosti, natančno preiskala že sedemkrat, poskušajo naprtiti spolno nasilje nad takrat dve leti mlajšo, danes pa že gospo v poznih srednjih letih, bi se moralo vsakemu od nas posvetiti, da nekaj ne gre skupaj. Žrtev, ki naj bi jo kandidat porinil na posteljo, je danes dr. psihologije, ki navkljub ali pa ravno zaradi svoje izobrazbe ni predelala dogodka, ki se je ali se ni zgodil v preteklosti, in skoraj štiri desetletja o tem ni spregovorila. Res je, da je objekt domnevnega spolnega nasilja še kako priročen. Znano je, ali pa recimo ljudski glas pove, da je študij psihologije rezerviran za mlade, ki imajo v večini primerov vrsto lastnih problemov in ki upajo, da si bodo s študijem sami pomagali iz različnih stisk, v katerih se v dobi odraščanja nikakor ne znajdejo. Ali to velja za omenjeno dr. Fordovo, seveda ne vem, domnevam pa, glede na dokaj prostaške fotografije iz njene mladosti, ki so jih objavili, da je njena odločitev za študij potekala na vsaj približno enak način kot pri drugih. Pri tem, priznam, naša generacija, le malce starejša od omenjene dr. Fordove, teh fotografij niti ne problematizira, tudi piva ali dveh, ki jih je “kandidat” popil preveč, ko imaš 17 let, ne obsojamo. Za take “podvige” je čas ravno takrat, ko si najstnik. Ko odrasteš, veš, da si pot od lokala do lokala, iz zabave na zabavo že prehodil, in ne čutiš nobene potrebe, da bi jo ponavljal. Zanimivo je, da je domnevno obnašanje kandidata za vrhovnega sodnika prišlo na dan šele sedaj, ko je postal kandidat. Ali res mislijo, ti levičarji, da se lahko norčujejo iz vsega sveta? Koliko samozavesti, ki očitno temelji na pivu ali dveh preveč, imajo?

Si predstavljate, da bi pri nas pisali o vsem, kar je ljudski glas vedel povedati o bivšem partijskem predsedniku Milanu Kučanu? Nak, o tem se ne govori in ne piše. Niti v avtobiografiji, ki ti jo napiše nekdo tretji, ne. Niti omenja se ne česa podobnega, četudi naj bi bilo celo povezano s smrtno prometno nesrečo. Za razliko od Kučana pa smo v socializmu povsem drugače dojemali največjega sina slovensko-hrvaškega porekla, Tita. Pripisovale so se mu romantične ali spolne zveze z lepoticami, s filmskimi zvezdami svetovnega slovesa, z opernimi pevkami, z mladoletno rusko deklico, z medicinskimi sestrami, kar vse ga je v očeh preprostega državljana, ki je bil žrtev pranja možganov in kulta osebnosti dosmrtnega in posmrtnega maršala, delalo “moškega”, takega, ki mu je vsaka, ki si jo je poželel, padla v posteljo kot zrela hruška. Izjava Mance Košir o tem, da si je ogledala njegovo spalnico, je nekako obvisela v zraku. Normalno ljudje ne razkazujemo svoje spalnice slučajnim gostom, še manj jo razkazujejo moški neki mlajši lepotički, ki jo povabijo na večerjo. Da bi kdo kazal spalnico zgolj z namenom, da pokaže ukradeno opremo? Vendar se v podrobnosti tega njenega priznanja ni spustil nihče, nasprotno, danes gospa v jeseni življenja na ta račun celo vodi TV-oddaje. Iskreno povem, da me pravzaprav podrobnosti, do kam si je spalnico ogledala ona in še številne druge, sploh ne zanimajo. Bolj je zanimivo, kako je bil mit velikega zapeljivca zamolčan pri tov. Kučanu v primerjavi z maršalom v beli uniformi, s kubanko v roki in kristalnim kozarcem najboljšega konjaka. Verjetno iz razloga, ker bi slej ko prej kdo pomislil, da “žrtev” ni podlegla sex appealu oz. spolni privlačnosti Kučana, temveč se je žrtvovala za višje cilje, kot npr. napredovanje, službo, stanovanje …

To smo nenazadnje videli in brali, nekateri tudi slišali, pri Jankoviću.

Pa primerjajmo poročanje naših osrednjih medijev, ki se naslajajo nad 37 let staro zgodbo domnevnega otipavanja dveh mladoletnikov v ZDA in moralizirajo o primernosti za delo vrhovnega sodnika, in dokazano zlorabo položaja in plačilo spolnih uslug z zaposlitvijo za nedoločen čas ponovnega kandidata za župana Ljubljane. Kakšna je razlika med npr. Berlusconijevimi bunga bunga zabavami in Jankovićevimi in ostalimi zabavami slovenskih levičarjev? Berlusconi je svoja dosti mlajša dekleta plačeval iz lastnega žepa, naši levičarji pa se, verjeli ali ne, kresnejo za naš denar. Pred letom sem v kazenskem postopku zagovarjala obdolženko, ki se ji je očitala trgovina z ljudmi. Kar trikrat je tajni policijski sodelavec za naš denar opravil obisk pri najlepšem dekletu, s katero ni izmenjal niti besede, saj nista govorila nobenega jezika, v katerem bi se lahko sporazumevala. Ker je obstajala možnost dobiti informacije, s katerimi naj bi dokazali, ali so dekleta žrtve tudi od drugih, ki so govorile jezik, v katerem bi se lahko sporazumeval, in se te “posebne metode” ni poslužil, je jasno, da je šlo za delo, ki se ga je resno lotil. Mogoče malo manj z dušo, vsekakor pa s telesom. Ja, dragi davkoplačevalci, tudi ta seks smo plačali mi vsi. Tako kot svingerstvo v času, ko je prejemal poslansko plačo poslanec leve politične provenience. Skratka, mirno lahko zaključimo, da spolnost levičarjev plačujemo vsi, desnica pa si mora to urediti ali s poročnim prstanom ali pa s svojega računa.

Pa me je malo zaneslo. Povsem sem pozabila benevolentno obnašanje našega predsednika ZZB NOB, ki svoje vrednote sedaj prenaša tudi na RTV Slovenija in zahteva zamenjavo ali celo odpustitev novinarja, ker intervjuvanec, ki je, mimogrede predsednik državne komisije, ni odgovarjal v skladu z vrednotami, ki jih Tit Turnšek neguje in skrbi, da jih mladi ne bi pozabili. Taisti človek, ki je zakuhal škandal na Kitajskem, ko je izkoristil svoj službeni položaj in prostore slovenske ambasade za svoj spolni razvrat, mimogrede, tudi za naš denar, sedaj postavlja in zahteva od direktorja RTV Slovenija, ki jo prisilno plačujemo vsi, da utrjuje njegove vrednote. Žensko na mizo, v službenih prostorih, in hojla … Saj ni republikanski kandidat za vrhovnega sodnika, je le predsednik neke ZZB, ki se postavlja za varuha in usmerjevalca vseh Slovencev, kar se tiče varovanja vrednot.

Zato naj vas ne čudi, da se je po razkritem škandalu nečaka socialističnega predsednika Francije Mitterranda zadeva, v kateri je ta priznal, da je plačeval tajskim dečkom za spolne usluge, hitro polegla, čeprav je bil gospod celo minister za kulturo.

Milan Kučan in Zoran Janković (Vir: družbena omrežja)

Imamo pač več moral, če parafraziram Milana Kučana, ki je dejal, da je več resnic. Tako imamo tudi več meril za ljubice, mladoletne, polnoletne, istospolne ali heterospolne. Imamo celo dokaze, ki kažejo na zlorabo župana glavnega mesta Slovenije, pa jih sodišče uniči in mediji obmolknejo. Ni bil obsojen, čeprav smo brali prepis prisluhov, kar pomeni, da tega ni bilo. Kot pravimo pravniki, “quod non est in actis non est in mundo”, česar ni v dokumentih, tega ni na svetu. Nekaj povsem drugega kot pri Janezu Janši. Ta, za katerega ni dokazov, je kriv. Kriv, ker je tudi bolj bister in ne pušča sledi. Kot je rekel profesor na pravni fakulteti in amaterski politik, pravzaprav se je težko odločiti, katero delo je opravljal bolj amatersko, Janša ni uspel dokazati, da ni kriv, ker je postopek po 10 letih zastaral! Sic! Tako je kriv, ker se ni hotel pogovarjati za podkupnino, ker bi bil to dokaz. Kriv skoraj, da je umoril otroka, ki veselo obiskuje osnovno šolo.

In tako je za naše medije kriv Brett Kavanaugh, ni pa kriv Zoran Janković, je kriv pater Strehovec, ni pa kriv Safet Alibegović … še bi lahko naštevala, vendar vam ne želim pokvariti dneva. Lepo se imejte. Če ste levi, uživajte s polno žlico, ki ste jo zajeli v kotlu tistih, ki jih podite iz države. Ker, ko vas bodo ubogali, boste zajemali v prazno.

Če ste desni, pa se lepo imejte, saj si to zaslužite z vsakodnevnim delom.

Lucija Šikovec Ušaj

 • večni srb

  Ne bi rekel, da študij psihologije vpisujejo samo zateženi in depresivni, prej verjamem, da so hiper občutljivi zato, ker se več sprašujejo in poglabljajo v duhovno dinamiko, kar je odlična predispozicija za študij.

  Saj zato tudi niso vsi rojeni za vodjo, kdor si ne želi vpliva nad drugimi in osebnih potrditev, ne bo dolgo zdržal na izpostavljenih položajih moči. Moč je vendar nekaj izjemno zabavnega in koristnega, v bistvu edino kar še rabimo poleg svobodne volje in inteligence. Obstajajo namreč tudi zarukanci, ki so obsedeni z močjo, ampak so preveč zarukani, da bi jo razumeli in z vso tisto silo tudi kaj naredili, recimo uresničili kakšne svoje sanje ali kaj podobnega, če bi jih seveda imeli. V primeru, če bi bil jaz izbran za vodjo, bi si najprej marsikaj privoščil, kar je zaenkrat nemogoče, to so vendar izjemne priložnosti in najboljši način, da novi gospodar potipa teren.
  Ampak politična odgovornost ne poteka na ta način, žal, ljudje ne marajo močnih posameznikov, ker jih dostojanstvena drža naravnost provocira, ko pa morajo sami garati v potu in krvi. Danes državljani nočejo gospodarja na oblasti temveč skromnega in zavrtega sužnja, nekoga pač, ki jim je podoben in obvladljiv.
  Te dni potekajo v Braziliji volitve, zmaga se obeta brazilskemu Orbanu, ki natančno posnema Trumpa in se ne zadržuje pri seksitičnih diskvalifikacijah ter oznakah. Levičarji so seveda v luftu, najprej ne morejo spokati Trumpa, potem se trend širi po svetu kot požar, kar pa se mi zdi najbolj zanimivo, Bolsonaro sploh ni tako napačen populist, niti Brazilija danes ni dežela, kjer bi lahko šlo še kaj narobe, kar narobe še ni šlo že prej. Zato sklepam, da se bo moški šovinizem še bolj razširil in okrepil, medtem ko so ženskam v verskih džamaherijah, prepovedali še kupovanje sladkarij. Zgleda bomo dobili še močnejše ženske, ki se lahko uprejo celo kompulzivnim prehranskim motnjam in odvisnosti od koruznega škroba.

  • večni srb

   Mogoče še tole, kaj se je pravzaprav zgodilo v zadnjem desetletju omembe vrednega, ko so človekove in socialne pravice preplavile cel planet in so za kazen, ker jih niso dosledno spoštovali, umirali milijoni. Socialna omrežja so omogočila globalno gibanje za enakost in solidarnost med vsemi delavci, za visoko socialno varnost in potrošniški raj, nenazadnje za totalitarno varnost, tudi za ceno gole svobode, nad katero bdi tehnološki Veliki brat, represijo vsiljujejo svetovni policaji. Povprečnost je postala globalna norma, podrejanje množicam pa moralni temelj, vendar osnovni cilji so doseženi, dejansko smo danes bolje založeni kot pred desetletji in bolj introvertirano agresivni, v bistvu egoistični in manipulativni ignoranti.
   Drugače povedano, družbeni red prihodnosti ni demokracija, tudi ni vladavina delavcev in kmetov, ni niti tipična fašistična plutokracija temveč smo se znašli v utopični hlapcokraciji. Zavzemanje za večjo enakost in bolj pravično porazdelitev skupnih virov se je izrodilo v absurdno bogatenje elit, relativno blaginjo pa zagotavlja edino visoka avtomatizacija popolnoma razosebljene družbe, ki pač proizvede več in tudi hitreje distribuira povprečne dobrine. Bogataši so bolj bogati, reveži so manj obupani, sliši se kot kapitalistični raj na zemlji, kjer so naposled vsi zadovoljni, saj živijo v skladu s svojimi realnimi potrebami, katerih se sploh niso zavedali, njihove zmožnosti pa so zanemarljive. Edina prava moč koncentrirana v urbanih socialističnih konstruktih, kjer je posameznik zgolj začasna spremenljivka, odražena v kompliciranih statistikah, svoboščine pa so stvar privilegijev in mogoče zgolj v natančno določenih okvirjih. Ne samo srednji sloj, nihče več si ne zna niti zamisliti prave svobode, preden lahko peljejo ljubico v tropski raj, varnostne službe pred njimi pregledajo teren in organizirajo lokalno prebivalstvo, termin pa je natančno usklajen z vremensko napovedjo, tako da bi težko šlo kaj narobe, razen če bi na nadmočnega človečnjaka slučajno padel meteor. Celo najbolj pristne in preproste izkušnje so postale nekaj razumljivega in predidljivega, skoraj vse se da načrtovat in pripravit v naprej, za kar poskrbijo neomejene mase ostalih razočaranih hlapcev, ki tako varčujejo denar za turistični paket smučanja v švicarskih Alpah.

   Mogoče je takšna civilizacija najbolj poštena do vseh, ni pa organska, manjka tista nepredvidljiva človeška toplina, ki se je spontano razvijala pred vsako novo revolucijo, zaradi katerih sta se spreminjala etika in družbeni red. V seksu pač ni nič hladnega, suhega in odtujenega.

 • Navzhod

  Levi in desni imate svoje podzemlje, spravljate se pa na posameznike, ki so kriticni do oblasti. To je vsak dan razvidno iz tega foruma, levi in desni, eni druge zmerjajo, v bistvu ste pa oboji iz podzemlja, cel forum je eno samo podzemlje. Pa ce me kdo ustreli zaradi tega, se ve kdo bo, eni ali drugi. Ampak tako pac je, kot da bi vsak dan gledal depalo vas na tem forumu. Je pa isto kot takrat, ko so morisovcem policaji rekli, v redu fantje samo pospravte za sabo. Narod vam bo enkrat ze dal kar zasluzite.

 • Miro Jereb

  Hvala. Odličen članek.

  • Simon Novak

   Za manj zahtevne bralce

   • RTM

    Bingo, Simon. Vse kaže, da ti je uspelo prebrati, kot manj zahtevnemu bralcu (beri: bebcu).

    • Simon Novak

     Samo preletel sem, te zadeve od prve do zadnje črke preberete samo zahojeni đešnjaki

  • Prle

   Najmanj za Pulitzerja.

   • Soave

    Nevoščljivost nevoščljiva !!

   • Nšo-či

    Nima prav?

 • mali49

  Lepo in resnično napisano. Se srtrinjam z gospo Ušajevo.

  • Simon Novak

   Vzemi predpisano dozo tablet in idi počivat

 • althar

  Hehe, izraz undercover takole dobi povsem drug pomen…

  Sicer pa – ne samo seks, vse, kar socialisti počnejo, počnejo za (nasilno odvzeti) naš denar. Zato so jih tudi iznašli.

  Goyim je treba jebat press

 • Jan Kovalski

  “zjava Mance Košir o tem, da si je ogledala njegovo spalnico, je nekako obvisela v zraku. ”
  ======================
  Obvisela v zraku? Ker je ni nihče vprašal, če si je ogledala tudi strop Titove spalnice?

 • Simon Novak

  Ti teh problemov v mladosti nisi imela, Lucija, ker se te moški še s palico ne bi dotaknil, tako, da že veš, o čem pišeš

  • Mojca pokraculja

   Tvoj komentar je za Pulitzerjevo nagrado. Naslov:” Z ukrivljeno palico v roki tolči po Luciji”!
   To je vse kar zmorete levaki. Od… i!

   • Simon Novak

    Ne, članek je za Pulitzerja

    • Mojca pokraculja

     Nemogoce, saj ga je napisala “ogaba, ki se je se s palico ni za dotaknit”.
     Daj komentar na vsebino, si ne upaš kaj? Najlazje je ad personam.

     • Simon Novak

      Točno tako, a sarkazma ti pač ne razumeš, kot vsi zahojeni đešnjaki ne

     • Mojca pokraculja

      Sarkazem? Pljuvati ad personam?

     • Simon Novak

      Ne meči se tu nekaj ven z latinskim, vzemi raje metlo in idi dalje pometat, pavza ti je verjetno že mimo

     • Mojca pokraculja

      Idi, idi …veš kako se sklanja beseda idi:
      iĐiot, iđiota, iđiotu je vedno iđiot !

     • Simon Novak

      Đ je vaša domena, đešnjaki

     • Mojca pokraculja

      Ne ni naša, ampak tvoja. In po kuministični maniri si jo ti nalepil drugim, ker si en usran jugoslovenar.
      Ajde iđiote, idi doma.

     • Simon Novak

      Vaša, vaša, odkar ste si za finančno svetovalko in “posojilodajalko” “našli” Dijano ĐuĐić

     • Mojca pokraculja

      Iđiot!

     • Simon Novak

      Me veseli, jaz pa sem Simon

     • Simon Novak

      Zobe pa si je uredila, vsaj nekaj

     • Mojca pokraculja

      Brezzobi, ti je zmankalo? Še svoj gobec nam opisi, ceprav se brez fotke vidi kako je umazan, smrdljiv.

     • Simon Novak

      Pa ti že vohaš preko interneta, zahojeni đešnjaki ste res multipraktiki, vsak vam čast

     • Mojca pokraculja

      Ni treba vohat, iz iđiotov vedno smrdi. Bruh!

     • Simon Novak

      Potem pa med vami đešnjaki ni za zdržati, ker smrdi kot iz greznice, točno tako kot iz tvojih ust

     • Mojca pokraculja

      Iđiot, idi!

 • Prle

  He,he,he, čudna je tale Bučka,pardon Lučka. Le kdaj se bo ona izselila? One way ticket to…

  • Simon Novak

   Upam, da čim prej

  • Marija

   One ne bo se. In več takih Lučk bi morali imeti,pa bi se drugače piskalo v Sloveniji. Nebi bili hlapci pa še sami ne vemo komu.

   • Brutus

    Glede na ime menim, da se bo -ko pride čas Prle moral izseliti, slovenci pa bomo kot že do sedaj ”Stali inu obstali”…..

 • Simon Novak

  Samo po komentarjih se res vidi, da so đešnjaki večinoma fizični delavci in čistilci, da dopoldne ne morejo do računalnika

  • Amerikanc

   Simon, Simon, kje ti živiš ? Danes ti že vsaka snažilka z mobija parira in po možnosti na stroške podjetja (wifi), kjer dela.

   • Simon Novak

    Ja, to pa imaš tudi prav

 • Amerikanc

  Pred 37. leti so vrli Kočevci, pod budno roko tovariša Matije Mačka, še veselo rili pod zemljo in delali pravljično podzemno mesto za naše “nadljudi” – za vodilna partijska goveda.

 • Grog

  Saj se strinjam , da je pregon  Brett Kavanaugha nesmiselni , sam je tip neposredno pokazal , da ni psihicno zrel za sodnika ;) A kaj cmo , veze so veze ;p

  • Simon Novak

   Za ZDA očitno pravi, tam vse “požrejo”

 • if

  Vsebina je briljantna.
  Tisti, ki je ne razumejo, so intelektualno šibki.
  Tisti, ki sporočila vsebine nočejo sprejeti, so ortodoksni nedemokrati primerni za zaposlitev kot aparatčiki v Severni Koreji, Venzueli ali kar pri Jankoviću na enem MOLu nedemokratične substance!

  • Simon Novak

   Ja, briljantna za zahojence

 • dob

  Indijanci imajo imena, ki ljudi povežejo z njihovimi dejanji, označijo njihov karakter ali pa vsaj želje njihovih staršev.
  Pri nas imamo imena, ki pomenijo samo neko identifikacijo, v primeru, da nekaj ušpičiš in te udba išče. O karakterju pa ime samo po sebi ne pove dosti. Razen, če imaš starše na položajih rdečega režima in nadaljuješ njihovo pot po istem grabnu, potem to o tvojem karakterju pove kar precej.

  Je pa le boljši indijanski način!
  Miro Cerar starejši bi se po indijansko imenoval: Miro Cerar z ročaji! To je precej razpoznavno. Miro Cerar mlajši, bi bil Miro Cerar z ročaji – brez ročajev! Tudi to bi bilo precej razpoznavno.

  Z rojstvom bi dobil ime, potem kasneje pa še kak privesek, odvisno od tega kaj si počel in po čemer te prepoznajo. Da te vedo kam dat.

  Šarec bi bil Sedeči Bik! Kasneje bi postal Sedeči Bik, ki sedi ob knjigi in ostane bik.
  Janković bi bil: Nobeno kaznivo dejanje ni kaznivo.
  Slovenija bi bila: Vsaka Slovenija ni že Slovenija!

  Tomičeva bi bila: Češplin Totem.
  Bohinjski bal bi bil Vime-tu….
  Han bi pa ostal kar mona! Včasih najkrajše ime največ pove.

  • Simon Novak

   Vzemi predpisano dozo tablet in idi počivat, čim prej

  • BARBARA RAKUN

   tole sem se moralo res iz srca nasmejati

  • Soave

   Bravissimo, dob !!

   • dob

    Hvala! Zlata si.

    • Soave

     No, hvala. Že na srebrno vleče. .

  • Mojca pokraculja

   Ma pej, usi same mone. Moniga !

 • Gr Enze

  KOMUNISTI SE NAJ SKRIJEJO V NAJGLOBJO ČRNO LUKNJO PA SE JIH BO ŠE VIDELO , KER IMAJO TOLIKO GREHOV NA VESTI !

  • Simon Novak

   Ja, ti nas boš od spodaj gor videl, ker si zakopan še globlje, zahojenec

   • freedomfighter

    Nice comeback

 • Franc Vidrih

  Ob kolumnah, ga Lucije Šikovec Ušaj, levi fašisti alergijo dobijo in zaradi tega že po zemlji dišijo.

 • Štajerc

  ..Imamo celo dokaze, ki kažejo na zlorabo župana glavnega mesta Slovenije, pa jih sodišče uniči in mediji obmolknejo..

  Datum: 24. 3. 2017
  ODLOČBA
  Ustavno sodišče je v postopku za oceno ustavnosti, začetem z zahtevama Državnega sveta ter skupine poslank in poslancev Državnega zbora, na seji 24. marca 2017
  odločilo:
  1. Prvi odstavek 154. člena Zakona o kazenskem postopku (Uradni list RS, št. 32/12 – uradno prečiščeno besedilo, 47/13 in 87/14) je v neskladju z Ustavo, kolikor določa, da podatke, sporočila, posnetke ali dokazila, pridobljene z uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov, hrani sodišče, dokler se hrani kazenski spis.
  2. Državni zbor mora protiustavnost iz prejšnje točke odpraviti v roku šestih mesecev po objavi te odločbe v Uradnem listu Republike Slovenije.

  57. Ustavno sodišče je sprejelo to odločbo na podlagi 21. in 48. člena ZUstS v sestavi: predsednica dr. Jadranka Sovdat ter sodnice in sodniki dr. Mitja Deisinger, dr. Dunja Jadek Pensa, dr. Etelka Korpič – Horvat, dr. Ernest Petrič, Jasna Pogačar, Marko Šorli in Jan Zobec.
  Odločbo je sprejelo soglasno.
  ——————–
  .. kot pri Janezu Janši. Ta, za katerega ni dokazov, je kriv. Kriv, ker je tudi bolj bister in ne pušča sledi.

  32.000 ljudi si je na spletu ogledalo pričevanje Janše pred KPK, ki je trajalo več kakor uro. 100.000 ljudi si je na spletu ogledalo 10. minutni posnetek oddaje iz leta 2015, Preverjeno 23. 06. 2015 POPTV, o Janši. Če kdo misli, da to ne vpliva na psiho ljudi, se kratkomalo moti. Pa pravo gor ali dol.

  • if

   Ali je odločba ustavnega sodišča že uveljavljena?

   • Štajerc

    Državni zbor mora protiustavnost iz prejšnje točke odpraviti v roku
    šestih mesecev po objavi te odločbe v Uradnem listu Republike Slovenije.

    Torej:

    datum odločbe: 24.3.2017
    današnji datum: 9.10.2018

 • BARBARA RAKUN

  Lucija, tole je pa fenomenalno napisano!

  Se strinjam z vsem, nekateri v Sloveniji so tako puritansko dvolični!

 • Marija

  Končno nekdo govori in piše kar se v resnici godi pri nas. Kaj bi bilo,če bi začeli po celi državi pisati kaj delajo vaški oligarhi. Ja pa saj bi bil hec. Čestitke g. Lucija polepšali ste mi dan.

 • Olga2345

  Čestitke Lucija! Zadetek v polno! Dol s skorumpiranimi in pokvarjeni levičarji (komunisti), ki uničujejo Slovenijo! Američani bodo svoje že porihtali! Trump dobro pometa!

 • Soave

  + + + + + + + + eh, ga. Lucija, res ste sijajni. Meni je zelo lepo, ko berem vaše malo zavite, prikrite, dobre domislice.!! Izraz puritanci tudi sama rada uporabljam za take in podobne šlamastike ! In tale zaključek
  ” Če ste levi, uživajte s polno žlico, ki ste jo zajeli v kotlu tistih, ki
  jih podite iz države. Ker, ko vas bodo ubogali, boste zajemali v
  prazno.” je tudi dobro zadel !
  In. . . . . . zaradi poštenaga dela nas, desnakov, se ne bomo pustili poditi iz države, katero so si prisvojili !!

 • Bandit123

  Kaj pa ti Lučka, si vsakega spustila v svojo rogovilo obirat češnje, ali samo desne.

 • Jožef

  Hvala Lucija.
  Ste zvezda danica oziroma dajete nam upanje za boljši jutri. Ker pa je v našem Absurdistanu še vedno oblačno in sivina, zvezde danice nikakor ne ugledamo in tako čakamo in čakamo na burjo, ki bo razpihala oblake in bo lahko naša zvezda v poplonosti zasijala in jutro ne bo več daleč.

 • sloustava

  Da je American bolj pameten od Slovenca, tezko verjamem. A je, ker je izvolil Trumpa. ….Narediti red v ZDA, kjer serje Soros, ni lahko. A je! Narediti red v Sloveniji, kjer serjejo revolucionarji in nasledniki morilcev in klavcev po vojni, bo tezko. A bo!

 • freedomfighter

  Okej dobro a je mogoce novinar napisal da zato ker naj bi se posilstvo zgodilo dolgo nazaj potem to ni vazno…a ves novinar neumni tisti ki so izvajali povojne pobobe so v vecini ze dolgo mrtvi oh jaaa no ze to pokaze standard ko v to temo rine povojne poboje…svasta

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!