fbpx

Stoletje militantnega islama in velika kriza Zahoda

Gregor Preac (Foto: Demokracija)

Kaotični umik iz Afganistana je fanatičnemu islamu, terorizmu, mafiji, kriminalu, Kitajski, Rusiji, Iranu razgalil šibkost, nesposobnost, propad, zbirokratiziranost, neučinkovitost, nemoč, dekadenco Zahoda. In jih bo opogumil!

Bidnu je rating podpore navkljub fanatični propagandi in cenzuri večine ameriških (družbenih) medijev v septembru padel na le 43 odstotkov. Ameriška administracija se zdaj ukvarja predvsem s tem, kako Afganistan prikazati kot neporaz, če ga že ne more kot zmage.

Opevanje ameriške zmage v Vietnamu (kljub umiku in zavladanju komunizma) v Afganistanu ni več mogoče. Vsaj toliko smo digitalno in intelektualno napredovali! Umik Američanov iz Afganistana in zmaga fanatičnega islama pa pokaže, da je islam naslednik komunizma v 21. stoletju in da bo 21. stoletje boj med demokracijo (sekularizmom) in islamom.

Velika kriza zavesti Zahoda
Ker Zahod islama ne zna prepoznati kot sovražnika, izgublja! Po Iranu, Iraku, Libiji, Siriji, Jemnu, Somaliji zdaj še Afganistan! Zahod se ukvarja s terorizmom, namesto da bi se z izoliranjem, obglavljanjem islama, ki je vir in gojišče vojn, nasilja, terorizma, neznanja. Zahod je celo tako slep, da militantni islam v milijonih spušča v glavna in velika mesta Zahodne Evrope. Posegi v islamske države, Afganistan, migracije pokažejo na veliko krizo zavesti in ideologije Zahoda, blodnje liberalizma torej, ki se spaja s socializmom. Njuna globalizem in internacionalizem odpirata meje revnim in neizobraženim iz pretežno islama v EU, ko Rusija in Kitajska razmišljata o novih trgovskih poteh, novih strategijah (nevojaškega) osvajanja oziroma povezovanja sveta, kjer preseljevanje ni več potrebno niti smiselno. Množične migracije destabilizirajo tako države odhoda kot države prihoda.

Foto: epa

Kljub zaprtju oporišč v Iraku in Afganistanu imajo ZDA še okrog 800 oporišč po svetu, Rusija le 18, Kitajska samo enega v Džibutiju. Kitajska stavi na obnovitev svilne poti, na Afriko in rudne vire (verjetno bo sklenila večino poslov s talibani za rudnike redkih kovin), Rusija pa na novo morsko pot po Severnem ledenem morju, ki bi pot iz Kitajske in Japonske do Nemčije v primerjavi s potjo skozi Sueški kanal skrajšala za 20 dni. Ko se Kitajska ukvarja z gospodarsko rastjo, se Nemčija, VB, ZDA ukvarjajo z evakuacijo iz Afganistana. Ko so talibani leta 1996 prvič zasedli Afganistan, je bilo beguncev iz te države 4 milijone. Za začetek jih zdaj pričakujejo pol milijona. Po podatkih OZN polovica afganistanskega prebivalstva potrebuje takojšnjo pomoč, tretjina naj bi bila že danes lačna. Banke so zaprte, prav tako trgovine. Grčija je končala postavitev 40 kilometrov zidu in ograje z bodečo žico proti Turčiji, Poljska je sledila Litvi in namestila bodečo žico na meji z Belorusijo ter tam razglasila izredno stanje.

Nemčija je z zračnim mostom prek Uzbekistana iz Afganistana pripeljala okrog 4.500 ljudi, od tega okrog 4.000 Afganistancev. Merklova ne odneha, četudi bodo 26. septembra zvezne volitve in njeni koaliciji CDU/CSU kaže najslabše v zgodovini, le 22 odstotkov, ampak pravi, da bi morali pripeljati še 40 tisoč ljudi. Pa so že zdaj med evakuiranci odkrili več kot 20 obsojenih kriminalcev, celo Afganistanca, ki so ga leta 2019 iz Nemčije izgnali, ko naj bi bil odslužil delno kazen 8 let in pol za posiljevanje mladoletne hčerke. Pred dnevi se je v Nemčiji zgodil tudi prvi poevakuacijski napad, in sicer je Afganistanec z nožem zabodel dve osebi.

Če islam premaguje Zahod, pa ne premaguje Kitajcev. Kitajci so uporabili islamsko orožje pri uničenju drugih ver, kultur in jezikov: selitve (Kitajcev) v Sinkiang ali Ujgurijo − žal izginjajo Ujguri, a s tem izginjajo tudi srednjeveški islam, verski fanatizem, terorizem. Sovražnika moraš prepoznati, spoznati, spoštovati, a se Zahod bori proti duhovom in samemu sebi in izgublja. Morali se bomo odločiti, ali islam prepovedati, ukiniti oziroma nepredušno zapreti v njegov srednji vek, da se sam prebije v kaj bolj civiliziranega, ali pa bo EU z leti sama postala islam in še v drugo srednji vek, saj se ničesar ne nauči iz propada Zahodnorimskega cesarstva in kasneje še Bizanca!

Gregor Preac