Ustavimo Spomenko!

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Spomenka Diklić Hribar je leta 2009 za Žirovski občasnik napisala uvodni tekst. Večina vas tega teksta ne pozna, Žiri poznate mogoče le po tem, da naj bi bilo tam leglo neonacistov, kaj več pa že težko. Vendar so v uredništvu našli Spomenko Hribar, da jim napiše uvodnik. Zanimivo branje. Danes dosti bolj kot takrat, ko ga je napisala.

»Po volitvah vztrajno pozivam Cerkev, da obsodi kolaboracijo z okupatorji in svojo sokrivdo za državljanski spopad med vojno, in Zvezo združenj borcev, da obsodi revolucijo, revolucionarno nasilje že med samo vojno in po njej.« (Spomenka Hribar, l. 2009)

Vas v tem stavku kaj zmoti? Mene zelo. Vrstni red namreč. Zveza združenj borcev bi morala biti na prvem mestu, da obsodi revolucionarno nasilje, ki je povzročilo ogromno škodo. Ne samo posameznim družinam, ki so bile pobite, preživelim svojcem, ki so bili drugorazredni in so to še danes, škodo v gospodarstvu, kmetijstvu, zdravju … Šele potem naj se opraviči Cerkev, če se ima za kaj. Brez dvoma njeni grehi niso niti najmanj primerljivi. Nasprotno, sama jih vidim danes, ko Cerkev kolaborira z levico v želji po uničenju zahodne civilizacije, bistveno več!

V malo daljšem uvodniku Žirovskega občasnika kar mrgoli samohvale in napotkov Spomenke Hribar, ki se je leta 2009 prikazovala kot žrtev in kot navdih. Žrtev trdih komunistov, žrtev trde desnice, navdih Milanu Kučanu, “da je ta s svojo partijo se-stopil s piedestala avantgarde” in “da je zveza komunistov PRISTALA na večstrankarsko demokracijo”. V omenjenem uvodniku nas, nevedne, tudi poduči, da je levica bila za spravo, desnica pa ne. Niti pomislila ni gospa Hribar, da je nekaj narobe s tem, da naj zveza komunistov “pristane”, da postane ena izmed strank, še manj, da je obdržala materialno podstat, s katero še danes obvladuje vse družbene sisteme in podsisteme.

In če živi v Sloveniji kak Slovenec, ki mu gospa Spomenka Hribar ni poznana, mu lahko vsi skupaj samo zavidamo. Nevednost je velikokrat milost. Meni, žal, poznavanje omenjene ni bilo prihranjeno. Od delnega navdušenja, ki ga res nisem v celoti delila s slovenskimi intelektualci, ko se je na pol ilegalno bral njen esej o Krivdi in grehu, je ugled gospe v mojih očeh vse bolj padal in padal. Ampak ker nisem pomembna, gospa zame niti ne ve, seveda padanje ugleda v mojih očeh ni pomenilo, da bi sama pogledala vase in okoli sebe, tako da je mirno nadaljevala svojo “zločinsko” pot. Težka beseda za pisanje, saj pisanje ni zločin. Vendar je zločin zavestno zavajanje. In ona je zavestno, prikrito, zahrbtno zavajala. Zavajala je na način, ki je bil blizu ženi Nicolaja Ceaușesca, Eleni. Doktorici znanosti, ki je svojo znanost še kako rada prodajala nevednemu ljudstvu in se z njo dičila. Na ta način Spomenka Hribar prodaja slovenskemu ljudstvu svoje oporečništvo, svoje poštenje, svojo moralo. Tudi sama sem potrebovala čas, da sem sprevidela vso perfidnost “odhajajočega” nedemokratičnega sistema.

Spomenka Hribar (Foto: STA)

Kdo je torej lansiral Spomenko Hribar v komaj prebujajočo se pomlad slovenskega naroda? In koga vse še poleg nje? Znano je, da skupaj s Tinetom Hribarjem pridno premlevata dogodke, ki so se zgodili in ki se imajo zgoditi, z zadnjim, dosmrtnim šefom CK ZKS, ki naj bi ga ravno ona navdihnila z idejo o sestopu. Milan Kučan je sestopil z oblasti podobno, kot je Cerarjeva vlada predčasno odstopila. Simptom, ki očitno korenini pri Spomenki Hribar!

V prej citiranem uvodniku gospa napiše: “Se pravi, da je imela Zveza komunistov popolno oblast. In to je tako: če hočeš imeti absolutno oblast, moraš imeti v zakupu tudi vso resnico, Resnico! In če hočeš imeti danes in jutri absolutno prav, si moral imeti tudi včeraj absolutno prav! Ti določaš, kaj je prav in kaj ni, kaj je res in kaj ni, kaj je vredno in kaj ni. Zatorej je boj za vrednote dejansko boj za resnico, se pravi boj za interpretacijo resnice. Če pa hočeš imeti v zakupu Resnico, mora le-ta biti čista, neomadeževana. Tako rekoč nedolžna. Vsaka packa na njej jo diskreditira kot Resnico. In tisti, ki vedo za Resnico, naj bi bili nekakšni ‘nad-ljudje’, ki jim ‘objektivni zakoni zgodovine’ nalagajo, da vodijo svoje ljudstvo svetli prihodnosti nasproti. In tu je kleč! Takoj, ko je postalo del javne zavesti, da revolucija ni brezmadežna, nasprotno, ko se je javno razodelo, da je krvava, omadeževana z nedolžnimi žrtvami, je bilo konec njene (sankcionirane!) brezmadežnosti! Njena legitimnost je postala javno vprašljiva.” 

In danes, skoraj 10 let po tem zapisu, taista dama ustavlja resnico, usta, ki jo izgovorijo, bi najraje zasula s prstjo, ne zahteva resnice od zveze borcev, ne, celo že več desetkrat dokazana ravnanja zanika, kot da jo varuje neviden plašč demence. Zločini, ki jih je zagrešila partija med vojno in po njej, se ne odpuščajo. Lahko se samo z njimi živi, vendar se mora zanje nekdo pokesati. Ni dovolj mahati in groziti, prepovedovati in ustrahovati, žaliti in zaničevati. Komunizem je od sedaj priznanih treh totalitarizmov (v prihodnosti se jim bo brez dvoma pridružil še islamizem) povzročil največje gorje v človeški zgodovini. Samo v mali Jugoslaviji je bilo milijon žrtev komunizma. Tako mednarodne raziskave. Ne Dežmanove, ne Možinove, ne Leljakove in še najmanj Janševe. Lahko zanika resnico, vendar nima več absolutne oblasti nad njo. Lahko grozi in žali, lahko se dela žrtev, vse to lahko dela in nihče ji tega ne bo branil. In veste, zakaj ne? Ker je pomagala “Kučanu sestopiti z oblasti”, res šele, ko je že vsa Evropa obsodila socializem in se mu odrekla. Takrat je bilo lahko biti prerok, tako kot sedaj misli, da je lahko in da sme ponovno imeti vso oblast nad Resnico. V svojem prispevku v Delu ni povedala ničesar, kar bi bilo zgodovinsko podprto, vendar to niti ni bil njen namen, se mi zdi. Namen je bil, kot že toliko desetletij poprej, da blati vse, ki mislijo drugače. Kot na primer, da naj bi se nekdo slikal z Janezom Janšo in govoril, da bo prišel dan, “ko vas bomo pometali v brezna”? Ne vem, tega res nisem niti videla niti slišala. Sem pa slišala, ne enkrat, ampak večkrat, pa bom omenila le Iva Godniča, ki se je ob odobravajočem posmehovanju voditeljev v RTV-studiu norčeval iz žrtev, zazidanih v rudniški jašek, in napovedoval, kako ga bodo “ona” in “njeni” znova napolnili. In takrat ni bilo Spomenke Hribar v Delu, niti v Žirovskem občasniku ali v najmanj pomembnem tovarniškem glasilu, če še sploh obstajajo, da bi se nad tem zgražala. Mogoče je res postalo del javne zavesti, da partija ni brezmadežna, vsekakor pa to ni postalo del zavesti Spomenke Hribar. Z leti je zanjo partija vedno bolj nedolžna, brezmadežna, tako rekoč brezkrvna …

Pa še malo iz teksta Hribarjeve:

“No, ‘ponižne priklonitve kristjanov’ ideji sprave, kaj šele meni osebno, je bilo po volitvah leta 1990 hitro konec. Saj razumem: skozi vrata, ki smo jih nekdanji (aktualni, izključeni ali ‘izstopljeni’) člani Zveze komunistov odprli, so tisti, ki so bili ‘ponižani in razžaljeni’ v prejšnjem režimu, dobesedno vdrli, zahtevajoč enake pravice zase, kot jih je imela prej partija …” Ne prezrite, kristjani moramo biti ponižni, vse ostalo je nekrščansko, nas učijo verniki komunizma. In Bog ne daj, da bi v prejšnjem režimu ponižani in razžaljeni zahtevali enake pravice, kot jih je imela partija in jih uživajo danes njeni nasledniki, med njimi tudi Hribarjeva, ki ima visoko poslansko pokojnino že od svojega 53. leta dalje. Bolje zanjo, da se ne bo kakšna delavka za tekočim trakom ali trgovka, ki bo dvigovala težke artikle na prodajne police, vprašala, s čim si je gospa zaslužila pokojnino. Jo bolijo noge, prihaja domov z zatečenimi gležnji, bolečinami v križu, zjutraj ne more razpreti prstov? Jo morebiti od intelektualnega napora boli glava?

Krivda in greh, nekje v začetku mojega odraslega življenja napisan esej, ki je vzburil že dokaj vročo kri slovenskih intelektualcev, meščanov pa tudi vseh ostalih, sitih zanikovanja povojnih pobojev, je bila njena vstopnica v klub oporečnikov. Igra, burka, spletka tedanjega predsednika CK ZKS, ki je že zelo dobro vedel, da se enostrankarska diktatura končuje, da mrtvi vpijejo iz grap in jaškov, da ljudje ne mislijo več dolgo čakati v vrstah za 10 dag kave, in ki mu je fantastično uspela. Priznavam, Kučan je mojster sprenevedanja, mojster laži in preigravanja nasprotnikov. S Spomenko Hribar sta skušala doseči spravo, brez krivcev, oziroma spravo na način, da so krivci pač mrtvi, mogoče kdo tudi malo manj kriv, vendar kriv! Krivdo obesiti na pleča pomorjenim je bil cilj, ki so mu mnogi na začetku nasedli. Krivda in greh je le na eni strani, na strani pobitih in njihovih svojcev. Mnogi tej tezi nasedajo še danes! Preko ZZB, preko Zemljariča, preko zakoncev Hribar. Pri tem nekateri branijo Tineta Hribarja. Ne pristajam na trditev, da je Tine Hribar žrtev svoje žene! V več kot 30 letih je šlo skozi mojo pisarno praktično pol prebivalcev Ljubljane, ki so se razvezovali. Težko verjamem, da Tine Hribar ne ve, da ta možnost obstaja. Na sodišču temu rečemo “nevzdržnost zakonske zveze”. Ker se ni razvezal, je njuna zakonska zveza zanj vzdržna. Tudi ni nebogljen, ugrabljen filozof, ki bi ga žena imela zaklenjenega v kleti. Nak, Tine Hribar stoji svoji ženi ob strani, kar je sicer lepo, vendar ne verjamem, da se nam je zdelo ravnanje Eve Braun, ki je stala ob Hitlerju do zadnjega diha, častno.

To poletje je bilo čudno. Vremensko in politično. Kislih kumaric niti ni bilo, ker je bilo drugega v obilju. Od očitkov, da je SDS pogorela v pogajanjih, kar ji je serviral njen nekdanji minister, do sestavljanja nove vlade, ki jo je sestavilo 6 zgub. In v tem času, ko je demokracija, ki še ni niti dobro zaživela, dejansko obglavljena, se je ponovno oglasila omenjena. Ona, ki se čuti poklicano, da ustavlja vsakogar, ki bi omajal njenega boga, partijo, Udbo, mafijo, kakorkoli ga že poimenujemo. Ustavljala je srbske matere, ki so zahtevale, da se njihovi sinovi vrnejo iz JLA, ustavljala je desnico in Janeza Janšo kot sovražnika slovenstva in Slovencev in sedaj ustavlja novinarja in njegovega intervjuvanca. Ni nastopil Milan Kučan, ni se izpostavil, mali potuhnjeni škrat, kot običajno je v prvo vrsto poslal ubogljive, uklonljive plačance. In ti svojo nalogo izvedejo, kot jim je naročeno. Pri tem omenjena pozablja, da ji ta narod plačuje nezasluženo pokojnino že od njenega 53. leta dalje, da niti do takrat ni prispevala kaj dosti, da živi dobesedno od žuljev in od prispevkov ljudi, ki komaj preživijo iz meseca v mesec. Ne, sedaj se poleg njihovega denarja skuša polastiti tudi njihovih duš. Uspelo ji je leta 1983, ko je Slovencem zamazala oči pred resnico in skušala medvojne in povojne poboje pomesti pod preprogo, češ, napake so se zgodile, glejmo v prihodnost, do ustavljanja in odstavljanja Janeza Janše, živega primerka, ki se po njenem ne bi smel roditi, do sedanjega ustavljanje “resnice”, kot je nekdo zapisal. V tretje ne gre! Tudi pri Slovencih ne. Gospa Hribar, tokrat so tla, po katerih hodite, že preveč spolzka. In ustaviti se boste morali vi. Sicer vas bodo drugi. In tisto bi znalo biti manj prijetno …

Lucija Šikovec Ušaj

 • SIMON ROZIC

  Po duhu revne karieristke so najnevarnejša in najbolj ogabna bitja na
  svetu! Hribarca je ena od njih!

  • pajot

   Hribarca se po očetu piše Diklić. Zelo pomenljivo. Srbkinja. Kot Masleša,Janković,Veselinović,Djordjević in tako dalje,in tako dalje….

   • Aton

    Svetlana, Spomenka, Ilinka,… peta kolona…

   • lili pili

    Pa dragic, doncic si pozabu,

    • Capi

     Ne mešaj športnikov s politiko!!!!!!!!

     • lili pili

      Srb je srb, tukaj gor so srbi v glavnem 8bravnavani slabsalno

    • stajerc5

     Ta dva sta nasa, ti, lilic pilic, ti nam smradis zrak!

     • lili pili

      Sta srba in pika, ce ti je prav ali ne, jsz nimam nic proti srbom..

    • SIMON ROZIC

     V športu se moraš borit, od Atona omenjene babe pa so
     politično nastavljene k u r b e t i n e ! – Če se motim,
     mi dokaži nasprotno !

     • lili pili

      Glej meni je vseeno ce so politicno nastavljene, saj take so tudi na desnici ne samo na levici mislim na kurbetine politicne…

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ vse ista mineštra – jugoopankarska, sovražna do okupiranih od srbov!

 • pajot

  In jaz,bedak,sem ji takrat na Roški, verjel.

  • VERRZIFIKATOR

   Bil sem/si mlad, fant vesel,
   skratka nepokvarjen,
   z dobrim vsem obdárjen,
   si k…i pač verjel.

  • lili pili

   Bedak si bil in bos ostal ne veke vekov, se ne da pozdravi

   • Capi

    Ne sodi drugih po sebi…….

    • lili pili

     Saj si sam priznal da si citaj kaj pises budalo…

     • Capi

      Ne znaš brat za seboj? Ne veš kaj si napisal? Če si ti bedak in budalo, niso kar avtomatsko še drugi…kapiš?

     • lili pili

      Capi pojdi na preglede in potem zdravljenje..

   • Fosa Stefan

    »Po volitvah vztrajno pozivam Cerkev, da
    obsodi kolaboracijo z okupatorji in svojo sokrivdo za državljanski spopad med vojno, in Zvezo združenj borcev, da obsodi revolucijo, revolucionarno nasilje
    že med samo vojno in po njej.« (Spomenka Hribar, l. 2009)

    Vas v tem stavku kaj zmoti? Mene zelo. Vrstni red namreč. Zveza združenj borcev bi morala biti na prvem mestu, da obsodi
    revolucionarno nasilje, ki je povzročilo ogromno škodo. Ne samo posameznim družinam, ki so bile pobite, preživelim svojcem, ki so bili drugorazredni in so to še danes, škodo v gospodarstvu, kmetijstvu, zdravju … Šele potem naj se opraviči Cerkev, če se ima za kaj. Brez dvoma njeni grehi niso niti najmanj primerljivi. Nasprotno, sama jih vidim danes, ko Cerkev kolaborira z levico v želji po uničenju zahodne civilizacije, bistveno več!

    • lili pili

     Mislim, da vidis vse narobe razen ce sodelovanje cerkve z sds, ki je sestavljena iz bivsih komunistov vidis kot sodelovanje z levico…

  • SIMON ROZIC

   O, jaz pa ne! Njene krokodilje solze me niso prepričale!
   Hinavska baba!

 • Andreja Knego

  Odlično!

 • VERRZIFIKATOR

  Tinka Hribovc

  O DEKLIČU

  O dekliču ljudska pesem poje,
  z rožami da je poti postlala,
  mati ljudstva svojega postala,
  žrtvovala zanj življenje svoje.

  Kdo je ta deklič, da zanj ne vemo,
  mlajši rod začuden se sprašuje.
  ljudske pesmi so mu namreč tuje.
  Ali res povedati mu smemo?

  Bil deklič je, ne bi o lepoti,
  nepomembna ta pri vsej je stvari,
  se napake takšne zanemari,
  zamolčimo tudi o slepoti.

  Manjkajo da te stvari dekliču,
  stvar povsem seveda je drugotna,
  je pa danes babnica zlohotna,
  to povejmo, vdana vsa hudiču.

  Pobesnelost in z njo vsa nemarnost,
  ki okoli sebe jo razširja,
  vredna sama je za pol hudirja,
  kot mongolska svojčas je nevarnost.

  O dekliču ljudska pesem poje,
  nova nje vsebina je v celoti,
  o pokvarjenosti in togoti,
  konec tak, da vsak dobil bo svoje.

  • SIMON ROZIC

   …če ne bi Hribarja spoznala,
   nepomembna trapa bi ostala !!!!

   • VERRZIFIKATOR

    Bi brez njega isto se godilo,
    pravzaprav se isto ji dogaja,
    saj brezupna trapa le ostaja,
    se rešitev žal je zamudilo.

 • Anton

  Čudno da se piše Hribar, ker je bila rojena v grapi.

  • Olga2345

   Piše se Diklić

   • Franc Šink

    Na obali Vrbasa.

 • von Rhein

  Če pogledam njen CV (Wikipedija) njen odpor do vojnih dogodkov lahko razumem. Še lažje je razumeti način kako se ljudje te vrste usode prodajo za drobiž,malo slave in kakšno medaljo,največjim zločincem,oz. njihovim potomcem. Ta AFŽ ženščina je v družbi še nekaterih, pravo orožje rdečih banditov,ki jo po potrebi zalagajo z zavorami koga,kdaj in kako je treba ustaviti.

 • Brane

  Bravo Spomenka lepo napisano.

  • Olga2345

   Srbi so lepo povedali, da so se znebili vseh kriminalcev, ker so jih poslali v Slovenijo!

 • Roža

  Lucija še en SDS konvertit. Bila je v KP v času socializma. Torej priviligiranka. Sedaj pa se prikazuje kot nekdo ki je trpela v prejšnjem režimu.

  • Olga2345

   Po vase je clovek, ki sprebudi napako in jo popravi, kriminalec? Resnica vas zelo boli! Nekateri ste pač obsojeni, da živite z lobotomijo!

  • SIMON ROZIC

   Prava dvotirnica (dvospolnica) kot tisoče drugih!

 • merim

  Ustavimo janeza. Aja to nam je ze uspelo

  • Olga2345

   Ustavimo Kučana in ga pošljemo k Perkoviću in Mustaću!

   • merim

    Kucan je ze u penziji

    • Soave

     In ??

   • SIMON ROZIC

    S Sorosom se Kučan odlično ujema, tudi finančno!

   • koza

    danes slišala, da prihajata “domov” kazen prestajat, po cro zakonih, odvetnik pa kdo drug kot Nobilo, dežurna baraba

  • dob
   • stajerc5

    Uuuuu, si mi celo upanje na lepse case ubil…

    • dob

     Ustavljajo Janšo, da ne bi ustavil števca, ki kaže zadolževanje!

 • Amerikanc

  Sem slišal, da je tudi Gorbačovu svetovala enako kot Kućanu. Samo ne okoli govoriti.

 • Djuro Sumar

  Spomenka Hribar je zakon.

  • Amerikanc

   Dokler ne pokoplje Tinčka.

   • Djuro Sumar

    Al pa Tinček njo. Nikol se ne ve.

 • Olga2345

  Čestitke, Lucija Ušaj! Diklićka, GO HOME!

 • to_mi_delaj

  Ukinitev penzije, tistim ki si to ne zaslužijo

  • SIMON ROZIC

   Tisti, ki si bo to upal izvesti pri nas, bo predlagan za
   Nobelovo nagrado za hrabrost…..UDBA svugde oko nas!

   • Soave

    Mislim, da ga ni korenjaka. Smo že doživeli, kam to pelje!!

 • rabbit

  Spomenka Dikić Hribar, oseba, ki se ji je njen lastni oče odkrekel potem , ko je zanosila s Hribarjem, morala je od doma. Kam je šla v dom za ne poročene matere na Škofljico, ki so jo vodila Rimsko katoliška Cerkev, sedaj pa baba pljuva po njenih odrešiteljih, ker kam bi pa šla lahko samo pod most.
  Tine Hribar je navadna copata,včasih sem jih videla na ljubljanski tržnici in vam povem to je copata in ne moški slepo ji sledi kot kakšen polit cucek.
  Jo je pa Bog kar lepo kaznoval za njeno čvekanje, čez cerkev in desnico umrla ji je namreč hči v čudnih okoliščinah, marsikaj se je govorilo, zaposlena je bila pri Jankoviću.

  • merim

   Janez je bil u partiji a si cu to? Bog ga je kar lepo kaznoval zmerej zgubi volitve

   • SIMON ROZIC

    Pa kaj ? Srečala ga je pamet pravočasno, tebe in
    tvoje pajdaše ne bo nikoli! Volitve, ki jih “zgubi” so samo
    dokaz, kakšna ZK banda je še okoli nas!

   • rabbit

    Bog ga za to, da je prišel k pameti ni nič kaznoval ampak ga je nagradil s 4 luštnimi otroki.

   • Steiermark

    Ne veseli se preveč in ne nakladaj, ker je JJ edini, ki je zmagal na volitvah, vendar vlado sestavljajo defektni jugokomunajzarskiiztrebki, ki volitev niso dobili…… sicer pa vaš gospodar satan, bo kmalu poslal po vas……

  • Franc Šink

   Srbska posla.

  • xct

   Primitivec. Upam, da bo Bog tudi tebe lepo kaznoval!

   • rabbit

    A ja če resnico poveš si pa primitivec.

   • rabbit

    Pa še to najbrž si bil ti eden izmed tistih, ki si širil neresnico o Janševem sinu Črtomiru in se pri tem objestno režal, kar priznaj.

  • Soave

   Edino za njeno hči ti ne dam prav.

   • rabbit

    Lej baba govori neumnosti ,je žleht, čez druge poliva gnojnico potem pa joka, ko jih dobi po grbi. Res ni lepo ampak Bog je čeprav komunisti trdijo da ga ni pa vse lepo božja kazen doleti vprašaj izdajalca Puckota, kako se mu je to maščevalo s smrtjo sina.
    Američani imajo lep pregovor Karma is a bitch.

    • rabbit

     Američani pravijo temu karma is a bitch.

 • sloustava

  Slovenec, zbudi se, madona! Vladajo ti-ić, prodirajo muslici, iz tvojega znanja in postenja se norcujejo madzaroni in cistokrvni mesanci, slovenski Stalin te zali in odpira sampanjce, tvoja volja na volitvah ( Bratusek, Erjavec), se ne uposteva, …Bos crknil ali se boril za svoj jutri? Za Diklicko pa uporabim Serpentinskov citat, ki je nekako takle Kva je zdej, baba zmesana?

 • FORT WORTH

  Kdor ima medije ima oblast,
  kdor ima RTV ima nadoblast…
  In za Spomenko se vedeli ne bi, ce partija ne bi obvladovala medijev in RTV.
  In Spomenka naj bi bila intelektualka ??!!
  Ze v prvi minuti njenega predavanja izves vse o njej…

 • RATATA

  Spomenka in Tine sta eno zanikrno telo in en pohabljen um, ki ga futramo zato, da nas uničuje.
  A v desnici ni nikakršne revolucionarnosti?
  Kje sploh desnica je?

  • FORT WORTH

   To se tudi sam ze dolgo sprasujem.

  • lili pili

   Sds so preobleceni in nizje rangirani komunisti seveda bivsi, prava desnica je samo nsi

   • RATATA

    Preveč izkušenj imam, da bi me lahko en lili pili karkoli nafukal!

   • stane

    Slabi komunisti vladajo,dobri “komunisti” pa opozarjajo na kriminal slabih komunistov. Dobri “komunisti”nimajo krvavih rok.

    • lili pili

     Mislim, da je zelo zelo malo tistih z krvavimi rokami razen tistih, ki so preprodajali orozje…

 • hribovc

  Ga. Lucija, klobuk dol, takih rabimo !!

 • luckyss

  Vašega Hitlerčka pa nikoli ne boste obsodili, saj vam je po srcu in miselnosti blizu, poleg tega vas je obul in oblekel ter oborožil, da ste lahko pobijali izključno Slovence…

  • FORT WORTH

   Verjetno mislis na vec, kot 600 mnozicnih morisc po drzavi…

   • luckyss

    Po vojni je bilo nezakonito in zverinsko pobitih okrog 11000 uniformiranih pripadnikov Hitlerjevih paravojaških enot in njihovih svojcev..vsekakor obsodbe vredno…
    Vendar se po vojni običajno zmagovalci znesejo nad tistimi s katerimi so se klali med vojno..
    Na Balkanu je to običajno še posebej kruto…Vprašanje je koliko bi bilo povojnih žrtev, če bi zmagal Hitler in njegova podrepniška svojat…verjetno bi bilo treba dodati zgornji številki kakšno ničlo…Na koncu bi prišli na vrsto tudi domobranci in belogardisti, ker nihče ne zaupa izdajalcem lastnega naroda..

    • Dragan Krstič

     Kdo bo zmagovaslec 2WWje bilo znano 5. 12. 1941 ko so ZDA napovedale vojno silam osi. Bilo je samo še vprašanje časa. Za nas je bilo tedaj odločilno vprašanje ali bodo po vojni zavladali stlinisti ali pa bomo dobili demokratično oblast. Seveda takšnim kotje luckyss to ne gre v glavo čeprav imajo prazne.

     • luckyss

      Brez Rusije bi nas Evropejce Hitler “pojedel za malico”…
      Celo takšni ideološki nasprotniki kot ZDA in Rusi so se združili v zavezništvo proti Hitlerju….No, določeni so mu takrat prisegli..dejstva so pač dejstva, pa če si še tako vztrajno izmišljujete zgodovino..ovce bedaste ;)

     • Dragan Krstič

      Zaradi zdraharjev v gmajni se 2WW ni končala niti sekunde prej, bilo pa je zaradi njih ogromno nepotrebnih žrtev ti idiot rdeči. Za češnjo na torti pa smo dobili še komunizem, Pa še nekaj je pomembno. Danes ravno tisti toliko gobcate o partizanih,katerih predniki so med vojno hajlali po mestih ali služili Wehrmachtu.

     • luckyss

      Slovenski partizani so spadali med Titovo vojsko, ki je na ozemlju Jugoslavije zadrževala precej nemških divizij, ki bi jih Hitler krvavo potreboval na drugih frontah…
      Zato so bili priznani v koalicijo zaveznikov….domobranci in ostala Dolfijeva parovojaška svojat pa k silam osi…

     • Dragan Krstič

      V Sloveniji so imeli Nemci stacionirane drugorazredne vojake,začetnike, ki so jih prav tu urili za vojskovanje na zahodni in vzhodni fronti. Šele leta 1944 ko je število partizanov naraslo so Nemci morali imeti tukaj tudi elitnejšo vojsko, vendar tega leta je vsak pameten vedel da bo vojna končana v korist zaveznikov. V tem kontekstu je tudi popolnoma jasno da domobranci 21. 4. 1944 niso prisegali Hitlerju ampak borbi proti komunistom.

     • luckyss

      Delno imaš prav…Hitler v Sloveniji ni potreboval nekih ogromnih vojaških sil, ker je namesto njih opremil in oborožil kar domače izdajalce…

      Tudi glede prisege imaš delno prav….V prisegi ni omenjen Hitler, ampak poveljnik nemških oboroženih sil, ki je verjetno bila mati Tereza…
      Idioti fuknjeni..

     • stane

      Komunisti nas zrejo ze skoz. Zrejo nase zulje. Po vojni je bilo brez sojenja v yu pobitih 560000 nesrecnikov,ki se niso strinjali s komunisti,ki so na vsak nacin imeti oblast. Danes je enako. Samo,da tu pa tam izgine kdo,ki se z njihovimi
      Metodami ne strinja. Slovencev je bilo ubitih 100000 ,zaprtih politicnih oseb 3000000. Razmisli kaksen je komunizem v resnici. Jaz pravim UNICUJOC ZA SLO NAROD.

     • luckyss

      Kaj naj rečem…
      Mogoče bi prebral mednarodno potrjeno raziskovalno študijo o žrtvah druge svetovne vojne na slovenskem…Podatki so verodostojni, na podlagi zavezniških, nemških in slovenskih arhivov…
      Lahko pa verjameš v svoje pravljice skupaj z ostalimi ovcami….
      P.S. Piši na britansko enciklopedijo, da navajajo napačne podatke, če že našim ne verjameš…bebo..

      https://www.dnevnik.si/1042535335

     • stane

      Bebo je tisti,ki te je naredil. Verodostojni podatki so bili objavljeni v kratkem. Opica debilna. Tuje podatke,ki so dostikrat izmisljeni pa kar lizi.

     • luckyss

      Verjemi, da sem bil sprva tudi sam malce skeptičen glede teh številk , glede na tukajšnje jamranje potomcev Htilerjevih pomagačev…
      So pa na nemških in britanskih straneh, ki obravnavajo potek druge svetovne vojne skoraj identične “cifre”…
      Torej sta le dve možnosti….Ali laže 95% sveta ali pa 13% našega volilnega telesa…
      Še premišljujem…;))

     • stane

      Pisal sem o stevilu pobitih v SLO(cca 10000),zaprtih,skupaj ubitih v YU. Podatki preverjeni oz.dobljeni v Beograjskih arhivih. Opica nevedna.

     • luckyss

      Napisal si kot da so vseh 100 000 Slovencev pobili komunisti..opica provokativna..mimo grede in njive…eno ničlo si pozabil ;)

 • Nšo-či

  “Pri tem omenjena pozablja, da ji ta narod plačuje nezasluženo pokojnino že od njenega 53. leta dalje, da niti do takrat ni prispevala kaj dosti, da živi dobesedno od žuljev in od prispevkov ljudi, ki komaj preživijo iz meseca v mesec. Ne, sedaj se poleg njihovega denarja skuša polastiti tudi njihovih duš “. Izjemno, Lucija!
  Škoda, ker Butalci tega ne razumejo.

 • Dragan Krstič

  Se spomnim kako smo tej rdeči kuzli in prevarantu Bučarju ploskali na shodu Demosa na Joštu. Kako smo na koncu potrpežljivo čakali v vrsti da smo tema podlasicama jima segli v roke.

  • lili pili

   Ja takrat ste bili naivni zdaj se vam pa ze mesa…..od jajotovih obljub

   • stane

    Poslusaj bumbar; 21let je blo dovolj vladavine komunistov. Cas bi bil za spremembo zSDS na boljse. Je kaj narobe s tem? Pri tebi je vedno kaj narobe,kot pri tvojih ljubljencih rdecih.

    • lili pili

     Nic ni narobe zakaj pa ne vladate, kaj je bilo treba jajotu vse metati v isti kos…

 • lili pili

  Na Nori tv res ne vedo vec kaj naj se pisejo, da bodo nahranili ranjene duse sds ovc.

  Boli, boli ker kljub zmagi jajo ne more vladar, ga je komedijant izigral res mi gre na smeh.

  Jajo drug mesec bos napolnil 60, vecina delavcev se takrat upokoji….. razmisli…

  • luckyss

   On bo po svojem vzorniku Titu edini in dosmrtni vodja Twito..

   • lili pili

    Drzi twitoprvi

  • Dragan Krstič

   Pepi Manaskov, a ti si delal? Ne se hecat no.

   • lili pili

    Uzival 40 let pri svojem delu …..pa ti so te mucili verjetno..

  • stane

   Me zanima,kako ti bo slo na smeh,ko bos suzenj crnuhom in Arabcem,ko bos ogrozen na vsakem koraku. Ko bo stanje kot na Svedskem Angliji,Franciji,Nemciji Belgiji,Nizozemskem in se kje. To vse po zaslugi tvojih levicarjev,kucanistov.
   Raje pojdi na spletno mesto : pravapeticija.com in raje glasuj oz.podpisi peticijo proti naselitvi kjerkoli v SLO.Velja za vse.
   Ko bo dovolj podpisov,bodo zahteve v drugacni obliki. Delajte kaj koristnega za SLO.
   .

   • lili pili

    Pa ni se dolgo ko ste vpili kako lepo bo v zdruzeni evropi, gremo iz juge, stran od bosancev, sedaj pa pljuvate po najbolj demokraticnih evro drzavah….

    A se naj zapremo in izoliramo, se nikomur in nikdar se ni to posrecilo

    Raje se vprasaj kdo mesa drek po aziji in afriki, da prihaja toliko migrantov..

    • Soave

     O dreku že vse vemo.

     Pred desetletji ustanovljena EU, pa nima prav nič skupnega s temi hordami iz Afrike.

     • lili pili

      Jaz tudi tako mislim samo eni sedaj to napunpavajo do skrajnosti…

    • stane

     Pri nenormalnih ,nelegalnih migracijah ne moremo govort o tem kar ti sanjasin podtikas. Pojdi, jih poljubi in pripelji k sebi domov. Daj jim vse kar potrebujejo. Ti bos podnajemnik(szenj)v lastnem domu. Poglej kaj se radodarnim narodom dogaja. Si slep,ali butast,da ne kapiras kaj se dogaja. Beri KORAN. Tam vse pise .

     • luckyss

      Tokrat se moram strinjati s tabo…Begunci so do prve varne države, potem se preko mejnih prehodov vstopa kot migrant…Tole pa so versko bedasti podsaharski mladci, ki nikoli ne bodo delali ničesar drugega kot probleme…Mar nima Evropa svojih brezposelnih ?! Mislim, da bi njih lažje asimilirali kot versko neprilagodljive s Sorosove strani financirane idiote…
      Glavni namen je destabilizacija Evrope, zadaj pa se skrivajo ZDA..

     • stane

      Res je!!!!! Super!!!!!!!
      C E S T I T A M

     • lili pili

      Se enkrat kdo dela po svetu pizdarije, da ti sem hodijo, potrebno je zadevo urejat pri vzroku…

    • stane

     Prodanim izdajalcem ni nkoli uspelo narediti kaj dobrega za narod.

     • lili pili

      Ja res je domobranci so bili taksni, placani s strani nemcev, da so lovili postene slovence..

   • luckyss

    Se strinjam, da nezakonitih ekonomskih migrantov pri nas ne rabimo….
    Je pa tudi dejstvo, da imamo “le”, 0,4 migranta na 1000 prebivalcev, medtem, ko jih ima Orban 0,7…

    • stane

     Madzarska ma urejeno vojsko,policijo,da lahko zagotavlja varnost drzavljanom. Ce ni varnosti,je suzenjstvo. Mi se peljemo v suzenjstvo. Zal.

     • luckyss

      Ja, super…potem pa naj še kar uvažajo “begunce”…

     • stane

      Pri nas jih uvazajo in jih se bodo. Ne vem kdaj se bo to ustavilo.

     • luckyss

      Glej, ne me za “besedo držat”…vem, da smo tretji po najmanjšem številu migrantov v Evropi …Najmanj jih ima Portugalska, potem menda Romunija in nato Slovenija…
      Zame je to dosežek Cerarja, ker tako nepomembna državica v EU se mora držati pravnih norm, ker nas kazen v obliki “bonitetnih ocen” lahko uniči v par mesecih…
      Takšnih zadev pa v javnosti ne moreš in ne smeš objaviti…
      Pa kaj bi vam ovcam razlagal osnove svetovne politike…ste prebutasti celo za izračun višine posojila…

     • stane

      Bonitetnih ocen se ne bodo dotikali,tudi drugih kazni ne. Pri glasovanju za kaznovanje ene drzave clanice pri tako obcutljivih vprasanjih , morajo biti za vse clanice EU. DRZAVE Visegrajske skupine bi nas podprle. Po tvoji logiki bi ze morala biti Madzarska kaznovana in se nekatere druge. Scitijo druga drugo. Tudi nas bi.Pogodbe,ki so jih nasi podpisali brez vednosti drzavnega zbora in poslancev so nezakonite. Vlada in EU deluje nezakonito. Pa kaj bi ovcam govoril.

  • Soave

   Kaj pa je ???

   Ker so ljudje zelo pozabljivi, ali pa nočejo vedeti, je kar dobro veliko pisati o takihle cvetkah ljudi, ki se izpostavljajo za Kučana.

   • lili pili

    Kucan, spomenka in se in se so samo upokojenci, na katere bi pozabili, ce jih tukaj nebi kar naprej omenjali in jim dvigovali njihove zasluge..

    • Soave

     Zasluge si ” vzamejo ” kar sami.

  • ZatonMesecnikov

   Piliću, to je bila taktična poteza. naj levičarji požrejo župco, ki so jo skuhali s šopanjem zadnjih 72 let.

   Petorček se bo kmalu skrčil na Troička, urica neusmiljeno tiktaka. Pufi, to večno prekletstvo levičarjev…

   Vsak dan je številka višja…

   https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

   • lili pili

    Za vsak slucaj si poglej ameriski drzavni dolg, samo v obveznicah imajo tuje drzave preko 6000 miljard terjatev do amerike, kitajska 1200 milijard…..

    • ZatonMesecnikov

     Dolg sam po sebi ni tak problem. če si ga sposoben vračati… To so dokazale irska, islandija. Zdrava ekonomija je pogoj in uravnotežene bilance. In še vedno je produktivnost slovenskega delavca 3x nižja od produktivnosti grškega. posledica socialistične preteklosti/sedanjosti.

     Dolg Sloveniji narašča za 1-2 milijarde na leto. Slovenija je prišla v cikel, da si bo morala sposojati za obresti.

     • lili pili

      Dolga na svetu je toliko, da ga ne bo mozno nikoli vrniti…. ta balon bo pocil in pol bo joj za vse, smo ze videli tudi bankrot v ameriki…

     • ZatonMesecnikov

      To je napovedal že Marx in čakal. Pa ni dočakal. so ciklične krize. vendar če kdo misli, da se bo odpisovalo tako, kot v pokojni Jugi pufi za bajte, se moti…

      na dolgi rok se ne da živeti na račun drugih….

     • lili pili

      Drugih, ja zanimiv izraz, ti drugi so banke v lasti zasebnikov, ki pocasi prevzemajo vajeti sveta v svoje roke. Cedalje vec drzav je odvisnih od teh bank….. umetno se ustvarjajo krize, vojne itd. To lastnikom kapitala ustreza…

     • ZatonMesecnikov

      Ja, pred tem je že Marx svaril….

 • xct

  Dejstvo je, da je domobranska izdaja in sodelovanje z okupatorjem največji dokumentiran madež v slovenski zgodovini. S Spomenko , Tinetom, lucijo, ali pa brez njih! Verjamem, da vas je globoko v duši sram te izdaje vaših prednikov, toda zgodovine se ne da spremeniti! Tudi s potvarjanjem in žalitvami nasprotnikov ne!

  • Dragan Krstič

   xct in kje je bil tvoj fotr? Danes so vsi rdečkarji potomci partizanov. Ma kaj partizanov, spomeničarjev. Se čudim da so Nemci sploh lahko okupirali Slovenijo.

   • SIMON ROZIC

    Tit Turnšek se je tudi pozabil vrniti iz hoste….v kateri nikoli
    ni bil! Se vprašam kako ima vzgojene otroke, če je on en velik
    idiot!? Po moje- barabsko!

   • rabbit

    Majskih hroščev to so tisti skrivači ki so se celo vojno skrivali maja 1945 pa postali narodni heroji z vsemi privilegiji.

  • stane

   Domobranstvo se je rodilo,tudi vaske straze zaradi plenjenja in nasilja komunistov. Kolaboracija z Italijani je bila nujna zaradi pridobitve ziveza za svoje druzine,ki so jim komunisti pokradli,kakor tudi zaradi pridobitve orozja,da so lazje odganjali komuniste,ki so pobijali cele druzine z majhnimi otroci. Pokradli so vse kar so lahko.To je KOMUNIZEM. Dapcevic,nekdanji partizanski oficir se hvali koliko so jih pobili in utopili v Mariboru(tudi majhne otroke-40-50 tisoc, v Kocevju nekaj podobnega. Hvalijo se tudi drugi sadisti. Objavljeni so bili tudi dokumenti iz tistega casa. Razna porocila in ukazi.

  • Soave

   Mene že ne ! Moja družina je bila normalna slovenska družina, v kateri je bilo dovoljeno različno mnenje.

   In tako je eden od stricev odšel v domobrance – v saniteto, da ne bi slučajno kdaj stal iz oči v oči s svojo sestro – mojo mamo, ki je kot 16 letna frklja pobegnila skrivaj od doma v partizane.
   Ostali se niso želeli opredeliti in so pristali v Gonarsu.
   Pa še . . . .. . ja, kaj pa je in kje je ta dokumentiran madež ?
   Saj so l. 91-tega vse počistili komunisti. Počistili sosvojo lastno zgodovino.
   Če bi bila tako brezmadežna, je ne bi zažgali

   • stane

    Srbski arhivi so nedotaknjeni. Srbi vedo kaj je zgodovina. Imajo tudi podatke o SLO tistega casa.

    • Soave

     Hm. . . pa bomo imeli kdaj priliko videti jih ? Vidimo kaj se dogaja. Zato, tudi zato se komunjare še naprej borijo za oblast.

     • stane

      Novinarjem in zgodovinarjem je omogoceno po kapljicah.

     • Soave

      Ja, sta povedala in Omerza in Leljak.
      Mene samo skrbi, da ne bodo naši za vstop Srbije v Eu, ” pozabili” na arhive.

   • Mojca pokraculja

    Mene tudi ni sram, nihče iz moje familije ni kolaboriral ne tako ne drugače, vsi v partizanih, po logerjih itd., da ne bom razglabljala.
    Jaz z domobranstvom nimam nič.Z njimi je oblast po vojni obračunala tako ali drugače. Je morda kdo ušel roki “pravice”, če je ostal doma?
    Z svojimi morilci, ki so morili vsepovprek , pa ni obračunala z nikomer. Nikomer ! Nimamo obsodbe niti enega komunista, ki je dal pobiti, zapreti, mučiti nedolžne ljudi in to največkrat brez obsodbe.

    Sram me pa je, in to zelo sram, da živim v državi, ki v 72 letih po končanju vojne ni bila sposobna obsoditi niti enega komunističnega morilca in zločinca. Sram me je, da je država ščitila, prikrivala, uničevala dokumente, da bi zaščitila morilce. Sram me je, da še vedno straši sredi Ljubljane ogromen Kidričev spomenik, Kardelj in Tito, da imamo ulice še vedno po njih, ki so odgovorni za povojno morijo.Sram me je, da so sodišča po osamosvojitvi izdala oprostilne sodbe za številne poštene, nedolžne slovence, intelektualce, ni pa poiskala krivcev. Ti so se dobesedno v zemljo udrli, ali pa so jih zaščitili kot Ribičiča in podobno.Sram me
    je, da še vedno mirno “živi” eden izmed likvidatorjev ali pomagačev zakoncev Hribar… Sram me je, da je slovenija uradno zavrgla Pučnika, žrtev totalitarizma, sram me je …..da slišim zgodbe kot jo je pripovedovala Zora Kihler Pavlin, partizanka…
    In sram me je, da obstajajo ljudje kot naprimer Spomenka.Ne hvala Spomenka ! Shame you ! Sram te bilo !

    • xct

     Mene je sram, kako je stranka “nagnala” Pučnika in postala sekta. Smo v l.2018.

     • Mojca pokraculja

      Daj ponudi kakšen dokaz , navedi dejstvo ali karkoli na čemer gradiš to umazano propagando, kako je bil žrtev stranke. Kdaj pa in na kakšen način so ga nagnali?
      Sram te bodi, da mu ne pustiš mirnega pokoja. Si se mu šel poklonit na pokopališče ?

    • Soave

     Sram in empatijo do ubogih so že zdavnaj odvrgli v jame in brezna skupaj z onimi reveži.
     Sedaj pa morajo to svojo sramoto ponovno dobro skriti.

  • stane

   Domobranstvo se je rodilo,tudi vaske straze zaradi plenjenja in nasilja komunistov. Kolaboracija z Italijani je bila nujna zaradi pridobitve ziveza za svoje druzine,ki so jim komunisti pokradli,kakor tudi zaradi pridobitve orozja,da so lazje odganjali komuniste,ki so pobijali cele druzine z majhnimi otroci. Pokradli so vse kar so lahko.To je KOMUNIZEM. Dapcevic,nekdanji partizanski oficir se hvali koliko so jih pobili in utopili v Mariboru(tudi majhne otroke-40-50 tisoc, v Kocevju nekaj podobnega. Hvalijo se tudi drugi sadisti. Objavljeni so bili tudi dokumenti iz tistega casa. Razna porocila in ukazi.

   • xct

    “Tudi s potvarjanjem in žalitvami nasprotnikov ne!”..

  • ZatonMesecnikov

   provokatorček, vprašaj po Europi, če je lahko del Slovencev sram izdaje komunizma in revolucije?

   • stajerc5

    Block za njega! Ne odgovarjaj!

  • stajerc5

   Kaj bi rada rdeca pizdurina? Mislis, da te ne bomo po nicku spoznali, da si prodana udbovska kurba? WC!!!

   • xct

    “Tudi s potvarjanjem in žalitvami nasprotnikov ne!”

 • Franc Šink

  Kdor je res delal ima prekleto slabo pokojnino.

  • Soave

   Vsi smo imeli enako slabe plače. . . . . . . trgovec in učitelj.
   Uravnilovka se je reklo.
   Nas so ” uravnali “, da je komunistična smetana več imela.

   • luckyss

    Takrat si je komunistična elita privoščila kvečjemu kakšen vikend ali boljši avto…delavci pa lastno hišo…
    Sedaj v demokraciji pa elita krade po več deset milijonov evrov na osebo, delavci pa hodijo na karitas in RK…
    Bravo za napredek ovce..

    • stane

     Komunisti so na oblasti.

     • luckyss

      Res je, bili so tedaj in so še danes..tudi med vladavino SDS…;)

     • stane

      Ja je demokracija,na papirju.
      Probaj komunjare kucanove in levicarje prepricati,da se obnasajo v skladu z demokracijo. Vsem bi bilo lepse.

     • luckyss

      “demokracija” je najbolj zlorabljena beseda takoj za “komunizem”…
      Demokracija je morda bila v stari Grčiji..komunizem pa nikoli ni bil niti približno “konzumiran”…Najbliže sta mu bila Tito in Fidel, ki pa ni imel šans zaradi blokade ZDA..

     • stane

      Svobodne volitve,svoboda govora,svoboda gibanja je demokracija. Seveda tudi upostevanje drugace mislece. Demokracija pa ni vse kar si kdo v glavo zabije. So omejitve,da ne pride do nasilja.

     • luckyss

      Ja…”nosilec demokracije” ZDA potrjujejo tvojo tezo…
      One v svetu skrbijo za to, da ne pride slučajno do miru..;)
      Bedak strankarski ..

     • Lustrator

      Kajpak – spet je kriva ZDA, ker tiranskih diktatorjev ne pusti v miru trpinčiti generacij “svojih” ljudi. Mar bi pustili po svetu same komunistične diktature, pa bi bil povsod “mir”, kajne? Sem prepričan, da bi se stabo strinjali Stalin, Mao, Kučan, Kim, Slobo, Tito, Gadafi, Assad, Hussein in ostali ljudožerski diktatorji 20. stoletja.

    • Soave

     Napačno.
     Komunistične elite je bilo samo nekaj tisoč v celi Jugi.
     ” komunistov ” pa veliko. Po sili razmer.
     Pa še o napredku. Kdo pa vlada ? Še vedno ?

    • Dragan Krstič

     Ta današnja elita ki krade destine mio so potomci tistih, ki so imeli v YU malo boljši avto in malo boljšo hišo? Bo šlo v tvojo glavo? Pa še nekaj glede 2WW in tvoje ugotovitve da bi Nemčija pohrustala Evropo brez Rusije. Hahaha, še Velike Britanije ni mogla Nemčija pokoriti. Bo šlo v tvojo bučo?

     • luckyss

      V srednjem veku so si graščaki napeljali vodne jarke okrog gradov, očitno z razlogom ;)…bo šlo v tvojo glavo?…
      Sicer pa se strinjam s tabo…SDS ima v vodstvu več članov komunistične partije kot stranka Levica…;))

     • Dragan Krstič

      Venezuelce primerjaš z SDS. Ti si pa še večji bučman kot sem menil.

     • luckyss

      Najbolj skrajni komunist je nesojeni urednik “Pavlihe”…(ne vem zakaj torej udarja po “komiku” Šarcu)..in politkomisar pohoda v Jajce v čast “drugu Titu”…kjer je tudi pesnik postal…seveda na temo Tita ;)) da drugih nebuloz v tej zadevi niti ne omenjam…
      Skratka bolano in bolno….najbolj butasto je pa to, da farške ovce pase komunist…
      Bolj butasto pač ne gre…

     • luckyss

      Saj sem vedel, da ne boš razumel poante…..
      Kot niste tega kar sem včeraj napisal…zakaj Janez zbira okrog sebe največje idiote…

     • Peter Leskovar

      Potem moraš ti biti kar najbližje janši.

     • luckyss

      Niti ne…nisem nikoli bil član KPJ ali KPS ali celo v vrhu le teh…

     • Steiermark

      Na pregledu pri psihiatru tudi nisi bil, kot dokazuješ s svojimi slaboumnimi, tukaj! Pojdi čimprej, morda se ti lahko zaustavi tvojo galopirajočo norost…..

     • Steiermark

      Res je, v srednjem veku so si graščaki naredili vodne jarke okrog gradov, očitno z razlogom, da so se branili pred vdorom tvojih prednikov, muslijevskih turkov, ki nas danes ponovno naskakujejo! Bošlo v tvojo glavo? O, ja, prostora je dovolj, samo možganov ni, ki bi to “predelali”!

   • Dragan Krstič

    Za časa YU so imeli komunisti vsak svoj fevd v katerem bo kradel, generalni svojega, šef nabave svojega, komercialni svojega, izvozni svojega, pa še cel kup drugih tovarišev je bilo prismoljenih zraven. Danes jih krade manj pa zato večje vsote.

    • Soave

     Kralji na Betajnovi.

 • Rotar Jakob

  Kurcanova lgtb rdeca kura z rdecimi gnilimi kurcanovimi jajci zakz slovenistan.

 • centurion

  Psica rdeča s pokojnino 1500€++ in petnajst leti delovne dobe
  s čeljustjo. Gnus uvožen iz Srbije.

  • Dragan Krstič

   Svetlana Makarovič ima celo višjo pokojnino z 8 leti delovne dobe ter minimalnimi mesečnimi socialnimi prispevki. Vam je jasno zakaj malikuje rdečo zvezdo in sovraži Janšo.

   • luckyss

    Mnogi slovenski otroci po njeni zaslugi še ne sanjajo v srbščini…na ta vidik seveda nobena primitivna ovca niti ne pomisli…

    • stajerc5

     Ne me jebat, na srbohrvascino si pozabil!!!

     • luckyss

      Princip je isti, vse ostalo so nianse ..;)

     • stane

      Zelo kulturna jebacica dobrih ljudi

    • Lustrator

     Po zaslugi njene rdeče zvezde danes večina mladine ne le sanja, ampak tudi govori v srbščini, posluša srbsko glasbo, posnema njihovo “kulturo” in se norčuje iz naše. Vplive angleščine zaradi globalizacije in brezperspektivnosti domačega partijskoplanskega gospodarstva, ki mlade dobesedno podi v tujino, še nekako razumem, medtem ko srbščina, jezik našega okupatorja, tu nima kaj početi. No, razen seveda, če smo ponosni na to, da so tudi oni leta 91 “osvobajali” Slovenijo z rdečo zvezdo, tako kot njihovi ideološki predniki pred 70 leti.

     • Steiermark

      predvsem po “hudih jamah”!

  • VERRZIFIKATOR

   Malo le drugače se izrazi,
   je gnojilo tole iz uvoza,
   smederevska žlahtna stara loza,
   s terminologijo malo pazi.

 • TOML

  Bravo Lucija!
  Komunistično srbsko gospo bo treba vržt ob pločnik
  in pokopati v Srbiji, da ne bo zasrupljala slovenske grude.

 • dob

  “In če živi v Sloveniji kak Slovenec, ki mu gospa Spomenka Hribar ni poznana, mu lahko vsi skupaj samo zavidamo.”

  Spomenka Hribar je žena od moža od Spomenke Hribar.

  • stajerc5

   Hihi…

  • luckyss

   V bistvu je bolj snaha od tašče ;)

 • totex39

  Kako se res ne more taka stara kljuka utišati in ji povedati, da živi v tuji državi, kjer nima pravic gobezdati.

 • SALAMON

  SPOMENKA JE BOLNI OSEBEK

  • Kosobrin

   Za Novo in njene bralce ter gledalce. Hvala bogu, jih je bolj malo! Za ostale ne.

 • luckyss

  Ja, smo skoraj v podobnem kurcu kot Nemčija..;))

  https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/germany

  • stajerc5

   Si preracunal na glavico, pa ne kurcevo…
   Pa se en majckena razlika je, da se v germani kregajo kam z milijardami v plusu in ne za Kredite, kje bi jih vzeli, a ne, nje, de!???

   • luckyss

    Preračunaj na kalkulator, ker glava ti tega ne bo prenesla, pa boš videl kdo se bolj zadolžuje na prebivalca idiot zarukani..

    • stajerc5

     Ti ze stejes v yugosleniji verjetno ze migrante in na crno dofurane prikoljic zraven, a ne?
     O pozitivni bilanci kurcevih kapitalistov nacisticnih pa nic?

     • luckyss

      Ne menjaj sedaj teme…jasno je da tukajšnje ovce niti dovoljenega posojila ne znate izračunati ;)

     • stajerc5

      Kredit? Ahahahaa, Kredit dobite rdeci pimpeki po telefonu, ker veste, da vam ga ne bo nikoli potrebno vrniti. Ostala creda ga pa jemlje za meter vecjo hiso kot sosed, za boljso kolauto, za dopust in ostale oslarije! Revezi ga pa tako ali tako ne dobijo, ker nimajo nasih “socialnih” osnov za pridobitev.
      Mater si kreten!!!
      Vcasih se res vprasam, odkod se ti jemlje, da vztrajas, ker te vsak z OS poscije. Ti ni izpod casti, dan na dan pozirati za tistih par centov, ki jih dobis?

   • luckyss

    Nikoli nimaš milijard v plusu, dokler si jih več dolžan…bebec…
    Tudi mi lahko končamo v “plusu”, kar pa ne pomeni, da nismo vedno več dolžni…kot vsa ostala Evropa in ostali svet z ZDA na čelu..

    • stajerc5

     Ti si pa se Lunatika zajebo v ekonomiji, bolje pa res ne gre! No ja, mogoce v Venezueli, ta sofer tam je vsaj izpit za avtobus naredil, medtem pa nimata vidva z lukecom nic za pokazati!

     • luckyss

      Ja, zelo duhovito in daleč od teme kjer si se zajebal ;)

  • ZatonMesecnikov

   Ha, ha, ha, lucky ass. nemec dolguje nemcu Slovenec pa američanu pa nemcu.

   Poleg tega ima nemčija rekordne letne suficite javnih financ. Slovenija pa 1,5 milijarde na leto minusa….

   • zokispoki

    Itaq. Samo te komunajzarske kreature ,zal ne verjamejo niti matematiki. Imajo namrec posebno, svojo, petokrako postevanko, ki velja samo na skrajno levi…

  • šrauf

   Sedaj pa vidim ,da si prepotentna levaška ovca ,s kompleksom vseveda!
   Po kmečko…če jaz vzamem kredit za hektar njive je drugače kot pa ,če ga vzamem recimo,za vikend na morju ,s katerim bom imel samo stroške.
   Slovenija pa se od 2008 zadolžila že do 80%BDP-ja,pa nima za pokazat enega omembe vrednega državnega projekta. Še za teh parih kilometrov II.tira bomo spustili zraven Madžare,ker smo prezadolženi!
   Pa ne mi sedaj o JJ vladi 04-08….

   Nemci orjejo njive z nemškim traktorji in plugi press

 • stepinšek

  še ena sramota za Slovence da nimamo ponekod Slovencev za župane
  smrt komunizmu svoboda narodu

  • merim

   Odsel se nam bo lepse

   • ZatonMesecnikov

    Lačni boste Merime. Pufov vam ne bodo več dajali…

   • Lustrator

    Od koga boste pa potem živeli (beri: pobirali 2x tolikšne davke, kot jih bodo v tujini)?

 • merim

  Se sreca da ni janez na oblasti oo kaksni pufi bi sele takrat bli kot 2004 2008

  • ZatonMesecnikov

   7,8 milijarde konec leta 2008 Merime.

  • Janez

   Tele blesavo.Kdo ti je to prišepnil .Sam si prebutast,da bi si lahko to izmislil.

 • Soave

  + + + + + + +

 • soc

  Brez dlake na jeziku. Bravo, Lučka! A Spomenka ni edini partijski krt, ki je sodeloval pri navideznem (in še to le začasno) sestopu z oblasti rdeče aristokracije. Še druga imena morajo vztrajno krožiti, da bo nekega dne nekdo vse to objavil urbi et orbi preko javnih medijev. Takrat, ko bo Javna hiša s 500 zaposlenimi profesionalci vseh političnih prepričanj služila interesu javnosti.

  Če bomo ta dan sploh kdaj videli… Ko gledam burlesko z naslovom Šarčevo nabiranje gob, pardon, ministrov, ko berem o tem, da se je Jankoviću na listi pravosodno nedotakljivih naših uradno pridružil tvoj kolega Senica, sem precej bolj resigniran kot optimističen. Hudiča, je KPS/ZKS res zmagala? Je Dolanc s slavnim “če mi ne bomo na oblasti, bo nekdo drug, a tega ne bomo nikoli dovolili” v bistvu jasno in usodno začrtal pot svojemu nasledniku?

 • Bandit123

  Lučka povej no še kaj o svoji preteklosti in o tem ali si verna ali ne. Na kateri strani so bili tvoji predniki med drugo svetovno vojno, da bomo lažje razumeli tvoja stališča..

  • šrauf

   In kaj ima njena preteklost opraviti s pravilnostjo njenih stališč do Diklićke?
   Če misliš, da se o njej moti ,izvoli,pa nas rasvetli…

   • šrauf

    razsvetli

   • soc

    Poglej nekaj njegovih komentarjev, ti bo vse takoj jasno. Rdeči voluhar stotih nickov…

   • Bandit123

    Ima, ima pa še kako. Koliko njih je šlo v partijo, ker jih je bilo sram in so skrivali preteklost. Po letu 91 pa ste se razkokodakali, da je kaj.

    • Lustrator

     Saj partija sama po sebi ni problem. Problem je v tem, ker se velika večina slovencljev po letu 91 še naprej oklepa te iste ideologije, medtem ko je druge globoko sram, da so ji sploh kdaj formalno pripadali. Problem ni sram – problem je njegova odsotnost pri veliki večini slovencljev, ki brezsramno iz leta v leto voli komije, kot da se leta 91 nismo odločili za lastno, slovensko, demokratično in prostotržno državo od katere nimamo danes niti enega.

    • KP

     Daj,čefutar,odkokodakaj dol domov na jug,če te bo tam kdo poslušal!

    • Soave

     Še več pa jih je odšlo zaradi koristoljubja.

  • KP

   Kaj pa ti čefutar,povej kaj lepega o sebi,če imaš kaj. Koliko se sedaj dobi na sociali ali pa na zavodu? Je kar fajn,ne?

  • Soave

   Ali je važno biti veren ,neveren ??

   • Kosobrin

    Na tem portalu je pomembno. Nekteri menijo, da partizani niso bili verni. Niso bile partizanske družine komunistične. Samo vedeli so, da morajo braniti svojo zemljo, premoženje, družino, tudi za ceno življenja. Nekateri tega niso zmogli, so se raje povezali s tujci, izdajali, ropali in morili. Žal so bile posledice po vojni katastrofalne, tudi nedopustne, nečloveške. Toda, vsaka vojna prinese samo zlo, nič dobrega.

    • miha pod

     Ti res nimaš pojma o začetkih vojnih dogodkov in dogajanjih, vsako dejanje ima vzroke za kasnejše dogodke!

 • rabbit

  Danes se je spet videlo, da imamo prvo razredne državljane in drugorazredne. Cirila Zlobca so pokopali z vojaškimi častmi s Pahorjem na čelu. Kaj pa dr. Capudra najbrž potiho v družinskem krogu.

  • KP

   Verjetno je bil tardeč…? Samo vprašam…

  • Soave

   + + + + + + + +

   pa roko na srce, tudi Nova je preklemano malo pisala o njem.

 • tohuvabohu

  Rdečkarji so en par Hribarjev zaklali že med vojno (Rado & Ksenija). Zato sta Spomenka in Tine tako presrana in delata vse, da bi se jih usmilili. Spomenka, moje sožalje, narod ne bo pozabil tvoje in Tinetove sramotne vloge!

 • Edi Puc

  … mmmm škoda je o njej pisati, bo to zapisala NARAVA, sodila jo bo pa ZGODOVINA

 • if

  Spomenka Hribar je Trojanka zoper slovenstvo, zoper slovenski živelj zajet v ustavni in Prešernovi Zdravici, zoper svobodno Republiko Slovenijo.

  To dokazuje s svojmi stališči. Realizacija stališč, ki slonijo na OF laži, je gotova smrt slovenskega naroda!
  Še nikoli ni zastavila svoje osebnosti za zrušitev OF laži, časovno in hkrati vsebinsko vezane na zgodovnsko in vojaško stanje na 27. aprila 1941.

  Ko bo to izrekla, bo odvrgla svojo trojanskost zoper demokracijo!

 • Liberalec

  Se v celoti strinjam z napisanim. Hvala ga. Lucija Ušaj

 • KP

  Vse drži. Prasci niso sami pri nas pristali na nič. V to so bili prisiljeni. Je že res,da so pokvarjeni,zahrbtni,zlobni,itd,vse najslabše,a vseeno jim je kapnilo,da je bolje zanje,če se naredijo za nekaj časa malo fine,da se jim ne zgodi romunski scenarij. Sedaj pa so itak spet na svojih pozicijah. Bolje je res samo toliko,da jim lahko rečemo,da so bili in bodo prasci. Ah,še to samo anonimno,sovražni govor…Je figo boljše sedaj. Postali smo še bolj mlačni..

  • Soave

   + + + + + +

 • VERRZIFIKATOR

  PREDLOG

  ALI SMEM PREDLAGATI TAKOLE:
  IGNORIRAJTE BEDAKOV KOMENTARJE,
  SAJ SO EN SAM STRUP, NESNAGA, GARJE,
  KDO SE MENIL BO ZA TAKŠNE TROLE.

 • xtc

  No imel sem srečo ,da so me starši razsvetlili zt realnno zgodovino.
  Diklićeva je bila v Slovernijo poslana,pod kontigentom,otrok iz Bosne berz staršev žrtev okupatorja-JA ali pa NE.
  Starši so mi pvedali ,da so bili ti otroci drhal oborožena z noži nasilna in zaščitena s strani partije,nemalokrat so poškodovalo SLO otroke a,je partija vedno tolpo zaščitila,pred kazniomi,večinoma pa so bili ti otroci psihoti,butasti in agresivni in pod betonsko zaščito partije nihče jim ni mogel nič,pa naj so naredili karkoli.
  Znano?

 • Mira

  Lucija je isto zmešana kot tista norica katera je imela klavnico golobov v najetem stanovanju.

  • Vinko

   Vaš komentar popolnoma zaudarja po levičarski gnilobi. Ste rdeča spaka ki ne ve kako bi ugajala svojim preoblečenim rdečim barabam. V sebi nosite sovraštvo do poštenih ljudi in jim pripisujete svoj umazani karakter kot ste sami. Vaši gnili geni si nikakor ne morejo olajšati vesti potem ko so vaši predhodniki ropali in pobili na tisoče in tisoče nedolžnih ljudi. Ob tem se vsekakor vidi da ste že precej ZMEŠANA, s tem ko nosite v sebi gene vaših rdečih idolov ko so imeli klavnice in klali nedolžne ljudi!

  • Soave

   Trapa !

 • Kosobrin

  Jaz bi pa, tako kot gospo Vero Đoković Mejak, vprašal gospo Lucijo Ušaj, ki je tudi pravnica, kaj meni o neprestanem žaljenju gospe poslanke Violete Tomič na tem portalu. Je to svoboda govora, meni, da je to dopustno, moralno? Po moje zelo daleč od tega, kajti, svoboda govora ne pomeni, da lahko nekoga zasmehuješ, žališ, ga zalezuješ in fotografiraš, kamorkoli že ta oseba gre, blekneš, kar ti pride na jezik, pa četudi je kot političarka javna oseba!? Gospa Ušajeva, si upate napisati tudi kaj v zvezi s tem? Pa objektivno, gledano iz druge perspektive. Predstavljajte si na primer, da ste vi na njenem mestu …..Res me zanima, kako bi vi to sodili in dosodili , če bi bili sodnica in razsodnica v tej zadevi. Prav bi bilo, če bi gospa Violeta ponovno tožila. NovaTV, pripravi mošnjiček!

  • Dado

   Gospa Ušaj nastopa na TV faktor. Tam nič o pravu ni, niti sence. Zadnjič sem jo poslušal, moram reči, da bi bila rada všeči SDS, Ivanu Janši, bila je že blizu njega (mimoišla sta se). Lapa kot kmečka deklina. Če bi se kdaj poslušsla, ne bi več upala v sodno dvorano, od sramu. Na vv faktor in Nova 24 TV se kar lapa, napol res, polovica se doda, po želji. Halo, volitve so že mimo, že nekaj mesecev, na teh dveh programih pa še kar nabijajo.

   • Samo

    Pri tebi je še kako vidna tvoja všečnost rdeči barabi iz murgl. Niti toliko pameti nimaš da ne prepoznaš da so poletne oddaje vv faktor in na Nova 24 TV samo ponovitve.
    Si kot dementni starček svojih levičarskih idiotskih predhodnikov ki so ropali in pobijali nedolžne ljudi, danes pa ne vedo kaj bi naredili da bi si olajšali vest.
    Halo diktatorski rdeči fašizem je že zdavnaj mimo, zdaj smo v demokraciji ki ga rdeče spake zlorabljajo za svoje umazane cilje.
    Vsekakor ena od glavnih sivih eminenc iz ozadja je Spomenka Hribar, ki v sebi nosi le sovraštvo do vseh ki ne prisegajo na enoumje in je vsekakor brez vesti in človekoljubja. In če bi se ti poslušal bi vedel da ti tak zgoraj napisan komentar ga.Ušajeve odpira veliko bolj pravilen pogled od vse rdečega lažnive propagande partijskega enoumja.

  • Karl E.

   Kosobrin prvo se raje vprašajte o vseh žalitvah razkrečene Violete Tomič, vseh njenih žaljivih izjavah in komentarjih, potem pa komentirajte žalitve ga. Ušajeve. Tudi pri Hribarci vidimo še slabše značajske poteze, ko hvali izdajstvo rdečega fašizma, ob tem pa pozablja na ropanja in pobijanje na tisoče in tisoče nedolžnih ljudi.
   Če ste verni komunajzer, vsekakor pomeni da vam marsikaj manjka v glavi. To so dokazali že vsi vaši dementni krvavi predhodniki rdečega fašizma ki so komunističen socializem pripeljali v kaos in bankrot. Kar se pa po vaših komentarjih vidi tudi vi imate še kako zasluge da se rdeče zlo v Sloveniji nenehno širi in uničuje Slovenijo in slovenski narod.

   • Kosobrin

    Koliko žalitev s strani desnih leti na g. Violeto! Normalno je, da se brani in to odlično. To pa gre tistim, ki niso ravno njenih misli in njene pameti, zelo v nos! Je pametna in odločna ženska in takih ponavadi ne marate, take je potrebno tudi zasmehovati, zalezovati in fotografirati. Sem veren potomec mojih vernih prednikov partizanov. Takih je bilo tudi največ, komunistov pa zelo malo. Borili so se za svobodo, ne pa za neko tujo oblast v imenu križa! Sicer pa, če berete moje komentarje, vidite, da v primerjavi z vami jaz nikogar ne žalim, skušam komentirati spravno, Tudi, kar se tiče 2. sv. vojne, obsojam povojne poboje, ki pa jih seveda nikoli ne bi bilo, če bi bili Slovenci složni ter se skupaj uprli okupatorju. Lep dan želim vsem, komentiral pa ne bom več.

  • Soave

   Vzrok in posledica Kosobrin. Na to si pa pozabil, a ne ?
   Včasih je – zob za zob – zelo koristna zadeva.

   • Kosobrin

    Zakaj se ne držite teme, o kateri sem govoril? Kakšen zob za zob? Smo v vojni? Ja, morda v besedni vojni. Tovčete po Violeti, ker vam marsikdaj kakšno resnično in pikro vrne nazaj.

    • Soave

     Prav

 • Borut Stari

  Nobenega resnega komentatorja ni zaslediti med dosedaj prijavljenimi. Obnavljajo se le 73 let,med ljudstvom, zatrte frustracije.Zgodovina zna biti lepša, kot se danes prikazuje.Večkratno permanentno pogrevanje jedi ni za zdravje priporočljivo. In eni in drugi enostavno zlorabljate dogodke iz preteklosti.

  • Margu501

   Ni res, ti drugi dogodke iz preteklosti in svoje frustracije obelodanjajo šele zadnje četrtstoletje, dočim si so prvi to pravico vzeli v zakup, že davnega 45 leta in jo branijo na vse možne zle načine.

   • Borut Stari

    Kaj ni res? Saj sem napisal o 73 let zatrtim frustracijami. Do danes je to od leta 45. Kere so bili toliko let na oblasti so oni pisali zgodovinsko resnico. Zmagovalci nad lastnim ljudstvom si pač to lastijo.

 • Dado

  Gospa Ušaj, odvetnik mora zastopati klienta, tudi, če je narobe naredil, nima prav itd. Kdo pa je sedaj vaš naročnik?, ha,ha Nehajte lapat, o politiki nimate pojma. Sem gledal dve oddaji , kjer niti štiri stavke niste povedala, da se ne bi potem dva stavka kregala. Najprej takp, potem drugače. Pa nehajte kimati bolj pametnim, boste bolj pametna, vsaj izgledala. Mislim, da ciljate za bodočo ministrico pravosodja ali policije, gospa, nič ne bo. Niste kapaciteta. Držite se razvez, sosedskega prava, mejnih sporov itd.

  • Asja

   Ti levičarsko budalo pa se spokaj in komentiraj v Mladini in jih hvali za vse laži ki jih trosijo o herojstvu rdečega izrodka Spomenke Hribar.
   Ti nehaj lapati in se delati pametnega. Ko levičarskim idiotom kot si ti nekdo pove resnico o vseh vaših kretenih takoj vzdignete revolucijo po vzoru kronske rdeče barabe Tita Turnška. Ko ropate banke in postavljate svoj pokvarjeni kader ste tiho kot riti in zavajate vso vesoljno Slovenijo. Ti ne samo da nimaš pojma o politiki, še o marsičem drugem nimaš pojma. Drži se raje stran od te spletne strani in se igraj po notah tvoje murglbajsekove barabe. Ker takšnim osebkom z takšnim komentarjem niti stvarstvo ne more pomagati. Zato še kako spadaš med fene tvoje coprnce Spomenke Hribar!

  • Hribouc

   Za katerim plankom si pa ti snoči kozlou in tam prespau?
   Dej, stuširej se, obrij kocine, usrane zažgane gate zamenjej , pa kravato si dej gor.
   Dons maš plačilni dan, mona, as pozabu?

 • Hribouc

  BRAVO , ga.Ušajeva!

  Spomenka Diklić-DOST TE MAMO! Sramota Slovenije!

  Turnškov poziv na lov, nato zborovanje peščice jurišnikov v Kopru, Dežmanov in Možinin odgovor, nato Spomenkino strupeno bevskanje in njena osebna fatalna sramota ter odgovora, kot si ju je zaslužila režimska sprenevedavka in zdaj teologinja ter glasnica grgrajočega demonskega boljševiškega zla, Spomenka Diklić, vse to je sprožilo eruptivne obsežne, neverjetno obsežne odzive bralstva ,predvsem, E-medijev in nagrmadilo se je enormno materiala, ki bi ga bilo težko stlačiti v 1000 stransko debelo buklo.

  Zanimivo, tudi na Delu je bil odziv bralcev masoven, prav brbotajoč, tantrično vzhičen, celo nabojniško razpoloženjski v bran Resnici, ki mora čim preje prepihati zakajeno zastrupljeno sceno in razbremeniti vse zapletene generacije vseh rabljev in prav vseh žrtev, sicer se bodo obojestranska trpljenja resnično
  in svetopisemsko utemeljena, vrtela čez in skozi štiri generacije potomcev vseh udeleženih.

  Karma slovenskega naroda je zelo poškodovana, zelo zapacana in enegijsko zbita, omrtvičena in se ne more vklopiti v dihanje Zemlje in v njeno prevejanje monožice ljudstev in narodov, še manj se more vklopiti na vibracije prostranih vesolij in njihovih energij.

  Boljševiška doktrina z njeno strupeno ideologijo darovanja psihično uničenih in v neznosnem trpljenju zmrcvarjenih človeških povsem nedolžnih žrtev brez omejitev v kapacitivnosti in v nasitnosti komunističnega žrtvenega oltarja je komunistični perpetuum mobile z vmesnimi pavzami in ga
  zaženejo kadarkoli jim strategija norosti v okvirih svetovnih dogajanj ustreza za dosego cilja.

  Ljudstvo bo pokopalo svoje mrtve.

  Šele potem bo do konca spoštljivo postalo tudi Narod in se, mogoče, kdaj tudi spravilo. Spomenik o
  tem, da se je treba spraviti, že imamo na Kongresnem trgu.Trdim pa , da sprave pod vodilom, ki so ga vklesali krvavim hudičem , kakor, narodnim herojem, komisarskim morilcem slovenskega človeka kot razrednega sovražnika komunizmu na tistem spomeniku zagotovo ne bo! Ker ga ne sme biti.

  Spomenka se je dala za predpražnik pred Kučana in nanj se zdaj že kar dolgo, od časa metanja njenih klafter v koleselj Demos in od časa ustavljanja Desnice v prvi Kučanovi Petletki netranzicije v Nikamor pucamo svoje blatne škarpete in si jih bomo, očitno, še nekaj časa.

  V te zgodbe se poiskuša vplesti in zaletavati kot srakoper, gozdni čuvaj na vpoklic, kot dežurna sociologinja, mnenjskozgodovinska zaslužna dušna pastirica Klana F21 ter , zdaj že razgaljeno do dna, kot vražji demonski črni angel satanističnega pogubljenja, nosilka zla!

  Skratka, ženska je kot veliki zvočnik Agitprop rdeče zgodovinske komisije ter sociopatološkega odseka komisarjev pri F21 in za tako uničevalnorazdiralno vlogo nima nobene, še najmanj ustavne ali zakonske
  pravice. Eno je pravica govoriti, drugo pa je razdvajati narod, ga učiti sovražiti in hujskati in ga pitati s strahotno lažjo zlagane fame mita NOB OF REVOLUCIJE nad slovenskim ljudstvom v težkokategorni kolaboraciji z črnimi fašisti in komunisti Italijanske soldateske in nacističnih esesovcev, gestapovcev in soldateske Wermchta. Danes dokumentarno o tem zločinstvu pričajo avtorji od Urbanca do Battya, Beloffove do Samardžića in desne roke zločinca Tita, M.Džilasa !

  Jaz ji te pravice njenega zlonaklepnega poseganja v slovensko zgodovinsko traumo ne dajem, ker je zlohotno enostranska in sem prepričan, da nima resničnega mentalitetnega , domoljubnega in še manj identitenega klenega dušnega pojma o slovenski krvavi Resnici, ki jo bomo razgalili, kolikor se bo
  dalo sami Slovenci in to na kulturni, enakopravni in profesionalni človeški način. Njen položaj v paradržavni elitni hordi rentnikov in čuvajev revolucije absolutno ni piedestal s katerega bi si smela drzniti kar si drzne, ko zatrobijo zvonci iz CK ZKSlovenistana.

  Resnico, našo slovensko Resnico krvave in zelo zločinske multikolaborantske protičloveške mitomanske in zlagane NOB OF REVOLUCIJE so več kot preveč krvavo s pozicije protiustavne vojske revolucionarjev zameštrali tudi poklicni srbijanski krvavi boljševiški Brozevi in Pijadejevi komisarji, njih preko 200, ki so leta 1944 in 1945 slovensko partizansko vojsko delali še bolj jurišno zločinsko in bolj srbijansko-jugoslovensko in bolj šlampasto balkansko krvavo, kot bi jo bili znali slovenski Kajni vseh sort od Dakija naprej. Torej do kam seže slovenska revolucionarna kolaboracija proti Jugu?

  Spomenkine zalutale podtriglavske sanjavofikcijske in agitpropovsko nabojniške in cenene zgodbe, mentalitetno zakoreninjene v nabuhli prenapunpani jebivjetar srbijanski veličini nemaproblema črnoborzijanstva z bizantinskim džavolom Turkom, ne bo tako kmalu konec.

  Vedno se bo našel čudotvorni serum protiresnice stoglavega zmaja iz fikcijske Kučanove 1001 noći netranzicije slovenskega Barbarstva in spahnjene multikulture Smrti boljševizma v Nikamor.
  Vedno. Nikoli konca barbarskega satanizma.

  Čudotvorno prezgodaj in zaslužno penzionisana režimsko blagoslovljena ženšna še ne bo jenjala.

  Kot hudič ne jenja nikoli v zoperstavljanju kulturi Življenja. Dah zablojene kulture smrti Ničejanstva Nečajevih časov ruskih revolucionarjev in z Nemškimi rajhsmarkami finansirane boljševiške kataklizme 1917 -1991 vedno pripiha z zoprno Burjo ali pa z Košavo iz zauralske stepe, iz preddverja
  najmasovnejših mučilnic in morišč planeta Zemlje od Belega morja do Vladivostoka.

  Ime česa je Sibirija? Je ime smrti čez 100 milijonov nedolžnih ljudi Sovjetske zveze !

  Ime česa je FLRJ? Je ime smrti Balkana in Slovenije !

  Več kot milijon grobov Brozovega boljševizma tuli v nebo!

  Upanje proti smrti. Slovenski narod je blagoslovljeno posvečen Materi Božji,
  Pomnite, da bo ona Kači glavo strla.
  Izgini, Satan !

  Spomenka Diklić, dost je bilo. Mera je prepolna.

 • Kosobrin

  Koliko let je že od konca druge sv. vojne?

  • Soave

   No. . . . kar nekaj. Pa vendar še premalo. Kako že pravijo ?

   Dajmo času, čas !
   No, pa dajemo komunistekom čas, da bodo dokončali, kar so pred 73 leti začeli ??

   • Kosobrin

    Resnica in poraz bolita, kajne? Kar seješ, to žanješ!

    • Soave

     Koga pa ?

     • Kosobrin

      Toliko ste pametni, da veste!

 • Walter

  Ga. Lucija,100 % vas podpiram.To kar danes ugotavljajo v ZDA,da smo v Sloveniji strogo usmerjeni levim političnim strankam ? Kako je sploh možno po 27 letih ko smo se rešili tega komunističnega jarma ? FAŠIZEM IN KOMUNIZEM JE NAJVEČJO ZLO !Spomenka Hribar tako izgleda po njenih izjavah,da res ni prava SLOVENKA, tako kot g. Hribar ????

 • France Smolej

  Komentar L.Š.Ušajeve je vreden branja in razmišljanja. Z redko videno pronicljivostjo, analitičnostjo in pogumom, pojasnjuje veličino nadmudrivanja Spomenke H. Diklić. Eden največjih Slovencev, filozof in psiholog dr. Anton Trstenjak je ugotovil,da razen Srbov, take besede ne pozna noben drug narod. Med 250 komentarjev k temu članku pa se podpišem tudi pod pisanje Hribouca, Mojce pokrajculje in Staneta.

 • mapu

  Tej Spomenki je juga v krvi….

 • SLOVENC

  Zelo dober prispevek, hvala vam gospa Šikovec U. saj zaradi kontaminacije skoraj vseh medijev z levičarstvom in marksistično ideologijo, islamofilijo, mirovništvom in ne nazadnje potuhmjeno levičarsko pristranskostjo (lep primer je dotična S.H.) tudi ko gre za mejno strokovne teme ali poročanju dogodkov iz tujine, naših medijev več ne prebiram, vaši prispevki so visoko strokovni v razmišljanju eksaktni in koherentni in zelo tankočutni kar ni vrlina slovenskih novinarjev. Veselim se vsakega vašega nadaljnega prispevka. Na kratko kljub multilingvalnosti včasih rad preberem kaj v Slovenskem jeziku.

 • janez55

  Lucija, a si se ga spet naluckala, da take pišeš?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!