[Video] Čista dvojna merila medijev okoli spodletelega imenovanja Klemenčiča za visokega komisarja Sveta Evrope

Foto: Youtube

Te dni v dominantnih medijih in posledično v javnosti odmeva neuspela kandidatura pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope. Prav neverjetna so sprenevedanja novinarjev dominantnih medijev. Gorana Klemenčiča namreč prikazujejo že kot čudodelno mitološko  in humanitarno bitje, ki je svoje glasove kot kakšen moderni Robin Hood velikodušno prepustil bosanski kandidatki. Ja, pa ja.

Resnica je čisto drugačna. Goran Klemenčič je po glasovanju spoznal, da je pristal na zadnjem mestu, za kandidatom Francije in kandidatko Bosne in Hercegovine. Kaj je torej lahko naredil drugega, kot da je odstopil od kandidature in svoj odstop javnosti prodal kot nekaj velikodušnega? Nič – v tej situaciji je lahko s pomočjo dominantnih medijev v Sloveniji za silo opravičil svoj popolni neuspeh.

Naj nekdo pove, kaj v filmčku ni res?!
V javnosti je dan ali dva pred odločanjem o tem, kdo bo postal komisar za človekove pravice, zaokrožil filmček, ki Gorana Klemenčiča prikazuje v hudo negativni, a realno točno prikazani situaciji. SDS naj bi stala za tem filmčkom, tako dominantni mediji. Mi je popolnoma vseeno ali je to res ali ne, toda pomembna so dejstva. Na družbenem omrežju Twitter sem vse sledilce (nad 8000) pozval, da mi povedo, kateri del filmčka je netočen ali “fake news”, kot so trdili na POP TV. Po dveh dneh odgovora nimam, zato je jasno, navedbe filmčka so točne.

No, podobno situacijo kot Goran Klemenčič je doživela tudi vrhovna sodnica Nina Betetto, ko je pred dobrim letom dni kandidirala za sodnico ESČP. Tudi takrat sta bila za njen neuspeh kriva stranka SDS in nek filmček o njej. Tako so poročali dominantni mediji.

Kaj pa, če stvari postavimo na glavo? Lojze Peterle je pred dvema letoma napovedal kandidaturo za generalnega sekretarja Sveta Evrope. Njegovo kandidaturo je zaustavila kar vlada Mira Cerarja. In to je bilo za dominantne medije nekaj povsem razumljivega in pohvalnega.

Sami so odrezali tudi uglednega profesorja
Še novejši primer sprenevedanja vladajočih. Konec lanskega leta je nekdanji sodnik ESČP iz Slovenije in svetovalec Gorana Klemenčiča, prof. dr. Boštjan M. Zupančič, kandidiral za člana Odbora OZN za človekove pravice. Vlada Mira Cerarja je na predlog Gorana Klemenčiča njegovo kandidaturo potrdila. Toda prof. dr. Boštjan M. Zupančič misli, da stroka v Sloveniji nekaj pomeni. Zmotil se je. Takoj po tem, ko je povedal svoje mnenje o delu državnih uradnikov v primeru nesreče v kemijskem obratu na Vrhniki in po tem, ko je povedal svoje mnenje o splavu, je Vlada RS na predlog Gorana Klemenčiča umaknila podporo njegovi kandidaturi. Boštjan M. Zupančič pa je izgubil položaj svetovalca Gorana Klemenčiča. Še majhna podrobnost, Goran Klemenčič je študent Boštjana M. Zupančiča. Nedopustno in nesramno početje Gorana Klemenčiča. Dominantni mediji pa nič o tem.

Boštjan M. Zupančič (Foto: STA)

Vinko Gorenak

 • V svetu Evrope niti na njegovo “lepoto” ne padajo. P0litičnemu kljukcu ne gre zamerit, da je takšen človek postal. Vzgoja staršev je izredno pomembna v rani mladosti. Dobil je to kar sta njegova starša najb0lj znala (laži, prevare, ….)

 • Abstrakcija

  Every major horror of history was committed in the name of an altruistic motive.

 • karpelec

  Tovariš minister se je zavestno odločil za vse svoje postopke svojega funkcioniranja v politiki, sedaj pa žanje samo plodove svojega dela in nobeden medij mu ga ne more olepšat.

 • VERRZIFIKATOR

  Göran Clemensson

  V GROZLJIVKI

  V grozljivki je scenarij vedno isti,
  pošast ima pravila trdna svoja,
  drži se jih do končnega razkroja,
  nastopi ko trenutek zadnji tisti.

  Trenutek tisti, ko se ji zalomi,
  nenaden je in za pošast usoden,
  poskus rešitve sleherni brezploden,
  nihče o tem scenariju ne dvomi.

  Bila zato je svojčas ustrojena,
  da odigra do konca svojo vlogo,
  nato zavržejo pošast ubogo,
  ko zadnja scena ji je odrejena.

  Vprašanje je samo gledalcev eno,
  kako bo dolga tale še grozljivka,
  o koncu itak zadnji vrabec čivka:
  nestvor dobil plačilo bo pošteno.

 • pesjanar

  Če je res kaj pišejo murglski pisuni,da je SDS kriva za neuspeh one ženščine iz sodišča in tega Drakulovega žlahtnika potem kapo dol pred to stranko,očitno ji Evropa zaupa in verjame da sedanja vlada pošilja k njim parazite brez vesti.

 • totex39

  Tovariš nam bo doma še vedno krojil svinjarijo, kajti taki , ki ne uspejo znajo biti še hujši.

  • karpelec

   Ja, svojo nemoč, bodo kompenzirali s hudobijo.

 • antimur

  Levaški mediji so enak poden kot ta kučanistična pizda Klemenčič, oziroma še dosti večji, kajti te novinarske barabe pomagajo pri glorificiranju gnojev, kot je Klemenčič. Zato, kot sem že napisal, najprej moramo sesuti to komunajzersko novinarstvo, potem pa naprej, od zločinca Kučana in njegove golazni, zombijev,levaških sindikatov in strank, sodstva, AI, MI, Helsinški monitoring itd.

 • marker

  Alenka, Danilo, Nina in Goran so štirje kandidati, ki jih je poslala naša levica v evropske institucije, pa so vsi pogoreli. Doma so jih nam prodajali kot suho zlato, v tujini pa so več vredna dejanja kot same besede.

  • karpelec

   Tudi mi doma bi morali uvidet, da ni vse zlato, ki ga spolirajo naši levi mediji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!