Zakaj je Marakeška pogodba za Evropo nesprejemljiva?

Foto: epa

Če Marakeško pogodbo ali kakor se uradno imenuje Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migrations beremo izolirano in samo za sebe brez poznavanja predhodnega teksta in brez poznavanja miselnih in ideoloških konceptov pobudnikov zanjo in glavnih tvorcev teksta lahko ugotovimo dvoje, da sta tekst in naslov med seboj neusklajena in da tekst sam na sebi ne določa nič obvezujočega. Če pogledamo najprej naslov, potem se moramo vprašati, kdo potrebuje redne migracije. Evropa in Združene države za gotovo ne. Podpis pogodbe o njih torej jasno ni v njunem interesu. Tekst sam ni praktično za nikogar zavezujoč, saj ohranja polno suverenost nacionalnih držav tudi v vprašanju migracij. Postavlja se torej vprašanje, kakšne probleme razrešuje in čemu ta tekst služi. Moj odgovor bi bil, da trenutno ničemur. To pa zastavlja novo vprašanje, zakaj podpisovati pogodbo, ki nič ne razrešuje in nikomur ne služi.

Prepričan sem, da Marakeške pogodbe njeni predlagatelji ne vidijo kot akt, ki končno in dokončno razrešuje vprašanje migracij. Zato mislim, da je vidijo kot vmesni, drugi korak nekega procesa, ki se je začel z The New York Declaration for Refugees and Migrants. Tako bi jo morali razumeti tudi odgovorni v Evropi in Združenih državah. Očitno pa se predstavniki evropskih držav, ki mislijo pogodbo podpisati, tega ne zavedajo in ne vidijo kam jih predstavniki držav, ki so izvor migracij vodijo. Da bi to spoznali pa morali poznati politično vzdušje v izvornih državah migracij in se zavedati, da imajo te v OZN večino. Zavedati bi se morali, da je za Evropo bolje, da se trend migrantskih pogodb prekine danes kot jutri.

Politično vzdušje v izvornih državah migracij Indiji, Bližnjem vzhodu, nad in podsaharski Afriki sem začel spoznavati med mojim študijem v Združenih državah. Kot Fulbrightov štipendist sem šel na uvodni Orientacijski tečaj, ki se je zaključil s preizkusom angleščine. Moj odličen rezultat in nekateri bistveno slabši rezultat kolegov predvsem iz jugovzhodne Azije, ki so bili celo asistenti in docenti anglistike na njihovih univerzah je zbudil pri slednjih začudenje in celo revolt. Jezikovnemu testu so očitali, da je kulturno neuravnotežen in zato do njih diskriminatoren. Temu je sledila več dni trajajoča debata razprava o enakopravnosti in neenakopravnosti. Do nekega za vse zadovoljivega sklepa nismo prišli, je pa v meni vzbudila zanimanje za stališča pretežnega dela Sveta do Evrope in Združenih držav. Tudi po prihodu na izbrano univerzo sem to debato nadaljeval, tam pretežno z mojimi indijskimi kolegi. Ker so mnogi moji takratni kolegi prevzeli vidne profesure v svojih državah, sem tudi kasneje stike z njimi vzdrževal z velikim veseljem. Če povzamem njihova stališča, ki so relevantna na Marakeško pogodbo je potrebno omeniti dvoje: z dekolonizacijo še nismo postali enakopravni in ko ste vi, namreč Evropejci, imeli demografsko eksplozijo ste poselili tri kontinente, sedaj pa nas nikamor ne pustite. Torej če hočejo postati enakovredni in enakopravnim Evropejcem, kar je njihov legitimen interes, morajo doseči svobodne, nenadzorovane in neomejene migracije po celem svetu od koder koli in kamor koli.

Marakeška pogodba je korak k neomejenim migracijam
Če poznamo to politično razpoloženje se Marakeška deklaracija razume popolnoma drugače, kot samo na osnovi pravniškega tolmačenja člen za členom. Zelo nazorno in prepričljivo postane, da je Marakeška pogodba samo korak k končnemu cilju, to je neomejenim migracijam, ki naj bi po teh zamislih postale osnovna človekova pravica. Tudi predlagatelji se zavedajo, da njihovega končnega cilja ne morejo doseči v enem koraku in so tako zadovoljni s postopnim približevanjem. Pri tem se zanašajo, da imajo v OZN absolutno večino. Mojo zgornjo dedukcijo, sem prepričan, potrjuje na videz čudna koincidenca dogodkov podpisovanje Marakeške pogodbe, marš migrantov na Združene države in njihovo zbiranje v Veliki Kladuši.

Foto: STA

Vsak mednarodno vsaj malo razgledan politik bi moral razumeti, da marakeška pogodba ne pomeni je pa korak proti svobodnim migracijam, prti migracijam kot človekovi pravici. Ker svobodne migracije niso v interesu ne Evrope ne Slovenije, bi pričakoval, da jih bodo vsi vladni funkcionarji želeli preprečiti sedaj in v bodoče, saj so ob prevzemu funkcije prisegli, da bodo delovali v interesu Slovenije. Pričakujem torej, da bodo ostali svoji prisegi zvesti in Marakeške deklaracije ne bodo podpisali. Upam, da se ne motim.

Andrej Umek

 • Mike Zulu

  Zaman vam tisoč člankov, pogodba bo podpisana pa če se vsi na glavo postavimo. Ja SDS, opozicija prej bi bilo treba o tem mislit,(referendumi, podpisi, peticije, DZ itd. etc.) Imeli ste vsaj nekaj mesecev, sedaj pa nek protest na dan potrditve v DZ, in še to ko je ta delovni.

  • koza

   Kosovarjem je EU dovolila gibanje brez ovir, kdo pa je to dovolil v EU parlamentu, pa ne vemo

 • Boco

  Nase politike z levega pola to ali je Marakeska enoloncnica sprejemljiva za Evropa ali ne, dejansko ne zanima. Njihov interes pri sprejemu konvencije, je kaj bo ta sprejem prinesel meni oziroma kaj lahko iztrzim ce se zavzemam za sprejem. Nasi levaki, s Cerarjem na celu upajo, da bodo z udinjanjem lev-globalisticnim EU politkom, dobili kaksen plusek oziroma pohvalico, kako pridni so.
  Gre za hlapcevstvo, ritoliznistvo in ritoleznistvo.
  Posten in pokoncen politik bi taksen sporazum zavrnil. Posten politik dela v dobro svojega naroda, to je skupnosti iz katere izhaja. Primer taksnega politika je Janez Jansa!

 • FUCK COMMUNISM

  Levajzarji, pocrkajte cimprej!

  • SIMON ROZIC

   Sem 100% za, sicer ne bo miru !

  • največji ljuzer jjajo

   i tebi, sinko. Janša prvi!

 • Duhec

  Na mladih svet stoji in na slikah so sami mladi. Lepo. Sprejemljivo.

  • Imperial Commando

   Ti si najboljši trol :)))

  • david23

   No, nihče ti ne brani, da vso to mladost sprejmeš v svoj dom in skrbiš za to mladost, da ne bo ostalo zgolj pri besedah, ampak da bodo prisotna tudi dejanja, ne?

   • Duhec

    Najprej ljubezen. Šele potem vse ostalo.

    • SIMON ROZIC

     Tisto ljubezen boš zagotovo dobil, če jih sprejmeš domov: enkrat na
     dan spredaj in dvakrat na dan od zadaj….kasneje pa nož na goltanec
     in novi vpis v ZK na novega “jemalca” dobrin…Naj te Alah čuva!

  • Steiermark

   Če imaš tako hudo potrebo po teh “mladih” kozjej……, pa pojdi k njim domov ter popelji s sabo še violetko, eno in drugo (obe pa sta grdi kot smrtni greh) ter vse ostale dvospolnike in fajonke, vajgle in celo pisano druščino. Saj vas bodo veseli, nekatere bodo naučili “letenja” iz 5 . nadstropja, druge bodo pa koristno uporabili, namesto koz, ki jim jih primanjkuje….

  • SIMON ROZIC

   Pa mislijo kaj delat ali prihajajo samo krast, ubijat in uveljavljat svojo
   vero in nemoralo ?! Bojim se , da imam prav!

   • Duhec

    Bore malo delat, uživat in seksat. Pa še kaj bi se našlo.

    • macon

     Bo že zabiti duhec delal tudi za njih. Lepo. Sprejemljivo.

     • FRANC3

      Pravi Mujo Hasotu: ”Haso, dođi popodne da igramo karte.”
      A Haso:”Ne mogu. Doći če Slovenac, da mi cepa drva.”

  • FRANC3

   Vzemi si domov ene dva. Ti bosta pri ženi pomagala (če jo sploh imaš)

 • Common Sense

  Trla baba lan. Levičarji so se odločili to podpisati in pika. V ozadju pa Cerar & Co za nazaj preko tega sporazuma brišejo sledi svojih napak, ko so brez pasoša nezakonito spustili preko Slovenije 500K neznancev, od tega nekaj potrjenih teroristov. Isto dela Merkelca. Same riti. Je*e se njim za to kaj je sprejemljivo za Evropo.

  • Olga2345

   Avstrijci so povedali svoje že s tem, ko so zaprli mejo s Slovenijo! Levičarski svojati nihče ne zaupa! Šarcevi banditi so hoteli priznati celo teroristično Palestino! To je enako!

 • Foglof Tunek

  Janez Janša je v prometni nesreči ostal brez tiča, pa ga doktor tolaži: “Dobra vest je, da današnja medicina omogoča, da vam naredimo novega tiča. Lahko izbirate celo dolžino. Od zavarovalnice dobite za poškodbe 5.000€, zato si lahko mirno privoščite to plastično operacijo. Ker pa se to tiče tudi vaše žene Urške, se o dolžini pogovorite tudi z njo. Prevelik bi jo lahko motil, nad premajhnim pa bi bila razočarana. Vašo odločitev mi boste povedali jutri.”

  Naslednji dan pride doktor v sobo. “Ste se pogovorili z ženo? Kaj ste se odločili?”… “Odločila sva se za italijanske ploščice v kopalnici, masažno banjo in nov pralni stroj.”

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …jebeš ti marakeško pogodbo :)

  • Olga2345

   Vi pa brez mozga?

   • Foglof Tunek

    Janez pa brez tiča :)

    • Olga2345

     A zdaj bi bil že Milovan Murglski rad Janez?

   • Franc Šink

    Le zakaj ga vikaš ?

    • Foglof Tunek

     Tudi ti me moraš vikati. Jas sn ugleden učitelj glasbe…kapish?

     • Olga2345

      Na psihiatriji?

     • SIMON ROZIC

      Tam morajo bit tiho, če ne jih utišajo…kot na Golom otoku!

     • SIMON ROZIC

      Kje pa ti to “pjevaš” ? Pri partizanskem zboru “vesele prtizanke” ?

     • macon

      Ti si težki idiot. :)

      Ubogi otroci, ki tebe prenašajo. Oziroma ste tam na fdv ali/in ff, kjer se greste režimske propagandne igrice sami nedorsli otročeti.

     • Duhec

      Zakaj ne nardiš en tak kjut zbor iz SDSovc?! Mogoče ti jih uspe malo uglasit. Al pa kr iz celotne desnice. Do re mi fa so la ti do, Janša. To je pogoj.

     • KP

      Ti bumbar čefurski bi dobro propjeval,ko te tangice fajn v rit zarežejo. Še rad nosiš to?

     • Zgornji
    • Olga2345

     Tuka se le s prijatelji in dobrimi znanci! Človek, ki želi naši domovini in ljudem slabo, ne spada v ta krog!

   • SIMON ROZIC

    Zakaj pa bedastega Tuneka vikaš? To je ravno tako,
    kot da bi jaz kanto za smeti onikal !?

 • Olga2345

  Vsakega, ki bi si drznil podpisati izdajalsko dokument, je treba postaviti za rešetke do smrti zaradi veleizdaje!

  • Duhec

   Olga, za vas v zrelih letih bi pa bil en tak žrebec a ne?! Če ne drugega, bi se mal sprostili.

   • Olga2345

    Zgleda da so vam že načeli možgane!

    • Foglof Tunek

     Olga, lahko te jas tresnem…tako po haloško…brez kondoma. Saj bi bil nežen :)

     • Olga2345

      Z duhcem se bosta odlično skupaj tresla! Človek bi vaju dodatno priklopil na 220!

     • Foglof Tunek

      Res bom nežen…začela bova z oralo :)

     • Duhec

      Olgi je všeč na hard. Se čuti po komentarjih in predanosti Janši.

    • macon

     Nikoli jih ni imela.

   • SIMON ROZIC

    Ponudi jim svojo babo, če jo sploh imaš! Bodi dober- vsi za enega,
    eden za vse!

   • KP

    Ti že veš,pederček.

  • Foglof Tunek

   To pomeni, da skoraj celotno Evropo !?!?

   • Olga2345

    Večina Evrope je proti sporazumu! Očitno mislite, da je nekaj bebavcev iz Murgl cela Evropa?

    • ĐĐ Style

     Večina po SDS-ovem izračunu. Tako kot je SDS dobil 12 županov od 212 in to je večina, kaj ne?

   • KP

    Zakaj že so ti všeč migranti? Migrantek nehvaležen….

 • največji ljuzer jjajo

  res je, cela Evropa, razen Orbana. za nekatere je on cela Evropa, cel svet, eno samo noriško kraljestvo, zgodi se tvoja volja! samo orban je bil ob napovedi madžarskega umika iz projekta II.tir malo jezen na janšarija, ker mu je z Vilijem zagrenil življenje, za malo denarja bi imel dostop do morja, tako bo moral splavljati izdelke po muri

  • Olga2345

   Pišete s psihiatrije?

   • največji ljuzer jjajo

    jaz ne, vi pa. Janša prvi!

 • Olga2345

  Šarec=izdajalec!

  • Foglof Tunek

   Olga=Volga :)

   • FRANC3

    Tunek=gudek

 • Foglof Tunek

  Med 24. novembrom in 2. decembrom bo v Ljubljani potekal 34. festival LGBT filma, na katerem bodo prikazali 26 celovečernih in 13 kratkih filmov iz 27 držav. Vljudno vabljeni…tudi desničarji :)

  • Van Der Waals

   MRŠ PEDERČINA GRDA!!!

  • FRANC3

   Gabi se mi gledat dva dedca, ki si drek mešata.

   • ĐĐ Style

    Povprašaj lokalnega župnika, če se mu gabi

    • FRANC3

     Ti raje vprašaj tvojega levaškega šefa.

  • garfi

   naskakovanje Koze je premalo zate

 • Olga2345

  Zdaj lepo vidimo, kdo so izdajalci slovenskega naroda, ki že vso zgodovino delujejo proti narodu! To so levičarji (prebarvani komunisti)! S to skrpano “vlado” so pokazali ves svoj zločinski obraz! Čeprav je večina Slovencev proti izdajalskemu sporazumu, želijo delovati kot vedno proti lastnemu narodu!
  Dol z levičarji (prebarvanimi komunisti) z donom milovanom iz Murgl!

 • totex39

  Na žalost taka je resnica na vse to se je opozicija zelo mlačno odzivala, že tukaj na tem forumu smo nekaj mesecev nazaj veliko pisali in iz njihove strani pa je bilo vse tiho.
  Resnica pa je tudi ta, da bomo vse to občutili drugorazredni prebivalci in ne tisti, ki bodo podpisali Marakeško deklaracijo.

  • Dragan Krstič

   Seveda, poleg provorazrednih državljanov ki živijo na račun drugorazrednih se bodo na nas prisesali še migranti.

 • Van Der Waals

  GNILA MARKSISTIČNA EVROPSKA UNIJA!!!!!

 • Dragan Krstič

  Poljska ne bo podpisala Marakeškega sporazuma, seveda tudi Izrael ne. Zagotovo se bo k bojkotu tega sporazuma priključila tudi Italija.

  • FRANC3

   V Sloveniji pa vladajo norci, prodane duše, levaki, čefurji, …..

   • matjazr7

    Ki s(m)o jih izvolili Slovenci …

 • Terminator

  Vsi črnuhi in čefurji spizdite iz Slovenije,drugače se to ne bo končalo na lep način!

 • VERRZIFIKATOR

  Iz soseske

  MARA KEŠ IN ALTRUIZEM

  Mara Keš smo rekli ji v soseski,
  ni bila sicer iz našh logov,
  ženska iz sumljivih kajpak krogov
  in nakičena ves čas z obeski.

  Vsakogar za keš da je sprejela
  Mara, je bilo v soseski znano,
  k zgodbi praktično prav nič dodano,
  znano Mara da za keš pač dela.

  Mara Keš ljubila je podporo
  neformalno, vsakršno civilno,
  pa nevladno, najbolj nenasilno,
  vsakršno sprejela je s pokoro.

  Trlo se pri njej neuvrščenih
  največ je, seveda Afričanov,
  nismo še poznali talibanov,
  a zato obilo zasmrajenih.

  Mara Keš bila velikodušna
  je do vseh, za keš najbolj seveda,
  vsakega sprejela za soseda,
  mati jim bila je rada krušna.

  Kaj zgodilo se potem je z Maro,
  ni mi jasno, keš ni več pritekal,
  trebuh ji je vedno bolj otekal,
  v staro so jo enkrat vrgli šaro.

  Kaj poanta sploh je tehle verzov?
  Pač denar in ne kak altruizem
  jo ugonobil je, socializem
  bil le kritje cipinih perverzov.

 • Maca

  Belgija (menda) odstopila od škodljivega Marakeša!
  Kaj pa Slovenija?

 • RATATA

  tale prispevek je bolj skrit, čeprav je zelo pomemben.
  Ne vem sicer kdo je strokovnjak, ki ga je skril.
  http://nova24tv.si/novosti/v-sredo-ob-10-uri-pred-drzavnim-zborom-napovedan-protest-proti-marakeski-deklaraciji/

 • garfi

  komunajzli so vsi veleizdajalci
  tako, da podpis uničenja Slovenije ne bo problem
  v nedeljo so Butalci zabili nov žebelj v našo krsto

  • Valter BraniSlav

   Zal se tokrat s teboj strinjam.

 • garfi

  V sredo 21. novembra ob 10. uri pred Državnim zborom napovedan protest proti marakeški deklaraciji

 • Vinogradnik67

  Še za večje bedarije je bil referendum .pa naj bo še za to !!!

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • samsara

  Stalno se na levi omenja 150 držav podpisnic, ne pa tudi kolikšen je delež dejanskih in potencialnih izvoznic in kolikšen delež uvoznic.
  V najboljšem primeru je uvoznic 1/4. Izvoznice tu nimajo kaj odločati in ne postavljati pogojev.

  • samotoje

   V OZN je tako, da imajo glavno besedo države izvoznice, uvoznice pa lahko plačujejo in uvažajo.

 • Valter BraniSlav

  Narod hlapcev ne zna reci ne.

  • Zgornji

   No, kle ti moram pa žal pritrditi , ker je res tako. Približno tako, kot tudi ti nisi zmogel reči Ne čarom neke venezuelke … ;-)

   • Valter BraniSlav

    In zakaj bi moji zeni rekel ne?
    Dala in vzgojila mi.je lepe uspesne otroke… imava 14 vnukov.
    Moja Alexis je najboljsa nalozba.
    Kdaj bos postal oce ti? Kako dolgo mislis vztrajati kot fake hetero?
    Priznaj si da so ti vsec moski in hkrati postani oce z zensko. Slovenija rabi otroke, ne borce za moralo.

    • Zgornji

     No, pa ti priznaj, da so ti všeč psi … Venezuela ne rabi ljudi temveč pse in podobne zveri. Slovenija pa Moralo – z borci , ali brez njih , zato, da ne bo pristala na takem nivoju kot Venezuela, … čeprav je v nekaterih pogledih že precej pod Venezuelo …

    • VIKTORE

     predvsem borce za tuje gospodarje…

     • Valter BraniSlav

      In to so?

 • Imperial Commando

  Že to je razlog za nepodporo, da jo levićarji tako zagrizeno zagovarjajo. Vsi vemo , da karkoli podpirajo levićarji smrdi.

 • ljubinica

  Odlicen video:
  UN Migration Compact : The Death of Nations
  ——-
  Upajmo, da bo opozicija jutri v DZ zelo jasno povedala vladajoci koaliciji, kar jim gre …

 • Zgornji

  ZATO, KER TE MIGRACIJE ZLOBNIH MOHAMEDANCEV POVZROČAJO SAMO BEDO, UNIČENJE , OPUSTOŠENJE , REVŠČINO , TRPLJENJE , BOLEZNI , KRAJE , ROPANJA , NASILJE IN UMORE – NATANKO TAKO KOT JE STANJE V VSEH TEH IZVORNIH DRŽAVAH – OD KODER SO VSI TI MOHAMEDANSKI MIGRANTI IZŠLI !!! ! !!!

 • Zgornji

  ŠTARTAJMO REFERENDUM !!! ! !!! Z TEM BO TAKOJ JASNO !!! ! !!!

  • Felikss_AH

   Referendum na to temo NI dovoljen… Jasen ukaz iz Brussels-a… in ni debate, ker v pristopni izjavi se ja vsaka članica zavezala da bo UBOGALA vse direktive Komisariata… razen če se ima muda kot Poljska, Mađarska, Austrija, Češka in mogoče tudi Hrvaška

   • mona lisa

    Bolno da pijani junker diktira državam koga morajo rediti.

   • Zgornji

    AAAJAAAAAAA ??? A KAR TAKOLE, PO HITLERSKO NAS BI PRISILILI TEBI NIČ , MENI NIČ , NA SILO ??? !!! ??? BREZ VPRAŠANJA ??? !!! ??? NOOO, TOOO BODO ŠE DRAGOOOOOOO PLAČALI , … !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! ŠKODA JE LE, DA NAŠI POLITIKI NIMAJO VSAJ MAJČKENO POGUMA, DA BI SE ODPOVEDALI TEM BEDNIM POGODBAM … !!! ! !!!

    • Felikss_AH

     Ne gre za pogum… En del Levičarske politike je za IZDAJO zagotovo podkupljen s strani Sorosa in Brusselsa, drugi del pa so IZDAJALCI iz golega sovraštva do NE-Levičarjev in zato so pripravljeni crkniti tudi sami.

     • Zgornji

      AMENNN !!! ! !!! AMPAK, POGUMA PA VSEENO NIMAMO ZA VSAJ MALO NAPREDKA !!! ! !!!

   • VIKTORE

    Kdo je nam pojasnil, kaj vsebuje pristopna izjava:”zavezala da bo UBOGALA vse direktive Komisariata” . Se je mogoče pozabilo, kdo je prvi podpisal- ne glede na okolščne, ki so bile tedaj. Temeljni členi so najveretneje ostali enaki. Sploh menim, da smo imeli že od vsega začetka naše osamosvojitve plačance, ki so zavajali narod. Zato so tudi nedotakljivi ob vseh “kazenskih ovadbah”.

    • Felikss_AH

     Prej bi rekel PODKUPLJENCE

  • samotoje

   Ni variante. Nimamo kaj naroda spraševati, ali je za ali je proti. O samostojni, suvereni državi smo glasovali na plebiscitu. Od deklaracije mora vlada ODSTOPITI. Če ne ta, pa naslednja.

   • mona lisa

    Saj vidiš da Cmero komaj čaka da podpiše in Fajonka, pa Tomička in ostali izdajalci komaj čakajo da se to marakeško skropucalo podpiše.

 • Dragan Krstič

  Poglejte video: REAL QUALIFICATIONS OF MIGRANTS TO GERMANY
  je v nemškem jeziku in podnaslovljen v angleškem. Če bodo komunajzarji pristopili k marakeški deklaraciji se bo tudi Slovenija znašla v zosu kot Nemčija ali še huje ker nimamo finančnih sredstev za nepismene in polpismene migrante. No ja, leva avantgarda bo denar vzela drugorazrednim.

 • KP

  Nisem še slišal enega samega Slovenca,ki bi rad podpiral ta kriminalni gnoj migrantski. Ne štekam,kje se potem zalomi??

  • mona lisa

   Zalomi se pri izdajalskih politikih in drugih izdajalcih slovenskega naroda.

 • Felikss_AH

  Spet ista zgodba – HOLD ON, THIS IS WAITING TO BE APPROVED BY NOVA24TV – kot se to dogaja vsakokrat ko “nekaj mističnega” verjetno zazna omenjanje “problematičnih” imen ki so izgleda zaščitena – Zopet moram razdrobiti komentar na več delov!

  PRVI DEL

  OK… lepo spisan članek ki pojasni dokaj samoumevna a povsem nepomembna stališča folka iz Tretjega Sveta. Njihove pripombe me spominjajo na eno debato kakšnih deset let nazaj na enem web-portalu kjer se je premlevalo o diversity-ju v ZDA. Za doseg pravične enakosti je neki “African-American” mudonja navrgel ZAHTEVO da bi Belci na splošno morali brez upiranja DOVOLITI popoln dostop do njihovih hčera… verjetno v znak neke “dobre volje”

  Opičnjak je prišel s to idejo-zahtevo ki je na splošno lahko razumljiva… in mislim da ni treba veliko modrovati o njegovem motivu… namreč vsi imamo neke želje, samo za razliko od primitivnih primatov civilizirana oseba ve da želje so eno realnost pa drugo in iz tega ne delamo cirkus. Enako je s temi “imigranti” – samo HOČEJO in ZAHTEVAJO”. Kar se mene tiče boli me qrac za njihova HOTENJA in ZAHTEVE.

  Povsem nekaj drugega pa je pri vprašanju – KDO je INICIATOR, KDO to DOPUŠČA in ZAKAJ! In to je tisto pravo vprašanje ki ga je treba postaviti v zvezi z Marakeško Deklaracijo ali s ta dva Compacta – GCR (Global Compact on Refugees) in GCM (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration).

  • Felikss_AH

   DRUGI DEL

   “Ideja” je kao prišla iz UN, bolj natančno UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) ki ga vodi Filippo Grandi… tale ni iz Indije niti Gane… je kar “naš”, Italiano. Potem se je treba spomniti “velikana” EU “imigriranja” Peter Sutherland-a… (trenutno v vlogi kadavra nekje pod zemljo) ki je bil UN Special Representative for International Migration od 2006 – 2017… in kar je še bolj pomembno, bil je napadalni pes Goldman Sachs-a. Skupaj z “dobrim stričkom” Soros-em sta bila prisesana na EU Komisariat in Parlament, kjer je Soros delil in še vedno deli izdatne žepnine profesionalno podkupljivim kreaturam kot sta “naša” Fajonara in Vajgel na primer, plus nekih 260 še drugih “lačnih” EU parlamentarcev. Osnovni in edini predmet njihovih “predavanj” je “imigracija v EU iz Svetovnih Vukojebin.

   Nista pa ta dva INCIATORA te kriminalne “humanitarne ideje”… zato se odpira vprašanje KDO pravzaprav KRMILI UN… KDO KONTROLIRA UN?

   • Felikss_AH

    TRETJI DEL

    Ni slučajnost da so UN prav v New York-u, tam je Wall Street, Goldman Sachs, Centrala Kosher Nostre, ect. UN imajo CNN za glavnega promotorja, CNN je v lasti Time Warner ki je v lasti JP Morgan Chase & Co in Dodge & Cox Inc, da navedem dva glavna. Time Warner-ova stavba (dvojčka) podobna WTC… in tudi sam WTC je bil in še vedno je v NY. Jeffrey L. Bewkes na primwer je eden od direktnih lastnikov Time Warner-ja in je član CFR (Council on Foreign Relations) ki ga bratski vodijo in FINANCIRAJO dinastije Rothschild in Rockefeller. Vsi Lastniki Ameriških MSM so člani CFR in Trilateral Commission, nam bolje znane kot Trilaterala. To da je Trilaterala sestankovala te dni prav v Ljubljani ni brez muh… Slovenije je in bo zdaj GLAVNA vstopna točka za Marakešance… in je zadevo bilo potrebno “preveriti” na licu mesta.

    • Felikss_AH

     ČETRTI DEL

     Kot kaže prav CFR bi moral biti famozni vrh Globalistične Piramide, to je tisto oko na že razvpitem dolarskem bankovcu… simbol “po domače” nam imenovanih Iluminatov, Shape Shifterjev… in karkoli ih še imenujejo številni “teoretiki” in teoretiki. Če se pa gre brskati še naprej za konkretnimi imeni… na večini “vrat” so vgravirana imena Sthetl folka. Ta folk je NALOGODAJALEC ne samo za ta dva aktualna Compacta ampak tudi za vse druge compacte, s katerimi nas COMPACTIRAJO že od WW2.

 • Bandit123

  Ta pogodba je popolnoma brez veze, ker se situacija menja iz dneva v dan in to vedo vsi razen Janša se dela kot da je to neka zaveza. OZN pač mora nekaj narediti, da pokaže kako skrbijo za migrante. Janšo b. k. za državo, važno, da je cirkus.

  • KP

   Si čefur? Zabit si že dost….

  • mona lisa

   Si pa zabit do konca in še dlje.

 • KP

  Samo še en medklic.. Kaj že imamo Slovenci z Marakešem??

  • samotoje

   Načeloma ničesar, v resnici pa brivca Šamija, tumpastega Cerarja, Tanjo Fajon. Najmanj te tri .

 • KP

  Zna se zgoditi,da bo podpisnik te deklaracije,ki nam vsiljuje dvakratžgance ,sankcioniran. Da se ne bo potem kaj čudil. Ko pride čas….

 • samotoje

  Ne pozabite na protestni shod pred parlamentom- sreda, 21. 11., ob 11h.

 • METULJ

  DOBRO JUTRO VSEM

  JA DANES BOMO PROTESTIRALI PRED PARLAMENTOMOB 10,00 URI, PROTI ZLOČINSKI DEKLARACIJI MARAKEŠ!!

  MI VSTRAJNIKI SMO ITAK ŽE PRIPRAVLJENI ZA TA PROTEST, LJUBLČJANČANI, PRIDRUŽITE SE NAM!!

  OD PARLAMENTA ZAHTEVAMO, DA ZAVRNE PODPIS TE DEKLARACIJE, TOREJ:

  POSLANCI V PARLAMENTU, GLASUJTE PROTI TEMU SPREJEMU MARAKEŠKE DEKLARACIJE!
  V NASPROTNEM PRIMERU BOSTE TUT VI GLASNI SOKRIVCI ZA TA ZLOČIN NAD SLOVENCI!

  POSLANCI, ZAVEDAJTE SE, DA JE VEČINA SLOVENCEV PROTI SPREJEMU TE DEKLARACIJE IN ZATO SLOVENCI

  ZAHTEVAMO REFERENDUM – REFERENDUM O TEM!!

  DANES VAM BO JASNA MOČ NAS PROTESTNIKOV, UGIBAJTE, UGIBAJTE KAJ BO POTEM! HEEE!!

 • mona lisa

  Izdajalski Cerar komaj čaka da podpiše deklaracijo. Če se to zgodi je to veleizdaja lastnega naroda za katero ni nobena kazen dovolj.

 • sunday

  ljudje, slovenci, če ne bomo v kratkem šli na ulice nas je lahko sram in ne samo sram, še naši otroci bodo morali trpeti to sramoto za upognjen vrat – hočemo referendum, hočemo ulico, hočemo upor in naj za vedno zgnije ta levistični teror !!!

 • Zgornji

  ALI JE SDS PODPRLA TO MARAKEŠKO POGODBO, ALI NE ???