Lobnikar bo v DZ preiskoval samega sebe in nekdanjo šefico Bobnarjevo?!

Datum:

Nekdanji državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Branko Lobnikar je po naših informacijah postal strokovni sodelavec komisije državnega zbora, ki bo preiskovala prav obdobje njegovega delovanja. Dejansko bo sodeloval pri preiskavi samega sebe in Bobnarjeve, kar je očiten konflikt interesov. 

Tranzicijska levica se ponaša z zelo grdo navado/razvado. Njeni kadri namreč radi preiskujejo kar sami sebe. Kader Marjana Šarca Aleš Šabeder denimo nadzira svoje lastne sumljive posle v UKC Ljubljana (marca letos smo poročali, da bo kot direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu preiskoval poslovanje bivšega direktorja UKC Ljubljana, torej samega sebe, več tukaj). Podobna, če ne celo hujša bizarka, se sedaj odvija v okviru organa DZ, ki se ukvarja s političnimi pritiski na policijo v času vlade Janeza Janše in vlade Roberta Goloba.

Celotno ime komisije: Preiskovalna komisija o ugotavljanju morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma nedopustnega političnega vmešavanja v delo policije. Danes je potekala njena prva nujna seja. V okviru seje naj bi bil po naših informacijah za strokovnega sodelavca imenovan tudi bivši državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Branko Lobnikar. Na MNZ je deloval ravno v času, ko je bila notranja ministrica Tatjana Bobnar. Lobnikar bo torej soudeležen pri preiskavi, ki se nanaša tudi na čas njegovega delovanja na ministrstvu, kar je hud konflikt interesov.

Vidna člana propadle stranke Zares: Stric iz ozadja in bivši predsednik stranke Zares Gregor Golobič ter nekdanji celjski županski kandidat Branko Lobnikar (Foto: STA)

Spomnimo: Lobnikarja poznamo kot vidnega člana propadle stranke Zares in tesnega sodelavca strica iz ozadja Gregorja Golobiča. Bil je tudi podpredsednik Zaresa in kandidat za poslanca ter župana stranke. Prav tako naj bi imel odlične zveze v policiji zlasti prek svojega brata, zaposlenega na NPU. Iz preteklosti ga poznamo še kot državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo in zaposlenega v kabinetu nekdanjega ministra Golobiča na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Dobro desetletje je deloval v policiji. Predstavlja se za “neodvisnega strokovnjaka” za varnost. Je tudi profesor na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...