Kradejo kot srake: Ilegalni migranti pri Kočevju ukradli avtomobil in se zapeljali do Ljubljane!

Datum:

Ilegalni migranti, ki prečkajo slovensko-hrvaško mejo, ne povzročajo težav le domačinom tik ob meji, ampak tudi drugod po Sloveniji. Po poročanju enega izmed naših bralcev so ilegalni migranti včeraj, 5. maja 2019, ukradli avtomobil na območju Kočevja. Vaščanka je njihove nahrbtnike in reči iz avtomobila našla približno 600 metrov od hiše, kjer je bilo vozilo ukradeno. O dogodku so bili obveščeni tudi policisti.

Pritisk ilegalnih migrantov ne popušča. Po podatkih Generalne policijske uprave je bilo na območju Slovenije do konca aprila obravnavanih že 1.226 ilegalnih prehodov državne meje. Število se je glede na prve štiri mesece preteklega leta povečalo kar za 280 odstotkov. Najbolj izrazito se je število ilegalnih prehodov povečalo v mesecu aprilu, predvsem zaradi izboljšanja vremenskih razmer, uveljavitve nove poti nedovoljenih migracij čez Bosno in Hercegovino ter zaradi velikega števila ilegalnih migrantov, ki se so se znašli na območju Zahodnega Balkana. Pri ilegalnih prehodih meje so bili najpogosteje obravnavani državljani Alžirije, Pakistana in Maroka.

Veliko prepustnost slovensko-hrvaške meje jasno dokazuje dejstvo, da ilegalni migranti mnogokrat hodijo po slovenskem ozemlju povsem neovirano. Na škodo, ki jo naredijo na svoji poti, pogosto opozarjajo zlasti obmejni domačini ter lovci. Slednji poročajo o vlomih v lovske koče, povzročeni škodi na različnih objektih ter opuščenih taborih, v katerih migranti za seboj puščajo pravo razdejanje. Zgodilo se je tudi že, da so migrante pri prečkanju slovenskega ozemlja ujele lovske kamere.

Slika je simbolična (Foto: STA)

Kradli so v vasi Polom pri Kočevju
Ilegalni migranti slovensko-hrvaško mejo množično prečkajo tudi na območju Policijske uprave Ljubljana, kjer so policisti samo v zadnjih 24 urah obravnavali sedemnajst ilegalnih migrantov. Ob tem na težave, ki jih na območju omenjene policijske uprave povzročajo ilegalni migranti, opozarja tudi eden izmed naših bralcev. Ta navaja, da so ilegalni migranti v nedeljo, 5. maja 2019, ukradli osebno vozilo Renault 5 v vasi Polom pri Kočevju. Vaščanka je njihove nahrbtnike in reči iz avtomobila našla približno 600 metrov od hiše, kjer je bilo vozilo ukradeno. O dogodku so bili obveščeni tudi policisti.

Polom pri Kočevju (Foto: Wikipedia)

Za podrobnejša pojasnila v povezavi z omenjenim dogodkom smo se obrnili na Policijsko upravo Ljubljana. S slednje smo dobili odgovor: ˝5. maja 2019 v popoldanskih urah so bili policisti Policijske postaje Kočevje obveščeni o tatvini osebnega avtomobila znamke Renault 5 v okolici Kočevja. Z zbranimi obvestili in po opravljenem ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da so za zdaj še neznani storilci odtujili parkirano osebno vozilo. Slednje je bilo odklenjeno, v njem pa so bili tudi ključi vozila. Vozilo je bilo danes zjutraj najdeno v Ljubljani. Opravljen je bil ogled vozila, zavarovani sledovi, nakar pa je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Preiskava kaznivega dejanja se nadaljuje, saj storilci še niso izsledeni

M. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...