Kriminal: Na Hrvaški obali lovili ribe s pomočjo eksploziva

Datum:

Čeprav se mnogim zdi neverjetno, je res: Na Hrvaškem v kraju Prapratno na polotoku Pelješcu je skupina ljudi lovila ribe s pomočjo razstreliva. Šlo je za niz eksplozij, ki jih je povzročila skupina neodgovornih ribičev, ki so se namesto ribiškega orodja poslužili razstreliva. 

                   

Dogodek se je pripetil pretekli teden, v četrtek 13. maja, okoli 21 ure. Očividec se je nahajal v luki Prapratno. Mreža je bila verjetno vržena že prej. Prva stvar, ki je pritegnila njegovo pozornost je bil siv avto, v katerem je sedelo več moških. Iz vozila niso izstopili, kot da bi nekaj čakali, poroča morski.

Potem ko so zaposleni v bližnji kavarni in lokalni prebivalci zapustili območje zaliva, so moški vozilo zapustili ter se napotili k plaži. Nekoliko pozneje pa je priča zaslišala zvok motorja ter zagledala bližajočo se barko, nakar so se stresla tla pod njegovimi nogami. Prišlo je do eksplozije.

Vendar pa je šlo le za prvo v nizu štirih ali petih eksplozij, kolikor jih je sledilo. Uspel je posneti le zadnjo, na posnetku pa se komajda kaj vidi, saj se je že stemnilo. V priloženem gradivu je viden zgolj kratkotrajen blisk kot posledica eksplozije, na videoposnetku, ki je dolg sedem ali osem sekund. Po mnenju očividca je to razlog, zakaj v Prapratnem ni rib.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...