Krkovič napovedal številne tožbe, zaradi krivic, ki so mu jih storili ljudje iz podzemlja in sodstvo

Datum:

Brigadir Anton Krkovič je danes napovedal tožbe proti vsem, ki so ga preganjali. Odškodninske tožbe se nanašajo na zadevo Patria, na sestrelitev helikopterja in na Antona Peinkiherja, ki je Krkoviča sistematično blatil in o njemu lagal.

Brigadir Anton Krkovič, je na današnji novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo nad odločitvijo sodišča, da zavrne predlog pregona v zadevi sestrelitve helikopterja JLA.

Sodišče ga je opralo vseh sumov
Sodišče je z zavrnitvijo priznalo, da je bilo dejanje storjeno v okoliščinah vojaškega spopada, da je bil helikopter takrat vojaško sovražno vozilo in da osumljeni Krkovič nikakor ni mogel vedeti, da je v vozilu Anton Mrlak. Nasprotna stran pa še vedno vztraja pri svojem in brigadirja, ko je to le mogoče, žali in mu skuša čimbolj očrniti javno podobo. Krkovič poudarja, da je Mrlakova soproga Emilija Mrlak izkoriščana in uporabljana za namene podtalne slovenske politične struje, ki želi izničiti pomen osamosvojitvene vojne in diskreditirati osamosvojitelje.

Krkovič: “Mrlak je letel v območju, kjer so bili koncentrirani državni organi. Ti so vodili to državo v času vojne. To je bilo najbolj varovano območje v Sloveniji. Jaz osebno, kot komandant enote brigade Moris, sem bil skupaj s svojo enoto zadolžen za varovanje tega območja.”

Ne bo dovolil, da bo v zgodovino zapisan kot preprodajalec orožja
Mrlakovo zgodbo v svoji knjigi Skrito povelje povzema pokojnikova svakinja Dragica Potočnjak, v njej pa poleg drugih neresnic, Krkoviča opiše kot preprodajalca orožja. Tudi njo bo Krkovič tožil.

Dramska igralka Dragica Potočnjak, avtorica knjige Skrito povelje (foto: STA)
Dramska igralka Dragica Potočnjak, avtorica knjige Skrito povelje (foto: STA)

Anonimki iz podzemlja
Pred dnevi pa je Krkovič od sodišča prejel dve pismi. Obe sta vsebovali zavrnitev predloga kazenskega pregona. Oba predloga sta bila podana na podlagi anonimnih prijav. Ena od njih ga je celo obtoževala, da je zasliševal, mučil in likvidiral.

Tožila bosta tudi Janez Janša in Ivan Črnkovič (Foto: STA)
Tožila bosta tudi Janez Janša in Ivan Črnkovič
(Foto: STA)

Tožil bo vse, ki so mu storili krivice in ga diskreditirali
Tone Krkovič ne bo več sedel križem rok. Zaradi zadeve Patria je bil na sodišču obravnavan kar 51 krat, 294 dni je preživel v zaporu. Kot je povedal, bosta državo, zaradi Patrie tožila tudi Janez Janša in Ivan Črnkovič. Obtožbe in diskreditacije so pri Krkovičevi družini, njegovemu zdravju, dobremu imenu, časti in ponosu povzročile škodo, zato se je odločil za odškodninske tožbe. Tožil bo tudi Antona Peinkiherja, nekdanjega vodjo obveščevalnega oddelka na ministrstvu za obrambo.

Krkovič: “Gre za zadevo, ki ima na slovenskih sodiščih minimalno sodno prakso. To daje možnost tistim, ki imajo diktate in vir financiranja iz podzemlja. Ne bojim se, da gospod Peinkiher te vsote ne bo mogel plačati. Plačal ne bo on, plačalo bo podzemlje, ki mu takšne naloge daje in za kogar, s svojo veščo obrtjo, takšne naloge opravlja.”

Krkovič še poudarja, da je tudi sodstvo RS zlorabljeno od ljudi iz podzemlja. Po njegovem je zanimivo, da do danes pred sodiščem ni bil obravnavan niti en oficir JNA, z vsemi mogočimi konstrukti pa sodišče želi obsoditi osamosvojitelje. Krkovič pričakuje, da bo pravico moral iskati tudi na evropskem sodišču.

​Aleksandra Jug

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...