Krščanski prosilci za azil na Švedskem izpostavljeni nasilju

Datum:

Krščanski prosilci za azil na Švedskem, vključno s tistimi, ki so se spreobrnili, so vedno bolj izpostavljeni napadom, ki jih švedska vlada vztrajno ne preiskuje. Za Švedsko nič novega, saj država odprtih rok pozdravlja ISIS-ove povratnike, medtem ko za resnične žrtve preganjanja nima posluha.

Švedska evangeličanska zveza je skupaj z organizacijo Open Doors, ki se bori proti preganjanju, opozorila na val nasilja, ki se izvaja nad prosilci za azil na Švedskem, ki so kristjani.

Podobno se po poročanju Voice of Europe godi tudi krščanskim prosilcem za azil v Nemčiji, kjer so v zadnjem letu zabeležili več kot sto napadov nanje. “Podoben vzorec nasilja proti krščanskim beguncem teži Švedsko, našo lastno državo.” je zapisal namestnik generalnega sekretarja Švedske evangeličanske zveze Jacob Rudenstrand.

Izživljanje muslimanskega osebja nad azilanti
Eden od krščanskih azilantov na Švedskem je za Assyrian International News Agency povedal: “Ko je na begunskem zavetišču delalo samo muslimansko osebje, so me gledali čudno, se grdo vedli do mene, širili laži, me poniževali in izključevali. Njihovo vedenje je bilo spremenljivo in nepredvidljivo. Včasih so bili prijazni, včasih zlobni. To se je razširilo na celotno osebje. Celo upravnik zatočišča za begunce je bil eden od tistih, ki so se izživljali na meni.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...