Krvodajalska akcija v Družbenem domu Grosuplje

Datum:

Kri nas vse povezuje in je v sodobnem zdravljenju nenadomestljiva. Kar vsak četrti zemljan bo enkrat v življenju potreboval kri. Krvodajalci so pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogočajo ustrezno zdravljenje s krvjo. Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. Vsak krvodajalec je tako heroj, ki rešuje življenja. Vsak krvodajalec v resničnem življenju že v desetih minutah, kolikor traja odvzem krvi, lahko pomaga, da kar tri življenja tečejo dalje.

                   

Rdeči Križ Slovenije – Območno Združenje Grosuplje, katerega predsednik je Matjaž Marinček tako 2-krat letno, aprila in oktobra, organizira krvodajalsko akcijo na kar štirih lokacijah v Občini Grosuplje, Ivančna Gorica in v Dobrepolju.

V ponedeljek, 21. oktobra 2019 je krvodajalska akcija potekala v Družbenem domu Grosuplje. Na krvodajalski akciji sodeluje veliko prostovoljcev, nekaj osebja iz Zdravstvenega doma Grosuplje, da vse poteka nemoteno in predvsem strokovno pa poskrbi Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, saj s sabo pripeljejo kar celo ekipo zdravnikov, medicinskih sester, poskrbijo tudi za vse ostale pripomočke, ki jih potrebujejo za nemoten odvzem krvi.

Organizatorje, prostovoljce ter vse ostale sodelujoče na krvodajalski akciji je prišel pozdravit tudi župan Občine Grosuplje, dr. Peter Verlič in jim zaželel uspešno delo še naprej.

Krvodajalske akcije se je samo v ponedeljek, 21. oktobra 2019, udeležilo kar 127 krvodajalcev.

Skupaj rešujemo življenja!

Občina Grosuplje

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...