2-letni deček žrtev napada s kislino, ker njegova mati ni želela zapustiti svojega moža

Datum:

Objavljene so bile srhljive fotografije, ki kažejo obraz dve leti starega fantka, čigar obraz je bil razžrt s kislino. S to jedko snovjo naj bi ga domnevno napadel zalezovalec njegove matere, ker se ta ni želela poročiti z njim. 

Deček Aditya Raj je bil ugrabljen, ko se je igral zunaj doma svojih staršev, nato pa so ga namočili v jedko kislino, poroča britanski Express.

Dečka našel v smetnjaku voznik tovornjaka
Zaradi krikov je voznik tovornjaka jokajočega dečka našel v smetnjaku v indijskem mestu Delhi. Deček je utrpel grozljive opekline, zaradi katerih se mu je na koži pojavilo veliko mehurjev, polovica obraza pa je celo razžrta. Zdravniki so starše opozorili, da je možno, da bo deček izgubil tudi oko.

Dečkovo mati je bila tarča nadlegovanja
Njegova 25-let stara mati Soni Prasad je povedala, da še ni videla svojega sina, ker ga nikakor ne upa pogledati s svojimi očmi. “Ne morem verjeti, da je bil izpostavljen takšnemu trpljenju. Ne vem, kaj naj naredim. To je moj edini sin, počutim se popolnoma nemočno.” Prasadova je povedala, da je bila nadlegovana s strani moškega iz lokalnega okolja, ki jo je večkrat zaporedoma vprašal, če bi zapustila svojega 33-letnega moža Jamna. “Ob njem sem se počutila ustrahovano in sem se bala, da mi bo kaj naredil, moj mož pa je bil odsoten zaradi dela v službi.”

Deček po preselitvi izginil iz domačega dvorišča
Par se je zaradi zalezovalca celo preselil v drugo okrožje New Delhija, da bi mu ušel. 13. decembra lani je njen sin izginil, ko se je igral na dvorišču domačega doma. Malega dečka so po najdbi odpeljali na oddelek za opekline v bolnišnici Safdarjung, nato pa je bil premeščen v zasebno bolnišnico. Lokalna dobrodelna organizacija Make Love, Not Scars je zbrala denar za dečkovo zdravljenje v zasebni bolnišnici Ram Hospital.

Poleg hudih opeklin obstaja nevarnost izgube vida
Plastični kirurg Anurag Pandey je povedal, da bo deček potreboval operacijo naslednji teden. “Njegovo stanje je bilo zelo resno ob njegovemu prihodu.” Po njegovih besedah je nesrečni deček utrpel opekline obraza, rame in obeh svojih rok. Čeprav njegovo življenje ne bo več ogroženo, bo še vedno možno, da bi izgubil  vid. “Kljub temu, da so poškodbe hude, delamo vse, kar je v naši moči, da mu rešimo vid.”

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Deček ima po besedah kirurga še naprej zaprte oči, da bi se mu čim bolj zacelile.  “Večino njegovih ran smo oskrbeli, njegova rama pa je še naprej v precej slabem stanju, zato bo nujno potreboval operacijo.” Prav tako pa bo po besedah Pandeya potreboval tudi vrsto drugih operacij. Deček naj bi se dobro odzival na zdravljenje, celjenje kože pa naj bi trajalo več tednov.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...