Kako je Veselinovič vzel STA za talca povsem po “hamasovsko” – da vzdržujejo konflikt in se kažejo kot žrtve “fašističnega” režima!

Datum:

Dokumentacije ne izročijo zato, da vzdržujejo konflikt in se v tujini kažejo kot uboge žrtve fašističnega režima. Veselinovića ne brigajo niti novinarji niti javnost. Oni so topovska hrana,” je bila nekakšna delovna hipoteza sinočnje oddaje Ura moči. Med drugim so se namreč pogovarjali tudi o STA sagi, ki se sedaj končno seli tja kamor spada, torej na sodišče. “Zame je to mafijski način poslovanja, zastraševanja, ki je meni popolnoma tuj,” je ocenil delovanje STA analitik Miran Videtič. Komunikator Edvard Kadić pa je izpostavil, da je direktor STA Bojan Veselinović idealen kader za to vlogo, saj je že celo življenje v vrhu te ideološke trdnjave.

                   

V sinočnji oddaji Ura moči na Planet TV z Bojanom Požarjem so se pogovarjali o “medijski vojni”, ki naj bi jo bil predsednik vlade Janez Janša z mediji oziroma bolj natančno s STA. Dokumentacija še do danes ni priromala do Ukoma ali vlade, zato tudi pogodba za letos še ni sklenjena. STA seveda tu igra žrtveno jagnje, sredstva za agencijo pa zbirajo s kampanjo Za obSTAnek. “Že samo vprašanje, ali je Janez Janša v vojni z mediji oziroma mediji z Janšo, je produkt tega kar levo tranzicijsko krilo globoke države izvaja,” je bil v oddaji Ura moči prepričan komunikator Edvard Kadič.

To izvaja za svoj del vojne pred očmi ljudi, uporablja vojake v oklepu novinarstva, ki napadajo namesto z mečem, z novinarskim peresom. Namesto s ščitom, pa se branijo s floskulami o napadih na novinarsko neodvisnost in tako naprej. Direktor STA Bojan Veselinović je pri tem preverjen, idealen kader, on je bil namreč celo življenje v vrhu te ideološke trdnjave. “Uspel ja angažirati novinarsko srenjo in je dvignil pojem napada na novinarsko svobodo v neke dimenzije, ki so pravzaprav občudovanja vredne,” je še poznavalsko ocenil Kadić.

Edvard Kadič (Foto: Zajetje zaslona)

Veselinović je STA vzel za talca po Hamasovsko
Analitik Miran Videtič pa je dejal, da Veselinović dela uslugo tistim, ki so ga postavili na to mesto. To je precej hamasovsko, je naredil primerjavo s teroristično organizacijo Hamas. Iz spalnega naselja – v tem primeru so to novinarji, Veselinović strelja na vlado, s tem da ne preda dokumentacije. Ob tem seveda igra žrtev, ko tudi vlada udari nazaj. Bivša vlada je poskrbela za to, da je Bojan Veselinović težko zamenljiv, a zraven je še nadzorni svet, ki svojega dela ne opravlja dobro. Pripombe tudi nikoli niso letele na vsebinski del, na izvajanje javne službe STA, pač pa na vodenje oziroma poslovodstvo.

Po njegovem noben politik v Sloveniji ni tako neumen, da bi šel rušiti STA, ker je pomembna institucija. Za kaj gre torej pri tem skrivanju dokumentacije – je to le politično vprašanje ali pa tudi prikrivanje kakšnih spornih poslovanj? Videtič je omenil 25o tisoč evrov, ki so šli na zasebno podjetje Dnevnik, in sicer za reklamo, ki nima prav nobene logike. Bralci Dnevnika namreč prav gotovo niso potencialni naročniki storitev STA. Veselinović je verjetno svojega nekdanjega delodajalca malo “počastil”, je pa treba opozoriti tu na vlogo nadzornega sveta, ki očitno temu ni namenjal nobene pozornosti. Kot je poročal tudi naš medij, je v zadnjem času prišlo na dan kar nekaj podrobnosti spornega poslovanja STA, zato niti ne preseneča, da direktor ne želi predati dokumentacije – istočasno pa situacijo izkorišča še za boj proti aktualni vladi.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...