Noro: Francoski tožilci nad Le Penovo zaradi tvitov v katerih je bila kritična do terorističnih napadov ISIS!

Datum:

Francija pod Macronom vse bolj izgublja kompas v svoji toleranci do islamizma in nasprotovanja svobodi izražanja, tokrat so se tožilci spravili nad Le Penovo, ker je ta na družbenem omrežju delila fotografije, ki so nasprotovale teroristični skupini Islamska država.

Francosko tožilstvo se je spravilo nad voditeljico opozicijskega Nacionalnega zbora Marine Le Pen, ker je ta na Twitterju objavila nasilne fotografije posledic delovanja skrajne teroristične skupine Islamska država in pri tem izrazila nasprotovanje tej skupini. Le Penova je delila fotografije nekaj tednov po napadu džihadistov, ki so v Parizu pomorili 130 ljudi še 413 pa ranili, pregon pa iz enakih razlogov grozi še enemu članu Nacionalnega zbora, Gilbertu Collardu.

Le Penovi zdaj grozi zaporna kazen do treh let in denarna kazen v višini do 75 tisoč evrov, poroča portal Jihad Watch. Ena izmed fotografij je sicer prikazovala umorjenega ameriškega novinarja Jamesa Foleya, druga pa moškega v oranžni obleki, ki ga je povozil tank, ob njih pa je Le Penova zapisala “To je Daeš.”, izraz ki označuje Islamsko državo.

Foto: epa

Lansko leto je bila javnost zgrožena, ko je sodišče pozvalo, da naj gre Le Penova na psihiatrični pregled zaradi njene aktivnosti na družbenih omrežjih. Pri tem se je branila, da gre za napad na njeno svobodo do izražanja. Oblasti Le Penovo prav tako preiskujejo zaradi domnevnih zlorab sredstev Evropske unije.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...