Kordiševo bahanje: Nadkoalicijska Levica brez sramu izsiljuje, Šarec in druščina pa lahko samo kimajo

Datum:

Medtem, ko se premier Šarec ukvarja s kadrovanjem, pa mu je povsem izpod kontrole ušel proračun, ki kljub ugodnim razmeram povečuje državno porabo, prav tako pa ni videti davčne razbremenitve državljanov, pri t. i. davčni reformi gre zgolj za populistično prerazdeljevanje. Koalicija je tako povsem odvisna od glasov skrajne Levice in prav s tem se je pohvalil radikalni Kordiš, ki ne skriva navdušenja nad nadkoalicijskim statusom svoje stranke.

                   

Radikalni poslanec Miha Kordiš je s svojim zapisom na družbenem omrežju Facebook, s katerim hvali proračun vzbudil nemalo pozornosti. Kot kaže, je bil ta v veliki meri izsiljen prav s strani nadkoalicijske Levice, ki ji pripada, krajši pregled pa nam pokaže, da proračun sploh ne predvideva razbremenitve malega človeka, pač pa je bila prioriteta polnjenje državne blagajne.

V proračunu sicer ni predvidenega znižanja DDV na predkrizno raven, prav tako so razbremenitve plač simbolične, bodo pa povišali obdavčitev kapitalskih dobičkov, pa čeprav je bila ta povišana že med krizo. Prav tako ni predvidenega davka na nepremičnine, kar bo predvsem koristilo raznim lastnikom ukradenih vil. Tako je uvodoma zapisal sledeče: “➕Izstavili smo zabeljen račun za podporo proračunu 2019. Odprava prekarnosti, dvig penzij, stanovanja, ukinitev dopolnilnega zavarovanja, obdavčitev kapitala in še kaj naj bi uredili do konca leta.”

Kordiš znova dokazal ekonomsko nepismenost, katere talci smo vsi državljani

Ker je ekonomsko nepismen, seveda ne gre pričakovati, da bo razumel, od kod izvira pojav t. i. prekarnosti. Prav to je rezultat togega in preveč reguliranega trga dela v Sloveniji, ki na eni strani v privilegiran položaj postavlja redno zaposlene, na drugi strani pa v slabši položaj tiste z drugačnimi oblikami zaposlitev, pri čemer gre praviloma za šibkejše udeležence na trgu dela.

Prav zaradi tega so slednji diskriminirani pri najemanju posojil ali bolniških odsotnosti. Prav tako gre pri “dvigu penzij” za navadno goljufijo, prav škodljiv ideološki ukrep povišanja minimalne plače, prav tako izsiljen s strani skrajne Levice, je že povzročil podražitve številnih domov za ostarele in vrtcev, prav tako pa se npr. v Ljubljani dražijo številne mestne storitve.

Od povišanja pokojnin bodo upokojenci tako imeli bolj malo koristi. Tudi pri stanovanjih pozabi povedati, da gre tu za rezultat pretogih regulacij na trgu in deloma preobremenjenih stroškov dela, zaradi česar so stanovanja draga in povprečnim ljudem nedostopna, rešitev pa se nikakor ne nahaja v tem, da bi država gradila stanovanja. Tudi od ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si državljani ne moramo obetati koristi, saj gre za enega redkih elementov konkurenčnosti na tem področju v Sloveniji, prav tako pa je obdavčitev kapitala slaboumen ukrep, ki bo iz države nagnal davkoplačevalce in se bo bolj malo poznal na blaginji najšibkejših.

Pohvalil se je s tem, kako se je koalicija bala, da skrajna Levica ne bi podprla proračuna

V nadaljevanju se je Kordiš bolj ali manj eksplicitno pohvalil z izsiljevalsko močjo nadkoalicijske Levice: “Ni mi sicer jasno zakaj, a kot kaže bodo koalicijski liberalci to podpisali in zasoljeno ceno poravnali. Najbrž ne gre toliko samo za proračun – tu bi glasove lahko dobili tudi ceneje. Domnevam, da je po sredi prej nelagodje ob misli na razvoj dogodkov, če tega ne storijo.” Pri tem je namignil, da se koalijski “liberalci” bojijo posledic morebitne odsotnosti glasov podpore levice, pri čemer je vredno poudariti dve dejstvi. Koalicijske stranke, ki se označujejo za “liberalne” so pravzaprav klasične socialistične stranke in po programu ter dejanjih bolj leve kot marsikatera socialdemokratska stranka v kateri izmed zdravih demokracij.

Prav tako pa je pokazal, da Levica lahko izsiljuje vlado kolikor hoče in tudi, kako servilen je predsednik vlade Marjan Šarec do radikalnih idej skrajnežev, da bi le ostal na oblasti. Nato ministra označi kar kot pavlihi in nadalje zavaja, kako naj bi se zavzemal za delavski razred: “Razmeroma upravičeno: lahko bi kar začeli z odštevanjem do interpelacij. A če dam na eno stran tehtnice ministrske pavlihe (kot sta to Cerar in Erjavec) in serijo badass ukrepov za delavski razred na drugo stran…ajde, naj jima bo še to eno leto, vzamem 🤗” Resnica je seveda jasna, Levica se zavzema za privilegirane uslužbence sektorja država, za delavce pa jim je malo mar!

Ni se pozabil pohvaliti z uničevanjem in sovraštvom do Slovenske vojske

Z omenjenim se je Kordiš pohvalil sledeče: “Proračun je sicer slabši, kot bi lahko bil. Odstrelili smo za 350 milijonov vojnih nabav, drži. A tisti 4×4 za 30+ milijonov me še vedno bolijo jih bom grizel dalje.” Pri tem je vredno poudariti, da je vojska najbolj podhranjen del javne uprave, pri čemer so bile v času krize na udaru investicije in če se takšen trend nadaljuje tudi v t. i. času debelih krav, ne manjka dosti, preden se skrajneži prično zavzemati kar za ukinitev Slovenske vojske.

https://twitter.com/SvobodaBlog/status/1102138107787444225

Člani Levice bi jo v nekaterih krajih v Sloveniji, kot npr. v Postojni že radi izgnali iz njenih prostorov, pri čemer jih moti “imperializem” SV in njenih zaveznic iz okvira zveze NATO, pa nekdaj postojnskim občinskim veljakom prisotnost totalitarne komunistične Jugoslovanske ljudske armade ni predstavljala nobene težave. Ta je imela svoje pripadnike nameščene v postojnski vojašnici, prav tako pa je uporabljala vadišče Poček, tudi kot strelišče.

Burni odzivi tudi na Twitterju
Ni trajalo dolgo, preden so se na Kordišev odziv burno odzvali tudi nekateri izmed slovenskih uporabnikov družbenega omrežja Twitter. Nekaj izmed bolj zanimivih sporočil prilagamo v nadaljevanju:

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Pripadniki ISIS v ruskem zaporu zajeli dva paznika

Ruska tiskovna agencija TASS poroča o krizni situaciji v...

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...