Poljski aktivist obsojen zaradi poročila, ki homoseksualnost povezuje s pedofilijo in HIV

Datum:

Mariusza Dzierżąwskega, člana upravnega odbora fundacije Pravica do življenja, je sodišče v Gdansku v sredo obsodilo na eno leto družbeno koristnega dela in denarno kazen 15 tisoč poljskih zlotov (3204 evrov). Primer je vključeval oglaševalsko kampanjo fundacije proti smernicam WHO o spolni vzgoji LGBT – objava je vključevala podrobnosti o okužbah s HIV in znanstvene raziskave o razmerju med homoseksualnostjo in pedofilijo. 

                   

Po sodbi sodišča je javno obveščanje o teh zadevah predstavljalo klevetanje LGBT aktivistov. Obtožnica, ki zajema tri teme, je nastala na podlagi obtožb združenja Tolerado proti fundaciji Pravica do življenja. Prvič, fundacija Pravica do življenja je bila obtožena objavljanja znanstvenih podatkov, ki trdijo, da so homoseksualci pogosteje zagrešili dejanja pedofilije. Drugič, fundacija naj bi objavila informacije, da so homoseksualci bolj verjetno okuženi z virusom HIV. Tretjič, fundacija je aktiviste LGBT obtožila, da se ukvarjajo s spolno vzgojo za LGBT, ki otroke spodbuja k homoseksualnim praksam.

Sodišče je sprejelo trditev LGBT-aktivistov, da so objave fundacije pravzaprav klevetanje ljudi homoseksualne usmerjenosti, ki zmanjšujejo njihov ugled in s tem vplivajo na njihovo izobraževalno dejavnost. Sodišče je Mariusza Dzierżawskega, odgovornega za kampanjo, obsodilo na eno leto družbeno koristnega dela in denarno kazen 15 tisoč poljskih zlotov (3204 evrov). Dzierżawski je komentiral izid sodnega postopka, da “današnja sodba spominja na mehanizme v totalitarnih časih” in ne predstavlja nič manj kot preventivno cenzuro s pomočjo denarnih kazni in omejitev svobode objave dejstev. Dejal je, da se fundacija ne bo pustila prestrašiti s takšnim “sodnim preganjanjem”, da se bo pritožila zoper to sodbo in nadaljevala svoje informacijske kampanje proti pedofiliji. Informacije, ki jih je fundacija dala v javnost, so znanstveni podatki o posledicah homoseksualnih praks in načrtov LGBT lobija glede spolne vzgoje otrok, je še dejal.

Mariusz Dzierżawski (Foto: zajetje zaslona/Youtube)

Dzierżawski je zaključil s trditvijo, da kljub dobro znanim podatkom o okužbah z virusom HIV med homoseksualci lobi LGBT namenja ogromna sredstva prepričevanju Poljakov o radostih in varnosti homoseksualnega načina življenja. Nadalje je obžaloval dejstvo, da je sodišče v Gdansku razsodilo, da je obrekovanje, kar meni, da so zdravniška opozorila. Navedel je tudi akademske raziskave, ki kažejo na nesorazmerno veliko število pedofilov med istospolno usmerjenimi ter dejstvo, da nekateri aktivisti LGBT podpirajo legalizacijo pedofilije. Aktivist za življenje je neomajen, da so informacije, posredovane v zvezi s smernicami SZO o spolni vzgoji otrok, otroke spodbujale k spolnim praksam.

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...