Premier in Tarča širita lažne novice: Janševa soproga ni nečakinja kirurga Bošnjaka

Datum:

Novinarji dominantnih medijev so se v preteklih dneh intenzivno ukvarjali z afero oz. postopanjem kirurga Bošnjaka. Na podlagi dokumentov, ki so jih razkrili slovenski javnosti, naj bi ta od bolnice iz Severne Makedonija zahteval plačilo 6000 evrov poleg 27 tisoč evrov, kolikor je bila uradna cena operacije. A slovenski dominantni mediji ne bi bili to, kar so, če nekdo na kakršen koli način ne bi želel afere povezati z Janezom Janšo. V tem izjemnem trudu je oddaja za diskreditacijo demokratične opozicije Tarča “odkrila”, da je soproga vodje opozicije Urška Bačovnik Janša nečakinja omenjenega kirurga. Kot je nato razkril Janša, gre za navadno laž. 

“Tako Tarča kot predsednik Vlade Robert Golob sekata mimo. Moja soproga Urška Bačovnik Janša NI nečakinja kirurga Romana Bošnjaka oziroma njegova bližnja sorodnica. Res pa je njena mama njegova daljna sorodnica. Sam pa sem z njim povezan manj, kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studiih,” je zadevo komentiral predsednik SDS.

Afera Bošnjak je prišla za dominantne medije (z njo so na plan prišli na 24ur) kot naročena. Ob razkritju vseh nenavadnih poslovnih shem državne družbe Gen-I, ki jo je v kritičnem času vodil trenutni predsednik vlade, ob razkritju njeni podružnic, ki so v še vedno nepojasnjenem poslovnem razmerju s kosovskim veleposlanikom Martinom Berishajem, točile velike vsote denarja po Balkanu, so se znašli v neprijetni situaciji. Celotne afere so se dotaknili tako, da so objavili Berishajevo uradno izjavo, v kateri vse zanika. Kot tudi izjavo Roberta Goloba.

Ker zadeve niso hoteli raziskovati naprej, to bi namreč lahko ogrozilo njihov kartelni dogovor z državnim Telekomom (od katerega so življenjsko odvisni), so potrebovali nekaj novega. Našli so kirurga Bošnjaka. Afera je začela razbremenjevati medijski prostor okrog predsednika vlade, ki se je nemudoma pojavil na javni RTV, odzval se je tudi zdravstveni minister. Oba sta se seveda zgražala. Gre le za priložnost, da se tako eden kot drugi predstavita kot borca proti korupciji, a ne na sistemski ravni. To je predsednik vlade zaustavil, ko je ukinil Urad za centralno evidenco cen, ki je koruptivnim ozadjem onemogočal prodajo medicinskega materiala državi po koruptivno visokih cenah. Tako predsednik vlade kot minister za zdravje se želita predstaviti kot nekakšna šerifa, ki sta na sledi slabim fantom. Gre za prozorno PR strategijo, ki pa razen nekaj nastopov v medijih ne bo imela dejanskih učinkov.

Edini način, kako bi lahko bila še bolj zanimiva za splet dominantnih medijev, bi bil, če bi uspeli odkriti povezavo z Janezom Janšo. In so jo. Najprej z lažnim namigom, ki ga je med gostovanjem na javni RTV navrgel predsednik vlade, nato pa še z “razkritjem” Tarče. Vse skupaj pa je očitna laž.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...