Rodila se je v kultu, ki je promoviral seks z otroki

Datum:

“Božji otroci”. Sliši se precej nedolžno. A zgodovina kalifornijskega kulta je vse prej kot nedolžna. O tem je spregovorila Serena Kelley, ki se je v omenjenem kultu rodila in pravi, da kljub vsemu pretečenemu času grozljivih spominov ne  more izbrisati.

                   

Kult Božji otroci je ustanovil David Berg leta 1968, zlovešči sloves pa je pridobil zaradi temnih skrivnosti, ki so prišle na dan po Bergovi smrti. Kult je spodbujal seks z otroki, seks z družinskimi člani in verovanje v prihod antikrista, njegovi privrženci obstajajo še danes.

Sereno Kelley so leta 1986, pri le treh letih, poročili z vodjo kulta. Seveda se takrat ni mogla upreti grozi, ki se ji je dogajala, v to pa jo je “porinila” lastna mati, ki je bila v kultu visoko pozicinoirana. David Berg, ki se ga Kelleyeva spominja kot “dedka”, je bil ustanovitelj kulta, ki je imel 13 tisoč članov v 130 skupnostih po vsem svetu. Bili so znani po tem, da so podpirali promiskuiteto med člani in verjeli, da je človek polnoleten že pri 12 letih.

Ker je bila njena mati visoko pozicionirana članica kulta, so jo vzgajali popolni tujci, posebno mesto pa ji je bilo dodeljeno že pred rojstvom. Organizacija je posnela celo stripe o njenem otroštvu in postala je kvazi zvezdnica med privrženci “Božjih otrok”. To jo je izoliralo od drugih otrok, ne pa tudi od odraslih, saj je že kot otrok sodelovala pri množičnih orgijah, okoli nje pa so pogosto hodili goli ljudje. Kult je zaslovel zaradi nenavadnih spolnih praks in tudi obtožb o zlorabah s strani nekdanjih članov.

Foto: Wikimedia

Bergov nauk je spodbujal spolnost ne glede na starost ali odnose. Na tisoče svojih sledilcev je uspel prepričati, da se bliža konec sveta in da sta edini rešitvi seks in orgazem, poroča Mirror. Ženske so morale biti na voljo vsakemu moškemu, ki je z njimi želel imeti spolne odnose, nakar je kasneje izdal eno od svojih doktrin “Zakon ljubezni” – v kateri je izjavil, da lahko kdorkoli znotraj kulta seksa s komerkoli drugim, vključno z otroki. Kar je Sereni najbolj ostalo v spominu, je dogodek, ko jo je mati položila v njegovo naročje, on pa jo je poljubil in ves čas govoril o tem, kako bo za vedno njegova in da bosta imela svojo skupnost. “Stvari, ki za takšno deklico nimajo smisla,” je povedala Serena.

Po govoru ji je podaril prstan kot simbol zavezanosti, “bil je že poročen z več drugimi najstnicami, jaz pa sem bila najmlajša med njimi. Bile so še druge deklice, stare od 12 do 15 let, ki so dobile prstan – srce, ki ga držita dve roki,” pojasnjuje. Čeprav so bile ženske znotraj kulta vedno spolni objekti, so otroci sprva veljali za prepovedane, se spominja žrtev kulta, ki je bila pogosto spolno zlorabljena ali pa priča številnim orgijam. “V teh ‘seks prizorih’ so sodelovali otroci, celo Bergova hči in vnukinja,” je zapisala na svojem blogu.

Foto: Wiki

Za svoje perverzne namene je izkoriščal vero in Boga, češ da je vse to zapisano v Svetem pismu in da je Bog prisoten med spolnim občevanjem. V osemdesetih letih se je kult preimenoval v “Družina”, ko so oblasti dobile več informacij o vsem, kar se v njem dogaja. Berg je pobegnil leta 1993 in umrl leto kasneje, v starosti 74 let.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...