Feministična ideologija še naprej zastruplja univerzo: Po Filozofski fakulteti so ženski spol vnesli tudi v akte FDV!

Datum:

Saj ni res, pa je. Potem ko smo poročali o tem, da je senat Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani sprejel sklep, na podlagi katerega se po novem ženski spol šteje kot nevtralen, in ki zapoveduje, da se v vseh pravnih aktih fakultete v naslednjih treh letih uporablja ekskluzivno samo ženski spol, zatem pa izmenično moški in ženski, je senat Fakultete za družbene vede v Ljubljani (FDV) sprejel sklep, da se v internih aktih FDV ženski slovnični spol nanaša na katerikoli spol. Psihoanalitik Vodeb opozarja, da tovrstni posegi v naravni jezik vodi v kaos in anarhijo, ideologija pa nima kaj iskati v izobraževalnih ustanovah.

Novico o tem je preko družabnega omrežja Twitter pozdravila Barbara Rajgelj, aktivistka za pravice gejev in lezbijk, ki na dodiplomskem študiju FDV-ja poučuje delovno in socialno pravo, gospodarsko pravo, medijsko regulacijo in temelje prava. “Danes je tudi senat FDV Ljubljana sprejel, da se v internih aktih FDV ženski slovnični spol nanaša na katerikoli spol.” Ob tem pa je zapisala: “Kogar taka ureditev moti, ne ve, da so bili doslej na FDV pravilniki pisani ‘dekan/-ja’. Opažam, da ljudje, ki se opredeljujejo do tega vprašanja, zelo malo vejo o jeziku ali o pravni teoriji, večinoma pa o obojem.”

 

Rajgljeva, ki se je že preizkusila v vlogi organizatorke Parade ponosa, je v preteklosti po navedbah Požareporta izjavila, da je danes težko reči, kdo sploh je heteroseksualen. “Sploh pri mladih opažam, da je spol postal odvečna kategorija, da zanje to ni toliko pomembno. Imela sem veliko srečo: ena je, da sem lezbijka, druga pa, da sem dobila službo v družboslovnem okolju. Ko sem to doživela, je bilo, kot da bi z lonca odstranila pokrovko!” 

Foto: STA

Vodeb: Poseg v naravni jezik vodi v kaos in anarhijo
Psihoanalitik Roman Vodeb je glede novice o sprejetju sklepa na Filozofski fakulteti, na podlagi katerega se po novem ženski spol šteje kot nevtralen, in ki zapoveduje, da se v vseh pravnih aktih fakultete v naslednjih treh letih uporablja ekskluzivno samo ženski spol, zatem pa izmenično moški in ženski, povedal, da tovrsten poseg v naravni jezik vodi v kaos in anarhijo. “To družbo moramo vsaj malo narediti spet konservativno, ker ta anarholiberalnost ima v jedru neodgovornost.” Kar v tujini označuje izraz “social justice warrior”, je Vodeb okarakteriziral kot sodelovanje med feministkami ter legebitrovci. Po njegovih besedah Filozofsko “fakulteto obvladujejo feministično-gejevski lobiji. Ideologija izenačevanja spolov oziroma ideologija feminizma in legebitrovcev se bo počasi inkorporirala v vse dokumente. Po tej poti je prva začela Fakulteta za socialno delo, kjer imajo dekanjo in so vse statute prilagodili ženskemu spolu. Očitno Filozofska fakulteta sledi temu, ker je njihov dekan gej, je tipičen predstavnik in aktivist legebitrovskega gibanja”.

“Feministke in legebitrovci se združujejo v neko ideologijo, ki preko Filozofske fakultete obvladuje celo univerzo.” Po besedah Vodeba je celotna ideologija zasidrana v samo jedro ljubljanske univerze. “Ideologija v izobraževalnih institucijah nima kaj iskati. Izobraževalne institucije morajo izobraževati, ne pa prati možgane s to ali ono ideologijo.” Ta ideologija je tako močna, da je Vodebu celo prepovedala predavanje na dogodku, kjer je bil eden od predavateljev, kar je svojevrsten primer fašizma. Očitno pa je ideologija močna tudi na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kjer je še posebej aktivna Rajgljeva, ki navzven razglaša, da so desne stranke tiste, ki vpeljujejo sovražni diskurz in politike. Pri tem seveda pozablja na omembo levih strank. Človek se vpraša, koliko fakultet bo še sledilo temu zgledu?

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...