Judovska učiteljica se je morala skriti pred podivjanimi propalestinskimi dijaki

Datum:

Judovska učiteljica v New Yorku se je morala zakleniti v pisarno v svoji šoli, potem ko je na stotine “radikaliziranih” učencev začelo divjati po šoli, ko so izvedeli, da se je udeležila proizraelskega zborovanja, poroča New York Post.

Grozljiv incident naj bi se zgodil na srednji šoli Hillcrest v Queensu okoli 11. ure. v ponedeljek in postala javna novica šele v soboto, potem ko je New York Post objavil to zgodbo.

“Videli so učiteljico, ki je držala znak Izraela, kot da bi ga podpirala,” je za Post povedal starejši učenec šole. “Skupina otrok se je odločila, da bo naredila skupinski klepet, jo izpostavila, se pogovorila o tem in nato govorila o sprožitvi neredov.”

Post je poročal, da je na stotine učencev vdrlo na hodnike in “divjalo, skandiralo, skakalo, kričalo in mahalo s palestinskimi zastavami ali transparenti,” in dodal, da so “mnogi poskušali vdreti v učiteljičin razred, kljub temu da jim je šolsko osebje preprečilo vstop.”

Steve McGuire je videoposnetek objavil na X in zapisal: “Prizor na srednji šoli Hillcrest v Queensu, ko se je judovska učiteljica ure in ure skrivala v svoji zaklenjeni pisarni, medtem ko so učenci zahtevali, da se jo odpusti zaradi udeležbe na proizraelskem shodu.” Študenti naj bi kričali, da je treba učiteljico odpustiti, ker podpira Izrael.


Videoposnetek je bil objavljen na TikTok-u, aplikaciji za družbene medije pod nadzorom kitajske komunistične partije, ki je v tednih po terorističnem napadu 7. oktobra širila propagando za Hamas in proti Izraelu.

Komentarji na videu so bili podli in rasistični, ljudje pa so učiteljico psovali z vulgarnimi izrazi za belopolte, ker podpira Izrael. Newyorška policijska uprava (NYPD) je poslala nekaj ducatov policistov, vključno s protiterorističnim uradom, da zadušijo upor v šoli.

“Ne glede na to, ali je en študent ali več študentov nekaj naredilo ali reklo, se je nekaj zgodilo, kar koli je že bil sprožilec,” je dejal mestni svetnik James Gennaro (D-Queens). “Že dolgo sem v mestnem svetu in vem, da protiteroristična delovna skupina ni vključena, razen če menijo, da gre za potencialno resno situacijo.”

Župan New Yorka Eric Adams je trdil, da so Newyorčani “boljši od tega.”

“Podlo predstavo antisemitizma na srednji šoli Hillcrest je motiviralo sovraštvo, ki ga podžiga nevednost in ne bo tolerirano v nobeni od naših šol, kaj šele kjer koli drugje v našem mestu,” je dejal. “Newyorške šole že izvajajo popolno preiskavo o tem, kako je prišlo do tega incidenta, in ta teden bodo ekipe Project Pivot začele komunicirati s študenti na Hillcrestu, da bi zagotovile, da razumejo, zakaj je bilo takšno vedenje nesprejemljivo.”

I. K.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...