Ljubosumne feministke poskrbele, da so dekleta na avtomobilskih sejmih ostala brez dela

Datum:

Globalni velikani avtomobilske industrije so podlegli pritiskom feminističnih aktivistk kampanje #MeToo in se odločili, da na letošnjem avtomobilskem sejmu v Ženevi ne bodo zaposlili lepih deklet, ki bi krasila najnovejše avtomobile.

                   

Potem ko je odklenkalo lepoticam pri Formuli 1, so zdaj na tapeto prišla še lepa dekleta, ki so denarce služila s svojo prisotnostjo na avtomobilskih sejmih. Žalostno je, da so za njihovo izgubo pošteno plačanega dela krive ravno feministke, ki naj bi se zanje borile, saj so z neumorno kampanjo, po poročanju RT, prisilile proizvajalce avtomobilov, da se odrečejo pomanjkljivo oblečenim dekletom v zameno za pet minut miru.

Nissan in Toyota sta se  odločila, da ne bosta najemala manekenk, medtem ko so se pri južnokorejskem Ssangyong Motor odločili za moške in ženske modele v trenirkah. “Drugačni časi so. Bolj smiselno je uporabiti specialiste za izdelek, saj prodajamo avtomobile,” je Nissannovo odločitev komentirala njihova švicarska tiskovna predstavnica Sara Jenkins.

(printscreen: youtube)

Pri Lexusu so se ravno tako odpovedali manekenkam, medtem ko so pri Fiatu celo razdrli določene že podpisane pogodbe z manekenkami zaradi kritik podpornikov gibanja #MeToo. Maserati, Jeep in Alfa Romeo ravno tako nameravajo promovirati avtomobile v spremstvu moških in ženskih modelov v manj pomanjkljivih oblačilih.

(printscreen: youtube)

Podobno so se odločili tudi pri italijanskem izdelovalcu gum Pirelli, ki je znan po svojih koledarjih, v katerih nastopajo “primerno” oblečena dekleta. Letos bodo manekenke oblečene v črne kostime – v nasprotju s prejšnjimi leti, ko so nosile kar se da razkrivajoče obleke. Samo vprašamo se lahko, kdaj bodo feministke spregledale, da zaradi njihovih bedarij ravno pripadnice nežnejšega spola ostajajo na cesti brez službe.

 Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...