Tudi Avstrijci imajo dovolj medijskih manipulacij, zato ne želijo več plačevati obveznega prispevka državni televiziji ORF

Datum:

Nedavni zmanipulirani prispevki, ki so postali del aktualnega poročanja s strani avstrijske državne televizije ORF, ter ne nazadnje tudi plitva zabava na televiziji so vplivali na odpor Avstrijcev do plačevanja prispevka javni televiziji. Glede na to, da zahteve za njegovo odpravo postajajo vedno glasnejše, je te vedno težje utišati. 

                   

Medtem mnogi podkanclerja Heinz-Christiana Stracheja pozivajo k ukinitvi obveznega prispevka za ORF in oblikovanju prepotrebne reforme. Prej je bilo sicer mogoče utišati očitke na račun političnih urednikov na ORF zaradi angažiranega sodelovanja medijev, ki so blizu ORF, sedaj pa je to postalo vedno bolj nemogoče.

ORF ni bil še nikoli tako levo usmerjen kot danes
To, da oddaje na ORF vsebinsko vedno bolj postajajo igrišče za strankarsko politično motivirane propagandiste z levega političnega pola, je potrdil tudi tiskovni predstavnik Avstrijske svobodnjaške stranke Hans-Jörg Jenewein. Brezplačni časopis “Heute” (“Danes”) je zapisal, da bi bil razpis referenduma na temo ukinitve plačevanja obveznega prispevka z današnje perspektive svojevrsten uspeh, pri tem pa se je skliceval na podatke, zbrane v okviru izvedene raziskave. Izpostavil je tudi, da so Avstrijci glede plačevanja vedno bolj kritični.

Foto: iStock

Zveza avstrijskih privatnih radiev ob že obstoječih kritikah mnogih Avstrijcev poudarja, da programa ORF 1 in ORF 2 nista na dovolj kakovostni ravni, zato to po njihovo predstavlja zadosten razlog za odpravo plačevanja obveznega prispevka.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...