Kako potrebna je prosveta, ki se noče testirati?

Datum:

Že skoraj osem mesecev poslušamo, kako so slovenski otroci prikrajšani, ker ne morejo hoditi v šolo. Pouk na daljavo sicer poteka, a to zagotovo terja čas in energijo mnogih staršev, sploh tistih z mlajšimi otroki. Otroci pa kljub epidemiji sodelujejo v šoli, dobivajo naloge, so spraševani in ocenjevani. Zato se je treba vprašati, kdo bolj potrebuje fizično odprtje šol, otroci ali starši.

Nekateri učitelji se pritožujejo nad pomanjkanjem avtoritete pri pouku na daljavo. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da ima učitelj ali profesor avtoriteto ali pa je nima. Ni razlike med učilnico in poukom na daljavo. Res je, da je nadzor nad učenci v učilnici bistveno lažji, lažje je tudi preverjanje, ali otroci “plonkajo” oz. ali imajo ob zaslonu računalnika odprt učbenik. Veliko tega nadzorstvenega dela se je sedaj preneslo na starše, ki morajo skrbeti, da otroci naredijo naloge, da se res učijo in da ponavljajo snov, ki so jo tisti dan obravnavali pri pouku na daljavo. Otroci, verjemite, bolj pogrešajo družbo svojih sovrstnikov kot pa samo šolanje v razredu.

Sedaj pa so naši utrujeni šolniki dosegli novo dno absurdov. Nekateri med njimi so se uprli množičnemu testiranju pred začetkom pouka. S stotinami neumnih izgovorov. Od tega, da jih k temu nihče nima pravice prisiliti, do tega, da je to le zarota in da se ne bodo testirali. Take osebe je na nedavni tiskovni konferenci dobro opisal predsednik vlade. Dejal je, da ga skrbi, ker takšni ljudje učijo naše otroke. Tisti torej, ki naj bi znanje prenašali na otroke in jih do neke mere tudi vzgajali, verjamejo, da je virus farsa in da ti ob testiranju v možgane vnesejo čip. Mar res potrebujemo tako prosveto?

Veliko o tem, koliko levici pomeni izobraževalni sektor, vidimo iz njihovega večmesečnega pritiska, naj se šole odprejo. Ni pomembno, koliko okuženih imamo, ni pomembno, koliko je mrtvih, šole se morajo odpreti, trdijo v SD in podobnih postkomunističnih strankah. Zakaj? Ker jim nihče ne pere možganov z ideologijo LGBT, s komunizmom, partizani in podobnimi bedarijami. Mar ne bi bilo za naše otroke varneje, da se šolajo od doma? Mar ne bi bilo to bolj varno tudi za učitelje in profesorje? Že od začetka prvega zaprtja šol poslušamo, kakšno škodo bodo utrpeli mladi ljudje, ker ne hodijo v šolo. Sedaj pa vas, bralce, pozivam, da si odgovorite na vprašanje: Ste v tem svetu preživeli zaradi šole ali zaradi izkušenj, ki ste si jih nabrali po koncu šolanja? So vam vektorji še kdaj v življenju koristili (tu seveda izpuščam matematike, fizike in druge tehnične poklice)? Ste bili v življenju bistveno na slabšem, ker niste poznali osnovnih principov osmoze? Večina, razen seveda tistih, ki ta znanja uporabljajo pri svojih poklicih, bo odgovorila ne. Torej: Šola je super, ampak ni vse.

Tanja Fajon (Foto: STA)

In ko tehtamo med enim razredom osnovne ali srednje šole na eni in potencialno smrtjo na drugi strani, izbire v resnici ni. Tega ideologi levice ne razumejo. Ne razumejo, da je življenje pravica, medtem ko izobrazba ni. V Sloveniji je obvezno osnovno izobraževanje, od tod dalje pa je vsakemu posamezniku oz. njegovim staršem prepuščeno, kaj bo počel. In ker je zdravje oz. življenje nad izobrazbo po lestvici vrednot, je prav, da naredimo vse, da zavarujemo svoje otroke. Prvi trije razredi morajo v šolo. Fizično. Ker je osnovna šola obvezna. Učitelji pa morajo samo na test in nositi masko in prezračevati učilnice po vsaki uri. Kaj je tu težkega ali nerazumljivega?

Za naše bogate šolske sindikaliste in del učiteljev gre očitno za jedrsko znanost. Sploh če nekateri od učiteljev menijo, da ni njihova dolžnost preveriti, ali so okuženi, preden grejo med otroke. Tisti, ki so pripravljeni zaradi odpora do testiranja okužiti ves razred otrok, tako ali tako ne bi smeli učiti. V Avstriji bodo učitelji, ki se ne bodo testirali, ostali brez službe. Tako preprosto je na tujem. Pri nas pa se že mesece bije sindikalni boj o tem, ali mora učitelj imeti masko ali ne. Naj je nima, ampak naj potem tudi ne dela. Kajti vsi v zdravstvu, medijih, obrteh, trgovinah itd., moramo že mesece nositi maske. Vsi smo še živi in večina nas je zdrava.

Zatorej – če ljudje, ki naše otroke učijo in vzgajajo, ne razumejo, zakaj morajo nositi maske, so zgrešili poklic. In tudi naši otroci so ob izobrazbi takšnih očitnih ignorantov na slabšem. Prosvete, ki je namenjena indoktrinaciji, nima pa niti toliko zdravega razuma, da bi se testirala, ne potrebujemo.

Aleksander Rant

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...