Francoski Le Monde se je Macronu opravičil za primerjavo s Hitlerjem. Bomo kdaj dočakali tudi opravičila Mladine vsem političnim nasprotnikom, ki jih redno primerja z nacisti?!

Datum:

Francoski časopis je izdal opravičilo predsedniku Macronu po tem, ko ga je primerjal z nacistom Adolfom Hitlerjem. To se je zgodilo po pogromu na družbenih omrežjih, kakršnega redno doživlja tudi Mladina zaradi svojih neokusnih in neutemeljenih primerjav in žaljivk, uperjenih proti nekaterim politikom. A ta se do sedaj še ni opravičila, do sedaj so s Hitlerjem primerjali Janeza Janšo, poslanca Branka Grimsa z Josephom Goebbelsom, nedavno so celo poslanca in kandidata za župana Ljubljane Logarja postavili v čas druge svetovne vojne in ga označili za domobranca in antisemita.

                   

Francoska revija M le magazine du Monde, ki je bila izdana v soboto, je na naslovnici primerjala nepriljubljenega francoskega predsednika Emmanuela Macrona z Adolfom Hitlerjem. Le Monde, ki izdaja omenjeno revijo, se je kasneje Macronu opravičil ter zanikal, da bi ga želeli primerjati z nacističnim vodjo. Luc Bronner, direktor revije M le magazine du Monde, je povedal: “Opravičujemo se tistim, ki so bili pretreseni zaradi grafične oblike, ki sicer ni skladna z očitki, ki smo jih deležni.” Kot še poroča RT, naj bi bila naslovnica navdihnjena z ruskim konstruktivističnim slogom, v katerem so bile tudi že številne predhodne naslovnice revije, avtor nekaterih pa je bil tudi ilustrator Lincoln Agnew, ki je tudi avtor naslovnice Harper’s Magazine iz julija 2017, ki je prikazovala Hitlerja z množicami, ki mu salutirajo.

Ne glede na to, kakšen namen so imeli pri omenjeni reviji s takšno naslovnico, je pomenljivo to, da so se na koncu vseeno opravičili. Tega do sedaj nismo doživeli od zloglasne slovenske revije Mladina, ki se je uveljavila kot strankarsko glasilo skrajne Levice. Ta je znana po tem, da brezkompromisno napada vse, ki niso socialisti, pri čemer so najpogostejša tarča prav politiki Slovenske demokratske stranke ali pa njeni podporniki. Žalitve Mladine prav tako niso posredne, rezultat neumnosti ali pa takšne, ki bi dopuščale različne interpretacije, pač pa so direktne, nedvoumne in neokusne, prav tako pa popolnoma neutemeljene. Kot tarča takšnih žalitev se pogosto pojavlja predsednik SDS Janez Janša, zaradi njih je pravico na sodišču že moral poiskati poslanec SDS mag. Branko Grims, nedavno so kandidata za ljubljanskega župana in poslanca SDS dr. Anžeta Logarja postavili kar v čas druge svetovne vojne, kjer so mu nadeli vlogo domobranca in antisemita, v zadnjem času pa so se spravili tudi na publicista, ekonomista in političnega analitika mag. Bernarda Brščiča.

Janša redna tarča laži in žaljivk Mladine
Najpogosteje se na naslovnicah, opremljenih z žaljivimi karikaturami, znajde predsednik SDS Janša. Večino tekstov, sovražnih do nasprotnikov, podkrepijo žaljive naslovnice, kakršne prilagamo v nadaljevanju. Portal Politikis je sicer pred leti poročal, da naj bi jih v času zadeve Patria ustvaril veliko ravno Borut Mekina.

Foto: Politikis

Bolno: namesto Grimsu so se opravičili kar Goebbelsu
V začetku lanskega leta smo lahko poročali, da je ustavno sodišče zavrnilo pritožbo urednika tednika Mladina, Grega Repovža, zoper sodbo vrhovnega sodišča v zvezi s sodbo višjega sodišča v Ljubljani, ki sta obe ugotovili, da je Mladina poslancu Slovenske demokratske stranke Grimsu v deveti številki tednika leta 2011 kršila pravico do varstva časti in dobrega imena. Takrat je Mladina v svoji rubriki Mladinamit postavila fotografijo Grimsove družine ob bok družine nacističnega zločinca Josepha Goebbelsa. Vse to ni bilo enostavno, kot običajno se je sodstvo trudilo ščititi levičarje. Sodnica Jasminka Jaša Trklja je namreč kar trikrat obravnavala tožbo mag. Branka Grimsa zoper glasilo ekstremne levice Mladina. Prvič je njegov zahtevek kar v celoti zavrnila, saj je očitno menila, da Grimsu ne pripada odškodnina in je Mladina ravnala prav. Drugič pa mu je prisodila 5.000 evrov odškodnine in tudi tretjič je razsodila, da denarna odškodnina 5.000 evrov predstavlja ustrezno moralno zadoščenje za vse pretrpljene duševne bolečine tožnika zaradi objave spornih fotografij. Poslanec je sicer zahteval 40.000, žena pa 79.000 evrov. Zadeva je bila sicer tipična za to trobilo, Grimsa in njegovo družino so prikazali kar ob Goebbelsu z družino.

Foto: Twitter

A kar je sledilo, je bilo najbolj bizarno. Potem ko je Repovž tožbo izgubil, so se v Mladini odločili za nov udarec Branku Grimsu, saj svoje zmote očitno niso pripravljeni priznati. Mladina se v satirični rubriki Diareja opravičuje za primerjavo, toda ne Grimsu in njegovi družini, pač pa kar Goebbelsu! Naj še spomnimo, da so se pri Mladini branili s pravico do svobode izražanja, a so Repovža praktično vsa sodišča zavrnila z obrazložitvijo, da se je neokusno lotil posega v poslančevo zasebno življenje, saj se je Mladina lotila tudi njegovih otrok, ki morajo biti še posebej zaščiteni, zato so grdo kršili kodeks novinarske etike.

Pred lokalnimi volitvami so se spravili tudi na dr. Anžeta Logarja
Tudi na rezultate lokalnih volitev je Mladina skušala vplivati s podtikanjem antisemitizma. Takrat so kandidata za župana Ljubljane Logarja obtoževati, da je domobranec in antisemit, pri tem pa so kar eksplicitno vlekli vzporednice s časom druge svetovne vojne. Pri tem opisujejo Logarja kot “vojaka” Janše, slednji pa naj bi ga poslal v “brezupni boj”.

Vir: posnetek zaslona, mladina.si

Zadnja izmed žrtev napadov je mag. Bernard Brščič
Verjetno se pri Mladini že dobro zavedajo, da je glavni vir antisemitizma v Sloveniji in po svetu leva stran političnega pola, ki jo brezpogojno podpirajo. Prav zato antisemitizem skušajo podtakniti desni strani. Že lani so pri Mladini antisemitizma in zanikanja holokavsta obtoževali Brščiča, ki je v nekem intervjuju le izpostavil dejstvo, da današnje generacije Nemcev in Evropejcev niso povzročile holokavsta. Prav tako so s člankom Srečen božič, gospod Brščič ponovno dokazali, da so dno od dna slovenskih revij. V njem Repovž v ksenofobni maniri pojasnjuje, zakaj Brščič po njegovem mnenju ni pravi Slovenec, in izpostavlja nekatere, po njegovem mnenju bolj prave Slovence, ki pa so vsi po vrsti izključno levičarji: “Žal ga je treba razočarati. Nikoli ne bo niti pol toliko pravi Slovenec, kot je na primer zdravnik in do letos piranski župan Peter Bossman. Tudi do pet ne seže našemu Magnificu. Ali pa Luki Dončiću. Nikoli ne bo tako velik Slovenec, kot je slovenski pisatelj Goran Vojnović. In raje ne bomo naštevali – že seznam velikih Slovencev z mehkim ć-jem je namreč dolg in impozanten. Slovenija je pač dobra, ko si ne prešteva krvničk. Takrat uspeva.” Nazadnje niso pozabili izraziti tudi podpore možnosti, da bi Brščič zaradi svojih nelevičarskih mnenj ostal celo brez službe: “Gospodarstvo je začelo razumevati, da je normalna in nefašistoidna družba nujna tudi za normalno delovanje gospodarstva. Koalicija zoper sovražni govor dobiva nove člane.”

Foto: posnetek zaslona

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

V soboto bodo po Sloveniji potekale maše za domovino. Tudi v Mariboru

V soboto, 22. junija bodo po različnih cerkvah po...

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...