Bombijeve migrante iz Gorice bodo preselili

Migrante, ki na Goriškem čakajo na odločitev glede prošnje za azil in so zasedli predor Bombi, bodo mestne oblasti še v tem tednu premestile v druge italijanske dežele, predor pa zaprle. To je napovedal goriški župan Rodolfo Ziberna po prejemu pisma tržaške prefektinje Annapaole Porzio.

Prefektinja mi je sporočila, da je bila sprejeta odredba za premestitev migrantov, ki prenočujejo v Bombijevem predoru v Gorici. Odpeljali jih bodo v sprejemna središča v druge italijanske dežele. V svojem pismu je tudi napovedala, da bodo uvedli preverjanje vzrokov, zakaj v Gorico prihaja tako veliko število migrantov.”

Tržaška prefektinja Annapaola Porzio z nalogo, da koordinira dejavnosti za sprejemanje migrantov, je napovedala premik sedeža komisije za preverjanje prošenj za pridobitev statusa azilanta iz Gorice v Trst. Čeprav časovnih terminov še niso napovedali, pa njihovo napoved občina nestrpno pričakuje. Župan je kljub temu še izjavil, da je tržaška prefektinja končno uslišala njegove prošnje, za katere meni, da sovpadajo z željami večine Goričanov.

Več si lahko preberete na portalu Primorska24.

.