Dobrodelna akcija in izziv – “Hišni ljubljenčki za Karolino”

Foto: Društvo Viljem Julijan

K zbiralni akciji za razvoj genskega zdravljenja za 4-letno deklico Karolino, ki ima smrtonosno prirojeno bolezen Cockayne sindrom – tip B, so sedaj pristopili tudi prav posebni pomočniki, in sicer hišni ljubljenčki. Kot sedaj že marsikdo ve, je po navedbah Društva Viljem Julijan Karolinin najboljši prijatelj njen kuža Ari. V njegovi družbi namreč zares uživa. In ko ji je včasih težko, je Ari vedno tisti, ki jo spravi v dobro voljo.

“Če bi Karolino vprašali o njenem najboljšem prijatelju, bi bil to zagotovo njen kuža Ari. Vedno ji nariše nasmeh na obraz. Zelo rada ga hrani, sprehaja, objema in se igra z njim. V njeno življenje vnaša ogromno veselja in radosti. Karolina ima nasploh izrazit čut za živali, za katere zna lepo poskrbeti,” o hčerkini ljubezni do živali pripovedujeta Karolinina starša Borut in Sabina Lavrič.

Zato so v Društvu Viljem Julijan, v katerem so se povezali z znanstveniki, ki razvijajo gensko zdravljenje za Cockayne sindrom – tip B, sedaj pripravili dobrodelno akcijo in izziv “Hišni ljubljenčki za Karolino”. V tej akciji so k zbiranju sredstev za Karolino pristopili tudi hišni ljubljenčki in domače živali, ki jih ima deklica tako zelo rada. Zato v društvu vabijo vse, ki imajo hišne ljubljenčke in domače živali, da skozi njihove simpatične in zanimive fotografije z objavami na spletnih družbenih omrežjih pomagajo pri zbiranju 2.000.000 € za razvoj genskega zdravljenja za Karolino. Prav tako vabijo vsa društva za živali, da pristopijo v podporo skozi organizacijo različnih dobrodelnih dogodkov.

Foto: Društvo Viljem Julijan

“Vabimo vse, da pokažemo, kako dobrosrčni so tudi naši hišni ljubljenčki in domače živali, in jim omogočimo, da tudi one, tako kot Ari, priskočijo na pomoč naši predragi Karolini. Zato vabimo vse, da sodelujejo v našem srčnem izzivu – Hišni ljubljenčki za Karolino. Vsaka nakazana donacija ali poslan sms pomeni, da smo korak bližje našemu cilju, 2.000.000 €,” pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan.

V Društvu Viljem Julijan bodo v sklopu te dobrodelne akcije skupaj s Karolino izbrali tudi najbolj simpatične slike hišnih ljubljenčkov in domačih živali, ki jih bo deklica potem tudi osebno obiskala in spoznala.

Za razvoj zdravila – genskega zdravljenja – za Karolino lahko prispevate SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen “Za Karolino”

Sara Kovač