Jankoviću je malo mar za pereče težave meščanov – izredne seje ne bo sklical

Ljubljanski župan Zoran Janković (Vir: STA)

Dvanajst mestnih svetnikov je ljubljanskemu županu poslalo zahtevo za sklic izredne seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, na kateri naj bi obravnavali točko z naslovom “zaščita pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika zaradi izgradnje kanala C0”. Zoran Janković je svetnikom odgovoril, da izredne seje kratkomalo ne bo sklical – še več, tudi svetnike Liste Zorana Jankovića, Gibanja Svoboda in SD-ja bo pozval, naj se seje ne udeležijo. V Svetniškem klubu SDS so ogorčeni nad aroganco župana, prepričani so, da bo Jankovićeva edina naloga v tem mandatu utišanje opozicijskih svetnikov.

Danes smo prejeli pisni odgovor župana MOL, da izredne seje na temo gradnje kanala C0, ki smo jo zahtevali opozicijski svetniki, ne bo sklical,” so v sporočilu za javnost zapisali iz Svetniškega kluba SDS, ki ga vodi Igor Horvat.  Ljubljanski župan Zoran Janković je zapisal, bo pozval tudi svetnice in svetnike Liste Zorana Jankovića, Gibanja Svoboda in SD-ja, da se seje ne udeležijo. V Svetniškem klubu SDS so ogorčeni nad aroganco župana, saj opoziciji ne dovoljuje nobene razprave. Problemi zdravstva in osebnih zdravnikov, ki so bili tema prve izredne seje, za župana ne obstajajo. “Na seji ni dovolil niti razprave. Njegova molčeča večina iz Liste Zorana Jankovića se je v tem mandatu prelevila v molčečo večino Liste Zorana Janković in Gibanja Svoboda. Njihov glasovalni stroj potepta sleherno pravico do razprave v mestnem svetu, kar je najmanj nedemokratično,” so opozorili.

Enako se ponavlja pri zahtevi za sklic izredne seje na temo gradnje kanala C0, so še opozorili opozicijski svetniki. Dejanja župana, svetnikov in svetnic Gibanja Svoboda so po njihovih besedah nedopustna. “Župan Janković nazorno kaže, da mu je malo mar za pereče težave svojih meščanov. Zato tudi ni župan vseh Ljubljančanov,” so bili ostri. Edini napredek, ki ga je župan naredil v tem mandatu je, da bo poleg tihe večine svetnikov Liste Zorana Janković in Gibanja svoboda očitno skušal popolnoma utišati opozicijske svetnike, so še izpostavili in ocenili, da je to naravnost zastrašujoče za prestolnico Slovenije leta 2023.

Sara Bertoncelj