fbpx

Janša v Kranju, kjer so podprli kandidata Bajca za župana: To je doslej najbolj konstruktivno in obsežno sodelovanje strank SDS, NSi ter SLS

Mestni odbori SDS, NSi in SLS so sinoči v Kranju organizirali prireditev Skupaj za Kranj in Gorenjsko, s katero so enotno podprli neodvisnega kandidata Iva Bajca za župana Kranja. Prireditve so se udeležili tudi vodilni iz vseh treh strank in izpostavili pomen lokalnih volitev in povezovanja ter pozvali k mobilizaciji volivcev na desnici. “Mislim, da je to doslej najbolj konstruktivno in obsežno sodelovanje teh treh strank,” je poudaril predsednik SDS Janez Janša.

Predsednik SDS Janez Janša je zadovoljen, da je na teh lokalnih volitvah “prišlo do zelo plodnega in konstruktivnega sodelovanja”. SDS, NSi in SLS imajo namreč skupne kandidate v več občinah ali pa skupaj podpirajo neodvisne kandidate, ponekod so vložile tudi enotne kandidature za občinske svete. “Mislim, da je to doslej najbolj konstruktivno in obsežno sodelovanje teh treh strank,” je poudaril. “Praktično že izvoljenih županov je več kot ima kandidatov stranka LMŠ. To je lep obet za naslednje volitve v EU parlament in za naslednje volitve v DZ.”

Predsednik SLS Marjan Podobnik verjame, da je tudi današnji dogodek začetek povezovanja, ki je nekoč že bilo, a se je izgubilo. Meni, da če bi danes obstajal Demos, ki je bil nosilec osamosvojitve Slovenije, bi zelo veliko ljudi glasovalo zanj. “Verjamem, da z današnjim srečanjem in podporo znova odpiramo to pot,” je izpostavil Podobnik.

“Skupaj smo močnejši in zato verjamem, da bo kmalu prišel čas, ko bomo najprej v Kranju dobili novega župana, potem pa tudi v Sloveniji ponovno imeli desnosredinsko vlado,” pa je dejal podpredsednik NSi Valentin Hajdinjak, ki je vesel, da so se v Kranju tri stranke znale usesti za skupno mizo in se dogovoriti. Kot je povedal, ta recept deluje tudi v marsikateri drugi občini.

 

Pomembno, da se izvoli župane s programi in idejami
Tudi Janša je vesel, da so se v Kranju odbori odločili za enoten nastop “strank prihajajoče nove pomladi po nekaj časa zmrzali, ki smo ji bili priča, kar je lep obet iz več razlogov”. Kot je dejal, v teh časih na čelu slovenskih mest in občin potrebujemo izjemno sposobne ljudi. Ob tem meni, da je za tistega, ki bo resno presojal na podlagi programov, Bajec logična izbira.

 

Janša je spomnil tudi na slabo črpanje sredstev EU, ki bodo v prihodnjih štirih letih vendarle na voljo v večjem obsegu, zato je pomembno, da so za župane izvoljeni kandidati, ki imajo programe, projekte in ideje, s katerimi bodo ta razvojna sredstva lahko pridobili.

Kranj bo postal motor gorenjske regije
Bajec je kandidaturo za župana sicer vložil s podpisi volivcev, vendar ga je že sočasno z napovedjo kandidature podprla enotna desnica. Kot je pojasnil predsednik kranjskega mestnega odbora SDS Branko Grims, v Kranju že dolgo ni bilo koalicije sorodnih strank. Tokrat pa so se stranke odpovedale lastnim kandidatom in stopile skupaj, da bi Kranju prinesle spremembe.

Bajec je izpostavil, da je današnje srečanje dokaz, da ima njegov slogan Skupaj za Kranj osnovo v trdni povezanosti strank in občanov, ki so ga podprli kot neodvisnega kandidata za župana. “Skupaj bomo uresničili moj program razvoja Kranja in povezali gorenjsko regijo, katere motor bo postal Kranj,” je poudaril.

V Kranju se poleg Bajca za župansko funkcijo potegujejo še Barbara Gunčar (Stranka za enakomeren lokalni razvoj in podjetnost), Robert Nograšek (LMŠ), Iztok Purič (stranka Več za Kranj, SAB in Lista za razvoj Kranja), Matjaž Rakovec (SD s podporo DeSUS in stranke Povezane lokalne skupnosti), Zoran Stevanović (skupina volivcev), Bogomir Šubelj (SNS) in Primož Terplan (SMC).