fbpx

Kangler odgovarja Arsenoviču: “Jaz nisem noben duh in zato ne rabi zapirati nobene stekleničke”

Franc Kangler (Foto: STA)

Kot je znano, se bosta v Mariboru tako kot na lokalnih volitvah leta 2018 v drugem krogu pomerila aktualni in nekdanji župan, Saša Arsenovič in Franc Kangler. Kljub dejstvu, da je prvi krog minil mirno in da sta si kandidata medseboj stisnila roke in čestitala, pa je aktualni župan s svojo izjavo sprovociral svojega protikandidata Franca Kanglerja, ki mu je odbrusil svoje.

Županski kandidati so pred prvim krogom izpostavljali, da je bila volilna kampanja na visokem nivoju in brez “udarcev pod pasom”, vendar se glede na izrečene izjave Saše Arsenovića in odgovora Franca Kanglerja zdaj napetosti zaostrujejo.

Aktualni župan Arsenović je po izidu prvega kroga volitev za Radio City dal izjavo, ki je bila precej provokativna in namerna. Arsenović se je uvodoma zahvalil vsem, ki so mu dali svoj glas, in nadaljeval, da je pred štirimi leti kandidiral predvsem zaradi tega, da se “jim ne bi zgodil ponovno gospod Kangler” in da je “vesel, da so to preprečili”, je povedal.  Dodal je še, da se je “Kangler sedaj pojavil kot duh iz stekleničke in čas je, da to stekleničko za vedno zapremo.”

Mariborski župan Saša Arsenović (Foto: STA)

Kangler mu ni ostal dolžan
Na omenjeno precej provokativno izjavo se je odzval tudi njegov protikandidat Franc Kangler, ki je povedal, da on “ni noben duh in zato ne rabi zapirati nobene stekleničke. Želim pa povedati, da se ne bi znova odločil za kandidaturo, če bi aktualni župan delal dobro in za celotno mesto. Ker pa dela vse prej kot to, enostavno ni bilo druge možnosti, kot da kandidiram in ponovno postanem župan Maribora; zato, da bodo vsi občani imeli nekaj od tega! Tudi tisti s Tezna, Razvanja, Nove vasi, Malečnika, Gaja, Kamnice …”., je zaključil Kangler.

Vrhunec večera na izid prvega kroga lokalnih volitev je sicer potekal v “pozitivnem duhu”, kjer so prisotni dočakali stisk roke med političnima nasprotnikoma, ki sta si ob tem izmenjala nekaj besed. Kdo bo komu čestital za osvojitev županskega mandata, bo sicer jasno 4. decembra.

Tanja Brkić