fbpx

Ključ do uspeha v boju za 3. razvojno os je složnost vseh Korošcev

Foto: sta

Na včerajšnji okrogli mizi na Prevaljah je potekala razprava o dolgoletni koroški problematiki cestne infrastrukture, ki pesti gospodarstvo, turizem, socialo in razvoj. Zbrani so odprli ključna pereča vprašanja in nanje odgovorili. Okrogla miza se je začela složno in tako se je tudi končala; Korošci so enakega mnenja: hitra cesta je nujna.

Včeraj je v prostorih Družbenega doma na Prevaljah potekala okrogla miza na temo prometne infrastrukture na Koroškem z naslovom »Cokla za gospodarstvo in mora za ljudi«. O infrastrukturni problematiki treh od Slovenije odrezanih dolin in o rešitvah so spregovorili prevaljski župan Matic Tasič, direktor Javnega komunalnega podjetja Radlje ob Dravi Gregor Ficko, državni svetnik in župan Vuzenice Franjo Golob, direktor Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem Aleš Logar, poslanec državnega zbora Ljubo Žnidar ter direktorica Gospodarske zbornice Slovenije, Območne zbornice Koroška, Aleksandra Gradišnik. Pogovor za omizju se je dotikal predvsem dolga desetletja pričakovane in potrebne hitre ceste na Koroško.

V uvodnih besedah je Matic Tasič izpostavil, da kljub temu da smo od prve lopate severnega kraka 3. razvojne osi, to je od Šentruperta do Slovenj Gradca, še precej daleč, smo bili v minulem letu in pol priča korenitim premikom v pravo smer. Za končane prve faze na poti k realizaciji gradnje sta zaslužna predvsem Mladinska iniciativa za 3. razvojno os in pa Tasičev Odbor za gradnjo hitre ceste, ki deluje v okviru Sveta Koroške regije. Po Tasičevih ocenah bi bil lahko celoten severni del 3. razvojne osi, vse do mejnega prehoda Holmec, zgrajen do leta 2027.

Celoten članek preberite TUKAJ