Poglejte, kje v Ljubljani lahko opravite hitri test

Foto: STA

Tudi v mesecu maju se lahko s hitrimi antigenskimi testi za SARS-CoV-2 testirate v središču mesta Ljubljane. Testiranja potekajo na Kongresnem trgu, pri parkirišču Tivoli, pred Mestno hišo in v Vilharjevem podhodu.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil. V primeru, da imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Na testiranje prinesite osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. “Pozivamo vas, da med čakanjem v vrsti dosledno upoštevate samozaščitne ukrepe in navodila. Upoštevajte, da so med vami lahko tudi asimptomatski bolniki, ki se svoje okužbe nikakor ne morejo zavedati. Vzdržujte medsebojno razdaljo, pravilno nosite masko, skrbite za higieno rok in kašlja, predvsem pa se na mestih za odvzem brisa ne zadržujte,” sporočajo na Mestni občini Ljubljana.

Termini testiranj v maju

Kongresni trg

Ponedeljek – petek: od 14. do 17. ure

Sobota: od 9. do 12. ure

Foto: STA

Parkirišče Tivoli

Ponedeljek – petek: od 9. do 12. ure

Pred Mestno hišo v mobilni enoti Simulacijskega centra ZD Ljubljana

Ponedeljek – petek: od 9. do 13. ure.

Zdravstveni zavod Zdravje – Vilharjev podhod 1

Ponedeljek – četrtek: od 14. do 17. ure

Petek: od 12. do 15. ure

Sobota: od 11. do 14. ure

Na Gospodarskem razstavišču hitro testiranje za splošno populacijo trenutno ne poteka.

Utrip Ljubljane