fbpx

Pozor: V mariborskem UKC ponovno obvezne maske

Foto: Freepik

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so javnost obvestili o spremenjenem načinu obnašanja za vse obiskovalce in paciente. Odslej je namreč v prostorih bolnišnice obvezno nošenje zaščitnih mask.  

Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici, so sporočili iz UKC Maribor. Prav tako je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob vsakršnem stiku z bolniki. Ta navodila ne veljajo za paciente Urgentnega centra.

Iz UKC Maribor naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosijo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto oziroma obvestijo tiste, kjer so naročeni, in upoštevajo njihova navodila.

UKC Maribor (Foto: STA)

Obiski so omogočeni le z uporabo mask v porodnišnici, vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primeru hospitalizacije mladoletnika, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiska kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije, izjeme se določijo po presoji lečečega zdravnika. Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni treba izpolnjevati pogoja PCT, je pa potrebno nošenje zaščitne maske med obiskom ter razkuževanje rok pred vstopom v prostor.

E-Maribor