fbpx

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pozdravljajo odločitev vlade, da jim je prisluhnila

Predsednik OZS Branko Meh. (Foto: sta)

“V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo zadovoljni, da je vlada prisluhnila našim argumentom in odprla cvetličarne, kozmetične in frizerske salone, avtopralnice in kemične čistilnice po vsej Sloveniji. Prepričani smo, da bomo s tem zajezili delo na črno, dejavnosti pa se bodo tako izvajale pod nadzorom in ob upoštevanju strogih zaščitnih ukrepov” so zapisali v OPZS. 

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije so v sporočilu za javnost zapisali, da je tudi vlada uvidela, da zaprtje dejavnosti ni prineslo rezultatov v smeri izboljšanja epidemiološke slike. Njihovi argumenti, da je treba ubrati drugačen pristop k zajezitvi epidemije, so kot kaže padli na plodna tla. Številni obrtniki in podjetniki po vsej Sloveniji bodo tako z jutrišnjim dnem lahko ponovno delali. “Upam pa, da sproščanje ne bo zgolj začasno, saj je slovensko malo gospodarstvo na kolenih in moramo storiti vse, da mu pomagamo okrevati,” je ob tem poudaril predsednik OZS Branko Meh. 

OZS je na sobotnem posvetu z vlado predlagala, da se odprejo dejavnosti in trgovine po vsej Sloveniji, torej brez razlikovanja glede na statistično regijo. Vlada se je sicer odločila, da se trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo in avtosaloni odprejo le v regijah z boljšo epidemiološko sliko. “Včeraj in danes pa smo v OZS prejeli številna vprašanja zaskrbljenih članov, ali bodo lahko njihove stranke prehajale meje občin v regijah s slabšo epidemiološko sliko.” V Odloku o začasni delni omejitvi gibanja ljudi in prepovedi zbiranja zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 sicer piše, da je posameznikom dovoljen dostop do trgovin ali storitev v drugi občini, če so bližje prebivališču osebe, kot so te trgovine ali storitve v občini prebivališča ali če jih v občini prebivališča ni.

Domen Mezeg