fbpx

V torek potrjenih 136 novih okužb s covid-19, en bolnik pa je za posledicami preminil

Foto: epa

Včeraj je bilo pri nas opravljenih 2616 testiranj na novi koronavirus, od tega je bilo ugotovljenih kar 136 okužb. V bolnišnicah se trenutno zdravi 65 obolelih s covidom-19, deset pa jih je na intenzivni negi. Vlada RS poroča tudi o enem umrlem zaradi covida-19. V tem trenutku pa je v Sloveniji 1383 aktivnih okužb z novim koronavirusom. 

Iz sledilnika za covid-19 je mogoče razbrati, da so vsi bolniki, ki se zdravijo na intenzivni negi, priklopljeni na ventilator. Včerajšnji podatki, ki se nanašajo na okužbe z novim koronavirusom v naši državi pa so uvrščeni celo na drugo mesto. Z včerajšnjim dnem je namreč skoraj padel rekord potrjenih okužb v enem dnevu. Najvišje število okuženih je bilo zabeleženo 17. septembra. Na včerajšnji dan je bilo med zdravstvenimi delavci potrjenih kar deset okužb, poroča STA.

Pet okužb je bilo zabeleženih tudi med delavci v domovih za ostarele, štiri pa med oskrbovanci v že omenjenih domovih. Okužbe so se sicer pojavile v 58 občinah, od tega jih je bilo 21 v prestolnici, kjer so v tem trenutku aktivno okužene 304 osebe. V Mariboru pa je bilo včeraj potrjenih devet novih okužb, sledi Slovenj Gradec z osmimi novimi okužbami, Litija s šestimi, Slovenske Konjice s petimi in Kranj s štirimi. Skupno je bila pri nas okužba doslej potrjena pri 4694 osebah, za posledicami bolezni covid-19 pa je umrlo 143 oseb.

Vladni podatki o okužbah z novim koronavirusom. (Foto: Twitter)

Vladni podatki o okužbah z novim koronavirusom. (Foto: Twitter)

Vladni podatki o okužbah z novim koronavirusom. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg