fbpx

Vlada finančno podprla izgradnjo novega objekta za Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični

Foto: STA

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt novogradnje objekta Centra za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični. Projekt je vreden okoli 5,8 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa bo zanj prispeval nekaj več kot 4,4 milijona evrov. Projekt novogradnje bo vodilo ministrstvo za zdravje.

Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični je specialna bolnišnica, ki opravlja dejavnost rehabilitacije kronično bolnih otrok, starih do 19 let. V okviru projekta bo zgrajen nov objekt s skupno neto površino 2899 kvadratnih metrov, ki bo uporabnikom in zaposlenim nudil izboljšane bivanjskih in delovnih pogojev, so pojasnili v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Foto: STA

Z naložbo bo zagotovljena boljša oskrba otrok, skrajšanje časa obravnave otrok, izboljšanje zdravstvenih storitev, izvajanje dodatnih aktivnosti obstoječih programov, kot sta na primer šola zdravega načina življenja in terapevtska obravnava otrok z motnjami v razvoju, ter izboljšanje delovnih pogojev zaposlenih. Ob tem bo omogočeno tudi večje socialno vključevanje mladine s posebnimi potrebami v lokalno okolje in razvoj deinstitucionalnih oblik varstva, so še zapisali v sporočilu za javnost, še piše STA.

Sara Kovač